Duh,duša i telo

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Zar ne kazete vi 'covek je dusa", to upravo to i znaci! Nisam ja nista pogresno rekao!
Funkcionalno telo jeste dusa!

Mire, zasto zamaras ljude sa bilo cime?
Zar ti nisam objasnio da telo NIJE DUSA, jer Bog je od gline stvorio telo i ono je bilo MRTVO, bez duse. To ti je dokaz da telo nije dusa.
Ozivelo je tek onda kada mu je dodao dah zivotni. I sve dok je dah zivotni u telu, telo je zivo, a kada mu se uzme dah zivotni ono umire.

Mrtvo telo je "mrtva dusa".[/QUOTE]

Sta si sada rekao? Znaci priznao si kada telo umire da umire i dusa! Bravo Mire!
Sasvim je nesto drugo kada se u Bibliji izraz dusa odnosi na celog coveka . Kad kazu bilo je prisutno 50 dusa. Misli se 50 osoba.

Oni jesu tvrdili i njihova teologija tvrdi da DUSA BEZ TELA NE POSTOJI! [/QUOTE]

Bravo Mire! Najzad si rekao istinu. "I STVOORI GOSPOD BOG COVEKA OD PRAHA ZEMALJSKOGA, I DUNU MU U NOS DAH ZIVOTNI I POSTA COCEK DUSA ZIVA." 1. Moj. 2.7.

A vidi kako sad Marko to razvodnjava, zato jer su uhvaceni u lazi, i pokusava da kaze kako su oni tvrdili nesto drugo?[/QUOTE]

Mire, nisi ti mene uhvatio u lazi, jer ja uvek istinu iznosim. Nego si ti naveo istinu. Kada se desi obrnuti proces od onoga kako je Bog stvaorio coveka,Bog uzima Dah zivotni, telo umire, a nestaje. Prilikom vaskrsenja Bog ponobvo daje Dah koji ozivaljava telo i ista dusa se pojavljuje i prime vecno postojanje, ali ner pre vaskrsenja.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Boze Sveti! Vredi li odgovarati nekom ko se pravi da ne razume? Svedoci smo toga po ko zna koji put!

Ja iskreno hocu misliti da oni ne zele ljude da prevare, nego sami sebe zele uveriti u lazi..

Ti se Marko lepo vrati stranu unazad, pa procitaj moj odgovor Laodikeji, i tebi je upucen,on odgovara na sve sto si sad napisao.

Dakle obori taj moj post. A nemoj tu da se pravis kako ne razumes, i izvrces moje reci, jer sve je jasno.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Moj dobri Mire.

SVAKI put imam iskljucivo biblijske dokaze, i SVE sam dokazao biblijom, a ti i dalje pisi kako nisu dati nikakvi dokazi, to je tvoj greh.

Evo i ovaj put.

Izvrnuo si moje reci.

DUSA je ZIV COVEK, i tim izrazom je predstavljen pojam zivota i svega sto coveka cini zivim, njegove akcije i dela, razum, misli, i osecanja..itd..

"Ne bojte se onih koji ubijaju telo a duse ne mogu ubiti"

Ovim recima Gospod Isus nije zeleo da prikaze kako u coveku postoji nekakva bestelesna dusa koja sa smrcu izlazi iz tela, vec da ukaze na to - da oni koji ubijaju telo nemaju vlast nad zivotom i to onim vecnim o vaskrsenju celog zivog coveka, vec da jedino Bog ima vlast da takvog coveka koga je neko ubio ( ubio mu telo ) ponovo ozivi kao dusu zivu ili zivo bice, i uvede ga u vecno Bozje carstvo, ili pogubiu vatri poslednjeg suda.

Da vidimo sta u bibliji predstavlja dusa:

"I drugi anđeo izli čašu svoju u more; i posta krv kao od mrtvaca, i svaka duša živa umre u moru" ( otkrivenje 16. 1 - 3 )

"Svaka duša da se pokorava vlastima koje vladaju; jer nema vlasti da nije od Boga, a što su vlasti, od Boga su postavljene.
Tako
koji se suproti vlasti suproti se naredbi Božijoj; a koji se suprote primiće greh na sebe" ( Rimljanima 13. 1 - 2 )

"A Josif posla i dozva oca svog Jakova i svu rodbinu svoju, sedamdeset i pet duša" ( dela 7. 14 )

"Ovo je narod što ga preseli Navuhodonosor: sedme godine tri hiljade i dvadeset i tri Judejca;
Godine osamnaeste Navuhodonosorove preseli iz Jerusalima osam stotina i trideset i dve duše;
Godine dvadeset treće Navuhodonosorove preseli Nevuzardan zapovednik stražarski Judejaca sedam stotina i četrdeset i pet duša; svega četiri hiljade i šest stotina duša" ( Jeremija 52. 28 - 30 )

Dakle, ovde u svim ovim i mnogim drugim tekstovima se radi o zivim ljudima.

Dusa je dakle ziv covek.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Видиш како је јасно

Ne zeli on da vidi..

DUSA je ZIV COVEK, i tim izrazom je predstavljen pojam zivota

A gde sam ja tvrdio da vi ucite nesto drugo? Navedi mi gde sam ja to tvrdio?

Onda dušu može tko god hoće pogubiti (ubiti). Metkom iz vatrenog oružja, bombom, granatom, nožem, strijelom, otrovom. :)

Tako je, ako je DUSA COVEK, onda dusu moze ubiti ko god hoce!

Oni su tvrdili da biblija to i dokazuje, jer Isus Navin 'sece duse macem', ljudi ubijaju duse u bibliji! I time su dokazivali da "dusa umire". (ne shvatajuci da su time sebe pokopali).

Isus kaze:

"ne bojte se onih koji ubijaju telo, ali duse ne mogu ubiti".

Da li Isus ovde protivreci ostatku biblije?

Zapazimo da Isus takodje kaze da 'telo nije dusa' a prema njihovoj teologiji DUSA NE POSTOJI BEZ TELA! (i Marko je to gore potvrdio).

Znaci o cemu se tu radi?
Da li se radi o kontradikciji?

Radi se prosto o njihovom 'bukvalizovanju biblije' , jer oni ne shvataju da Pismo ne govori na svakom mestu 'preciznim teoloskim recnikom' o dusi, vec koristi i narodno izrazavanje kada govori o coveku!

Tako Isus Navin govori narodnim jezikom, kao i mi - 'ne ostade ni zive duse na zemlji'. Dok Hristos govori preciznim teoloskim recnikom o 'dusi odvojenoj od tela' i zato vidimo razliku!

Medjutim, oni ovu kontradikciju ne mogu resiti svojom filozofijom, jer nemaju podrsku biblije! Zato sada pokusavaju da skrenu temu, tvrdeci kako mi pogresno interpretiramo njihovu nauku, pa insistiraju na teoloskoj preciznosti, a ne vide koliko su se upetljali i upetljace se jos, ako tako nastave..

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Zato stalno ljudima treba ponavljati - Jedino Adventisti sedmog dana, Jehovini svjedoci i bezbožnici (ateisti) ne vjeruju u besmrtnost čovjekove duše. :) Zgodno društvo.

Zato imate duhovnu bedu istu kao i farisej koji se bavio tuđim gresima, posebno onog carinika.

Zato je baš kod vas najveći haos. Potpuni raspad sistema od Meks. do Čilea, a isto tako će biti u Evropi.

Haos u Parizu, protesti u Španiji.

Samo nastavite u tome, a nastaviće i vesti koje dolaze iz dominantno katoličkih država da nas šokiraju.

Natrag