Da svi budu jedno!

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Svaka čast, Jurivaka!
Da sam na tvom mjestu i da meni ovo netko napiše, dobio bi ban, bez pardona.
:)

Daješ lijep primjer strpljivosti i razboritosti. Poticajno i ja razmišljam o tome, jer, po mom mišljenju, nitko kao spedy nije negativac na forumu Religije. Čak i Laodikeja, s kojim se ne slažem, ima malo više kršćanskog duha i ljubavi.

Lažno i neutemeljeno optužuje i tebe i druge, jer po njemu svi su slijepi, a samo on vidi.
Rekla sam već: on nije sposoban napisati nešto konstruktivno, ni pozitivno, on je samo "mašina" za mljeti.

Ali, da se vratim temi. Onaj koji je iskusio ljubav Božju je blag, strpljiv, ponizan, umjeren, pristojan, tolerantan, ima sućuti za druge...ne blebeće, ne ogovara, ne bavi se drugima jer je sva njegova pažnja usmjerena na Gospodina.

Znaš u čemu je problem? Kad bi spedy i njemu slični stali pred Gospodina u molitvi i šutnji i rekli sve ovo što govore, misle i osjećaju o drugim kršćanima i poslušli što im Gospodin u srcu govori, dogodilo bi se čudo i stvari bi se mijenjale, ali, gotovo da sam sigurna, ti se ljudi ne mole.
Mnogo govore i govor im se svodi da optužuju druge, pa ne mogu poslušati Gospodinov glas u svojoj duši, zato ga i ne čuju, slušaju samo sebe i nutarnji poriv koji ih primorava da rade to što rade.
Bas tako sestro Izabeleta spedy ti je nesto kao Farisej,sadukej on misli ako drzi zakon da je najpravedniji iako biblija jasno govori da se zakonom ni jedno telo nece spasti.
Oni ne mogu reci da mrze,a bice da nerazumeju Boga kad govori Noahu,Avraamu,Mojsiju da su svaki iz njih dobijali poseban zavet s Bogom tako i Hriscani se spasavamo kroz veru kao i Noah,Avraam oni ne zele da shvate da nisu jevreji i da njih Bog nije oslobodio od misiraca i dao im zakon 360 a ne samo dekalog.............. tako nekako i nikom vise!Bog ih je proveravao tokom 40 godina u pustinji i nikog vise! mucio ih samo zato da bi ih proverio koliko su spremni da odrze te zakone,ali svi znamo da ih nisu odrzali i zato su kaznjeni ni jedan jevrejin nije spasen zakonom ni ti ce!sam Isus ih je optuzivao da su zmije aspidne pa mozemo iz toga da izvucemo pouku da i ovi danasnji zakonici nisu nista bolji od fariseja,sadukeja koji su se 100% pridrzavali zakona i na kraju ubise Hrista na krstu.

Pa se po nekad pitam kako zakonik moze da veruje u Hrista kad ga bas oni i ubise?cesto dolazim do misljenja da su oni to isto seme koje ubise Hrista jer oni nikad nisu niti ce shvatiti Jevandjelje bas kao i Fariseji,Sadukeji,seti se Pavla? on je bio sadukej ili farisej ne secam se tacno ali postade krvni sud Isusov za neznabosce!seti se kako su Pavle i petar diskutovali o ishrani?Pavle je rekao petru u oci da je Licimer zar ne?
Spedy je mesavina sekti i on sam po nekad nezna kako da se ponasa na forumu,jer je njegov mozak ko posle ringispila sve mu se vrti u glavi.
Ja ga licno volim i postujem jer se drzim druge Hristove zapovesti Ljubi bliznjega svoga kao samog sebe.

Neka ga gospod sudi no nikako mi,jer mi nemamo prava na to!svako ko sudi i sam ce biti sudjen,nesmemo to da zaboravimo,ma da ja i sam po nekad kad me iznerviraju zaboravljam tu zapoved.

postujem te i volim te kao sestru Hriscanku koja si ostala do dan danas kao i tvoji pretki u veri Hristovoj.Amin.a nisi oslabila u veri i podala se sektama.

Pozdrav od Gere.

Nije Isabeleta moja miljenica, ali da mi je drža od tebe, to je istina, a razloge za to sam naveo u prethodnom postu. Istina je takođe da i ona zna reći po neku oštru riječ ( nikako vulgarnu i odvratnu, kako ti kažeš i pretjeruješ kao i obično), ali nije ni čudo. Ti bi i božijeg anđela natjerao da pobjegne iz svoje kože!

No nije ovo tema ni o tebi ni Isabeleti. Vratimo se temi i pišimo u njenom duhu!

Bravo Jurik!vidi se da si poceo das citas bibliju (Oprezno)jer samo biblija coveka spasava!ali bez kontexta citaj jer ces sa kontexstima da budes Laodikeja 2,sto se tice Izabelete potpuno te podrzavam,kao i sto se tice Spedy.

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
11.03.2013
Poruka
98
Vidi se iz avina na koja navija http://serbianforum.org/members/jurivaka.htmlJurivaka, i pod čijim je utjecajem.
Kako u virtualni tako će skoro biti i u stvarnosti. Kada će svi biti pod utjecajem jedne velike sekte RKC i ateisti, pravoslavci, adventisti, jevreji... itd svi će se pokloniti papi i Vatikanu. I proganjati one koji su bez Žiga Zvijerinog, one koje drže Zapovijedi Božje i vjeru Isusovu.
No, još nije došao vaš čas.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Vidi se iz avina na koja navija Jurivaka, i pod čijim je utjecajem.
Kako u virtualni tako će skoro biti i u stvarnosti. Kada će svi biti pod utjecajem jedne velike sekte RKC i ateisti, pravoslavci, adventisti, jevreji... itd svi će se pokloniti papi i Vatikanu. I proganjati one koji su bez Žiga Zvijerinog, one koje drže Zapovijedi Božje i vjeru Isusovu.
Kod mnogih ljudi je problem što "sve vide", ali ništa ne razumiju!

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
tebi mogu poželeti ovakav dobar duhovni vid. oko drugih sam završio.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
odavno sam tvrdio da je i ateizam samo još jedno čedo mudraca zla - jezuita
ali
mi nitko nije htio vjerovati
a
danas vidimo da i ateisti hode ruku pod ruku sa rimokatolicima

dakle
pitanje je kako se mogu ujediniti bezbožnik koji ne vjeruje da Bog uopće postoji
i
rimokatolik koji tvrdi da je kršćanin, vjernik u Boga i Krista

odgovor je vrlo jasan
NE poštivanje Božjeg Zakona im je zajednička dogma, platforma

da su rimokatolici kršćani vjerni Bogu i Kristu, nebi mogli u ekumenu, ruku pod ruku sa ateistima ni u snu
ni pod razno, ni ikako ni nikako

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Nije Isabeleta moja miljenica, ali da mi je draža od tebe, to je istina, a razloge za to sam naveo u prethodnom postu. Istina je takođe da i ona zna reći po neku oštru riječ (nikako vulgarnu i odvratnu, kako ti kažeš i pretjeruješ kao i obično), ali nije ni čudo. Ti bi i božijeg anđela natjerao da pobjegne iz svoje kože!
No nije ovo tema ni o tebi ni Isabeleti. Vratimo se temi i pišimo u njenom duhu!

Hvala, Jurivaka. :dtyste:
Dolazim na ovaj forum da nešto novo čujem i eventualno naučim, u prvom redu od pravoslavaca čiju duhovnost cijenim.
Vjerujem da i drugi imaju slične/dobre namjere da izmjene mišljenja, iskustva, da jedni druge obogatimo i tako se međusobno obodrimo.Vjerujem da bi to Isusu bilo drago jer to je kršćanski duh.

Ali, situacija je drgačija. Neki pojedinci su izgleda došli s drugim namjerama. Da uvjere i pridobiju nekoga za svoju zajednicu. Ako nije tako, ne znam zašto su tako nasrtljivi?!
Ja nisam čula ništa korisno od njih, osim propagande svoje zajednice ili isticanja samih sebe. I sve te optužbe protiv drugih (a katolika najviše). Izgleda da je sve to njima obdržavanje Božjeg zakona.

Uvijek mi je žao kad nekom uputim oštre riječi, makar ih on zaslužuje. Bolje je ostati u ljubavi i miru nego dokazivati da si u pravu.

"Učite se od mene, jer sam blaga i ponizna srca."

Biti blag prema drugome i strpljiv s njegovim pogreškama i ponizan strpljivo podnoseći svoje vlastite slabosti. Eto, to je što Isus želi da učimo od Njega.

I još nešto: onaj koji nije u miru sam sa sobom ni druge ne pušta na miru. I taj će uvijek raditi protiv jedinstva.

P. s .S tobom mi je drago razgovarati jer imaš dobro posložene stvari u glavi i zdravo rasuđivanje.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380

Neće ni doći jer vas će prije izjesti zavist i mržnja.

spedy: odavno sam tvrdio da je i ateizam samo još jedno čedo mudraca zla - jezuita
ali mi nitko nije htio vjerovati
a danas vidimo da i ateisti hode ruku pod ruku sa rimokatolicima

Vi niste obični forumaši, već obični sektaši. Obojica. Sad ste bijesni? A zašto?
Što se ne slažemo s vama?
Nemate prema nikome poštovanja, pa ni uredniku. Ne možete komentirati, a kamoli kritizirati njegov rad. A vi još vrijeđate.

Čini mi se da vaša samovolja ne može još dugo potrajati...dosadili ste i drugima.

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
"Jurivaka tjera vodu na papsku vodenicu???"

Spidi je nadmašio samoga sebe u postu #36. :
"ma kako da ne
prazne riječi g. uredniče
a do sada ste pokazali da tjerate vodu na papsku vodenicu" ...

Ja ovo svečano proglašavam spidijevim remek-delom. Jurivaku optužiti za ovako nešto, čovek treba biti vanredno obdaren posebnom vrstom mašte i smislom za dramatizovanost, različitom od svih ostalih. Kada se samo setim da sam mogao i umreti a ovako nešto ne pročitati. A Jurivako ko Jurivaka, opet iznova i ponovno svojom smirenošću, odmerenošću, retko velikim tolerisanjem dokazuje ovde svoju veličinu kao urednik. Ne treba banovati spidija, ja bi ga proglasio "posebnim" članom ovog foruma, i jednostavno se moram diviti uredniku što ima razumevanja za spidijeve "posebne potrebe" (i ne samo spidijeve). Ne bi hteo da sada ovo ispadne kao da se ja "uvlačim" uredniku, nego jednostavno urednik ovde nikoga ne ;ebe pa ne ;ebem ni ja njega (metafora).
A šta se tiče spidijeve diskriminatorske izjave o slepcima sa bukvama i njenim korenjem u očima, mogu reći samo jedno: Slepi i slabovidni ako i ne vide, osećaju ... i ne dramatizuju inspirisani "specijalnom" vrstom mašte koju bi ja prozvao "spidijeva mašta". ... (svašta) ...

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Bojao sam se da ne postavim prekomlikovano pitanje spidiju pa sam ga malčice odrezao.

Evo, proradi ovo. Neko vreme nisam mogao nigde ništa napisati. Ne znam jel zbog tehničke greške ili me hakovali ovi katastrofili. Slučajno ili ne, čim sam se požalio glavnima proradilo sve vrlo brzo ali zato sada više ne znam šta sam ono hteo da napišem ovde.

Poslednja izmena:
Natrag