Dijeli li religija ljude i narode?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Adventisti nisu 1260 godina progonili niti ubijali ikoga.
Nisu to radili ni jedan dan.
Za Rimokatolicku crkvu se u bibliji kaze da je to radila 1260 godina.
I kada se ovo sagleda u istorijskom kontekstu, tacno se zakljucuje da je u pitanju Rimokatolicizam, jer je on progonio i ubijao Hriscane tacno 1260 godina, kako je biblija prorekla.
Naime, racunanem vremena od 538 kada je Justinijan isterao Arijanske ostrogote iz Rima i grad predao Rimskom biskupu sa sve riznicom i vojskom, i omogucio mu versko i politicko delovanje, do 1798 kada je Napoleonova vojska sa generalom Aleksandrom Bertijeom usla u Rim i zarobila Rimskog papu, dolazi se do rezultata od 1260 godina.
Ovo je samo jedna neverovatna pojedinost od mnogih koja ukazuju da je Rimokatolicka crkva ta progoniteljska sila opisana u bibliji.

Ali, ovo nije tema o tome.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Dakle, ja sam napisao sledece : "NAVEDENI OD SOTONE PALOG ANDJELA LJUDI SU STVORILI BOGOVE KOJE SU POCELI DA OBOZAVAJU"
Religije nije stvarao sam covek, vec ih je stvarao djavo. Ti nisi ovo jasno formulisao i zato sam se nadovezao.. A ne zato da bih ti kontrirao..

Sto se tice tvoje ode Protestantima, mracni srednji vek je sam po sebi dokaz koga je vodio sam sotona u cilju unistenja Hriscana, da su to religije koje je on stvorio posredstvom ljudi, a koje vi danas podrzavate.

A ovo je razlog zasto sam zapravo pisao, jer znam da je krajnja svrha tvog komentara, da nas optuzis!

Govoris kako je nase religije (tradicionalne vodio sotona) da unisti vas, a zaboravljas da su tvoji protestanti spaljivali vestice i da su takodje ubijali neistomisljenike, posebno katolike, anabaptiste i jevreje! Rusili su i spaljivali njihove hramove i crkve, a ljude koje nisu uspeli da ubiju su proterali! To su sve radili uz podrsku vlasti (cara) kao i protestantskog oca, Martina Lutera, kojeg proglasavate Bozjim covekom!

Slepi ste pored ociju, ne zelite priznati ono sto istorija svedoci o protestantizmu! A sto se na zalost vise ne uci u osnovnoj skoli vec na fakultetu, pa ne znaju svi! Zali Boze takvog obrazovanja.. Amerikanizovanjem drustva je i nase skolstvo osakaceno, a posledica toga je toralno neznanje, cime je otvoren put i plodno tlo za sekte poput vas..

Ako su zbog ubijanja tradicionalne crkve sotonske, onda su zbog ubijanja i protestantske crkve sotonske, a koje vi jednodusno podrzavate!

Linija vasih religija seze do samog Vavilona, jer su sva obelezja koja su prisutna u Vavilonskoj religiji duboko ukorenjena i u vasim religijama pod plastom Hriscanske obojenosti.

A linija vasih sekti seze sve do gnostika, koji su osudjeni u Novom Zavetu, i koji su se odricali 'tela i krvi Gospodnje' na taj nacin sto su izvrtali euharistiju, pa su umesto vina uzimali "vodu", jer nisu priznavali da je Hristos 'u telu dosao'!

Svi protestanti do dan danas indirektno slede ovaj obrazac, adventisti ne uzimaju vino vec "sok", Jehovini Svedoci zabranjuju vernicima cak i ucesce u Euharistiji, a ostali protestanti poricu transupstancijaciju (pretvorbu)!

Na taj nacin se prepoznaju 'antihristi' i lazovi, a to ste vi - protestanti!

Ako cemo o vasem 'paganizmu', od pocetka ste gajili gnosticke magijaske, dualisticke i druge jeresi a u novije vreme masonsko satanisticke (sve sekte vam imaju neke poveznice sa masonima), pa je jasno i vase poreklo, a ono je od oca lazi - sotone!

mnogi protestanti su slicni vama, jer su pravili i prave kompromis sa vasim religijama, i biblija to otkriva kada kaze za otpale protestantske crkve - da su to "KCERI BLUDNICE" koja predstavlja otpalu religiju obucenu u Hriscansko ruho.

Ako je neko "bludnica" onda je to vasa protestantska nacionalna crkva, koja se kurvala sa carem, da bi na taj nacin izvrsila nasilje nad katolicima, jevrejima i anabaptistima, proterala, spaljivala i ubijala neduzne ljude.. Posebno u nemackoj i engleskoj!

Ti protiv vase istorije i vaseg "kurvanja" ne mozes nista, ne mozes ovo izbrisati!

I zaista je sramota da se niste izvinuli za svoja zlodela, nego ste jos prekrajali istoriju, uceci decu da velicaju zlotvore poput Martina Lutera. A ovo obrazovanje su nam nametnuli amerikanci!

A svojevremeno se i sam papa Jovan Pavle II izvinio svetu za ono sto je cinila Rimokatolicka crkva tokom srednjeg veka

Papa se izvinuo, ali vi niste za svoja zlodela, i to je sramotno! Vec sam govorio da se inkvizicija kakvom je vi predstavljate nije ni dogodila! A pored toga cutite o svojoj "protestantskoj inkviziciji" na celu sa Melanhtonom i Martinom Luterom, da ne pominjemo i Kalvina!

Vrtite jedno isto u krug, vec i ptice znaju sta cete reci, a sve sto napisete je izmisljena propaganda, sracunata na to da ocrni nasu crkvu a da vasu napravi svetom i bezgresnom!

Niste vi nikakvi sveci, naprotiv, ruke su vam do lakata u krvi!

"I VIDEH ZENU PIJANU OD KRVI SVETIH, I OD KRVI SVEDOKA ISUSOVIH, I ZACUDIH SE CUDOM VELIKIM KAD JE VIDEH" ( otkrivenje 17. 6 ).

To primeni na vase protestante! Martin Luter je izjavio, citiram:

"Smatram da se evandjelje treba nametnuti i macem"

"Da imam sve franjevce u jednoj kuci, ja bi ju zapalio! U pakao sa njima!"

I ne samo da je to rekao, nego je i sprovodio, pa je doslo do pokolja i masovnog proterivanja katolika, anabaptista i jevreja. To je bilo toliko krvavo, da je cak i hitler u Luteru pronasao svoju inspiraciju, nazivajuci ga "gromadom od coveka" jer je pobio i proterao jevreje!

Svaka vam cast!

A vasa prorocica Elen White, tog coveka posle naziva "Bozjim slugom" kojeg su vodili andjeli!

Pa da ti se zeludac prevrne!

Vasa religija je zasnovana na lazi i na krvi!

Za Rimokatolicku crkvu se u bibliji kaze da je to radila 1260 godina.
Da ali u tvojim snovima! Nigde u bibliji ne stoji izraz - 'katolicka crkva'!

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To se zove papska kontrareformacija, i to najidealnije danas rade Jezuiti, lazuci protiv vernih Bozjih slugu, i izvrcuci istoriju refrmacije.

Otkrivenje ne govori otvoreno, vec u simbolima, i kada se ti simboli uporede, i sagledaju u istorijskom kontekstu, dolazi se do zakljucka ko je sta, ko je gde, i koliko vremena.
Za dobre poznavaoce biblije to je jasno.

Na kraju, ja nisam poceo da pisem o Rmokatolicizmu na ovoj temi, i nisam nikoga napadao.
To ste odmah poceli vi, a onda ocekujete da vam se ne odgovori.
Nisu Hriscani tepih da slobodno gazite, a da se ne spotaknete.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.323
to najidealnije danas rade Jezuiti, lazuci protiv vernih Bozjih slugu, i izvrcuci istoriju refrmacije.
Da viste vjerne sluge , ali samo onone sa repom .
Evo vidimo štoje sve radijo tvoj refornista ,
koji se može označiti teroristom svoga vremena, jer je poticao na pogrome, zlostavljanje seljaka i svih neistomišljenika. Evo nekoliko njegovih misli:

“Mojsije je krvnik, okrutni okovatelj, mučitelj koji ranjava naše meso kliještima, i od nas radi mučenike… Zbog toga, zaboravimo Mojsija zauvijek!” 2

“Spalite im sinagoge! Sve im zabranite što sam spomenuo… Ako niti ovo ne pomaže, moramo ih proganjati poput pobješnjelih pasa…” 3

“… tjerati ih , vješati ih, paliti na lomačama, odrubljivati im glave i bacati na muke…” 4

“…Knjiga Otkrivenja nema niti najmanjeg znaka apostolskog ili proročkog smisla…. ja osjećam odbojnost spram nje, i radi toga je odbacujem.”
5

Lutherov protestantizam , a poslje i vaš advetizam , vi ste otpad od Boga i Njegove Crkve.
Toje jasno ko dan .
To primeni na vase protestante! Martin Luter je izjavio, citiram:

"Smatram da se evandjelje treba nametnuti i macem"

"Da imam sve franjevce u jednoj kuci, ja bi ju zapalio! U pakao sa njima!"

