VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Pozdrav, zanimljiva tema. I to veliko pitanje sto nas ceka na kraju. Ili je raj prevara za kraj gdje cemo svi biti skupa. Malo mi je to neshvatljivo. Da dobri ljudi budu zajedno s zlocincima? Ili ce se ti zlocinci bezboznici nekao obratiti preko podsredstvom Boga. I svi zajedno uci u milost i ljubav Bozju.
Hristos zeli da ujedini verne, ali u istini i u jenoj misli, sto je najbitniji uslov zajednistva, jer Bog zeli da verni imaju jedno ucenje koje je njegova rec u potpunom smislu..
Zajednica gde razliciti ljudi zastupaju razlicita gledista i verovanja ne moze ni u kom slucaju da opstane.
Takodje, Hristos zeli da ujedini verne u duhu, da svi u njoj budu potpuno obraceni i predani Bogu, nanovorodjeni Duhom Svetim, jer zajednica gde postoje obraceni i neobraceni ljudi takodje ne moze da funkcionise na pravi nacin, jer se tada delo objave jevandjelja koje ti ljudi obavljaju sramoti, jer Bog ne zeli da greh bude prisutan u njegovoj zajednici.
Svi ljudi koji stupe u zajednicu vernih pa time i u jedinstvo koje Isus zeli da stvori, ili ce se obratiti Bogu i postati deo te savrsene zajednice i jedinstva koje u njemu postoji, ili ce iz te zajednice istupiti ili joj nece ni pristupati, jer ce ih na to primorati prirodna atmosfera koja u takvoj zajednici vlada, gde je svako srce povezano jedno sa drugim, gde Duh Sveti prozima sve, i vodi verne ka njihovom jedinom cilju kojem je posveceno celo njihovo bice, a to je rad za Gosopoda i spremanje za susret sa svojim Gospodom u slavi.
"Ако има дакле које поучење у Христу, или ако има која утеха љубави, ако има која заједница духа, ако има које срце жалостиво и милост,Испуните моју радост, да једно мислите, једну љубав имате, једнодушни и једномислени" ( Filibljanima 2. 1 - 2 )
"Ne vucite u tudjemu jarmu nevjernika; jer sta ima pravda s bezakonjem? ili kakvu zajednicu ima vidjelo s tamom?Kako li se slaze Hristos s Velijarom? ili kakav dijel ima vjerni s nevjernikom?
Ili kako se udara crkva Bozija s idolima? Jer ste vi crkve Boga zivoga, kao sto rece Bog: uselicu se u njih, i zivljecu u njima, i bicu im Bog, i oni ce biti moj narod.
Zato izidjite izmedju njih i odvojte se, govori Gospod, i ne dohvatajte se do necistote, i ja cu vas primiti,
I bicu vam otac, i vi cete biti moji sinovi i kceri, govori Gospod svedrzitelj" ( 2 Korincanima 6. 14 - 18 )
----------------------------------------
Za Geru.
Tvoje reci ce te osuditi.
Ja ja nemam nista protiv tebe, a ti malo preterujes u svojoj revnosti da na svakom koraku osudjujes Adventiste.
Poslednja izmena: