Da svi budu jedno!

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ne, vec zato sto ti propagiras ucenje kule strazara, i bez nje ova nebiblijska ucenja se ne mogu dokazati kada bi se koristio samo biblijom.

O čemu ti pričaš? Znaš ti šta govoriš ili tebi u interesu samo da klevećeš? Drži se teme, zašto je spamuješ?

Zar ti ne vidiš da je meni Biblija autoritet a ne tebi?
Ti se izrugivaš Biblijskom Bogu i jevanđelju Isusa. Bog ,Biblija i Isus jedno naučavaju dok ti sve to ismejavaš.
Zašto nisi i nećeš da pojasniš jasno i jednostavno pitanje, nisam ja tema razgovora nego "Da svi budu jedno"
Dakle.
Čemu teže Adventista po učenju Adventizma da bude jedno?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
'Da budu jedno u Duhu, i ucenju da je Isus Bog koji je uzeo ljudsko telo radi nas ljudi, da bi nas spasio od greha i vecne smrti:

'''Ako ima dakle koje poučenje u Hristu, ili ako ima koja uteha ljubavi, ako ima koja zajednica duha, ako ima koje srce žalostivo i milost,
Ispunite moju radost, da jedno mislite, jednu ljubav imate, jednodušni i jednomisleni:
Ništa ne činite usprkos ili za praznu slavu; nego poniznošću činite jedan drugog većeg od sebe.
Ne gledajte svaki za svoje, nego i za drugih.
Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove''' ( Filibljanima 2. 1 - 8 )

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
'Da budu jedno u Duhu, i ucenju da je Isus Bog koji je uzeo ljudsko telo radi nas ljudi, da bi nas spasio od greha i vecne smrti:

'''Ako ima dakle koje poučenje u Hristu, ili ako ima koja uteha ljubavi, ako ima koja zajednica duha, ako ima koje srce žalostivo i milost,
Ispunite moju radost, da jedno mislite, jednu ljubav imate, jednodušni i jednomisleni:
Ništa ne činite usprkos ili za praznu slavu; nego poniznošću činite jedan drugog većeg od sebe.
Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove''' ( Filibljanima 2. 1 - 8 )

Kažeš:
Da budu jedno u Duhu, i ucenju da je Isus Bog koji je uzeo ljudsko telo radi nas ljudi,

A ja tebe pitam jedno jednostavno pitanje: Da li je ovo Isusov duh? ako je onda mi citiraj taj Biblijski stih gde baš tako kaže da je Isus Bog koji je uzeo ljudsko telo radi "Vas", imaš ga.

Izaja 9,15 Starješina i ugledan čovjek to je glava, a prorok koji uči laž to je rep.

A ti si ugledan čovek i priložićeš taj Biblijski stih gde je napisano "da je Isus Bog koji je uzeo ljudsko telo radi nas ljudi" ti nisi lažljiv prorok koji uči laž, tako?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
"Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
Koji, ako je i bio u
obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge,
postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove'' ( Filibljanima 2. 1 - 8 )

"У почетку бјеше ријеч, и ријеч бјеше у Бога, и Бог бјеше ријеч...
И ријеч постаде тијело и усели се у нас пуно благодати и истине; и видјесмо славу његову, славу, као јединороднога од оца" ( Jovan 1. 1 - 14 )

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
"Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
Koji, ako je i bio u
obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge,
postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove'' ( Filibljanima 2. 1 - 8 )

"У почетку бјеше ријеч, и ријеч бјеше у Бога, и Бог бјеше ријеч...
И ријеч постаде тијело и усели се у нас пуно благодати и истине; и видјесмо славу његову, славу, као јединороднога од оца" ( Jovan 1. 1 - 14 )

Citirati stihove bez da ih prokomentarišeš to znam da možeš, to može i onaj iz niže osnovne škole.
Pitanje sam ti postavio ovako; Čemu teže Adventista po učenju Adventizma da bude jedno?
Nego ako nemaš Hristov duh čiji si?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da budu jedno u Duhu, i jedniomisleni.
A posto je kontekst ovoga vera u Isusa kao Boga koji je postao covek da bi umro za ljudske grehe ipreuzeo ih na sebe, logicno da treba da budu jedinstveni i u ovoj veri.

