Da svi budu jedno!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
sabran sam ja, bez brige
točno ste napisali da upozoravam ljude na buduče događaje
samo je mala greška u tome da ja nešto prizivam
jer
to što se treba desiti je unaprijed najavljeno
a da nestrpljivo iščekujem ostvarenje svega što govori Božja rijeć, nije točno
ali čvrsto vjerujem da če se dogoditi sve po Božjem planu i redu
u točno vrijeme određeno za to

...Prema tome, pojmovi strpljenje i nestrpljenje se mogu odnositi samo na tebe. A što se tiče tvoga najvaljivanja, samo ti najavljuj, ali vodi računa da pri tome ne ispoljavaš otvorenu mržnju i ne satanizuješ druge, jer je to Pravilnikom foruma zabranjeno. Podsjećam te: Član 3 Pravilnika glasi: "#3 Negativni komentari o bilo kojoj državi, religiji, naciji, narodu i sličnim stvarima su strogo zabranjeni."

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
g.uredniče
a gdje su vama bile oči kada mene vrijeđaju, omalovažavaju, radi vjerskih pitanja naravno
extremno negativno izjave
koliko ja vidim pravila imate, da to je točno
ali
ih se ne pridržavate
daleko od toga da sam ja cvijetić, ili pravednik
samo takve grozote nisam ni pomislio na nekoga, kamoli da bih javno iznosio

jasno se vidi da su zaista kao jedno, svi složni kada treba napadati, omalovažavati Kristovu religiju

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Svaka čast, Jurivaka!
Da sam na tvom mjestu i da meni ovo netko napiše, dobio bi ban, bez pardona.
:)

Daješ lijep primjer strpljivosti i razboritosti. Poticajno i ja razmišljam o tome, jer, po mom mišljenju, nitko kao spedy nije negativac na forumu Religije. Čak i Laodikeja, s kojim se ne slažem, ima malo više kršćanskog duha i ljubavi.

spedy: ma kako da ne
prazne riječi g.uredniče
a dosada ste jasno pokazali da tjerate vodu na papsku vodenicu, to mislim samo slijepac koji ima "cjelu bukvu" (zajedno sa korijenjem) u oku nevidi

Lažno i neutemeljeno optužuje i tebe i druge, jer po njemu svi su slijepi, a samo on vidi.
Rekla sam već: on nije sposoban napisati nešto konstruktivno, ni pozitivno, on je samo "mašina" za mljeti.

Ali, da se vratim temi. Onaj koji je iskusio ljubav Božju je blag, strpljiv, ponizan, umjeren, pristojan, tolerantan, ima sućuti za druge...ne blebeće, ne ogovara, ne bavi se drugima jer je sva njegova pažnja usmjerena na Gospodina.

Znaš u čemu je problem? Kad bi spedy i njemu slični stali pred Gospodina u molitvi i šutnji i rekli sve ovo što govore, misle i osjećaju o drugim kršćanima i poslušli što im Gospodin u srcu govori, dogodilo bi se čudo i stvari bi se mijenjale, ali, gotovo da sam sigurna, ti se ljudi ne mole.
Mnogo govore i govor im se svodi da optužuju druge, pa ne mogu poslušati Gospodinov glas u svojoj duši, zato ga i ne čuju, slušaju samo sebe i nutarnji poriv koji ih primorava da rade to što rade.

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
spedy, podjednako si na ovome forumu zaštićen od uvreda i omalovažavanja, kao i svi drugi članovi.

Isabeleta, ti si izuzetno dobra i tolerantna hrišćanka, sa kojom je moguće voditi civilizovan dijalog o bilo kom aspektu vjere. Nisi isključiva i jasno pokazuješ ljubav prema ljudima, pa ma ko oni bili, - upravo onako kako je to Bog i zapovijedio.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
dijete drago
upravo je tebi urednik progledao kroz prste NEMOGUČE stvari (i ne samo tebi)
upravo si ti taj koji vređa, psuje, omalovažava i mene kršćanina naziva takvim odvratnim nazivima, imenima da je to nemoguče
samo naravno, svi šute o tome
kao da se boje papske kurije
ja, ne
jer neču sa vama u ekumenu

spedy je ovdje otvorio i pokrenuo NEKOLIKO tema vrlo važnih za probuđenje , i opet ču
a to što ljudi to ne vide, ne želi prihvatiti istinu nego je gaze svojim nogama
tu sam ja nemočan

tvoje teme,izjave,svjedočanstva nemaju ama baš nikakve temelje u Svetom Pismu
vaša crkva je ta koja če na kraju odvesti cijeli svijet u propast

vi ste kolovođe ujedinjenja u NEPOŠTIVANJU Božjeg Zakona, sa svim ostalim palim crkvama

jao jao jao vama uskoro
kad Gospod potrese zemlju

g.uredniče
gdje je ljubav maše miljenice ( iz jezuitskih redova opravdano sumnjamo, uskoro dokazano)
kada piše toliko vulgarne i odvratne stvari da se i drugi ljudi zgražavaju

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
g.uredniče
gdje je ljubav maše miljenice ( iz jezuitskih redova opravdano sumnjamo, uskoro dokazano)
kada piše toliko vulgarne i odvratne stvari da se i drugi ljudi zgražavaju
Nije Isabeleta moja miljenica, ali da mi je drža od tebe, to je istina, a razloge za to sam naveo u prethodnom postu. Istina je takođe da i ona zna reći po neku oštru riječ ( nikako vulgarnu i odvratnu, kako ti kažeš i pretjeruješ kao i obično), ali nije ni čudo. Ti bi i božijeg anđela natjerao da pobjegne iz svoje kože!

No nije ovo tema ni o tebi ni Isabeleti. Vratimo se temi i pišimo u njenom duhu!

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Spedy, poslednji događaji će mnoge sadašnje protivnike istine uveriti u istinu, ali puko dokazivanje činjenica nije dovoljno da bi se čovek potstakao da prihvati istinu, već je bitan način kako se ta istina iznosi.

Bog deluje ljubavlju na ljudska srca i lični zalaganjem za spasenje grešnika.
Ako nema ljubavi, sve izgovoreno u tom nedostatku može da napravi više štete nego koristi.

Razmisli o tome.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
On misli da ciljam isključivo na ekumenizam i to onaj lažni: ujedinjenje kršćana pod svaku cijenu tako da se naprave kompromisi. Daleko bilo! To je lažni ekumenizam, pokušaj ljudski da se nešto sjedini na umjetan način. Neee. Nije poznato tko to radi, ali Katolička Crkva sigurno ne.

O ekumenizmu se već mnogo pisalo. Mene zanima baš ova Isusova rečenica. Svi poznajemo Isusovu veliko-svećeničku molitvu i zato je nisam citirala u cjelini. Stih koji, po njemu, nedostaje "Posveti ih u istini, Tvoja riječ je istina." samo pojačava Isusovu molitvu. Najprije moramo živjeti u istini da bismo bili jedno s Isusom, pa onda, po Njemu, sa svim ljudima.
Problem je što pojedinci misle da oni imaju svu istinu, a ostali samo mrvice, a to je oholost ili ograničenost ljudske pameti ili pak preuzetnost. Nije od Boga, jer Bog gleda na poniznog.

Dakle, Isusove riječi: da svi budu jedno...makar su jasne kao dan, ljudi različito shvaćaju i prihvaćaju.
Kad je sv. Petar rekao: Ti si Krist, Sin Boga živoga!" Isus mu je odgovorio: "Blago tebi, Šimune, sine Jonin, jer ti ovo ne objavi krv i tijelo, već Otac moj koji je na nebesima."

Svi smo još zarobljeni u tijelu (ni sebe ne izuzimam) i govorimo ljudski. Stojimo jedan nasuprot drugome i iznosimo argumente da obranimo svoja uvjerenja. To je u redu, uvjereni smo u ono što pišemo.
I svaki od nas može reći da ne želi ni sa kim u jedinstvo jer ni jedan ne misli niti vjeruje kao on. Prema, tome, svaki ima svoju vjeru i ne trebaju mu drugi...

A što onda s Isusovom molitvom?

Zašto je molio, ako je znao, a znao je.., da će kršćani biti razjedinjeni?
Isusova hrana je činiti volju Očevu, a Otac želi da se svi ljudi spase. Zato je Bog poslao svoga Sina jedinorođenca da ni jedan ne propadne od onih koji vjeruju u Isusa.
Isusova radost je slava Božja. Razdjeljenost kršćana ne slavi Boga, već ga unizuje. Razdjeljenost je i znak spoticanja za mnoge nevjernike.

Što nam je, braćo, činiti?

