Da svi budu jedno!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pozdrav, zanimljiva tema. I to veliko pitanje sto nas ceka na kraju. Ili je raj prevara za kraj gdje cemo svi biti skupa. Malo mi je to neshvatljivo. Da dobri ljudi budu zajedno s zlocincima? Ili ce se ti zlocinci bezboznici nekao obratiti preko podsredstvom Boga. I svi zajedno uci u milost i ljubav Bozju.

Hristos zeli da ujedini verne, ali u istini i u jenoj misli, sto je najbitniji uslov zajednistva, jer Bog zeli da verni imaju jedno ucenje koje je njegova rec u potpunom smislu..
Zajednica gde razliciti ljudi zastupaju razlicita gledista i verovanja ne moze ni u kom slucaju da opstane.

Takodje, Hristos zeli da ujedini verne u duhu, da svi u njoj budu potpuno obraceni i predani Bogu, nanovorodjeni Duhom Svetim, jer zajednica gde postoje obraceni i neobraceni ljudi takodje ne moze da funkcionise na pravi nacin, jer se tada delo objave jevandjelja koje ti ljudi obavljaju sramoti, jer Bog ne zeli da greh bude prisutan u njegovoj zajednici.

Svi ljudi koji stupe u zajednicu vernih pa time i u jedinstvo koje Isus zeli da stvori, ili ce se obratiti Bogu i postati deo te savrsene zajednice i jedinstva koje u njemu postoji, ili ce iz te zajednice istupiti ili joj nece ni pristupati, jer ce ih na to primorati prirodna atmosfera koja u takvoj zajednici vlada, gde je svako srce povezano jedno sa drugim, gde Duh Sveti prozima sve, i vodi verne ka njihovom jedinom cilju kojem je posveceno celo njihovo bice, a to je rad za Gosopoda i spremanje za susret sa svojim Gospodom u slavi.

"Ако има дакле које поучење у Христу, или ако има која утеха љубави, ако има која заједница духа, ако има које срце жалостиво и милост,Испуните моју радост, да једно мислите, једну љубав имате, једнодушни и једномислени" ( Filibljanima 2. 1 - 2 )

"Ne vucite u tudjemu jarmu nevjernika; jer sta ima pravda s bezakonjem? ili kakvu zajednicu ima vidjelo s tamom?Kako li se slaze Hristos s Velijarom? ili kakav dijel ima vjerni s nevjernikom?
Ili kako se udara crkva Bozija s idolima? Jer ste vi crkve Boga zivoga, kao sto rece Bog: uselicu se u njih, i zivljecu u njima, i bicu im Bog, i oni ce biti moj narod.
Zato izidjite izmedju njih i odvojte se, govori Gospod, i ne dohvatajte se do necistote, i ja cu vas primiti,
I bicu vam otac, i vi cete biti moji sinovi i kceri, govori Gospod svedrzitelj" ( 2 Korincanima 6. 14 - 18 )

----------------------------------------

Za Geru.

Tvoje reci ce te osuditi.
Ja ja nemam nista protiv tebe, a ti malo preterujes u svojoj revnosti da na svakom koraku osudjujes Adventiste.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
[TABLE]
[TR="bgcolor: transparent"]
[TD="bgcolor: transparent"][/TD]
[/TR]
[TR="bgcolor: transparent"]
[TD="bgcolor: transparent"]"Ne molim samo za ove nego i za one koji će na njihovu riječ vjerovati u mene:
da svi budu jedno kao što ti, Oče, u meni i ja u tebi, neka i oni u nama budu jedno da svijet uzvjeruje da si me ti poslao." (Iv. 17, 20)

Svi poznajemo ovu Isusovu molitvu koju je uputio Ocu prije svoje muke.
Kako vi shvaćate, tumačite i živite ove Isusove riječi?
Da li je moguće da Otac ne usliša molitvu svoga Sina?
Što to za nas kršćane znači? Na što nas obavezuje?

Ova Isusova molitva je često citirana u ekumenskim nastojanjima, ali molim vas, suzdržite se od negativnih kometara o ekumenizmu. To je već sve rečeno i zapisano na forumu.
Mene samo zanima što mislite i osjećate kad pročitate Isusove riječi: da svi budu jedno!

Da li želite da se Isusova molitva ostvari ili ne?

[/TD]
[TD="bgcolor: transparent"]

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Izabeleta,

u dnasnje vreme je nemoguce govorityi o "jedinstvu" bez da se spomene i ekumensko jedinstvo.

Postoje dva razlicita jednistva. Jedno je jedinstvo na istini, koje Isus promuvise, a drugo je vestacko, orgnasko, koje promuvise ekumenizam. O kome jedintvu ti ovde govioris?Ako je u pitanju jednistvo Hristovo koje je osnovanoi na istini, ja sam prvi za njega.
Medjutim, ako se radi o "organskom" vestackom jednistvu nisam ni malo odusevljen za njega.

Ja pokusavam sve vreme to da objasnim da smo svi mi jedno kao i Otac i Sin i Sv Duh,ali je to jako tesko jer koliko vidim oni koji su otpali od crkve veruju nekim tamo Milerima,EGW,Raselu itd a apostolu pavlu niko neveruje iako je on zaduzen bio samo za neznabosce.

Pozdrav od Gere.

Postovanje brate Gero,
A sta misli sta je sa onima koji veruju u Arijevo ucenje?
Da li ti je poznato da su oni posle progona nasli svoje utociste u Beogradu, Sremskoj Mitrovici i Osijeku.
Pa zar misiss da je iznenadjujuce sto su hriscani sa tih prostora usvojili mnoga Arijeva verovanja?

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
U Egiptu se progone kopti. (i oni kažu da su hrišćani)

Da, kršćani. Među Koptima ima i pravoslavaca i katolika.

Mika: Izabeleta,
u dnasnje vreme je nemoguce govorityi o "jedinstvu" bez da se spomene i ekumensko jedinstvo.

Postoje dva razlicita jednistva. Jedno je jedinstvo na istini, koje Isus promuvise, a drugo je vestacko, orgnasko, koje promuvise ekumenizam. O kome jedintvu ti ovde govioris? Ako je u pitanju jednistvo Hristovo koje je osnovanoi na istini, ja sam prvi za njega. Medjutim, ako se radi o "organskom" vestackom jednistvu nisam ni malo odusevljen za njega.

Mika, a što ti misliš za što je Isus molio?
Sasvim sigurno: za zajedništvo i jedinstvo srdaca.

A ovo je program da to postignemo:

"Uostalom, braćo, radujte se, usavršujte se, tješite se, složni budite, mir njegujte i Bog ljubavi i mira bit će s vama (2 Kor 13)

Napokon, budite svi jednodušni, puni suosjećanja i bratske ljubavi, milosrdni, ponizni... Prije svega imajte žarku ljubav jedni prema drugima jer ljubav pokriva mnoštvo grijeha!(1 Pt 3,8 )

Ja ne znam o kojem vi to ekumenizmu govorite? I tko promiče taj ekumenizam? Ljudi moji, morate imati dokaze za ono što pišete ili mislite da je istina. Što se tiče Katoličke Crkve, ona promiče i zalaže se za dijalog među kršćanima i ništa više. Postoje slučajevi u Latinskoj Americi kada se nekolicina katoličkih svećenika zbližila s protestantskim pastorima u tolikoj mjeri da se među vjernicima počelo govoriti: mi smo ista vjere.
O tome je Papa jasno napisao: ne! Mogu priložiti više citata i govora gdje se osuđuje ovakav pristup fuzioniranja vjernika. Za druge slučajeve ne znam.
Bvši papa Benedikt 16 je govorio o susretu s protestantskim vođama koji su izrazili želju za jednim predstavnikom koji bi zastupao i bio glas svih kršćana. Papa je odgovorio: ne! S Pravoslavnim crkvama se teško uspostavlja dijalog zbog autokefalnosti koji je i njima samima problem i nisu ujedinjeni.
Dakle, tko se ujedinjuje? Nitko. Ali, dijalog je potreban.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
odstupite od nas kršćana
i ti i papa i vaša crkva
nama zaista netreba vaša idolopoklonička nauka
koja je upropastila miliarde ljudi, a na kraju če upropastiti cijeli svijet

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
odstupite od nas kršćana
i ti i papa i vaša crkva
nama zaista netreba vaša idolopoklonička nauka
koja je upropastila miliarde ljudi, a na kraju če upropastiti cijeli svijet
Sada se svi dobronamjerni ljudi mogu uvjeriti koji si ti sektaš i koliko si obuzet mržnjom prema drugim, koji po tvome, ne vjeruju u istog Boga u koga vjeruješ ti. Iz tebe ne govori ništa drugo nego mržnja i netrpeljivost. Već sam rekao, ovo je jedna lijepa tema koja bi trebalo da motiviše sve ljude koji u sebi nose ljubav prema drugim ljudima, dakle, koji žive onu Božiju zapovijest: ljubi bližnjega svoga kao smog sebe, a ti, koji tobože insistiraš na poštovanju tih zapovijedi, ne samo da ih ne poštuješ, nego radiš posve suprotno od onoga što je Bog zapovijedio. Možeš ovdje pričati što god hoćeš, ali niko razuman neće povjerovati u tvoje dobre namjere. Djela te odaju!