Sa druge strane - Isus i Bog su jedinstveni u stvakom pogledu, i u bicu i u Duhu.

Sto se tice Duha Hristovog koga si pomenuo, upravo ta cinjenica da mi ljudi trebamo da imamo Hristov Duh jasno potvrdjuje da je Isus Bog, jer u sledecem stihu Duh Sveti je nazvan Duh Hristov a Hristos je nazvan Bog:

DUH BOZJI JE HRISTOV DUH - ON JE BOG:

'''A koji su u telu ne mogu Bogu ugoditi.
A vi niste u telu nego u duhu; jer DUH BOZJI u vama živi. A ako ko nema DUH HRISTOV, on nije Njegov'' ( Rimljanima 8. 8 - 9 )

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
A posto je kontekst ovoga vera u Isusa kao Boga koji je postao covek da bi umro za ljudske grehe ipreuzeo ih na sebe, logicno da treba da budu jedinstveni i u ovoj veri.

Kako težite da budete jedinstveni sa Isusom kada on jevanđelizira da je YHWH Bog i Otac naš jedan, jedan je YHWH, a vi šta vi naučavate? Da li je to isti duh Isusov i Adventistički?

Kolega nije Bog postao čovek koji je umro, NE! Bog se ne rađa nit umire. Koliko puta treba to da ti se govori da bi i ti svatio?
Laodikeja pojasni ti meni zašto treba Bog da umre za ljudske greha? Koja je to logika da neko drugi ispašta muči se za neke tuđe grehe, a da i ne govorimo da to treba JEDAN i JEDINI ISTINITI BOG da uradi. Pa tu nikakve logike nema.
Dalje neću komentarisati jer nema svrhe, ti nemaš kapacitet taj da svatiš šta ti se govori.

Reko li ja da ti ne prezaš huliti i na tvoje crkveno učenje, vidi kolega.

images

Tvoja vrkva jedno uči a ti to poričeš! Da ne misliš osnovati neku novu religiju možda?

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
[QUOTE = "Laodiceji, post: 1382761, member: 363.141"] "Jer ovo da se misli među vama što je iu Kristu Isusu,
Koji, ako je i bio u
obličju Božjemu, nije se otimao da se usporedi s Bogom;
Nego je ponizio sam sebe uzevši lik sluge,
postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovjek.
Ponizio sam sebe, poslušan do smrti, smrti na križu'' (Filipljanima 1/2 - 8)

[/ QUOTE]
----------------------------------------------
Pogledaj SVE stihove, ai ove koje daješ i misliš da ti je TO neki dokaz!?

Filipljanima 2,5
Neka u vama bude isto mišljenje kao iu Kristu Isusu:
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Isus je uobičajeno ime običnih ljudi.
Isus je dobio titulu - Krist - Od svoga Boga Oca Jahve.
Isus nije Bog. Bog ne daje Bogu titule.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Filipljanima 2,6
On, trajni lik Božji, nije se kao plijena držao svoje jednakosti s Bogom,

Lik ne znači da je netko Bog.
Ako ličiš na nekoga - ne znači da si ti taj na koga ličiš.
Jednakost s Bogom - odmah ti odvaja - Isus nije Bog,
ima samo jednakost s Bogom Jahvom.
Jednakost je u tome što je Isus govorio riječi koje mu je Bog Jahve rekao da izreče.
Isus je činio djela koja mu je naredio Bog Otac Jahve da čini.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Filipljanima 2,7
nego sam sebe "oplijeni" uzevši lik sluge, postavši ljudima sličan; obličjem čovjeku nalik,

Isus je na Nebu bio Od strane Boga Oca Stvoritelja Jahve - stvoren kao duh.
Na Zemlji je nevin čovjek trebao biti žrtvovan za grijehe svih ljudi.
Jer po jednom čovjeku smrtni grijeh je došao - Adamu, a po drugome čovjeku - Isusu, smrtni grijeh je poništen.

