Da svi budu jedno!

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Jasno je napisano u bibliji - mnozina ELOHIM u jednini.

- da NACINIMO
- po SVOJEMU
- kao sto SMO MI

"Потом рече БOG: да NACINIMO човјека по SVOJEMU обличју, као што SMO MI, који ће бити господар од риба морских и од птица небеских и од стоке и од цијеле земље и од свијех животиња што се мичу по земљи.
И створи БOG човјека по обличју SVOJEMU, по обличју BOZJEM створи га; мушко и женско створи их" ( 1 Mojsijeva 1. 26 - 27 )

Nisi ni ovaj put odgovorio kao čovek na pitanja:
Ti ovo napisa a ja te priupito, gde ti ovde vidiš množinu?
"Потом рече БOG"
"по SVOJEMU обличју"
"по обличју SVOJEMU,"
"по обличју BOZJEM

A kad si već pomenuo i

- da NACINIMO
- po SVOJEMU
- kao sto SMO MI

Zašto se ne usostojiš i pojasniš kako si ti kao Adventista svatio to što si tu napisao? Zašto si zaključio da su ni manje ni više do tačno TRI u jedan odnostno Trojedan?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zato sto biblija u kontekstu govori da ih ima tri, ne dva ili cetiri, koji podjednako zaslužuju slavu i hvalu, to bi svako trebao da zna ko čita bibliju - čak i površno.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Zato sto biblija u kontekstu govori da ih ima tri, ne dva ili cetiri, koji podjednako zaslužuju slavu i hvalu, to bi svako trebao da zna ko čita bibliju - čak i površno.

A koja to Biblija uči da ih ima TRI? Šta ili čega to ima TRI? navedi mi tu trojku, imenuj ih!

Ko to kaže da ih ima više? ili ko to ovde širi dezinformacije da nije jedan već TROJEDAN, ko?

E i šta? Koliko ja vidim ni na ovaj post nisi kao čovek dao tvoj komentar, kada ćeš se udostojiti da kao čovek pojasniš tu tvoju veru?

Kažeš:
koji podjednako zaslužuju slavu i hvalu, to bi svako trebao da zna ko čita bibliju - čak i površno.

Nego nisam ja tebe priupito dal ti po Adventizmu obožavaš i svemogućeg večnog Boga Svetoga Duha a ti si napiso da NE! već samo ako je sklop tri božanstva. E i gde nisi bio iskren već širio dezinformaciju sada ili malo pre, ha?

Eto odgovormi mi sada da li ti po Adventizmu obožavaš i svevišnjeg večnog Boga Svetog Duha kao što obožavaš i Boga Oca?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
OTAC, SIN I SVETI DUH - TROJE KOJE JE JEDNO, JEDAN BOG:

"Ovo je Isus Hristos što dođe vodom i krvlju i Duhom, ne samo vodom nego vodom i krvlju; i Duh je koji svedoči, jer je Duh istina,
Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč ( Isus Hristos ), i Sveti Duh; i ovo
je troje jedno" ( 1 poslanica Jovanova 5. 6 - 7 )

Izraz BOG OTAC ili JHWH I ELOHIM, podrazumeva i Svetog Duha, jer i Sveti Duh je zajedno sa Ocem i Sinom JHWH ili ELOHIM i zajedno je sa njima stvarao svet.

Dakle, slaveci Boga Oca - slavi se i Isus i Sveti Duh koji zjedno sa Ocem cine jednog Boga - Elohima ili Jhwh.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
OTAC, SIN I SVETI DUH - TROJE KOJE JE JEDNO, JEDAN BOG:

"Ovo je Isus Hristos što dođe vodom i krvlju i Duhom, ne samo vodom nego vodom i krvlju; i Duh je koji svedoči, jer je Duh istina,
Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč ( Isus Hristos ), i Sveti Duh; i ovo
je troje jedno" ( 1 poslanica Jovanova 5. 6 - 7 )

Izraz BOG OTAC ili JHWH I ELOHIM, podrazumeva i Svetog Duha, jer i Sveti Duh je zajedno sa Ocem i Sinom JHWH ili ELOHIM i zajedno je sa njima stvarao svet.

Dakle, slaveci Boga Oca - slavi se i Isus i Sveti Duh koji zjedno sa Ocem cine jednog Boga - Elohima ili Jhwh.

Troje su jedno šta? Jedan Bog!
Gde u tvojoj Bibliji zapisano da Troje su jedan Bog, imaš taj stih?
A za Elohim ti je dokazano da to nije nikakav dokaz TROJSTVA.

Ovde ti korisnici foruma daju iz Biblije stihove gde i ljudi treba da su JEDNO sa Bogom i Isusom, isto su te pitali da li to znači da su i ljudi JEDNO Bogovi?
Da li to piše i u tvoju bibliju koju čitaš ili ne? Da li je tebi sve što u Bibliji piše merodavno ili nije?

Kolega ako imaš TRI Boga ne stidi se svedočiti tvoju veru u TROJSTVO. Idi lepo na tu temu i pojasni si veru da te svi mi ovde razumemo.

Znači nisi sposoban Biblijom dokazati to TROJSTVO ali i dalje na svaku temu istu priču pričaš.

Kažeš:

Odakle ti ovakve dezinformacije? gde si ti to čito, ko ti je to govorio? Odakle ti sve ovo što ovde promotiraš? koliko puta isto da te pitamo, hajd ko čovek kaži čija je to nauka. A ako nije Biblijsko, čije je?

Laodikejac da li sam ja tebe pito jednostavno pitanje Kako ti po Adventizmu se moliš Bogu? ima li i u tvoju bibliju Matej 6,9 i dali to za tebe i Adventizam važi kao primer da se trebate moliti?

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Vec je dokazano..

Ništa nisi dokazao osim što svi koji te čitaju mogli su svatiti da si ti u velikoj zabuni.

Nisi mi još reko da ti kao Adventista imaš TRI Boga kako si iz Elohima saznao.
Dakazao si onda kada jasno i glasno kažeš to što sa ELOHIMOM ovde promotiraš da Bog nije jedan, E kada kažeš koliko ih je a i priložiš iz tvoje biblije gde to piše tek onda se može reći da i ti nešto dokazivaš. Ovako ni sam ne znaš ni šta tvrdiš ni šta naučavaš.

Imaš TRI Boga koji čas jesu Tri čas nisu tri. Slaviš jednog a ostale ne, moliš je jednom a druge ismejavaš da su isti ali im ne daješ istu slavu čast poštovanje ili OBOŽAVANJE.

Pokaži primerom gde ti kao Adventista slaviš, svetiš, obožavaš sve te vaše Bogove podjednako jer su jedno?

Da nije možda ako se moliš samo Ocu to podrazmeva da se moliš TROJSTVU? ili jeste, ha?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To mogu zakljuciti samo Jehowini svedoci sagledavajuci ono sto sam izneo kao cisto biblijsko ucenje - kroz laznu nauku "Kule strazare"

Kada bi se koristili samo biblijom - oni bi dosli do istog zakljucka kao i ja, a jos kada bi se molili za osvedocenje Bogu - on bi ih osvedocio.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
To mogu zakljuciti samo Jehowini svedoci sagledavajuci ono sto sam izneo kao cisto biblijsko ucenje - kroz laznu nauku "Kule strazare"

Kada bi se koristili samo biblijom - oni bi dosli do istog zakljucka kao i ja, a jos kada bi se molili za osvedocenje Bogu - on bi ih osvedocio.

Opet ti kula stražara smeta! zašto? mrziš je možda??
Imaš li ti tvoju veru, ako imaš onda pojasni si tu tvoju veru umesto što se mučiš te Bog ti je jedan te nije već Presveto Trojsvo.

Pitam te u šta hoćeš da budeš jedno? u TROJSTVO, u TRI Boga u šta?
Zašto se ne molite TROJSTVU ako vam Bog TROJSTVO, ha?
Opet nisi sposoban da komentarišeš post, a da odgovoriš na pitanja da i ne govorimo.

Kolega Adventizam je takav kako ga ovde Adventisti promotiraju, a promotiraju ga tako da u ponedeljak ELOHIM im mnoštvo Bogova dok u utorak Elohim je samo jedan Bog.

Još jednom da svi korisnici foruma svate šta je Adventizam i kakvi su Adventisti.

Dakle pitanje glasi:

Čemu teže Adventista po učenju Adventizma da bude jedno?

Da li to znači da budu TROJEDNI ili TROJEDNO? možda TROJSTVENI, šta vama znači "svi biti jedno"?

Svi vidimo da nisi smogao snage i da se izjasniš da imaš TRI Boga ali zbog ELOHIMA ti i nemaš jednog Boga već mnoštvo kao jednina u množini, logika jel tako? I šta dokazuješ sa ELOHIMOM?
Tri u jednog možda! kaži šta i onda citiraj mi stih na šta baziraš to što kažeš.

Natrag