Jedini odgovor je: moliti Isusovim srcem. Ne svojom pameću ni svojim željama, već Božjim.
Željeti ono što Bog želi, ono što je Isus molio za sve. Nije bilo slučajno da je svoju molitvu upravio Ocu neposredno pred svoju muku. On je umro za sve ljude, a ne tamo neki Pero ili Mato koji stalno ponavlja: spasit će se ovaj ili onaj, a drugi će propasti...jer ne čine ono što ja činim. Zar ne uviđamo kako je to pogrešno i daleko od Božjeg?

Velika je odgovornost na nama.

Ne znam da li ćemo ikad uspjeti u sjedinjenju. Kako se to može ostvariti, kada i na koji način, stvarno ne znam, ali ono što vjerujem i čemu se nadam i što želim, zbog Isusa, je da se Isusova molitva ostvari.

Kad biste imali vjere kao zrno gorušičino, premještali bi planine i brda koja su se stvorila između nas...
Ali, ako ljudi ne mogu, Bog može.
Ono što nam preostaje jest žarka želja da omilimo Bogu, da Ga proslavimo svojim životom, po trpljenju, strpljivosti, po krepostima koje su krasile naše oce u vjeri i sve mučenike. Da budemo Njegova ljubljena djeca, da živimo i ostanemo u toj ljubavi. Bog zna što je u srcu svakog čovjeka, a ako je ljubav u našim srcima, onda je to najsigurniji znak da smo Njegovi učenici. I već smo tako sjedinjeni u ljubavi.

pa dobro ja vam želim srećan put u takom jedinstvu,ja samo ne mogu biti unutar takog jedinstva,pa ma ostao sam. nemam ništa na vas,ne dao Bog. ja vam samo htedoh reći da je u pitanju zabluda.bez Isusovih jasnih uvodnih reči da se OSVEŠTAMO REČJU ISTINE JEDINSTVO KOJE ISUS JE MOLIO NIKAD NEĆE BITI JEDINSTVO PRED BOGOM,NIKAD INAČE JE ISUS LAŽAC.JER JE REKAO,BOG I ĐAVO,SVETLO I TAMA NE MOGU SKUPA,.KAKO S E SLAŽE CRKVA IDOLA I CRKVA BOŽJA PITAO JE ISUS? kako ja sad devojko da budem s tobom jedno ,a tako bi iskreno voleo,Bog mi je svedok,ako ti nikad nećeš oteti se iz smrbnog greha i prestati klanjati se idolu? to je samo jedan problem. ajde mi opet iskreno reci pred Bogom ako se Boga živoga bojiš,.to što si ponovo podvukla crnim jakim ,da bi primetili,da se Isus molio za sve,nađi mi gde je to napisano,kad je rekao,ne molim se za sav svet već ZA ONE KOJE ĆE ME VEROVATI! ako ja sad treba da ćutim na tvoju misao,onda te mrzim kako samo sotona može da te mrzi,a ja to činiti neću. putuj kažem ako ti je moja reč teška ,putuj sama u tom jedinstvu. ja jedinstvo ljubavi već imam ka tebi i Isus mi je u srcu i ja te ne mrzim ni gram. samo te žalim jer si u neznanju i možeš izginuti. mir tebi i svima.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@laodikeja
dobro zboriš
samo, kako to da nevidiš da sam u svakoj temi u kojoj je bilo riječi o Bogu i Kristu, kršćanstvu, postavio konkretne dokaze iz Biblije
kako ti nevidiš da su kršćani bili svi kao jedan u poštivanju Božjeg Zakona

o ljubavi, toleranciji, strpljenju, trpljenju za Isusa Krista moći ćemo dublje pričati,
kada če ljudi živjeti Božji Zakon

kada če ljudi shvatiti da su prvi kršćani bili jedno sa Bogom i Kristom
u Duhu Svetom

kako če netko govoriti o ljubavi Božjoj i Kristovoj kada je uopće nije primio
zašto
jer ne poštuje Božji Zakon, a to je temelj kršćanske religije
danas grešnici više ljube nepravdu nego istinu

nemože se Božja, Kristova ljubav primiti ako nismo u suglasnosti sa Zakonom

onaj koji tvrdi da ljubi, a ne drži Zakon, ne govori pravo

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To je sve istina, ali ljubav je ono sto pokrece, a ona ce se pokazati u svakoj nasoj napisanoj ili izgovorenoj reci.

Coveku ne treba samo rec - doktrina, vec hleb i paznja, pa ce i doktrina potom naci mesta u njegovom srcu.

Natrag