Kakve to veze ima? Nemoj filozofirati! Poenta onoga sto sam ja rekao je da dusa po vama nije neki 'nezavisni elemenat' koji postoji van tela!
Duh + telo = Dusa!
Zato sam i rekao da je 'dusa telo' (pojednostavio sam) a nisam pokusavao da budem terminoloski precizan niti je to bitno! Ono sto je bitno je da se naglasi da vi ucite da 'dusa ne postoji van tela'!
Mire, pa to je istina! Da dusa nije postojala dok Bog nije najpre stvorio telo, zatim je u taj kip udahmuo dah zivotni i to spajanje dada sa telom je proizvelo dusu. Medjutim, ipak ne mozes reci da je dus telo, jer je telo postojalo i bez duse.
"NE BOJTE SE ONIH KOJI UBIJAJU TELO A DUSI NE MOGU NAUDITI"
A sta je dusa? Zar nisi rekao da je dusa spoj duha i tela? Onda je SAM COVEK DUSA![/QUOTE]
Pa tako i pisie: "I posta covek dusa ziva".
Dusa nestaje onog momenta kada si ubio telo! [/QUOTE]
Tako je, jer ona nije ni postojala sve dok nije bilo stvoreno telo i u njega udahnut Dah zivota.
Inace, ako je po vama dusa samo - "zivot" onda u tom slucaju - zivot ne mogu ubiti! A to onda znaci da zivot opstaje i nakon smrti tela![/QUOTE]
Mire, to nema nikakve veze sa ucenje da dusa zivi posle smrti. Isus uopte tu ne govori o tome, Nego hrabri svoje sledbenike ako im ubiju telo, neprijatelji nisu u stanju da ubiju i dusu.
Znaci telo umire ali zivot se ne gasi![/QUOTE]
To Isus ne tvrdi, nego to ti tvrdis. Gde je Isus rekao da posle smrti tela, zivot se ne gasi? NIGDE!
More, obrati paznju na ovu izjavi Pisma: "KOJA DUSA SGRESI ONA CE UMRETI". Jezekilj 18,20
Ne samo da su verovali u nadživljavanje telesne smrti, nego bi bilo izvan svake razumnosti da nisu. Naime, nema religije, vere, kulta, bilo paganskog, bilo monoteističkog, bilo animističkog, koji ne veruje u i ne propoveda postojanje duše, koja nadživljava telesnu, materijalnu smrt.
Tako je Darth, sve nehriscanske religije veruju u nastavak zivota posle smrti.
Medjutim Hriscani cekaju Hristov ponovni dolazak i VASKRSENJE mrtvih, koji ce tada i primiti vecni zivot, a ne odma kad umru.
Veoma dobro ti pase ono sto stalno ponavljas: "upravo znak posednutosti sotonskim duhom".
Oni koji neprestano govere o zlu, iako to pripisju drugima, pokazuje da se to na njima ispunjava.