Filipljanima 2,8
ponizi sam sebe, poslušan do smrti, smrti na križu.

Bog Jahve se ne ponizuje za stvorenja.
Kome je Isus bio poslušan? Svome Bogu Jedinome Jahvi.
Bog ne može umrijeti. Isus je umro. Isus nije Bog.

Filipljanima 2,9
Zato Bog njega preuzviše i darova mu ime, ime nad svakim imenom,

Tko je Isusa preuzvisio? - Bog Otac Jedini Jahve.
Bog ne preuzvisuje Boga.
Tko je Isusu dao ime? - Bog Otac Jedini Jahve.
Nije si Isus sam uzeo Ime.

Filipljanima 2,11
I svaki će jezik priznati: "Isus Krist jest Gospodin!" - Na slavu Boga Oca.

Titulu Gospodin - Isus je dobio Od Boga Oca Jahve.
Nije tu titulu Isus imao od početka svog bitisanja, od kada je stvoren.
Isus nije Bog, nema kontinuitet.
Na čiju slavu? Da li na slavu Isusa? - Ne!
Na slavu Jedinoga Boga Oca Jahve.
Jedan je Bog Jahve, jedan je Isus Krist.

Filipljanima 2,13
Da, Bog u svojoj dobrohotnosti izvodi u vama i htjeti i djelovati.

Bog Jahve Jedini Bog je dobrohotan.

Filipljanima 2,15
biti besprijekorni i čisti, djeca Božja neporočna posred poroda izopačena i lukava u kojem svijetlu kao svjetlila u svijetu

Da budemo djeca Isusova? Ne! - Djeca Od Boga Oca Jahve.

Filipljanima 2,27
I doista je gotovo na smrt bio obolio, ali Bog mu se smilovao, ne samo njemu nego i meni, da me ne zadesi žalost na žalost.

Bog Jahve Jedini se smiluje i daruje život.
Bog je Jahve, a Sin Božji je Isus - koji nije Bog.

Filipljanima 2,30
jer se za djelo Kristovo smrti sasvim približio, životnoj se pogibli izložio da nadopuni ono u čemu me vi niste mogli poslužiti.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Bog ne može umrijeti. Isus je umro. Isus nije Bog.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
"Da svi Jedno budu"
ne misli se bukvalno da budu jedno telo ili jedno telo u drugom bilo telesno bilo duhovno.
Poenta je da se misli da budu u Jedinstvu.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305

Sa druge strane - Isus i Bog su jedinstveni u stvakom pogledu, i u bicu i u Duhu.

Sto se tice Duha Hristovog koga si pomenuo, upravo ta cinjenica da mi ljudi trebamo da imamo Hristov Duh jasno potvrdjuje da je Isus Bog, jer u sledecem stihu Duh Sveti je nazvan Duh Hristov a Hristos je nazvan Bog:

'''A koji su u telu ne mogu Bogu ugoditi.
A vi niste u telu nego u duhu; jer DUH BOZJI u vama živi. A ako ko nema DUH HRISTOV, on nije Njegov'' ( Rimljanima 8. 8 - 9 )

Kako je Lapdoleka lepo napiso "Da budu jedno u Duhu, i jedniomisleni" ja bi još samo dodao "Da jednu misao imamo" u zajednici Boga i Oca našega sa Gospodom Isusom, HRISTOSOM Božijim.

Od Laodikeja tražim da pojasni šta je mislio kad je napiso:
Vera u Isusa kao Boga koji je postao čovek da bi umreo za ljudske grehe i preuzme iz na sebe.
Gde to u tvoju bibliju tako nešto piše, imaš taj stih?

Opet ista priča: Spamovanje tema da ima više Bogova, dobo ako ne možeš bez spama TROJSTVOM da ti odgovorim na post.

Da li možeš Pojasniti šta je Isus i ko je taj Bog koga ovde pominješ?

Poslednja izmena od urednika:
Natrag