Duh,duša i telo

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Onda dušu može tko god hoće pogubiti (ubiti). Metkom iz vatrenog oružja, bombom, granatom, nožem, strijelom, otrovom. :) A Isus reče - nebojte se ljudi, jer vam nemogu dušu ubiti. ;)

Ovo je dokaz da se vi ponasate kao da nikakav odgovor nije dat.

Dakle, odgovor je:

-----------------------------------------------------

"Ne bojte se onih koji ubijaju telo a duse ne mogu ubiti"

Ovim recima Gospod Isus nije zeleo da prikaze kako u coveku postoji nekakva bestelesna dusa koja sa smrcu izlazi iz tela, vec da ukaze na to - da oni koji ubijaju telo nemaju vlast nad zivotom i to onim vecnim o vaskrsenju celog zivog coveka, vec da jedino Bog ima vlast da takvog coveka koga je neko ubio ( ubio mu telo ) ponovo ozivi kao dusu zivu ili zivo bice, i uvede ga u vecno Bozje carstvo, ili pogubiu vatri poslednjeg suda.

---------------------------------------------------

Ne zeli on da vidi..

Ovo si dobro rekao.

Ja ne zelim da vidim i prihvatim VASE filozofije, vec biblijsko ucenje koje sve vreme iznosim.

Ti to ucenje ne zelis, vec samo da slusas sebe i filozofije crkve koja vara ljude nebiblijskim dogmama.

Istinu sam ti izneo, i tvoja je licna stvar da li ces je prihvatiti.

Evo ponovo za one koji prate diskusije da vide da je tako.

DUSA je ZIV COVEK, i tim izrazom je predstavljen pojam zivota i svega sto coveka cini zivim, njegove akcije i dela, razum, misli, i osecanja..itd..

"Ne bojte se onih koji ubijaju telo a duse ne mogu ubiti"

Ovim recima Gospod Isus nije zeleo da prikaze kako u coveku postoji nekakva bestelesna dusa koja sa smrcu izlazi iz tela, vec da ukaze na to - da oni koji ubijaju telo nemaju vlast nad zivotom i to onim vecnim o vaskrsenju celog zivog coveka, vec da jedino Bog ima vlast da takvog coveka koga je neko ubio ( ubio mu telo ) ponovo ozivi kao dusu zivu ili zivo bice, i uvede ga u vecno Bozje carstvo, ili pogubiu vatri poslednjeg suda.

Da vidimo sta u bibliji predstavlja dusa:

"I drugi anđeo izli čašu svoju u more; i posta krv kao od mrtvaca, i svaka duša živa umre u moru" ( otkrivenje 16. 1 - 3 )

"Svaka duša da se pokorava vlastima koje vladaju; jer nema vlasti da nije od Boga, a što su vlasti, od Boga su postavljene.
Tako koji se suproti vlasti suproti se naredbi Božijoj; a koji se suprote primiće greh na sebe"
( Rimljanima 13. 1 - 2 )

"A Josif posla i dozva oca svog Jakova i svu rodbinu svoju, sedamdeset i pet duša" ( dela 7. 14 )

"Ovo je narod što ga preseli Navuhodonosor: sedme godine tri hiljade i dvadeset i tri Judejca;
Godine osamnaeste Navuhodonosorove preseli iz Jerusalima osam stotina i trideset i dve duše;
Godine dvadeset treće Navuhodonosorove preseli Nevuzardan zapovednik stražarski Judejaca
sedam stotina i četrdeset i pet duša; svega četiri hiljade i šest stotina duša" ( Jeremija 52. 28 - 30 )

Dakle, ovde u svim ovim i mnogim drugim tekstovima se radi o zivim ljudima.

Dusa je dakle ziv covek.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Onda dušu može ubiti tko god hoće. Metkom, bombom, granatom, nožem, strijelom, otrovom. :) A Isus reče - nebojte se ljudi, jer vam nemogu dušu ubiti. ;)

Hmm, koga poslušati? EGWiste i njima slične, ili Boga samog?

Za nas koji verujemo u Njega, Put, Istinu i Život, odluka je jasna.