I ne samo da je to rekao, nego je i sprovodio, pa je doslo do pokolja i masovnog proterivanja katolika, anabaptista i jevreja. To je bilo toliko krvavo, da je cak i hitler u Luteru pronasao svoju inspiraciju, nazivajuci ga "gromadom od coveka" jer je pobio i proterao jevreje!

Svaka vam cast!

A vasa prorocica Elen White, tog coveka posle naziva "Bozjim slugom" kojeg su vodili andjeli!

Pa da ti se zeludac prevrne!

Vasa religija je zasnovana na lazi i na krvi!
Točno ima datise želudac okrene , a njihova čarobnica ga uzdiže u nebesa užas .
Ellen White je lažna proročnica , toje jasno ko dan . Evo neki njezini provala, laži : kaže da se grad Jeruzalem više nikad neće sagraditi9, tvrdila je da će biti živa kad Isus dođe10, Engleska je prema njezinom proročanstvu trebala napasti SAD 1862.11, građanski rat u SAD-u koje je završio 1856. je po njoj znak Isusova povratka12, 1850. je tvrdila će se Isus će se vratiti “u nekoliko mjeseci”13, po njoj će neki adventisti koji žive 1856. biti živi kada se Isus bude vratio14, Henoka vidi na Jupiteru i Saturnu15, napadanje spiritizma smatrat će se bogohuljenjem16, ropstvo će na jugu biti ponovno vraćeno17.
Zar ovo nije dovoljno , očito za sljepe ne, bitno im je samo lagat i izmišljati na Katoličku Crkvu , to im nije dovoljno pasu krenili i na svetu Pravoslavnu Crkvu .
Nikako nesvaćam zašto im toliko smetamo ?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Takve informacije ne mogu da se pronadju nigde osim u kuhinji Rimokatolicke crkve i njenoj protivreformaciji.

Naime, pre nego sto je pokrenuo reformaciju van Katolicke crkve - Luter je bio Katolicki svestenik, i on je zeleo da reformise Katolicku crkvu, ali su ga odbacili, i mora se sagledati kada i u kom periodu je on davao neke izjave, zasto ih je davao, i da li su one istinite, ili su pak izmisljene od strane njegovih protivnika.

Ja ne zelim da pravdam Lutera, jer ja nisam Luteran, niti su Adventisti nastali od Luterana, ali cu reci ono sto je cinjenica.

Ako je istina da je Luter nesto i izjavio protiv Rimokatolicizma, on je uistinu trebao biti itekako ostriji u tome, jer ciniti ono sto je cinila Rimokatolicka crkva tokom 1260 godina - muceci i ubijajuci nevine ljude, zene, trudnice, starce i starice, muceci ih na najstrasnijim spravama za mucenje, cerececi ih, sekuci utrobe trudnicama testerama na pola po duzini, spaljivajuci na lomaci... itd..itd.. Martin Luter je bio i blag u osudi ovih dela.
Zasigurno blag, jer kada se pogleda biblijski koncept suda Bozjeg koji je Bog izlivao na bezbozne, onda je Luter bio nista u pogledu na sudove opisane u bibliji.

Luter jeste bio covek koga je Bog upotrebio u tom istorijskom trenutku da izvede svet iz doba mracnjastva i Rimokatolicke hegemonije, da ljudima vrati bibliju na njihovom maternjem jeziku, na koju je Rim stavio zabranu citanja.
Ali tu nije bio samo Marin Luter, vec i nekolicina drugih reformatora u to vreme koje je Bog pokrenuo sa istim ciljem, od kojih su "DJON NOKS, URLIH CVINGLI, JAN HUS I JERONIM, ZAN KAVIN, DJON VESLI...

Ovde se svasta pise o nekim navodnim izjavama i delima protestanata, a oni koji to pisu ne gledaju dela svojih idola, a o njima bi se moglo svasta reci.
Recimo primer takozvane majke Tereze, koja je proglasena sveticom, za koju postoje dokumenti da je bila sve drugo osim toga, da je bila zla zena koja je volela da muci jadne i unesrecene, da se obogatila od donacija njenim medicinskim centrima, i da su oni koji su te cente posetili bili uzasnuti uslovima u kojima su ziveli bolesnici, bez zdravstvene nege, i cak muceni i zlostavljani.
Takodje, da je surovala sa nekim kontraverznim licnostima, trgovcima drogom i ljudskim organima, i potom proglasena sveticom sa mnostvom drugih koji takodje imaju mracnu proslost kriminalaca, i probisveta, i nikako ne zasluzuju titulu sveca.

