Da svi budu jedno!

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Primjedba apsolutno nije bila potrebna, kao ni ove jezičke egzibicije koje nemaju nikakvog smisla. Tema je namijenjena vjernicima, dakle onima koji poznaju Isusovu molitvu i čak je to eksplicitno i rečeno u uvodu teme. mrsavkicu, pokazuješ "sitnu dušu".
uredničke jurivaka sa posebnim smislom za respekt prema tebi, koji nikad nije izostao s moje strane ,ako se sećaš,nikad nisam imao nakanu da protivurečim bilo kome ovde,kada bi došao do tog dela ili momenta napustao bih redovno temu! vernici o kojima govoriš sa pozicije koja je respektivna,s pozicije jednog ateiste,moraju znati da je u svetu doista jedna delujuća opasnost upravo za potencijalne verujuće,i to kroz podvučeni deo u postavljenoj temi,koji je moguće iz neznanja tog nestašnog neki put prkosnog devojčeta ovde iznet a koja nije moćna da razume smisao Isusovih reči,kao što ja ne želim zanekati da ne bih njoj mogao biti majstor u mešenju kolača u kuhinji,jer nisam sposoban za taku stvar.mislim da je to nepoznavanje smisla od njene strane samo i ne nameravam je posebno ovde pritiskati zbog tog nedostaka.tako ova moja primedba najmanje se tiče nje.namenjena je ozbiljnim tragačima reči,a ona ako hoće može se i sama podučiti ,niko ne brani.čak je i potreba sa njene strane. mir tebi ,izabeliti i svim učesnicima. trudiću se da ne ulazim dublje u ovu diskusiju ako ima primedbe najposle. jer dovoljno je rečeno.
p.s. izvinjavam se (nisam primetio promenu u postovima) da sam postavio dva posta jedan ispod drugog)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
uredničke jurivaka sa posebnim smislom za respekt prema tebi, koji nikad nije izostao s moje strane ,ako se sećaš,nikad nisam imao nakanu da protivurečim bilo kome ovde,kada bi došao do tog dela ili momenta napustao bih redovno temu! vernici o kojima govoriš sa pozicije koja je respektivna,s pozicije jednog ateiste,moraju znati da je u svetu doista jedna delujuća opasnost upravo za potencijalne verujuće,i to kroz podvučeni deo u postavljenoj temi,koji je moguće iz neznanja tog nestašnog neki put prkosnog devojčeta ovde iznet a koja nije moćna da razume smisao Isusovih reči,kao što ja ne želim zanekati da ne bih njoj mogao biti majstor u mešenju kolača u kuhinji,jer nisam sposoban za taku stvar.mislim da je to nepoznavanje smisla od njene strane samo i ne nameravam je posebno ovde pritiskati zbog tog nedostaka.tako ova moja primedba najmanje se tiče nje.namenjena je ozbiljnim tragačima reči,a ona ako hoće može se i sama podučiti ,niko ne brani.čak je i potreba sa njene strane. mir tebi ,izabeliti i svim učesnicima. trudiću se da ne ulazim dublje u ovu diskusiju ako ima primedbe najposle. jer dovoljno je rečeno.
p.s. izvinjavam se (nisam primetio promenu u postovima) da sam postavio dva posta jedan ispod drugog)

Seti se Carinika i bogomolja koji je cepao haljine i bio na kolenima!sta je isus rekao za carinika a sta za sirotog Bogomolja?

Zasto ti Mislis da si jedini u pravu,kao i laodikeja?ja te lovim mrsavkicu samo na dva tri stiha i ti vrdas tamo amo a nikako da das konkretan odgovor!Zasto?iako se u mnogome slazem s tobom ima i u cemu se neslazem,molim te da mi objasnis-rezonujes 1 Jovanovu 5glavu.A ti nista uhvatio si se za krstenje ko Spedy za subotu objasni mi molim te 1 Jovanovu 5-tu glavu koji su to
TROJE!?

Pozdrav od Gere.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ovo je jedna lijepa tema i jasno je svakome ko nije zlonamjeran, da je motivisana plemenitom idejom - jedinstvo svih ljudi. Ne vjerujem da ni sam Bog ne bi blagoslovio takvu ideju. Zašto kvariš ovu temu? Zašto stavljaš primjedbe koje nemaju nikakvog osnova i zašto pričaš o tome kako bi se ljudi prvo trebali ujedniti u Božijoj riječi, kao da je neko prije toga rekao nešto suprotno tome? Kuda god taj put vodio, pa i preko Scila i Haribdi, treba ga podržati, jer mu je cilj plemenit i ljudski! Neshvatljivo je kakav to motiv pokreće neke ljude, da i tako lijepoj i ljudskoj ideji nalaze primjedbe, i to ljudi koji sebe nazivaju hrišćanima?! Ako ti ne možeš da se pomiriš sa mišlju o jedinstvu svih ljudi, dozvoli onima koji to mogu da o tome govore. Ne obeshrabruj ih neosnovanim primjedbama.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ако је Господ рекао да ће на крају бити као и на почетку, да ће бити велики прогон оних који не желе да се одрекну Сина Божијег, онда ће се све полако искристалисати, тј. екуменизам ће бити у сенци. Тачно ће сви верни бити једно јер неће признати други ауторитет осим Христоса. То нас не спречава да другим људим преносимо радосну вест (јеванђеље) и да их позивамо на покајање. У том смислу заиста можемо бити једно, без икаквих "додатака" (јереси). На жалост, многи који шире реч изврћу Писмо и имају некакве нове преводе, тј. тумачења. Апостол Јован нам говори:

5. И сад молим те, госпођо, не као да ти нову заповест пишем, него коју имамо испочетка, да имамо љубав међу собом.
6. И ова је љубав да живимо по заповестима Његовим. Ова је заповест, као што чусте испочетка, да у њој живите.
7. Јер многе варалице изиђоше на свет који не признају Исуса Христа да је дошао у телу; ово је варалица и антихрист.

8. Чувајте се да не изгубимо шта смо зарадили, него да примимо плату потпуно.
9. Који год преступа и не стоји у науци Христовој онај нема Бога; а који стоји у науци Христовој онај има и Оца и Сина.
10.Ако ко долази к вама и ове науке не доноси, не примајте га у кућу, и не поздрављајте се с њим;
11. Јер ко се поздрави с њим, прима део у његовим злим делима. (2.Јованова 1)

Дакле, свако ко не признаје Исуса за Христоса, да је Син Божији, тај је антихрист и варалица и са таквим нема јединства. Ко проповеда распетог и Васкрслог Христоса, тај истину говори. Све остало се може разматрати, али признање Господа је кључно. Ко Га не признаје да је Он Бог који се у телу јави, тај је антихристов.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Ovo je jedna lijepa tema i jasno je svakome ko nije zlonamjeran, da je motivisana plemenitom idejom - jedinstvo svih ljudi. Ne vjerujem da ni sam Bog ne bi blagoslovio takvu ideju.
...
Ako ti ne možeš da se pomiriš sa mišlju o jedinstvu svih ljudi, dozvoli onima koji to mogu da o tome govore. Ne obeshrabruj ih neosnovanim primjedbama.

On misli da ciljam isključivo na ekumenizam i to onaj lažni: ujedinjenje kršćana pod svaku cijenu tako da se naprave kompromisi. Daleko bilo! To je lažni ekumenizam, pokušaj ljudski da se nešto sjedini na umjetan način. Neee. Nije poznato tko to radi, ali Katolička Crkva sigurno ne.

O ekumenizmu se već mnogo pisalo. Mene zanima baš ova Isusova rečenica. Svi poznajemo Isusovu veliko-svećeničku molitvu i zato je nisam citirala u cjelini. Stih koji, po njemu, nedostaje "Posveti ih u istini, Tvoja riječ je istina." samo pojačava Isusovu molitvu. Najprije moramo živjeti u istini da bismo bili jedno s Isusom, pa onda, po Njemu, sa svim ljudima.
Problem je što pojedinci misle da oni imaju svu istinu, a ostali samo mrvice, a to je oholost ili ograničenost ljudske pameti ili pak preuzetnost. Nije od Boga, jer Bog gleda na poniznog.

Dakle, Isusove riječi: da svi budu jedno...makar su jasne kao dan, ljudi različito shvaćaju i prihvaćaju.
Kad je sv. Petar rekao: Ti si Krist, Sin Boga živoga!" Isus mu je odgovorio: "Blago tebi, Šimune, sine Jonin, jer ti ovo ne objavi krv i tijelo, već Otac moj koji je na nebesima."

Svi smo još zarobljeni u tijelu (ni sebe ne izuzimam) i govorimo ljudski. Stojimo jedan nasuprot drugome i iznosimo argumente da obranimo svoja uvjerenja. To je u redu, uvjereni smo u ono što pišemo.
I svaki od nas može reći da ne želi ni sa kim u jedinstvo jer ni jedan ne misli niti vjeruje kao on. Prema, tome, svaki ima svoju vjeru i ne trebaju mu drugi...

A što onda s Isusovom molitvom?

Zašto je molio, ako je znao, a znao je.., da će kršćani biti razjedinjeni?
Isusova hrana je činiti volju Očevu, a Otac želi da se svi ljudi spase. Zato je Bog poslao svoga Sina jedinorođenca da ni jedan ne propadne od onih koji vjeruju u Isusa.
Isusova radost je slava Božja. Razdjeljenost kršćana ne slavi Boga, već ga unizuje. Razdjeljenost je i znak spoticanja za mnoge nevjernike.

Što nam je, braćo, činiti?

Jedini odgovor je: moliti Isusovim srcem. Ne svojom pameću ni svojim željama, već Božjim.
Željeti ono što Bog želi, ono što je Isus molio za sve. Nije bilo slučajno da je svoju molitvu upravio Ocu neposredno pred svoju muku. On je umro za sve ljude, a ne tamo neki Pero ili Mato koji stalno ponavlja: spasit će se ovaj ili onaj, a drugi će propasti...jer ne čine ono što ja činim. Zar ne uviđamo kako je to pogrešno i daleko od Božjeg?

Velika je odgovornost na nama.

Ne znam da li ćemo ikad uspjeti u sjedinjenju. Kako se to može ostvariti, kada i na koji način, stvarno ne znam, ali ono što vjerujem i čemu se nadam i što želim, zbog Isusa, je da se Isusova molitva ostvari.

Kad biste imali vjere kao zrno gorušičino, premještali bi planine i brda koja su se stvorila između nas...
Ali, ako ljudi ne mogu, Bog može.
Ono što nam preostaje jest žarka želja da omilimo Bogu, da Ga proslavimo svojim životom, po trpljenju, strpljivosti, po krepostima koje su krasile naše oce u vjeri i sve mučenike. Da budemo Njegova ljubljena djeca, da živimo i ostanemo u toj ljubavi. Bog zna što je u srcu svakog čovjeka, a ako je ljubav u našim srcima, onda je to najsigurniji znak da smo Njegovi učenici. I već smo tako sjedinjeni u ljubavi.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
[TABLE]
[TR="bgcolor: transparent"]
[TD="bgcolor: transparent"][/TD]
[/TR]
[TR="bgcolor: transparent"]
[TD="bgcolor: transparent"]"Ne molim samo za ove nego i za one koji će na njihovu riječ vjerovati u mene:
da svi budu jedno kao što ti, Oče, u meni i ja u tebi, neka i oni u nama budu jedno da svijet uzvjeruje da si me ti poslao." (Iv. 17, 20)

Svi poznajemo ovu Isusovu molitvu koju je uputio Ocu prije svoje muke.
Kako vi shvaćate, tumačite i živite ove Isusove riječi?
Da li je moguće da Otac ne usliša molitvu svoga Sina?
Što to za nas kršćane znači? Na što nas obavezuje?

Ova Isusova molitva je često citirana u ekumenskim nastojanjima, ali molim vas, suzdržite se od negativnih kometara o ekumenizmu. To je već sve rečeno i zapisano na forumu.
Mene samo zanima što mislite i osjećate kad pročitate Isusove riječi: da svi budu jedno!

Da li želite da se Isusova molitva ostvari ili ne?

[/TD]
[TD="bgcolor: transparent"]

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Da, ali ne u okviru ovog sistema. Ujedinjenje u okviru sistema, jedna religija, jedna vlada, globalizacija u okviru današnjih vlada je u direktnoj suprotnosti Bogu. Ujedinjenje naroda će biti jedna od najvećih prevara jer će to ujedinjenje biti sprovedeno u okviru današnjeg sistema. Ujedinjenje je neophodno ali samo van svih političkih, religijskih, ekonomskih i dr. sistema.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Разуман човек неће пристати на пут медитација и осталих комбинација (пут ка ништавилу, обамрлости - Нирвани, победи смрти), већ на Пут Христосов (пут ка животу и радости живљења, победи над смрћу). Јер Исус нас није учио да медитирамо, већ да се молимо у заједници са људима и Богом. Ако и неко покушава да направи папазјанију од свих религија, не значи да ми морамо да будемо у некаквом грчу и страху да исповедамо хришћанство у заједници.