Dakle, mogu sledbenici "duha proroštva" da pričaju šta hoće, sve što će postiči su dve stvari. Prva da ih upravo čeka ono što "propovedaju", tama, samoća, i led koji peče kao vatra, večna vatra i lutanje u besvesnosti do kojih ih je dovelo slušanje "duha proroštva". Shodno tome, ni kruna, ni zlatnih kartica, ni "utehe" na Orionu, nema ništa.

Čeka ih ono što su sami sebi spremili. Jer ne naziva se makar i prikriveno živi YHWH, lažovom, samo da bi se verovalo ženi koja je govorila u oholosti. Još manje se zbog iste, udarene u glavu i njenih blasfemija, laži i oholosti, čini hula koja se ne prašta.

O klanjanju Molohu, Mamonu, iskrivljavanju i zloupotrebi Svetog Pisma da i ne govorim.

Neće ih dakle spasiti ni kult senke (shabata), ni veganizam, ni ovo ni ono, samo Milost Onoga Koji Jeste, koji na Prestolju Slave sedi, samo On koji je u Ocu, i Otac u Njemu, jer Jedan su u Slavi Duha Svetog ih može spasiti.

Ali, oni ga lažovom nazivaju, lažovom prikazuju.....

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Veceg hulnmika od EGwajtiste zabludivog Dartha nema na forumu! Sami ste se uverikli da on nezna za nijednju hriscansku osobinu.
Kada god otvori usta prosipa lazi, hule i odlican je da prijatelja proizvede u neprijatelja.
Koju vrstu teologije je on jadan uciio? Pa on iz toga nista nije naucio.
Kojoj crkvi on pripada? Tesko li je toja sredini u kojoj on zivi!

Darth, ako tako nastavis, propast je sigurna.

Mozda ce ti ovo pomoci:

Da li ti je poznato da prema statistici od decembra 2018. u svetu ima 21,414,779 vernika HRISCANSKE ADVENTISTICKE CRKVE. Dakle vise od 21 milion.

Predpostavljam da ce te jos nesto zanimati: Svakako bi zeleo da znas kolko vernika je Crkva imala onda kada sam ja postao Adventisti? TADA JE CEKVA IMALA SAMO: 750,000 vernika u svetu.

Znam da si bolji matematicar od mene, ajde prorocunaj koliko puta je Crva udvostrucila broj vernika?

Sta je to sto privlaci ljude Adventistickoj crkvi?

1. Crkva je savrseno organizovana.
2. Ucenje Crkve zasnovano je na Bozjoj reci Bibliji. Svakako ste primetili da je za svako verovanje potvrda u Bibliji.
3. Crkva ima odlican vaspitni sistem: od osnovne pa do univerziteta.
4. U tim skolama okupljaju se maladi iz raznih sredina i mnogi od njih primaju ucenje Crkve.

Pre nekoliko godina prvi moji susedi bili su budeisti. Roditelji su visoko obrazovani a imali su sina i kcer oboje studenti. Ja sam se divio ponasanju tih mladaih pa sam ih pohvalio njihovoj majci kako imaju primernu decu.
Majka je na to odgovorila: "Oni su vaspitani u vasim skolama. Od obdanista sve do univerzitete. Nema alkohola, druga, nemorala i orgija, sve su to primili u vasim skolama."

5. Crkva ima savrseni zdravsteni siste. Vernici se redovno poucavaju sta je korisno za zdravlje, a sta stetno. To je u pocetku pocela EGW.

Koliko je to ucenje napredno i koristno pokazuju rezultati.
Adventisti zive udobnije i duze do 10 godina od svojih suseda.
Zar to ne pokazuje koliko je ucenje Crkve uzviseno, savremeno i napredno?

6. Crkva ima humanitarnu organizaciju, koja neprestano deluje u svim krajevima sveta za vrem, rata, elementarnih nepogoda ili bilo kakve nevolje i pomaze svima bez razlike.

Sve se to vidi na rezultatima i napredovanju Crkve.

