- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Tvoje izjave su pravi tragikomicarski sou, da covek ne zna da li da se smeje, ili da place
Moje izjave su istinite, a istina oslobađa i spašava.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Tvoje izjave su pravi tragikomicarski sou, da covek ne zna da li da se smeje, ili da place
Da, tvoja licna istina koja moze da prevari nekoga ko nije zavrsio ni jedan razred osnovne skole, tipa Jarica Zivadina i Paje Cuture.
Svi ostali mogu to da nauce i od vrabaca, imaju tomove i tomove knjiga pa neka citaju.
Vidim. Tvoje znanje je upravo "vrapčije".
Naravno, ono sto poznaje zvanicna istorija, i o cemu su napisani tomovi knjiga, o cemu svedoce i istoricari od 1 veka pa dalje, to znaju i vrapci, a znas i ti, ali se ( kako je moja baka govorila ) "pravis Tosa"
Ja nista i nikada ne izmisljam, ne lazem, ne izvrcem tudje reci i ne vadim ih iz konteksta,
Ja nikog nisam napao, samo sam upozorio da ne krecete sa napadima. Hriscaninom se ne nazivaj, insinuirajuci na takav nacin da ste vi pravi Hriscani a mi "pagani"! Jer bastinite gnostike, dualiste i magijase kroz celu istoriju protestantizma a u novije vreme i masone!Na kraju, ja nisam poceo da pisem o Rmokatolicizmu na ovoj temi, i nisam nikoga napadao.
To ste odmah poceli vi, a onda ocekujete da vam se ne odgovori.
Nisu Hriscani tepih da slobodno gazite, a da se ne spotaknete.
Naravno da je u simbolima, pa vam dodje kao dobar alat da izvrcete predstavljajuci Papu bludnicom iz otkrivenja!Otkrivenje ne govori otvoreno, vec u simbolima, i kada se ti simboli uporede, i sagledaju u istorijskom kontekstu, dolazi se do zakljucka ko je sta, ko je gde, i koliko vremena.
To se zove papska kontrareformacija, i to najidealnije danas rade Jezuiti, lazuci protiv vernih Bozjih slugu, i izvrcuci istoriju refrmacije.
Naime, pre nego sto je pokrenuo reformaciju van Katolicke crkve - Luter je bio Katolicki svestenik, i on je zeleo da reformise Katolicku crkvu, ali su ga odbacili, i mora se sagledati kada i u kom periodu je on davao neke izjave, zasto ih je davao, i da li su one istinite, ili su pak izmisljene od strane njegovih protivnika.
Ja ne zelim da pravdam Lutera, jer ja nisam Luteran, niti su Adventisti nastali od Luterana, ali cu reci ono sto je cinjenica.
Ako je istina da je Luter nesto i izjavio protiv Rimokatolicizma, on je uistinu trebao biti itekako ostriji u tome, jer ciniti ono sto je cinila Rimokatolicka crkva tokom 1260 godina - muceci i ubijajuci nevine ljude, zene, trudnice, starce i starice, muceci ih na najstrasnijim spravama za mucenje, cerececi ih, sekuci utrobe trudnicama testerama na pola po duzini, spaljivajuci na lomaci... itd..itd.. Martin Luter je bio i blag u osudi ovih dela.
Zasigurno blag, jer kada se pogleda biblijski koncept suda Bozjeg koji je Bog izlivao na bezbozne, onda je Luter bio nista u pogledu na sudove opisane u bibliji.
Luter jeste bio covek koga je Bog upotrebio u tom istorijskom trenutku da izvede svet iz doba mracnjastva i Rimokatolicke hegemonije, da ljudima vrati bibliju na njihovom maternjem jeziku, na koju je Rim stavio zabranu citanja
Ali tu nije bio samo Marin Luter, vec i nekolicina drugih reformatora u to vreme koje je Bog pokrenuo sa istim ciljem, od kojih su "DJON NOKS, URLIH CVINGLI, JAN HUS I JERONIM, ZAN KAVIN, DJON VESLI...
Recimo primer takozvane majke Tereze, koja je proglasena sveticom, za koju postoje dokumenti da je bila sve drugo osim toga, da je bila zla zena koja je volela da muci jadne i unesrecene
Sto se tice Ellen White, mnoge stvari se ovoj osobi lazno pripisuju, ili se njene reci izvrcu i vade iz konteksta, a to vidimo upravo iz lazne izjave kako je ona videla Enoha na Jupiteru i Saturnu.
Ona jeste pisala da joj je pokazan Enoh ( koji je po bibliji ziv uzet na nebo ) na jednoj savrsenoj planeti, i kada je upitala "da li on tu obitava" da joj je odgovoreno "da ne, vec da je u poseti"
Ja imam taj citat iz spisa Ellen White, i ona nigde nije napisala da se ta planeta zove Jupiter ili Saturn.
Dakle, to su izmislili protivnici Adventizma.
Ako ne dodje do 2030. zivi bili pa videli, i ti ces ovde tvrditi da je tvoje prorocanatvo o Hristu koji do tada dolazi, bilo "uslovno"!Sto se tice Hristovog drugog dolaska, on je trebao da dodje 1890 godine, ali je postavljen uslov, da Adventni narod obavi misiju koju mu je Bog tada poverio, a to je objava jevandjelja ovom svetu, i Ellen White kasnije o tome pise "DA JE BOZJI NAROD OBAVIO MISIJU KOJU MU JE BOG POVERI, HRISTOS BI DOSAO 1890 GODINE, ALI OVAKO ON MORA JOS DA LUTA PUSTINJOM OVOGA SVETA KAO I IZRAILJ U ONO VREME KADA NIJE MOGAO UCI U OBECANU ZEMLJU"
Sto se tice toga da li neko nekome smeta, ovo je ironicna izjava, jer ko je u istoriji bio progonjen, pa i danas se progoni - ako ne takozvane sekte.
Meni nije problem da o ovome u opste i ne pisem, jer nemam maniju gonjenja, ali to moraju prestati i ostali, sa progonom i pisanjem protiv Adventista, svedoka.. itd..
Dakle, to su izmislili protivnici Adventizma.
Ne nismo jer mi ne izračunavamo vrejme kao bogata gospođa. Sad će oni reći pa nije ona to činila , a svi dobro znamo daje neko dejte išlo za Milerom , i prihvatilo njegove hipoteze i onda nastade nova sveta i jedino ispravna vera početkom 19 veka zvana Adventizam .Nisu nista izmislili, vi ste tako pisali!