Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Занимљиво је да се ова тема запоставља и маргинализује да би се пискарало и понављало у круг једно исто. Екуменизам је признавање јереси међусобно, а јединство је поштовање Христосове заповести. Овде нико не одобрава јереси, већ говори о ономе што је карактеристика хриишћанства. Свако ко оспорава Христосову заповест зарад пропагирања своје секте и њених "истина" саблажњава људе. Уместо да тежимо ка љубави и јединству, ми се бавимо препуцавањима.
Тако рецимо, припадник једне секте говори о екуменизму, а сам признаје ауторитет и име паганског бога. Није ли то лицемерје? Тачно се показало да свака добра намера не може проћи због затрованости и мржњи веома ефикасних и организованих секти.
Hristos ne može doći kada nikada i nikuda nije otišao. On je sveprisutan. Oni koji ga čekaju mi izgledaju kao putnici koji se voze u autobusu misleći da ga još uvek čekaju na autobusnoj stanici.
Oprosti što se smijem, rekao si nešto jako lijepo i istinito, ali na smiješan način.
"I nadjenut ćeš mu ime Emanuel- Bog -s -nama", "Ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta!"," Ne boj se...ja sam s tobom!"- eto, to mi sad palo na pamet od evanđeoskih tekstova.
Bog je prisutan u nama, oko nas...ali tako često ne živimo u Njegovoj prisutnosti, a još češće živimo daleko od vlastitog središta i nikako da se sastanemo sami sa sobom ili točnije s Bogom koji prebiva u duši i zove nas k sebi u društvo.
Zar nije on obecao da ce se vratiti pre nego sto tadasnja generacija ne prodje ?