Seventh-Day Adventist Education World Statistics
[TABLE]
[TR]
[TD][/TD]

[TD]
Schools​
[/TD]

[TD]
Teachers​
[/TD]

[TD]

Students​
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Elementary[/TD]

[TD]
6,106​
[/TD]

[TD]
51,035​
[/TD]

[TD]
1,130,026​
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Secondary[/TD]

[TD]
2,548​
[/TD]

[TD]
40,747​
[/TD]

[TD]
575,881​
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Training Schools[/TD]

[TD]
34​
[/TD]

[TD]
536​
[/TD]

[TD]
7,350​
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Colleges & Universities[/TD]

[TD]
119​
[/TD]

[TD]
13,713​
[/TD]

[TD]
168,314​
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Totals[/TD]

[TD]
8,807
[/TD]

[TD]
106,031
[/TD]

[TD]
1,881,571
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
As of December 31, 2018

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Zato ne mozete uzeti stari zavet i na osnovu tih tekstova (bukvalizovanjem) insistirati da 'dusa umire' i ne zivi posle smrti!

Nemas biblijsku nauku po ko zna koji put! Osvesti se vise!
Veliš nemaju istinu , dobro veliš , oni u ovom slučaju neveruju ni svojoj proročnici , pogledajmo štoje Jelena zapisala , i onaje razgovarala sa mrtvima ;
Zato stalno ljudima treba ponavljati - Jedino Adventisti sedmog dana, Jehovini svjedoci i bezbožnici (ateisti) ne vjeruju u besmrtnost čovjekove duše. :) Zgodno društvo.
Da zanimljivo društvo , a njihova proročnica razgovara sumrlim suprugom , kako sad objasnit to

Razgovor u viziji izmedu Ellen White i njenog umrlog supruga James White

“Nekoliko dana otkako sam ja molila Gospoda za svjetlo u odnosu na moju dužnost.U noći sam sanjala, Bila sam u kočiji, vožnje,sjedi zdesna.Otac je bio u kočiji, sjedi sa moje lijeve strane.Bio je vrlo blijed, ali miran i staložen. “Zašto, oče “, uzviknula sam, ja sam tako sretna da te imam pored mene još jednom! Osjetila sam da je pola mene nestalo_Oče, vidila sam ti si umro; vidjela sam ti si ukopan.Je li se Gospodin meni smilovao i dozvolio tebi da se vratiš meni ponovo i da radimo zajedno kao što smo radili?”

(Letter 17, 1881, pages 2-4 (written to W. C. White, September 12, 1881), the White Estate, Washington, D.C., March 25, 1980. (You may verify this letter in Arthur White’s book Ellen G. White, The Retirement Years, pages 161-162).

Ja neću kopirati cjelo pismo ko želi može procitati na stranici kod Adventista
Ellen White Estate web site

Štose može zaključit izovog pisma?

Ovo je očiti dokaz, vizije koje je Elen primila . Očito se vidi, Elen je komunicira s umrlim suprugom, mada Adventisti nevjeruju da poslje smrti ima života , pa skim je njihova proročnica komunicirala ? Znači to je bio skriveni demon.S ovim činom, Elen je stala direktno u pobunu protiv Boga i kao taka znači daje lažni prorok.
Ako je ona među prvima osnivačica Adventističke crkve onda u njihovoj crkvi nema istine, jer istina dolazi od Isusa.Sve sto dolazi od demona, je necisto i trebamo odbaciti.

Pa valjda Adventisti znaju bolje od Boga oniće reći ,to se Bog samo zezao , u viziji izmedu Ellen White i njenog umrlog supruga
Hmm, koga poslušati? EGWiste i njima slične, ili Boga samog?
Pa vidiš da oni neslušaju ni Jelenu , sve imje izvrnuto

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Pa vidiš da oni neslušaju ni Jelenu , sve imje izvrnuto

Ehh, sestro. Slušaju je i te kako je slušaju. To što je ona navodno razgovarala sa mrtvim mužem, to nikakve veze nema. Prvo, ona je "duh proroštva" i njoj je kao i Muhamedu, mnogo što šta dozvoljeno što običnim sledbenicima nije. Uz sve to, oni, adventisti, ni sami sa sobom ni u čemu, osim u sleđenju Ellen Gould Harmon White. A ona ne zabravimo to nije naučavala besmrtnost duša. Njenog je supruga "Bog" rekonstruisao da bi njoj javio da ne ide na taj sastanak.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Veliš nemaju istinu , dobro veliš , oni u ovom slučaju neveruju ni svojoj proročnici , pogledajmo štoje Jelena zapisala , i onaje razgovarala sa mrtvima ;

Da zanimljivo društvo , a njihova proročnica razgovara sumrlim suprugom , kako sad objasnit to ?

Vrlo lako! Nikada san nije kao stvarnost. U snu gledamo predele koje nikad nismo videli, razovaramo sa osobama s kojima nikad nismo razgovarali.
Morate napraviti razliku izmedju onoga sto nekao sanja, jer to moze biti stvarno, ali moze da bude samo simbol necega.
Tako i EGW za vreme zivota razgovarala je sa svojim muzom i to joj se pokazalo i u snu. To nema nikave veze sa zagrobnim zivotom.

Razgovor u viziji izmedu Ellen White i njenog umrlog supruga James White

“Nekoliko dana otkako sam ja molila Gospoda za svjetlo u odnosu na moju dužnost
.U noći sam sanjala, Bila sam u kočiji, vožnje,sjedi zdesna.Otac je bio u kočiji, sjedi sa moje lijeve strane.Bio je vrlo blijed, ali miran i staložen. “Zašto, oče “, uzviknula sam, ja sam tako sretna da te imam pored mene još jednom! Osjetila sam da je pola mene nestalo, vidila sam ti si umro; vidjela sam ti si ukopan.Je li se Gospodin meni smilovao i dozvolio tebi da se vratiš meni ponovo i da radimo zajedno kao što smo radili?”

(Letter 17, 1881, pages 2-4 (written to W. C. White, September 12, 1881), the White Estate, Washington, D.C., March 25, 1980. (You may verify this letter in Arthur White’s book Ellen G. White, The Retirement Years, pages 161-162).

Ja neću kopirati cjelo pismo ko želi može procitati na stranici kod Adventista
Ellen White Estate web site[/QUOTE]

To je ono sto smo vac videli. Recje o snu, a ne o stvarnosti!

Štose može zaključit izovog pisma?

Ovo je očiti dokaz, vizije koje je Elen primila . Očito se vidi, Elen je komunicira s umrlim suprugom, mada Adventisti nevjeruju da poslje smrti ima života , pa skim je njihova proročnica komunicirala ? Znači to je bio skriveni demon.S ovim činom, Elen je stala direktno u pobunu protiv Boga i kao taka znači daje lažni prorok.[/QUOTE]

Antonije, zao mi je ali mora da ti kazem da nisi u pravu.
1. Elen Vajt nije videla VIZIJU, nego je sanjala SAN.
U snu je je mpguce i ono sto u stvarnosti nije.
2. Otkuda ti pada na um glupost da je Elen razgovarala sa demonom? Svasta od tebe. Ona jasno kaze da je sanjala da govori sa muzom, to nema nikakve veze sa zagrobnim zivotom, jer je obican san. Ako dozivimo nesto sto ima veliki uticaj na nas, to nam se moze pokazati i u snu.

Ako je ona među prvima osnivačica Adventističke crkve onda u njihovoj crkvi nema istine, jer istina dolazi od Isusa.Sve sto dolazi od demona, je necisto i trebamo odbaciti.
Pa valjda Adventisti znaju bolje od Boga oniće reći ,to se Bog samo zezao , u viziji izmedu Ellen White i njenog umrlog supruga

Seventh-Day Adventist Education World Statistics [/QUOTE]

Ali ti si izmislila da je EGW rtazgovarala sa demonom, a ona jasno izjavljuje da je rtazbovarala u snu sa pokojnim muze. Zasto izvrces cinjenice?
Nije pametno ismejavati se sa Bogom i prtaviti od istine cirkus!

[TABLE]
[TR]
[TD][/TD]

[TD][/TD][/TR][/TABLE]​
[TABLE][TR][TD]

[/TD]

[TD]​

[/TD]

[TD][/TD]
[/TR]

[TR]
[TD][/TD]