Da svi budu jedno!

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Nepotrebno je postavljati milion pitanja i time stvarati konfuziju u svojoj glavi.

Ja sam sa ovim nacisto, jer kod mene je svaka kockica istine na svom mestu.

Da je bilo potrebno toliko pitanja - biblija bi ih sigurno sama sadrzavala, ali ona je odredjena i postavlja stvari jednostavno, da ih covek moze razumeti.

"Рекоше му ученици његови: ето сад управо говориш, а приче никакве не говориш.
Сад знамо да све знаш, и не треба ти да те ко пита. По томе вјерујемо да си од Бога изишао.
Исус им одговори: зар сад вјерујете?" ( !6. 29 - 31 )

Verni su jedno sa Ocem i Sinom u prostornom smislu, odnosno - nece vise biti odvojeni, vec ce svi biti skupa.
To podrazumeva i jedninstvo u ljubavi i u Duhu.

"Многи су станови у кући оца мојега. А да није тако, казао бих вам; идем да вам приправим мјесто.
И кад отидем и приправим вам мјесто, опет ћу доћи, и узећу вас к себи да и ви будете гдје сам ја" ( Jovan 14. 2 - 3 )

Da li je Otac, Sin?
Da li je Sin, Otac?
Da li je Otac, Sveti Duh?
Da li je Sveti Duh, Otac?
Da li je Sveti Duh, Sin?
Da li je Sin, Sveti Duh?

Jednostavna pitanja zar ne?

Otac i Sveti Duh nisu Sin, jer izraz SIN je uloga koju je Isus preuzeo rodjenjem na ovom Svetu kao jedna od Bozanskih licnosti.
Za vreme Isusovog prebivanja na zemlji kao Sin, Otac i Sveti Duh su bili na nebu.

Zašto spamuješ svaku temu tvojom dogmom, obrati pažnju šta je tema razgovora.

Vratimo se temi.
Zaško okolišaš? Zar ti pitanja nisu jednostavna i jasna?
Imaš odgovor ili nemaš odgovor?
Da li je Otac, Sin?
Da li je Sin, Otac?
Da li je Sveti Duh, Otac?
Da li je Sveti Duh, Sin?
Da li je Sin, Sveti Duh?

Kažeš:
I sveti Duh je Bog zajedno sa Ocem i Isusom

Prvo i prvo ja te nisam pito da li je ili nije? Drugo, to što si ti sada napiso je bogohula, ismejavaš se Bogu kad je rečeno da niko nije kao on i da nema Elohima osim njega.

Kažeš:
Otac i Sveti Duh nisu Sin, jer izraz SIN je uloga koju je Isus preuzeo rodjenjem na ovom Svetu kao jedna od Bozanskih licnosti.
Za vreme Isusovog prebivanja na zemlji kao Sin, Otac i Sveti Duh su bili na nebu.

Sada nisu Otac i Sveti Duh Sin! A malo tu gore si napiso: Otac, Sin i Sveti Duh su JEHOVE, tako?
Ti ne prezaš ni od čega! Samo da podržiš tvoju Adventističku dogmu. Ja bi se stideo kada bi sam sebe kontradiktorno demantovao.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ti si stvarno u problemu - i ne znas sta govoris.

Ja sam napisao da i Bog Otac, i Isus i Sveti Duh jedan Bog Jhwh, ali da je JEDNA od licnosti postala covek - Sin Bozji, dok su ostale dve licnosti opstale na nebu, i prema tome nisu postale SIN, vec je to jedna od licnosti.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ti si stvarno u problemu - i ne znas sta govoris.

Ja sam napisao da i Bog Otac, i Isus i Sveti Duh jedan Bog Jhwh, ali da je JEDNA od licnosti postala covek - Sin Bozji, dok su ostale dve licnosti opstale na nebu, i prema tome nisu postale SIN, vec je to jedna od licnosti.

Iznišljaš! i rugaš se Bogu i Isusu, to sam ja tebi reko, tako?

Napisano je i u tvoju Bibliju da JEHOVA je jedan JEHOVA a ti kažeš da su tri! koga treba slušati tebe ili Bibliju?
Mark 12
12:29 And Yahushua answered him, The first of all the commandments is, Hear, O Israel; YHWH is our Elohim, YHWH is one:

Od istine Božije pravio si laž, ismejavaš se Bogu a od Isusa praviš šarlatana i prevaranta.

Sramotiš li se tvojih bogohula?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Zašto spamuješ svaku temu tvojom dogmom, obrati pažnju šta je tema razgovora.

Vratimo se temi.
Zaško okolišaš? Zar ti pitanja nisu jednostavna i jasna?
Imaš odgovor ili nemaš odgovor?
Da li je Otac, Sin?
Da li je Sin, Otac?
..

Ovo nije tema o trojstvu. Ovo je tema o jedinstvu Hriscana, i onome u cemu se svi slazemo.
Poziv da se ujedinimo, u onome sto nam je zajednicko..
Ne spamuje on temu, vec spamujes ti svaku ovde.
Ja mislim da se vama trojstvo vec pocelo da prividja.

Ajde lepo na jednoj temi o tome, cemu ovo idete naokolo i pricate jedno isto svuda.
Sta zelite sa tim postici?
Ja dodjem i hocu da kazem nesto sasvim drugo u skladu sa temom, a ono vi opet i ovde...

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ovo nije tema o trojstvu. Ovo je tema o jedinstvu Hriscana, i onome u cemu se svi slazemo.
Poziv da se ujedinimo, u onome sto nam je zajednicko..
Ne spamuje on temu, vec spamujes ti svaku ovde.
Ja mislim da se vama trojstvo vec pocelo da prividja.

Ajde lepo na jednoj temi o tome, cemu ovo idete naokolo i pricate jedno isto svuda.
Sta zelite sa tim postici?
Ja dodjem i hocu da kazem nesto sasvim drugo u skladu sa temom, a ono vi opet i ovde...

U šta da se vi kao ujedinite? vi koji se odrićete Jedinoga Boga i Ismejavate Gospoda našega Hristosa jevanđelje? Sa kim bi vi kao da budete jedno, sa Atanasijem možda i Konstantinom. Oni vama su temelj te vaše dogme od vere, tako.
Zašto spamujem kada ti odgovaram na hulu i bezbožnost, zar ne primećuješ?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
U šta da se vi kao ujedinite? vi koji se odrićete Jedinoga Boga i Ismejavate Gospoda našega Hristosa jevanđelje? Sa kim bi vi kao da budete jedno, sa Atanasijem možda i Konstantinom. Oni vama su temelj te vaše dogme od vere, tako.
Zašto spamujem kada ti odgovaram na hulu i bezbožnost, zar ne primećuješ?

Zato sto postoji tema za to o cemu ti pricas. I zove se ''Sveto Trojstvo''.
Ne mozes ti na svakoj temi da pises jedno isto..
Ne mozes ignorisati temu i pisati sta hoces.

Nikog mi ne ismejavamo, nego ti ismejavas nas, koji branimo Gospoda Isusa Hrista.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Zato sto postoji tema za to o cemu ti pricas. I zove se ''Sveto Trojstvo''.
Ne mozes ti na svakoj temi da pises jedno isto..
Ne mozes ignorisati temu i pisati sta hoces.

Nikog mi ne ismejavamo, nego ti ismejavas nas, koji branimo Gospoda Isusa Hrista.

Postoji tema o Svetoj TROJCI ali svaku drugu temu spamujete sa Atanasijevim terminom i ako vam se odgovara na post i daje do znanja da vi i niste Hristovi sledbenici već Atanasijevi i Konstantina jer njihovu teologiju ovde promotirate šta je to problem. Držite se teme i Hristovog jevanđelja i sve će biti u najboljem redu.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Postoji tema o Svetoj TROJCI ali svaku drugu temu spamujete sa Atanasijevim terminom i ako vam se odgovara na post i daje do znanja da vi i niste Hristovi sledbenici već Atanasijevi i Konstantina jer njihovu teologiju ovde promotirate šta je to problem. Držite se teme i Hristovog jevanđelja i sve će biti u najboljem redu.

Hristovo jevandjelje nije ''atanasije'' ili ''arije''. Jel i ja tebe mogu da optuzim da si sledbenik ''arija''.
Vec mir i radostu u Hristu i Duhu Svetome.
Hriscanin svakom coveku navescuje dobru vest, tako sto mu prica kakvog je divnog prijatelja nasao u Hristu.
A ne ovo sto vi radite, ljudi kad to posmatraju, mogu samo da zakljuce da hriscanstvo nije ni vredno razmatranja.
Ja sam davno ovde vec pozivao sve ljude da se ujedine u objavljivanju Hrista svetu, i da pomognu ljudima da dodju do njega. A ne da se bave svojim razmiricama i unutrasnjim problemima.
To je zalosno, i to mislim da rade ljudi kojima stvarno treba duhovno prosvetljenje i molitva, mudrost od Boga, prvenstveno ljubav i Hristov um..

Sta bi rekao Hrist da to vidi, kazi mi?

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Hristovo jevandjelje nije ''atanasije'' ili ''arije''. Jel i ja tebe mogu da optuzim da si sledbenik ''arija''.
Vec mir i radostu u Hristu i Duhu Svetome.
Hriscanin svakom coveku navescuje dobru vest, tako sto mu prica kakvog je divnog prijatelja nasao u Hristu.
A ne ovo sto vi radite, ljudi kad to posmatraju, mogu samo da zakljuce da hriscanstvo nije ni vredno razmatranja.
Ja sam davno ovde vec pozivao sve ljude da se ujedine u objavljivanju Hrista svetu, i da pomognu ljudima da dodju do njega. A ne da se bave svojim razmiricama i unutrasnjim problemima.
To je zalosno, i to mislim da rade ljudi kojima stvarno treba duhovno prosvetljenje i molitva, mudrost od Boga, prvenstveno ljubav i Hristov um..

Sta bi rekao Hrist da to vidi, kazi mi?

Za šta bi ti kao mene optužio? hajd da vidimo.

Koju radosnu vest kao ti i Laodikejac ovde u Hristu i Duhu Svetome ste promotirali? TROJSTVO ili TROJEDINI ali MNOŠTVO u JEDNINI možda? Ili jedan Bog sa tri lica, ha. Ne, nego jedan Bog sa tri različite osobe koje su u svemu jednaki, isti i ravni, tako? To su vaše radosne vesti u Svetome Duhu, tako?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Za šta bi ti kao mene optužio? hajd da vidimo.

Koju radosnu vest kao ti i Laodikejac ovde u Hristu i Duhu Svetome ste promotirali? TROJSTVO ili TROJEDINI ali MNOŠTVO u JEDNINI možda? Ili jedan Bog sa tri lica, ha. Ne, nego jedan Bog sa tri različite osobe koje su u svemu jednaki, isti i ravni, tako? To su vaše radosne vesti u Svetome Duhu, tako?

Ti si nepopravljiv. Ti izgleda stvarno nemas mir u Hristu Isusu.
Ti bi samo da se prepires.
Hristos je lepo pozvao: ''Dodjite k meni, svi umorni i natovareni i ja cu vas odmoriti, uzmite jaram moj na sebe, jer je breme moje lako i jaram je moj lak, i naci cete odmor za svoje duse''

Tebi stvarno nedostaje mir u dusi.

Natrag