Dijeli li religija ljude i narode?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da, tvoja licna istina koja moze da prevari nekoga ko nije zavrsio ni jedan razred osnovne skole, tipa Jarica Zivadina i Paje Cuture.
Svi ostali mogu to da nauce i od vrabaca, imaju tomove i tomove knjiga pa neka citaju.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja nista i nikada ne izmisljam, ne lazem, ne izvrcem tudje reci i ne vadim ih iz konteksta, a ko to cini on treba sa time da se suoci oci u oci, jer Bog ga vidi, ako takav uopste veruje u Boga, jer da veruje ne bi to cinio.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja biblijsku istinu imam, i imam licno iskustvo sa Bogom koji me je u tu istinu osvedocio, i kojom me njom menja.

Ne pada mi napamet da se odreknem biblije i Isusa radi papskih dogmi ciji temelj je mnogobostvo i okultizam.

Istina oslobadja, ali Bozanska istina zapisana u reci Bozjoj, po Isusovim recima " POSVETI IH ISTINOM SVOJOM, REC JE TVOJA ISTINA"

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Na kraju, ja nisam poceo da pisem o Rmokatolicizmu na ovoj temi, i nisam nikoga napadao.
To ste odmah poceli vi, a onda ocekujete da vam se ne odgovori.
Nisu Hriscani tepih da slobodno gazite, a da se ne spotaknete.
Ja nikog nisam napao, samo sam upozorio da ne krecete sa napadima. Hriscaninom se ne nazivaj, insinuirajuci na takav nacin da ste vi pravi Hriscani a mi "pagani"! Jer bastinite gnostike, dualiste i magijase kroz celu istoriju protestantizma a u novije vreme i masone!

Otkrivenje ne govori otvoreno, vec u simbolima, i kada se ti simboli uporede, i sagledaju u istorijskom kontekstu, dolazi se do zakljucka ko je sta, ko je gde, i koliko vremena.
Naravno da je u simbolima, pa vam dodje kao dobar alat da izvrcete predstavljajuci Papu bludnicom iz otkrivenja!

To je radio narocito Martin Luter!
U njegovoj bibliji je stojala slika Pape koji je predstavljen kao bludnica! A vi protestanti ste u to vreme stampali traktate na kom je bio nacrtan Hristos na magarcu i papa na konju, sa podrugljivim tekstom:

"Dok Hristos siromah na magarcu jase, papa je na konju zlatnim zelezom mase!"

To je slika i prilika "protestantizma"!
Nikakvo evandjelje, samo propaganda od starta i napadi!

Da ste hteli propovedati evandjelje i dati narodu bibliju, ne bi u njoj crtali Papu i predstavljali ga bludnicom! Nije ni cudo sto je katolicka crkva zabranila i spaljivala takve biblije i knjige! A onda lazno tvrdite kako je ona bibliju "uskracivala narodu"!

Sve same lazi i propaganda!

To se zove papska kontrareformacija, i to najidealnije danas rade Jezuiti, lazuci protiv vernih Bozjih slugu, i izvrcuci istoriju refrmacije.

Istorija je zapisana u knjigama, kao ovo gore sto sam citirao! I ne mozes to poreci! A onda se ta istorija odlucila prikriti tako sto su decu prestali da uce u skolama pravoj istoriji, i gurnuli je u zapecak, ali i dalje stoji na policama nekih biblioteka!

Vasa istorija velicanja protestantskih likova poput krvnika Martina Lutera i slicnih je lazna! To je cista propaganda i izvrtanje! Svaki obrazovan covek to zna! Niko ovde ne izmislja nista, jedini koji zbog nedostatka obrazovanja verujete takvim pricama ste vi! I naravno amerikanci, cija je visoka skola na nivou nase osnovne!

Naime, pre nego sto je pokrenuo reformaciju van Katolicke crkve - Luter je bio Katolicki svestenik, i on je zeleo da reformise Katolicku crkvu, ali su ga odbacili, i mora se sagledati kada i u kom periodu je on davao neke izjave, zasto ih je davao, i da li su one istinite, ili su pak izmisljene od strane njegovih protivnika.

Za ove njegive reci svedoce protestantski istoricari a ne katolicki! Tako da nemas izgovora! Vase tvrdnje da neko ovde laze i izmislja su vec izlizane! Zasto lepo ne proveris ove navode, nego pricas napamet da nije tako?

Ako nesto tvrdis onda i dokazi! A ja sam citirao protestantske autore, a ne katolicke, i to nebrojeno puta, koji potvrdjuju uprabo sve ovo o Martinu Luteru!

Buduci da je sve ovo istina, ne samo da je ceo protestantizam lazan, nego ste lazni i vi adventisti, jer tog coveka velika cate kao Bozjeg coveka, posebno vasa prorocica EGW u svojim knjigama! A sta ce, bila jadna neobrazovana kao i svaki amerikanac!

Ja ne zelim da pravdam Lutera, jer ja nisam Luteran, niti su Adventisti nastali od Luterana, ali cu reci ono sto je cinjenica.

Ti moras da ga pravdas, jer ako ga ne pravdas pada tvoja prorocica EGW kao i tvoja crkva, jel vi tog coveka smatrate BOZJIM SLUGOM!

A za njega cak ni Luterani ne mogu ovo poreci!

Ako je istina da je Luter nesto i izjavio protiv Rimokatolicizma, on je uistinu trebao biti itekako ostriji u tome, jer ciniti ono sto je cinila Rimokatolicka crkva tokom 1260 godina - muceci i ubijajuci nevine ljude, zene, trudnice, starce i starice, muceci ih na najstrasnijim spravama za mucenje, cerececi ih, sekuci utrobe trudnicama testerama na pola po duzini, spaljivajuci na lomaci... itd..itd.. Martin Luter je bio i blag u osudi ovih dela.

Znaci ispravno je huskati na ubijanje katolika? Trebao je jos ostrije da pozove na ubjanje? Koliko ostrije, znaci ti bi trazio da ih protestanti kasape i rezu na komade?

Zasigurno blag, jer kada se pogleda biblijski koncept suda Bozjeg koji je Bog izlivao na bezbozne, onda je Luter bio nista u pogledu na sudove opisane u bibliji.

Odlicno! Znaci ti zagovaras kasapljenje i mucenje katolika! Martin Luter je samo zagovarao likvidaciju, a ti bi ih jos i mucio?

Luter jeste bio covek koga je Bog upotrebio u tom istorijskom trenutku da izvede svet iz doba mracnjastva i Rimokatolicke hegemonije, da ljudima vrati bibliju na njihovom maternjem jeziku, na koju je Rim stavio zabranu citanja

Lazete! Biblija je postojala na latinskom jeziku, jeziku, koji su svi pismeni i obrazovani ljudi tada razumeli! Nije bilo razloga stampati ista na narodnom jeziku kada je narod bio nepismen, a svi obrazovani su citali i pisali na ltinskom! I sami tvrdite da su "protestanti opismenili evropu", pa ako je stvarno tako, kako onda mozes "nepismenom narodu dati bibliju na narodnom jeziku"???

Znaci nije crkva nista sakrivala, jednostavno su ljudi bili nepismeni, a kada ste se vi pojavili sa vasim biblijama u kojima je nekakavo "sakriveno ucenje", ljudi su iz radoznalosti poceli da uce citati i pisati!

Inace, Luterovska biblija nije bila nista drugo do propagandna literatura namenjena da "ocrni Papu"! U njoj je Papa predstavljen bludnicom!

Pa ako neko i nije znao da cita, dovoljna je bila slika!

To nije cisto evandjelje vec "propagandna literatura", namenjena tome da pobuni narod! Da izazove revolt gradjana i nerede!

Luter je demonstrirao "silu", kao i onda kada je zakucao svoje teze na katedralu! Tu je "protestovao" (sama rec kaze), izazivao je nemire i buntovnistvo kod gradjana! A to mu je dozvoljavao car, jer je i sam hteo da se resi Papskih ogranicenja! Da ne pricam o tome da su mu teze bile lazne!

Evo vase biblije i vaseg "cistog evandjelja" :
(Papa predstavljen kurvom - tj. bludnicom iz otkrivenja)

TlVa6uBFDNf7VRbVzPVpQWYE_ReEsCtjY3ivZBouK0GgFaYeyIaN2VUGgZAAWSw27edMVg0YdZ76WrDJRa8nHXvul010SE1DXzEyuWNFsqkEMOqpA_iq27l67dCW2bw

Pa normalno je da su katolici zabranili vernicima takvu bibliju! Protestanti su podmetali narodu otrov i propagandu! Ja licno bi je spalio!

Ali tu nije bio samo Marin Luter, vec i nekolicina drugih reformatora u to vreme koje je Bog pokrenuo sa istim ciljem, od kojih su "DJON NOKS, URLIH CVINGLI, JAN HUS I JERONIM, ZAN KAVIN, DJON VESLI...

A svi ovi jedni drugima zabijali noz u ledja, mrzeli se i hteli da se istrebe :)

Daj molim te, ne znas istoriju, treba da se obrazujes!

Recimo primer takozvane majke Tereze, koja je proglasena sveticom, za koju postoje dokumenti da je bila sve drugo osim toga, da je bila zla zena koja je volela da muci jadne i unesrecene

Ma kako da ne! Ko ce vama verovati da to nije jos jedna vasa laz i podmetacina?

Kao sto ste slagali, da su katolicki inkvizitori muce ljude na spravama za mucenje, tako i ovo lazete!

Inkvizitori nisu nikog mucili, cekali su priznanje, dok ih je vlast mucila na spravama, jer samo na taj nacinu su katolicki avestenici mogli optuzenog spasiti od smrti, ako on prizna!

Katolicka crkva je zato i oformila inkviziciju, jer je drzavni pravni sistem bio toliko manjkav, da su ljude optuzivali za sve i svasta! Pa je crkva nacinila svoj poseban sud i na taj nacin saradjivala sa vlastima, da bi "svoje vernike" spasila od tih laznih optuzbi za vesticarenje!

Dakle, crkva je kroz inkviziciju gledala da spase ljude, a ne da ih osudi!

To je slicno kao danas, u zatvorima sto imas katolickog svestenika, koji dodje osudjeniku na smrt, pa mi zatrazi priznanje greha. I kad ovaj prizna, oni ga tada gurnu na elektricnu stolicu i spale na njoj!

E ako si sad pokvaren, kao sto su protestanti bili, ti bi rekao da su karolici optuzenog coveka pritvorili, mucili dok ne iznude priznanje, a onda ga sprzili na elektricnoj stolici!

To su optuzbe iz srednjeg veka! (mracnog kako ga nazivate)

To je vasa lazna izmisljena i zla propaganda, kojima potpirujete ljudima mrznju, i mutite im razum!

Sto se tice Ellen White, mnoge stvari se ovoj osobi lazno pripisuju, ili se njene reci izvrcu i vade iz konteksta, a to vidimo upravo iz lazne izjave kako je ona videla Enoha na Jupiteru i Saturnu.
Ona jeste pisala da joj je pokazan Enoh ( koji je po bibliji ziv uzet na nebo ) na jednoj savrsenoj planeti, i kada je upitala "da li on tu obitava" da joj je odgovoreno "da ne, vec da je u poseti"
Ja imam taj citat iz spisa Ellen White, i ona nigde nije napisala da se ta planeta zove Jupiter ili Saturn.

Nije ona to napisala, ali je njen muz napisao da je ona tako mislila! Ona je i sama citala to sto je njen muz pisao, pa nije to ispravila u casopisu! Takodje, covek kojem je ona opisivala ove planete je razumeo da se radi o Jupiteru i Saturnu, pa ga ona nije ispravila!

Moze li biti jasnije?

Tek kada je nauka kasnije otkrila da postoji vise meseca oko ovih planeta, onda ste vi pokusali da je opravdate! Ali ranije se tako tumacilo u verovalo, a ona sama to nikad nije demantovala! Ona je po ovome lazni prorok!

Dakle, to su izmislili protivnici Adventizma.

Nisu nista izmislili, vi ste tako pisali!

Sto se tice Hristovog drugog dolaska, on je trebao da dodje 1890 godine, ali je postavljen uslov, da Adventni narod obavi misiju koju mu je Bog tada poverio, a to je objava jevandjelja ovom svetu, i Ellen White kasnije o tome pise "DA JE BOZJI NAROD OBAVIO MISIJU KOJU MU JE BOG POVERI, HRISTOS BI DOSAO 1890 GODINE, ALI OVAKO ON MORA JOS DA LUTA PUSTINJOM OVOGA SVETA KAO I IZRAILJ U ONO VREME KADA NIJE MOGAO UCI U OBECANU ZEMLJU"
Ako ne dodje do 2030. zivi bili pa videli, i ti ces ovde tvrditi da je tvoje prorocanatvo o Hristu koji do tada dolazi, bilo "uslovno"!

Sve same racunice, a kada vam se ocekivanja ne ispune, onda smisljate razne izgovore..

Sto se tice toga da li neko nekome smeta, ovo je ironicna izjava, jer ko je u istoriji bio progonjen, pa i danas se progoni - ako ne takozvane sekte.

Da su progonjeni tvrde oni koji sebe nazivaju "protestantima" - rec koja u pozadini ima znacenje "buntovnik"! - - - Self Explanatory - -

Vi ste se bunili protiv sistema, izazivali da vas tuku, pa onda tvrdili da ste jadni nevini i progonjeni!

Vidimo to po vasim delima iz istorije, da ste sve samo ne nevina jagnjad! Kada ste primili vlast, onda ste poceli da progonite katolike anabaptiste i jevreje, zavodite versku diktaturu i ubijate! Radili ste sve ono protiv cega ste se borili!

Ugrozeni malo sutra! Pre ce biti lukavi!

Meni nije problem da o ovome u opste i ne pisem, jer nemam maniju gonjenja, ali to moraju prestati i ostali, sa progonom i pisanjem protiv Adventista, svedoka.. itd..

Nije samo da vi imate "maniju gonjenja" , nego ste i lazne zrtve! U stvari, vi ste ti koji vrsite umno nasilje, svojim podmetanjem i laznim optuzbama.. Pa kad na kraju izazovete revolt i neko vas sutne, onda tvrdite da ste "proginjeni"!

To je dobra taktika, ali je prozirna za one koji su upuceni..

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.323
Dakle, to su izmislili protivnici Adventizma.
Nisu nista izmislili, vi ste tako pisali!
Ne nismo jer mi ne izračunavamo vrejme kao bogata gospođa. Sad će oni reći pa nije ona to činila , a svi dobro znamo daje neko dejte išlo za Milerom , i prihvatilo njegove hipoteze i onda nastade nova sveta i jedino ispravna vera početkom 19 veka zvana Adventizam .
Nema veze što su pogrešili već što nisu do dan danas priznali grešku već je pokrili drugom pogrešnom , tako
što zamjeniše dolazak na zemlju za preseljenje pa Isus šeta iz jedne svetinje u drugu svetinju nad svetinjama :rolleyes:

Natrag