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
ma kako da ne
prazne riječi g.uredniče
a dosada ste jasno pokazali da tjerate vodu na papsku vodenicu, to mislim samo slijepac koji ima "cjelu bukvu" (zajedno sa korijenjem) u oku nevidi
no dobro, idemo dalje

čovjek nemože ljubiti Boga ako ne poštuje četiri zapovijedi sa prve ploče Zakona
nemože ljubiti ni bližnjega svoga kao sebe samoga ako ne poštuje šest zapovijedi sa druge ploče Zakona

ne tjera spedy ovdje nikoga na poštivanje Zakona
nego vam jasno i glasno svjedočim da je nepoštivanje Zakona put u vječnu propast

nitko ovdje nije malo dijete ili malouman da nemože razumijeti što pričam

istina je da vas g.uredniče kao i ostale članove foruma ujedinjuje samo jedno
svi ste složni u NEPOŠTIVANJU Božjeg Zakona

na kraju ove velike borbe, samo pravi kršćani koji če poštivati Božji Zakon če svi biti kao jedno

ludost za one koji propadaju
mudrost za one koji se spašavaju

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
ma kako da ne
prazne riječi g.uredniče
a dosada ste jasno pokazali da tjerate vodu na papsku vodenicu, to mislim samo slijepac koji ima "cjelu bukvu" (zajedno sa korijenjem) u oku nevidi
no dobro, idemo dalje

čovjek nemože ljubiti Boga ako ne poštuje četiri zapovijedi sa prve ploče Zakona
nemože ljubiti ni bližnjega svoga kao sebe samoga ako ne poštuje šest zapovijedi sa druge ploče Zakona

ne tjera spedy ovdje nikoga na poštivanje Zakona
nego vam jasno i glasno svjedočim da je nepoštivanje Zakona put u vječnu propast

nitko ovdje nije malo dijete ili malouman da nemože razumijeti što pričam

istina je da vas g.uredniče kao i ostale članove foruma ujedinjuje samo jedno
svi ste složni u NEPOŠTIVANJU Božjeg Zakona

na kraju ove velike borbe, samo pravi kršćani koji če poštivati Božji Zakon če svi biti kao jedno

ludost za one koji propadaju
mudrost za one koji se spašavaju

Niko nikoga ne može "ocrniti", kao čovjek sam sebe! Riječi te odaju, spedy..., upravo ono što si rekao: prazne riječi!

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
polako g.uredniče
mi nismo još ni blizu velike borbe u koju ulazimo
ekumena još nije stupila na snagu
crkva preko država još nije uspostavila svoju vlast koju namjerava
nedjelja još nije nametnuta silom državnog aparata
polako g.ureniče
sve ima svoje vrijeme

pričati o nekakvom ujedinjenju, jedinstvu, zajedništvu gdje se ne poštuje Božji Zakon,
samo se gubi, doslovce rasipava predragocjeno vrijeme,
koje se može iskoristiti za spašavanje duša, ubrzati Kristov dolazak

g,uredniče, malo je ljudi koji su godinama služeči Gospodu shvatili
da je strpljenje VVEELLIIKKAA odlika

hvala na razumijevanju

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
polako g.uredniče
mi nismo još ni blizu velike borbe u koju ulazimo
ekumena još nije stupila na snagu
crkva preko država još nije uspostavila svoju vlast koju namjerava
nedjelja još nije nametnuta silom državnog aparata
polako g.ureniče
sve ima svoje vrijeme

pričati o nekakvom ujedinjenju, jedinstvu, zajedništvu gdje se ne poštuje Božji Zakon,
samo se gubi, doslovce rasipava predragocjeno vrijeme,
koje se može iskoristiti za spašavanje duša, ubrzati Kristov dolazak

g,uredniče, malo je ljudi koji su godinama služeči Gospodu shvatili
da je strpljenje VVEELLIIKKAA odlika

hvala na razumijevanju

Spedy, saberi se malo! Sve si pobrkao! Nije urednik taj koji najavljuje smak svijeta, dolazak antikhrista, Armagedon i ostale kataklizme, nego si to ti! Pojam strpljenje se, prema tome, može odnositi samo na tebe, jer urednik ne očekuje ništa od toga što ti sa nestrpljenjem prizivaš i očekuješ.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
sabran sam ja, bez brige
točno ste napisali da upozoravam ljude na buduče događaje
samo je mala greška u tome da ja nešto prizivam
jer
to što se treba desiti je unaprijed najavljeno
a da nestrpljivo iščekujem ostvarenje svega što govori Božja rijeć, nije točno
ali čvrsto vjerujem da če se dogoditi sve po Božjem planu i redu