Како је најбоље победити непријатеља? Разбијеш му формацију на ситније делове (разделиш) и онда појединачно нападаш. Ако се хришћани држе заједно, тешко да неко може да напада без велике борбе. Јер једни друге потпомажемо, тешимо, саветујемо, храбримо и др.

Отуда и толико подела баш у хришћанском свету, јер ђаво зна ко му је једини непријатељ: они који проповедају Христоса.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
da svi budu jedno, moguće je ostvariti samo onima koji prihvate Božji Zakon svih 10.zapovijedi
u protivnom to je nemoguče
jer če svatko vući na svoju stranu kod nevjernika
i uvijek če nalaziti i najmanji izgovor da opravdaju svoj grijeh
iako je to nemoguće
jer
za grijeh opravdanja nema

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
И фарисеји су држали 10 заповести, чак и сав Мојсијев закон, па не уђоше у Царство небеско. Како то сад? А онај разбојник на крсту? Он је био ко зна колики грешник и преступник Божијих заповести, па ипак уђе у Царство небеско. Шта сад? Мора да ту нешто није како треба: људи суботаре, а не улазе у Царство. Други, пак, крше заповести, па ипак улазе. Мени ту нешто није јасно...

Далеко је вид од фарисеја, они мисле да виде, а остају слепи. Свуда виде суботу, а не виде све остало.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
peko71: Da, ali ne u okviru ovog sistema. Ujedinjenje u okviru sistema, jedna religija, jedna vlada, globalizacija u okviru današnjih vlada je u direktnoj suprotnosti Bogu. Ujedinjenje naroda će biti jedna od najvećih prevara jer će to ujedinjenje biti sprovedeno u okviru današnjeg sistema. Ujedinjenje je neophodno ali samo van svih političkih, religijskih, ekonomskih i dr. sistema.

Naravno da se moć, vlast, novac, jednom rječju svijet protivi Bogu.

''Ako vas svijet mrzi, znajte da je mene mrzio prije vas. Kad biste bili od svijeta, svijet bi svoje ljubio, no budući da niste od svijeta, nego sam vas ja izabrao iz svijeta..."

Ja nisam govorila o tome, niti takvom ujedinjenju tipa New Age i mišljenju: sve su religije iste i dobre. Još manje da bi to netko- jedan čovjek, jedna vlada ili organizacija to učinila. Ma ne, to je nemoguće.

Ujediniti nas može samo ISUS, po ljubavi. On čini čudesa, ne mi.

Valjda ne vjeruješ u sve one priče kojih ima na forumu o zavjerama i nastojanjima, ne znam koga, da svi budu iste vjere? To su gluposti.

Iako, vi mnogi volite govoriti o posljednjim vremenima imenujući konkretne ljude i države, ja ne. Nikada se time nisam bavila, a niti neću jer smatram da je štetno. " Pravednik živi od vjere." Isus je govorio o svršetku i sve će se obistiniti. Kada? Ne znamo. Da li se to sada događa? Moguće, ali znamo da se događalo i prije.
Drugim riječima, mislim da neki površno i olako govore o događajima iz Otkrivenja i tumače ih po svojoj mjeri i pameti.
Ipak, ako bih što morala reći onda mislim da će svi kršćani biti na velikoj kušnji i progonjeni. Ne jedni od drugih, nego od svijeta. Bezboštvo, ne ateizam, već život bez Boga koji uništava današnjeg čovjeka je tako uzelo maha da će oni koji Kristu ostanu vjerni postati predmet ismijavanja i izrugivanja, ali,

" tko se zastidi mene i mojih riječi, toga će se i Sin Čovječji stidjeti kada dođe u slavi svojoj i Očevoj i svetih anđela.” Lk 9,18-26

U tom smislu mnogi će otpasti...svi oni koji idu širokim putem.
Posvjetovnjačenje ljudi je danas najveći problem. I mnogi vjernici su ohladili i traže druge bogove, instant vjere ili duhovnost bez religije i Boga. Ima i toga. Koliko god ne volim pogađati ni razmišljati o pojavi Antikrista, mislim da će tu biti najveća prevara. Iz tog i takvog svijeta ( sjeti se: požuda očiju, pohota tijela i oholost života) će iznjedriti Antikrist. To je misao od neki dan kad čiam kako Lady Gaga kaže kako je njezin bog duhovniji od kršćanskog Boa ili kad bivši kršćani pronađu "pravu" vjeru u hinduizmu pa počnu trabunjati da je čovjek zapravo bog.

Poslednja izmena:
Natrag