Da svi budu jedno!

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Vec odgovorih - ja nemam druge Bogove vec jednog koji se otkriva u tri licnosti - Oca, Sina i Svetoga Duha.

Ti nisi odgovorio na postavljene dokaze da je u starom zavetu Jhwh stena i spasitelj, a u novom da je to Hristos, sto znaci da je Hristos Jhwh koji je najavljen u starom zavetu kao stena i spasitelj.

Hajd da ja tebe pitam jednostavnija pitanja može bit da ćeš svatiti o čemu se radi.

Laodikeja dal je po tebi i Adventizmu Isus Bog? znam reko si da jeste večni i svemogući Bog ali ja to dva puta proveravam da sam diguran da sam na pravom putu, Dakle očekujem tvoj odgovor.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Vec odgovorih - ja nemam druge Bogove vec jednog koji se otkriva u tri licnosti - Oca, Sina i Svetoga Duha.

Ti nisi odgovorio na postavljene dokaze da je u starom zavetu Jhwh stena i spasitelj, a u novom da je to Hristos, sto znaci da je Hristos Jhwh koji je najavljen u starom zavetu kao stena i spasitelj.

Laodikeja ja sam tebi već nekoliko puta reko da je Bog pomazao Isusa za cara u njegovom carstvu(U JEHOVINOM carstvu da se razumemo) Taj JEDINI Bog i Otac naš je svom prvorodnom sinu predao u ruke svu vlast, razumeš šta ja govorim?
A Isus kao SUVLADAR radi ono što je vidio od Oca da radi, kako Otac radi tako i JEDINORODNI sin radi. A sve to radi da nam pokaže ko je naš Bog, šta je naš Bog da bi upoznali našega Boga i Oca. To to ne razumeš ni da Isus ovog momenta siđe i isto to kaže ti ćeš se njime prepirati, zbog Tertullianove filozofije jer tebi Biblija nije AUTORITET.

Nego da ja tebe pitam jedno jednostavno pitanje. Da li ti znaš da Otac nije Sin po tvom Crkvenom učenju nit je Sin Otac?
E a sad da te pitam drugo jednostavno pitanje, šta je Otac sinu a šta je sin ocu svojemu? Hajd ako si čovek odgovori.

Kolega Laodikeja, pojasni ti meni da li osim svemogućeš večnog Boga Sina imaš još neke Bogove? Jednostavno pitanje tako?
Još bolje, da ja to tebi pojednostavim pitanje: Da li osim Boga Isusa ti nemaš duge Bogove?

Na ova pitanja nisi odgovorio nit ćeš kad odgovoriti!
To je to što ti ruši veru učitelja Tertulliana filozofa

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Patetican si jer ponavljas pitanja po stotinu puta.

Odgovor ti je vec dat i to vise puta i neces dobiti vise od toga, a sve sto napises govori protiv tebe i otkriva tvoju patetiku.

Pozdrav i sve najbolje.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Patetican si jer ponavljas pitanja po stotinu puta.

Odgovor ti je vec dat i to vise puta i neces dobiti vise od toga, a sve sto napises govori protiv tebe i otkriva tvoju patetiku.

Pozdrav i sve najbolje.

Kolega Laodikeja, pojasni ti meni da li osim svemogućeš večnog Boga Sina imaš još neke Bogove? Jednostavno pitanje tako?
Još bolje, da ja to tebi pojednostavim pitanje: Da li osim Boga Isusa ti nemaš duge Bogove?

Koji je to post gde si ti meni odgovorio na ova dva pitanja? potseti me moliću fino.

Ja se neću baviti tvojom ličnosću, Ne! ja ću samo proveriti tu tvoju veru koju ovde promotiraš, zanima me da li je bazirana na Bibliju kao AUTORITET ili na Tertullianovu filozofiju.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
KAKO TO je Isus JEDNO sa Bogom Ocem Jahvom?

OD KADA je TO Isus JEDNO sa Bogom Ocem Jahvom?

U ČEMU se TO - JEDNO sa Bogom Ocem Jahvom - očituje kod Isusa - prema Bogu Jahvi?
-------------------------------------------------------------------------------

Pojasni mi ovaj stih:

Postanak 2,24

Stoga će čovjek ostaviti oca i majku da prione uza svoju ženu
i bit će njih dvoje jedno tijelo.

---------------------------------------
Što TO - JEDNO znači u ovom stihu?

Da li TO - JEDNO - znači -
muškarac = žena?

Ili - ŠTO?

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Obzirom da je ovo forum Religija, sasvim je neprimereno da ovde neko tebi opisiuje u detalje kako se to muž i žena sjedinjuju u jedno telo kada " čovek prione". Kada se budeš ženio, gledaj da odabereš neku ženu koja će imati barem malo iskustva u muško-ženskim telesnim sjedinjavanjma, pa će ti ona sve pokazati u detalje, a ti se samo opusti i uživaj. Za devet meseci ćete dobiti jedno telo (ili čak više jednih tela).

Član
Učlanjen(a)
02.11.2010
Poruka
338
Mozda i nezna sta znaci to sjedinjavanje...
ima dosta filmova o tome...
brzo cu mu biti jasno :D

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
IVAN 17,22

I slavu koju si ti dao meni ja dadoh njima: da budu jedno kao što smo mi jedno -

,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Isus moli svoga Boga da sačuva Vjerne LJUDE,

da Vjerni LJUDI budu – Jedno – sa Bogom, kao što je Isus – Jedno - sa Bogom.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ako tvrdiš da je

IVAN 10,30 Ja i Otac jedno smo. - dokaz da je Isus = Bog,

dolaziš u kontradikciju, jer stih IVAN 17,22

kaže da su i ljudi – Jedno – sa Bogom.

Znači – po tvom nauku – ljudi su Bogovi.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Da budemo JEDNO, ne kaže ZAJEDNO već JEDNO.
Čitamo kako su Otac i Sin JEDNO a ponovo čujemo da je duh, voda i krv ZAJEDNO a čine čoveka kao CELINU.
.
5:7 Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno. 5:8 I troje je što svedoči na zemlji: duh, i voda, i krv; i troje je zajedno

Molim sad da obratimo pažnunju šta Isus moli da mi budemo?
Ako želi da budemo ZAJEDNO kao krv i telo i duh onda bi to rekao tako ali piše da budemo JEDNO a taj izraz se koristi u gornjem opisu BOGA (Otac, Reč, Duh Sveti su JEDNO) to znači da naša zemljana tela mogu biti samo ZAJEDNO ali DUHOM moramo biti JEDNO.

Duh poslušnosti ima ljubav i ona ujedinjuje svete. Razumevanje ili intelekt nas često dovodi do sukoba mišljenja ali zato ljubav prekrova to i pomaže da ostanemo JEDNO po ljubavi i tad će se intelekt pokoriti osvedočenju Duhom i ISTINI.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ja bih stvarno voleo da se Pravoslavna i Katolicka crkva ujedine, buduci da je povuceno obostrano prokletstvo izreceno 1054. Stvarno i nema razloga vise da se to u skorije vreme ne desi. Ostaje problem Papskog primata i filiokve, po meni su to sitnice... Katolici polaze od toga da Istocna Crkva samo treba da prizna autoritet Pape a da bi odmah bila primljena i dozvoljeno joj da zadrzi svoja verovanja i Bogosluzenje specificno za istok.
Ja ne vidim problem ovde, ako je Papa naslednik Svetog Petra, svakako da on treba da bude predstavnik svih Hriscana, otpor je jedino prema centralizmu, a mislim da bi popustanje obeju strana vodilo ujedinjenju. Na zalost do sada nijedna strana ne zeli da popusti u tom smislu i da se ovo pitanje uloge Pape revidira.

S druge strane protivnik sam zvanicnog ekumenizma u tom smislu da se Hriscani ujedinjuju sa drugim religijama, sama ideja prvobitnog ekumenizma je bila priblizavanje Hriscanskih Crkava, a danas vidimo da se napustio taj prvobitni princip i skrenulo se u neku vrstu stvaranja nove religije, koja bi obuhvatala sve.
To je pogresno i nadasve opasno, jer Hriscanstvo dozivljava stapanje sa neznabostvom, to ce uzrokovati gubitak identiteta, a moze biti gubitak i Hrista..

Zato- Katolici ,Pravoslavci(sa protestanskim crkv.) zajedno da, ali zajedno sa ostalim religijama ne!
Ne cudi sto mnogi misle da ce ovakvo sjedinjavanje sa svetom i drugim religijama dovesti do podizanja buduceg antihrista...

Natrag