Ellen White - Božja vjesnica ili drska plagijatorica?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ista priča kao i za Medlin Olbrajt..ti osećaš, ti veruješ..ali nema dokaza. Tako funkcionišu sve teorije zavere.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kakve bogohulnosti je naučavala, zatim tuđe krala i to nijekala, to da je vjerovala i nučavala da crnci ne mogu doći u nebo izgleda k'o "mačji kašalj". Zaista sam siguran da je ovako vjerovala.

Vidiš, kod nas u Srbiji među radikalnim protivnicima Zapada često ističu kako je Medlin Olbrajt navodno izjavila da Sibir treba oduzeti Rusiji. ….,

Vidiš, takav rezon je ovde u tekstu koji si dao..siguran si da je tako verovala iako ti nigde nije rekla.

Da siguran sam, kao da je napisala. Ja se samo pitam, a evo pitam i tebe i druge adventiste ovdje, kako možete biti sljedbenici i klanjatelji žene koja je vjerovala i naučavala da crnci ne mogu doći u nebo?

Ista priča kao i za Medlin Olbrajt..ti osećaš, ti veruješ..ali nema dokaza. Tako funkcionišu sve teorije zavere.

Ovdje se ne radi o teoriji zavjere, nego o činjeničnoj istini, tako je vjerovala, :):) a evo i svjedočanstvo ostavila:):

Na nebu ljudi neće biti različitih boja, jer svi će biti bijeli kao sam Krist. Zahvaljujmo Bogu što možemo biti članovi kraljevske obitelji. (Ellen White, The Gospel Herald, March 1, 1901)

A što sada? Tvrdio si da je nemoguće da bi Ellen White zastupala i naučavala nešto ovako rasističko, zapravo đavolsko. Kako ćeš sada nastaviti slijediti ženu za koju, nakon bogohulništva, krađe i laganja, evo ovdje i sada vidjesmo i uvjerismo se da je naučavala najsontonskije laži - da crnci, a i drugi nebijelci, ne mogu u nebo takvi!?!?!?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Na nebu ljudi neće biti različitih boja, jer svi će biti bijeli kao sam Krist. Zahvaljujmo Bogu što možemo biti članovi kraljevske obitelji. (Ellen White, The Gospel Herald, March 1, 1901)

To ne znači da neko ko je bio crn neće biti spasen zbog toga. Nego na nebu neće biti crn...na kraju krajeva zar Pismo ne govori o novom telu? Ako ona kaže da će ljudi biti kao Hrist..zar je to rasizam?

Evo isto pitanje..hoće li biti mnogih jezika? Ili će biti samo jedan?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
To ne znači da neko ko je bio crn neće biti spasen zbog toga. Nego na nebu neće biti crn...na kraju krajeva zar Pismo ne govori o novom telu? Ako ona kaže da će ljudi biti kao Hrist..zar je to rasizam?

Evo isto pitanje..hoće li biti mnogih jezika? Ili će biti samo jedan?

Je li ovo znači da se ti slažeš s Ellen White da se s crnom kožom, kakvu imaju crnci, ne može ući u nebo?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Je li ovo znači da se ti slažeš s Ellen White da se s crnom kožom, kakvu imaju crnci, ne može ući u nebo?

Pa da li je Hrist bio crnac?

A je li Krist rekao da je došao spasiti samo bijele ljude, bjelce!?!?!?

OK, odlično. Dakle slažeš se s Ellen White da crnci, i drugi nebijelci, kao takvi ne mogu u nebo, u Kraljevstvo Božje.

Idemo dalje:

Bog mrzi neposlušnu djecu koja pokazuju strast i zlu ćud, itd. On ih ne može spasiti u vrijeme nevolje. (Ellen White, Manuscript 1, 1854)

Tko joj je došapnuo da Bog mrzi neposlušnu djecu? Tripo ili đav’o?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja tebe ne razumem. Tebi je rasizam to što ćemo biti kao Hristos. Ako je to tebi rasizam, tvoja stvar. Ali mislim da svaki zdravo razumski hrišćanin neće to tako razumeti.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Bog mrzi neposlušnu djecu koja pokazuju strast i zlu ćud, itd. On ih ne može spasiti u vrijeme nevolje. (Ellen White, Manuscript 1, 1854)

Tko joj je došapnuo da Bog mrzi neposlušnu djecu? Tripo ili đav’o?

I u Bibliji stoji da Bog "mrzi" greh. Da Mu je omrzla duša na one koji greh čine. Opet ne razumem, šta je Elen ovde rekla a da je suprotno onome što Bog govori?

Natrag