Isus Hrists pre rođenja na zemlji

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Kojem se to ti bogu klanjaš, kad traži ljudsku žrtvu? Znači, tvoj bog je Moloh!?

Neee, nije Moloch (tačnije Malach) nego Samael ("leva ruka", "smrt," slepilo"...) **

**
Kod:
https://www.wikiwand.com/en/Samael#:~:text=Samael%20(Hebrew%3A%20סַמָּאֵל%E2%80%8E%2C,%2C%20and%20destroyer%20(Mashhit).

"Samael (Hebrew: סַמָּאֵל‎, Sammāʾēl, 'Venom of God, Poison of God'[1] or 'Blindness of God'; Arabic: سمسمائيل‎, Samsama'il or سمائل‎, Samail; alternatively Smil, Samil, or Samiel)[2][3][4] is an archangel in Talmudic and post-Talmudic lore; a figure who is the accuser (Ha-Satan), seducer, and destroyer (Mashhit). "***

Ps. Prepručujem pročitati ovo podebljano i crvenom bojom označeno..... za one "nesrećnike" kojima je jezik njihove "proročice" nepoznanica, evo prevoda:

*** lik koji je tužilac (Ha Satan), zavodnik, i uništitelj.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Neee, nije Moloch (tačnije Malach) nego Samael ("leva ruka", "smrt," slepilo"...) **

Nažalost Jovan je klanjatelj obojice. A sve je krenulo sa klanjanjem "proročici koja je govorila u drskosti", nakon toga klanjanje "vlastitoj pameti i mudrosti", i to onda ide nezaustavljivo i neizlječivo.

Teologija tvoja pobija samu sebe...

A ti ne možeš pobiti činjenicu da si klanjatelj Moloha i zagovaratelj prinošenja ljudskih žrtava, kao što je po tebi Isusova.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A ti ne možeš pobiti činjenicu da si klanjatelj Moloha i zagovaratelj prinošenja ljudskih žrtava, kao što je po tebi Isusova.

I sad ćeš ko papagaj da ponavljaš jedno isto jer nemaš šta pametno reći.

Pa ti ne znaš nio šta je plan spasenja. To je očito..ne poznaješ i donosiš brzopleto zaključke. Kao što ne poznaješ ni svoju teologiju..bolje je ja znam. Njene implikacije su ti viša matematika.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
I sad ćeš ko papagaj da ponavljaš jedno isto jer nemaš šta pametno reći.

Čekam da ti nešto kažeš. Kako si postao klanjatelj Moloha i zagovaratelj ljudskih žrtava i žrtvovanja? Kako si mogao prihvatiti takvo vjerovanje? Zar Bog Jahve, za kojeg si pokazivao simpatije za razliku od Krista kojeg nisi simpatizirao, ne kaže kako su žrtvovanja ljudi najgnjusniji čin?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Čekam da ti nešto kažeš. Kako si postao klanjatelj Moloha i zagovaratelj ljudskih žrtava i žrtvovanja?

Da poznaješ plan spasenja ne bi to ni pitao. Kada god to pitaš to pokazuje da ti ne poznaješ ništa u vezi plana spasenja a tada nisi ni hrišćanin kada ovo ne poznaješ. Ne poznaješ osnove..pitao sam te tamo na onoj temi da li znaš od čega smo spaseni..hajde da vidmo koliko poznaješ ovo najbitnije pitanje.

Osnove vere ne poznaješ.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Čije vjere? Tvoje "molohističke"? Znam nešto i o tome, ali red bi bio da ti Prvo predstaviš svoga boga Moloha i svoja vjerovanja. Naravno, nakon toga otvoren sam za razmjenu mišljenja.

Ti očigledno pišeš mnogo..mnogo..a znaš li šta je problem...ne razmišljaš šta pišeš..znaš li da ne razmišljaš.

Jelte, hoćeš da kažeš da na krstu nije mogao stradati Čovek?

A ti ne možeš pobiti činjenicu da si klanjatelj Moloha i zagovaratelj prinošenja ljudskih žrtava,????)ISUS NIJE UMRO KAO ČOVEK..TO JE MOLOH..HAHAHAH) kao što je po tebi Isusova.

Znači na krstu nije stradao Čovek. Po tvojoj brzopletosti odbacio si stradanje Hrista Čoveka :)..tebi je to Molohijanizam...e pa super..sve si rekao o svojoj mudrosti..preigrao si se..žestoko moj prijatelju.

Nema dalje....znači odričeš stradanje Čoveka..to ti je Molohizam...

Pa dobro, a ko je stradao na krstu? Samo Bog? Bog stradao i umro???? Nije Čovek
Hahhhhhhh...

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Stradao je Bogočovjek.

Ahh...nema sad Bogo-Čovek..ne vadi te to...ti negiraš stradanje Čoveka...kažeš ako ko govori da je stradao Čovek to je Molohizam

E pa bravo..ceo koncept Hrišćanstva ti nazva Molohizam..

I opet...i opet ne znaš šta pričaš..čuj stradao Bogo-Čovek..

A kako je to Bog umro? Umro i Bog i Čovek..e pa znaš šta...cirkus Kolorado.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Prijatelju, molim te da ne nastavljamo...bolje...

Rekoh ti..daleko su osnove vere od tvog shatanja..sve ti je izbrkano...

To su tolike kontradikcije i nespojive stvari...na žalost...vidiš i sam da ne poznaješ implikacije vere koju zastupaš.

Natrag