Da svi budu jedno!

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Za mene je već kasno

Grešio sam vrlo mnogo. Mišlju rečju, delom i propustom ... i pripustom, koliko sam tek puta bludno sagrešio a nekako mi se čini da su i svi ostali grešnici, pa mi se ovo sjedinjenje s Bogom čini nedostižno za nas smrtnike i obične grešnike. Za sve koji imamo slobodnu volju (kojom i ogriznemo u greh) mi se to čini nekako previše utopistički. A kad samo pomislim na spidija, mršavkića, sve ostale katastrofile, adventiste jehovce i sve ostale zabludnjele duše, sjedinjenje s Bogom mi se čini upravo nemoguće. Ja znam da Isus čini čuda, ali da sjedini, npr., spidija i mršavkića (i neke druge) zajedno samnom i to još u Bogu ... bojim se da bi to čak i za Isusa bio popriličan izazov. "Proleteri svih zemalja - ujedinite se!", pa se raspali i oni i to čak bez mršavkića, spidija, mike i ostale kompanije.
Osobno smatram da "premali kročim pod zvezdama" da bi se čaki samo i usudio pomisliti na sjedinjenje s Bogom. (za razliku od "nekih" kojima Bog stalno "direktno" javlja da budu propovednici ovde).

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Што говори да си на правом путу, без обзира што своју побожност скриваш хумором. Понизност пред Богом је прави знак да човек не тражи за себе похвале, већ за Оног који стварно јесте савршен, а себе унижава.

Као што и сам видиш, данас многи "пророкују" и представљају се за месије, чак (нећеш веровати какве ликове сам упознавао). Понекад мислим да се сви они шале и сл., мада када човек погледа да су се те ствари дешавале како у Старом, тако и у Новом завету, онда ме не чуди да и данас имамо разне "доносиоце истина".

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246

Valjda ne vjeruješ u sve one priče kojih ima na forumu o zavjerama i nastojanjima, ne znam koga, da svi budu iste vjere? To su gluposti.

Takve priče nisu samo na forumu, odavno su u opticaju. Plasiraju ih ljudi koji od globalnog ujedinjenja vide ekonomski interes i progres . Druga je stvar što je takav plan jako teško ostvariv i što u želji za ispunjenjem tog plana mogu da naprave neke radikalne nagle poteze nedovoljno promišljene. Lično mislim da će tvoja crkva biti prva na udaru takvih poteza a zatim i ostale kao domine jedna za drugom sve u cilju ujedinjenja i progresa. Ali o tom po tom.

Ipak, ako bih što morala reći onda mislim da će svi kršćani biti na velikoj kušnji i progonjeni. Ne jedni od drugih, nego od svijeta.

Odgovoriću ti samo onde gde se ne slažem. Smatraš da će Hrišćani biti progonjeni kao nekad kada su ih ubijali u arenama ? Moj ti je odgovor da neće biti progonjeni niti ima potrebe za tim osim ako ne smatraš progonom uništavanje građevina koje predstavljaju crkve. Inače proganjanje ljudi kao hrišćana neće biti jer protiv njih se već uveliko vodi rat duhovne prirode a ne fizičke kao što je to bilo u starom Rimu. Taj metod fizičkog progona se uostalom pokazao i kao neefikasan jer su umirali a da se ne odriču Boga i Hrista.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Онда слабо пратиш шта нам спремају.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Mene ubija "u pojam" neki komerciolizovani koncerti "hupsa-hopsa" muzikantnih spodoba koji se održavaju u obnovljenim arenama, pa bio ja hrišćan ili ne. U arene više ne puštaju lavove (kad ih više nema toliko mnogo) da nas ubijaju. Umesto njih puštaju "trnd-rnd-mrnd" nazovi muzičke grupe. Arene jesu oronule, al` još uvek mogu da te ubiju tamo, vako il` nako ...
(hteo sam da odgovorim peki a adrian bio brži)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
@peko, ne, ne..ne govorimo o istom.

Nisam mislila na progon i stradanje kršćana kao u prvoj Crkvi (makar upravo sada kršćani stradavaju u Siriji i miuslimanskim zemljama), mislila sam na nešto drugo, ali sutra ću pokušati jasnije napisati.

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Ni prekosutra ti peki nećeš moći ništa da pojasniš.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
makar upravo sada kršćani stradavaju u Siriji i miuslimanskim zemljama

То сам и пробао да дигнем галаму око тога, али нико живи то не види као прогон хришћана. А једини разлог и јесте јер су хришћани. Милиони хришћана су протерани и искасаљени у Турској, прогон се и даље наставља, а нико живи не реагује. Да убију негде једног муслимана или Јеврејина одмах би се дигла галама, али за "глупе хришћане" је то нормална ствар. Ко их тера да буду хришћани?

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
U Egiptu se progone kopti. (i oni kažu da su hrišćani)

Natrag