Član
- Učlanjen(a)
- 31.12.2011
- Poruka
- 1.534
Bas tako sestro Izabeleta spedy ti je nesto kao Farisej,sadukej on misli ako drzi zakon da je najpravedniji iako biblija jasno govori da se zakonom ni jedno telo nece spasti.Svaka čast, Jurivaka!
Da sam na tvom mjestu i da meni ovo netko napiše, dobio bi ban, bez pardona.
Daješ lijep primjer strpljivosti i razboritosti. Poticajno i ja razmišljam o tome, jer, po mom mišljenju, nitko kao spedy nije negativac na forumu Religije. Čak i Laodikeja, s kojim se ne slažem, ima malo više kršćanskog duha i ljubavi.
Lažno i neutemeljeno optužuje i tebe i druge, jer po njemu svi su slijepi, a samo on vidi.
Rekla sam već: on nije sposoban napisati nešto konstruktivno, ni pozitivno, on je samo "mašina" za mljeti.
Ali, da se vratim temi. Onaj koji je iskusio ljubav Božju je blag, strpljiv, ponizan, umjeren, pristojan, tolerantan, ima sućuti za druge...ne blebeće, ne ogovara, ne bavi se drugima jer je sva njegova pažnja usmjerena na Gospodina.
Znaš u čemu je problem? Kad bi spedy i njemu slični stali pred Gospodina u molitvi i šutnji i rekli sve ovo što govore, misle i osjećaju o drugim kršćanima i poslušli što im Gospodin u srcu govori, dogodilo bi se čudo i stvari bi se mijenjale, ali, gotovo da sam sigurna, ti se ljudi ne mole.
Mnogo govore i govor im se svodi da optužuju druge, pa ne mogu poslušati Gospodinov glas u svojoj duši, zato ga i ne čuju, slušaju samo sebe i nutarnji poriv koji ih primorava da rade to što rade.
Oni ne mogu reci da mrze,a bice da nerazumeju Boga kad govori Noahu,Avraamu,Mojsiju da su svaki iz njih dobijali poseban zavet s Bogom tako i Hriscani se spasavamo kroz veru kao i Noah,Avraam oni ne zele da shvate da nisu jevreji i da njih Bog nije oslobodio od misiraca i dao im zakon 360 a ne samo dekalog.............. tako nekako i nikom vise!Bog ih je proveravao tokom 40 godina u pustinji i nikog vise! mucio ih samo zato da bi ih proverio koliko su spremni da odrze te zakone,ali svi znamo da ih nisu odrzali i zato su kaznjeni ni jedan jevrejin nije spasen zakonom ni ti ce!sam Isus ih je optuzivao da su zmije aspidne pa mozemo iz toga da izvucemo pouku da i ovi danasnji zakonici nisu nista bolji od fariseja,sadukeja koji su se 100% pridrzavali zakona i na kraju ubise Hrista na krstu.
Pa se po nekad pitam kako zakonik moze da veruje u Hrista kad ga bas oni i ubise?cesto dolazim do misljenja da su oni to isto seme koje ubise Hrista jer oni nikad nisu niti ce shvatiti Jevandjelje bas kao i Fariseji,Sadukeji,seti se Pavla? on je bio sadukej ili farisej ne secam se tacno ali postade krvni sud Isusov za neznabosce!seti se kako su Pavle i petar diskutovali o ishrani?Pavle je rekao petru u oci da je Licimer zar ne?
Spedy je mesavina sekti i on sam po nekad nezna kako da se ponasa na forumu,jer je njegov mozak ko posle ringispila sve mu se vrti u glavi.
Ja ga licno volim i postujem jer se drzim druge Hristove zapovesti Ljubi bliznjega svoga kao samog sebe.
Neka ga gospod sudi no nikako mi,jer mi nemamo prava na to!svako ko sudi i sam ce biti sudjen,nesmemo to da zaboravimo,ma da ja i sam po nekad kad me iznerviraju zaboravljam tu zapoved.
postujem te i volim te kao sestru Hriscanku koja si ostala do dan danas kao i tvoji pretki u veri Hristovoj.Amin.a nisi oslabila u veri i podala se sektama.
Pozdrav od Gere.
Nije Isabeleta moja miljenica, ali da mi je drža od tebe, to je istina, a razloge za to sam naveo u prethodnom postu. Istina je takođe da i ona zna reći po neku oštru riječ ( nikako vulgarnu i odvratnu, kako ti kažeš i pretjeruješ kao i obično), ali nije ni čudo. Ti bi i božijeg anđela natjerao da pobjegne iz svoje kože!
No nije ovo tema ni o tebi ni Isabeleti. Vratimo se temi i pišimo u njenom duhu!
Bravo Jurik!vidi se da si poceo das citas bibliju (Oprezno)jer samo biblija coveka spasava!ali bez kontexta citaj jer ces sa kontexstima da budes Laodikeja 2,sto se tice Izabelete potpuno te podrzavam,kao i sto se tice Spedy.
Pozdrav od Gere.
Poslednja izmena od urednika: