Da li religija deli ljude? Ja bi to rekao ovako DELI, ALI I NE DELI. Sve zavisi od religije i ljudi koliko su ustvari religiozni. Imamo ljude koji bi ubili muslimana zato sto nije Hriscanin, a da li je taj covek Hriscanin, ako zeli ubiti coveka, kada je glavna vrlina Hriscanstva LJUBAV-ocigledno da nije Hriscanin. Sad imamo podele u Hriscanstvu. Tako imamo u Katolickoj crkvi Papu koji je javno pozivao na ubijanje ljudi i davao oprostaj svima koji i ubiju, kako Pravoslavne, tako i Muslimane, e sad neko ce reci da iz ovog zakljucujemo da Hriscanstvo DELI i ne samo to nego unistava druge narode, e pa to nije tacno, to radi Papina crkva u kojoj papu smatraju za Boga. Sad imamo Pravoslavne koji veruju, da je UBISTVO greh koji se tesko prasta, zbog toga u je zabranjeno ubijanje, ma ko taj covek bio i ma koje vere. Sa mrznjom je ista stvar. Jasno je da ona religija koji zaista sleduju Boziju rec, odnosno Hristovu rec, NE DELI narode, cak ona spaja sve narode, jer ona propoveda da smo svi BRACA I SESTRE. Dalje Islam DELI i te kako znamo da deli, znamo da u Islamu postoji Dzihad vise vrsta, onaj koji nas trenutno interesuje je dzihad protiv neistomisljenika ili kako nas oni nazivaju nevernicima, znaci da islam poziva na mrznju, na ubijanje, odnosno on DELI narode. Uzeo sam ove tri vere, jer su one najrasprostranjenije na EX YU, a mislim da su ovde 99% clanovi sa ovog prethodno napomenutog prostora.
Sad mnogi ce reci da su i Pravoslavni ubijali, odmah da vam kazem da to nisu bili Pravoslavni, oni sebe mozda jesu nazivali Pravoslavnim, ali oni to nisu (pricam o nacinu sirenja vere). Hocu reci PRAVOSLAVLJE NIKAD NE POZIVA NA UBIJANJE RADI SIRENJA VERE.
@overlord to ti mozda mislis, da nije bilo Pravoslavlja, odnosno vere u Hrista, danas ne bi imali ni jednog Srbina ni ti bi Srbija postojala kao ni jos neke druge drzave-ovo je samo jedan razlog, tebi kao ateisti mozda najprivlacniji, a ima ih na stotine.