Ellen White - Božja vjesnica ili drska plagijatorica?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
U skladu sa teškim vremenom ona daje savet da se ova nepisana pravila u tom trenutku i na tom području poštuju, te da niko ne treba da se izlaže nepotrebnoj opasnosti, svakako dok se ove stvari ne budu razrešile.

Stani malo. Je li vama subotarima Ellen White bila policajka ili Božja proročica?

I drugo, što misliš kako je ona vjerovala o spasenju crnaca? Mogu li crnci prema njenom vjerovanju dospjeti u nebo?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kako je i Jeremija predlagao konkretne stvari "savi svoj vrat i idi u Vavilon..zašto da stradaš". Na svaki konkretan problem treba dati i konkretan savet. Kao što bismo sada Srbima na Kosovu savetovali da ne prave barikade jer je to kontraproduktivno...vidimo to po ovim poslednjim događajima. Znači, hrišćanska poruka podrazumeva i konkretan savet u konkretnom trenutku.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
I drugo, što misliš kako je ona vjerovala o spasenju crnaca? Mogu li crnci prema njenom vjerovanju dospjeti u nebo?

"Odnosite se prama njima(crncima) kao prema Hristovom vlasništvu, što i jesu, isto koliko i prema sebi. Trebalo bi da imaju članstvo u crkvi sa belom braćom. treba uložiti sve napore da se izbriše strašna nepravda koja im je učinjena", Južni posao 15, 1891.

Evo odogovora. Oni su Hristovo vlasništvo..pa da li se iz ovakvih poruka može pomisliti išta drugo osim da su oni jedanko vredni i u ljudskim i u Božijim očima kao i belci?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
"Odnosite se prama njima(crncima) kao prema Hristovom vlasništvu, što i jesu, isto koliko i prema sebi. Trebalo bi da imaju članstvo u crkvi sa belom braćom. treba uložiti sve napore da se izbriše strašna nepravda koja im je učinjena", Južni posao 15, 1891.

Evo odogovora. Oni su Hristovo vlasništvo..pa da li se iz ovakvih poruka može pomisliti išta drugo osim da su oni jedanko vredni i u ljudskim i u Božijim očima kao i belci?

Prepusti ti meni da ja sam zaključujem prema onomu što je ona napisala, a meni odgovori na pitanje. Dakle, što misliš kako je ona vjerovala o spasenju crnaca? Mogu li crnci prema njenom vjerovanju dospjeti u nebo?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Evo gore, pa razmišljaj. Na osnovu ovih tekstova..oni su Božije vlasništvo. Znači, spasavaju se. Drugo je odnos u tom trenutku. Praktičan savet je uvek više nego dobrodošao.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Evo gore, pa razmišljaj. Na osnovu ovih tekstova..oni su Božije vlasništvo. Znači, spasavaju se. Drugo je odnos u tom trenutku. Praktičan savet je uvek više nego dobrodošao.

Baš zato što sam razmišljao nad njenim tvrdnjama, koje sam i citirao, poprilično sam uvjeren da je ona vjerovala da crni ljudi ne mogu ući u nebo.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Po ovom gore tekstu teško je izvući takav zaključak, upravo suprotno. No, ako imaš eksplicitan tekst gde ona to tvrdi, navedi.

Kakve bogohulnosti je naučavala, zatim tuđe krala i to nijekala, to da je vjerovala i nučavala da. crnci ne mogu doći u nebo izgleda k'o "mačji kašalj". Zaista sam siguran da je ovako vjerovala.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
S obzirom da nema takvog teksta koji potvrđuje to što govoriš nema razloga joj pripisati nešto tako.

Zaista sam siguran da je ovako vjerovala.

Vidiš, kod nas u Srbiji među radikalnim protivnicima Zapada često ističu kako je Medlin Olbrajt navodno izjavila da Sibir treba oduzeti Rusiji. I sada, niko živi proveravao o čemu se radi. Na kraju se saznalo kako je ta vest došla do nas. Naime, u Rusiji ima jedan citat nekog parapsihologa koji je to prvi tvrdio. A on je tu tvrdnju izveo ne na osnovu onoga što je Medlin ikada rekla, već na osnovu njegove navodne sposobnosti da pronikne u um Olbrajtove. I tako je pronađen tekst gde ova to tvrdi na osnovu tih svojih sposobnosti. Naravno, Medlin je to demantovala rekavši da joj ni napamet nije palo ako nešto. E sad lakoveran narod ovde koji voli da bude izmanipulisan se kune da je ona to rekla iako pojma nemaju kako je ta vest dođšla do nas.

Vidiš, takav rezon je ovde u tekstu koji si dao..siguran si da je tako verovala iako ti nigde nije rekla.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Vidiš, takav rezon je ovde u tekstu koji si dao..siguran si da je tako verovala iako ti nigde nije rekla.

Da siguran sam, kao da je napisala. Ja se samo pitam, a evo pitam i tebe i druge adventiste ovdje, kako možete biti sljedbenici i klanjatelji žene koja je vjerovala i naučavala da crnci ne mogu doći u nebo?

Natrag