Sto se tice Ellen White, mnoge stvari se ovoj osobi lazno pripisuju, ili se njene reci izvrcu i vade iz konteksta, a to vidimo upravo iz lazne izjave kako je ona videla Enoha na Jupiteru i Saturnu.
Ona jeste pisala da joj je pokazan Enoh ( koji je po bibliji ziv uzet na nebo ) na jednoj savrsenoj planeti, i kada je upitala "da li on tu obitava" da joj je odgovoreno "da ne, vec da je u poseti"
Ja imam taj citat iz spisa Ellen White, i ona nigde nije napisala da se ta planeta zove Jupiter ili Saturn.

Dakle, to su izmislili protivnici Adventizma.

Mnogo je i drugih ovakvih lazi protiv Ellen White, od kojih sam nelolicinu obelodanio i ovde na forumu.

Sto se tice Hristovog drugog dolaska, on je trebao da dodje 1890 godine, ali je postavljen uslov, da Adventni narod obavi misiju koju mu je Bog tada poverio, a to je objava jevandjelja ovom svetu, i Ellen White kasnije o tome pise "DA JE BOZJI NAROD OBAVIO MISIJU KOJU MU JE BOG POVERI, HRISTOS BI DOSAO 1890 GODINE, ALI OVAKO ON MORA JOS DA LUTA PUSTINJOM OVOGA SVETA KAO I IZRAILJ U ONO VREME KADA NIJE MOGAO UCI U OBECANU ZEMLJU"

Sto se tice toga da li neko nekome smeta, ovo je ironicna izjava, jer ko je u istoriji bio progonjen, pa i danas se progoni - ako ne takozvane sekte.

Meni nije problem da o ovome u opste i ne pisem, jer nemam maniju gonjenja, ali to moraju prestati i ostali, sa progonom i pisanjem protiv Adventista, svedoka.. itd..

Tako da predlazem, da niko ne pise protiv i jedne crkve ili bilo koga, vec da se iznose samo biblijski argumenti i svoja uverenja, i to biranim recima.

Hvala!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zar ovo nije dovoljno , očito za sljepe ne, bitno im je samo lagat i izmišljati na Katoličku Crkvu , to im nije dovoljno pasu krenili i na svetu Pravoslavnu Crkvu .
Nikako nesvaćam zašto im toliko smetamo ?

Posve je jasno. Mi se klanjamo svome Spasitelju i Bogu Isusu Kristu, a oni se klanjaju svojoj "proročici koja je govorila u drskosti", bogohulnici i plagijatorici Ellen White.

Da su oni notorni klanjatelji Ellen White, da su "braća po Jeleni" a ne po Kristu, pokazuje činjenica da Jovan i Laodikeja zajedno nastupaju kad nasrću na Kristovu Crkvu i nas kršćane, iako Jovan, suprotno Laodikeji, ponavlja kako Isus nije Bog i kako je "po položaju" jednak sotoni.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ironicno je da neko ovde govori o navodnom klanjanju Adventista Ellen White, a da se temelj njegove vere zasniva na idolopoklonstvu.
Ali eto, krivac ce uvek svoju krivicu prebaciti na drugog, sto vidimo od Adama i Jeve koji su optuzivali druge za njihov pad, pa sve do danas.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ironicno je da neko ovde govori o navodnom klanjanju Adventista Ellen White, a da se temelj njegove vere zasniva na idolopoklonstvu.

Sramotno je da klanjatelji u glavu udarene žene optužuju nekoga za idolopoklonstvo.

QUOTE="Laodikeja, post: 3199660, member: 363141"]
Ali eto, krivac ce uvek svoju krivicu prebaciti na drugog, sto vidimo od Adama i Jeve koji su optuzivali druge za njihov pad, pa sve do danas.
[/QUOTE]

Tako je. Tako i vi protestanti svoje krvoločnosti i zločine kroz povijest pripisujete Katoličkoj crkvi.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tvoje izjave su pravi tragikomicarski sou, da covek ne zna da li da se smeje, ili da place:):(

Poslednja izmena:
Natrag