Tema je, blago rečeo, čisti užas. Postavljač teme je ateista, to se vidi iz aviona, kada mu je ovakva misao mogla pasti na pamet. Nemam ništa protiv ateista, ali imam protiv ovakvih tema. Ako se nema što pametno prozboriti, bolje je i ćutati nego lupati.
Eto vidiš kako ljudi lako prave greške. Nisam ateista. Nisam ni teista. Možda mi je neko drugo opredeljenje samo više blisko. To me čini slobodnim da bez unapred zadatih dogmi mogu razmišljati u svim pravcima. Ti kao vernik smatraš da je planeta Zemlja starija od svemira. Neko je to negde zapisao, ti si to prihvatio i ne postoji ništa što bi te moglo ubediti u suprotno.
Napravio si sebi ograničenja i jedini ti je izbor da stojiš u mestu. Da li sam ja negde napisao da je molitva glupost i da od nje nema nikakve koristi. Nisam i neću. Kako ta pomoć tražena od samog Boga dolazi do tebe je sasvim drugo pitanje. Da li si se ikad zapitao zašto Bog ne usliši sve tvoje molitve. Da li je ikada uslišio neku. Da li si ikada pokušao povezati molitvu i sopstvenu podsvest.Hiljade otvorenih pitanja i kad se postavi neko, ti odbijaš da o njemu bar razmisliš.
Reći - "čisti užas" je ipak lakši put.