Ellen White - Božja vjesnica ili drska plagijatorica?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ellen White tvrdi da Bog mrzi neposlušnu djecu? Je li ovo istina ili laž?

Pa mrzi greh na njima. Bog je pravedan. Neposlušnost jeste odraz greha, a i deca mogu da izaberu ispravan i neispravan put. Zar nije tako?

Na nebu ljudi neće biti različitih boja, jer svi će biti bijeli kao sam Krist

Neće biti rasa..naravno. Neće biti ni žute ni crne ni bele, već će biti kao Hristos. Nema rasizma, nemoj se opterećivati time.

ps..nemoj verovati sve što nađeš na sajtovima koji daju svakojake zaključke..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa mrzi greh na njima. Bog je pravedan. Neposlušnost jeste odraz greha, a i deca mogu da izaberu ispravan i neispravan put. Zar nije tako?

Odlično. Dakle, osim što se slažeš s Ellen White da crnci ne mogu u nebo, sada priznaješ i da se slažeš s Ellen White da Bog mrzi neposlušnu djecu.

Dakle, bio sam u pravu kad sam tvrdio da Ellen White vjeruje i naučavava da crnci ne mogu ući u nebo. Evo dokaza:

Na nebu ljudi neće biti različitih boja, jer svi će biti bijeli kao sam Krist. Zahvaljujmo Bogu što možemo biti članovi kraljevske obitelji. (Ellen White, The Gospel Herald, March 1, 1901)

A vidi kako si me pokušao napraviti ludim i proglasiti me ‘teoretičarima zavjere’ zbog ove moje tvrdnje:

Ista priča kao i za Medlin Olbrajt..ti osećaš, ti veruješ..ali nema dokaza. Tako funkcionišu sve teorije zavere.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Koji simptomi pokazuju da ste neizlječivi sektaš?

Ako vam netko predoči dokaze da je utemljitelj(ica) vaše sekte naučavala đavolske nauke, na primjer da u nebo ne mogu ući crnci, ili na primjer da Bog mrzi neposlušnu djecu, a vi nakon toga pozovete u pomoć i samog đavla da vam pomogne braniti ovakvu bogohulnicu, onda ste, nažalost, neizlječivi sektaš.

U prilogu gornji primjeri bogohulnosti:

Na nebu ljudi neće biti različitih boja, jer svi će biti bijeli kao sam Krist. Zahvaljujmo Bogu što možemo biti članovi kraljevske obitelji. (Ellen White, The Gospel Herald, March 1, 1901)

Bog mrzi neposlušnu djecu koja pokazuju strast i zlu ćud, itd. On ih ne može spasiti u vrijeme nevolje. (Ellen White, Manuscript 1, 1854)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Želiš li da se molimo jedan za drugog. Da imamo pravi odnos sa Bogom, da budemo bolji ljudi? Mislim da nam je to važnije od prepucavanja o teologiji. Ja ću se moliti za tebe u toku današnjeg dana. Šta misliš o tome? Ja mislim da je to bolje nego ovo besomučno upijanje da neko nekome ospori teologiju.

Natrag