Zar ne kazete vi 'covek je dusa", to upravo to i znaci! Nisam ja nista pogresno rekao!
Funkcionalno telo jeste dusa!
Mire, zasto zamaras ljude sa bilo cime?
Zar ti nisam objasnio da telo NIJE DUSA, jer Bog je od gline stvorio telo i ono je bilo MRTVO, bez duse. To ti je dokaz da telo nije dusa.
Ozivelo je tek onda kada mu je dodao dah zivotni. I sve dok je dah zivotni u telu, telo je zivo, a kada mu se uzme dah zivotni ono umire.
Mrtvo telo je "mrtva dusa".[/QUOTE]
Sta si sada rekao? Znaci priznao si kada telo umire da umire i dusa! Bravo Mire!
Sasvim je nesto drugo kada se u Bibliji izraz dusa odnosi na celog coveka . Kad kazu bilo je prisutno 50 dusa. Misli se 50 osoba.
Oni jesu tvrdili i njihova teologija tvrdi da DUSA BEZ TELA NE POSTOJI! [/QUOTE]
Bravo Mire! Najzad si rekao istinu. "I STVOORI GOSPOD BOG COVEKA OD PRAHA ZEMALJSKOGA, I DUNU MU U NOS DAH ZIVOTNI I POSTA COCEK DUSA ZIVA." 1. Moj. 2.7.
A vidi kako sad Marko to razvodnjava, zato jer su uhvaceni u lazi, i pokusava da kaze kako su oni tvrdili nesto drugo?[/QUOTE]
Mire, nisi ti mene uhvatio u lazi, jer ja uvek istinu iznosim. Nego si ti naveo istinu. Kada se desi obrnuti proces od onoga kako je Bog stvaorio coveka,Bog uzima Dah zivotni, telo umire, a nestaje. Prilikom vaskrsenja Bog ponobvo daje Dah koji ozivaljava telo i ista dusa se pojavljuje i prime vecno postojanje, ali ner pre vaskrsenja.
Poslednja izmena: