Da ne idemo dalje u prošlost ali evo da posmatramo samo XX vek.
Dva svetska rata i bezbroj malih i velikih sukoba. Ogroman tehnološki skok koji je stvorio uslove da čovek danas u trenu može uništiti planetu. Društveni odnosi su se menjali pa smo iz feudalizma i kolonijalizma prešli u kapitalizam i socijalizam. Socijalizam se pokazao neuspešnim a i kapitalizam kreće istim putem. Sem glasnogovornika globalizacije, svi drugi se tome oštro supostravljaju.
Ako možemo utvrditi neki zajednički činilac neuspeha možemo ga naći samo u ljudskoj prirodi.
Da li neko može promeniti ljudsku prirodu. Očito je da Bog neće da se meša. Molitve ne pomažu.
Žrtva Isusa Hrista je bila uzaludna i sem što je trećina populacije prihvatila hrišćanstvo kao religiju ništa bitno se u ljudima nije promenilo. Lažu, kradu, ubijaju, otimaju, vrše preljubu, porobljavaju.
Sve i da se Isus Hrist ponovo pojavi i da ovog puta cela ljudska populacija prihvati hrišćanstvo, neće se promeniti ono što je najbitnije a to je ljudska priroda.
Ako sada prihvatimo da je to ono glavno i bitno, postavlja se pitanje kako to učiniti.
Jes mi nesto mrsko kucati valjda sam se tek probudio ali evo da odgovorim.Znam da je smesno ali ja bih ti bolje objasnio da sedimo uz kafu da ti to rastumacim ali vako dok kucam pola zaboravim sta hocu da kazem. Ja se ne bih bas slozio da je zrtva Gospoda Isusa Hrista bila uzaludna.
1.Do dolaska Gospoda na zemlju djavo je imao veliku vlast nad ljudima a posle dolaska on vise nema tu vlast.
2.Posle dolaska Gospodnjeg spasli su se milioni ljudi koji su poverovali u Gospoda i rec njegovu i tako dobili vecni zivot.
3.Gospod je znao da ako ne dodje na zemlju i ne promeni zakon nece se niko spasiti jer je znao da je ljudska priroda slaba.Duh je krepak ali je telo slabo.
4.Gospod je toliko zavolio coveka da mu je dao opciju za spasenje kroz:Ispovest,pricesce i molitvu.Da ovoga nema sve bi nas djavo vezao i vodio u tamnicu.
Sve imate u otkrovenju Jovanovom.A ovo se odnosi na:laz,ubijanje,otimanje,preljubu itd...
10. И рече ми: Не запечаћавај речи пророштва књиге ове; јер је време близу.
11. Ко чини неправду, нека чини још неправду; и ко је поган, нека се још погани; и ко је праведан, нека још чини правду; и ко је свет нека се још свети.
12. И ево ћу доћи скоро, и плата моја са мном, да дам свакоме по делима његовим.
13. Ја сам Алфа и Омега, Почетак и Свршетак, Први и Последњи.
14. Благо ономе који твори заповести Његове, да им буде власт на дрво живота, и да уђу на врата у град.
15. А напољу су пси и врачари и курвари и крвници и идолопоклоници и сваки који љуби и чини лаж.
16. Ја Исус послах анђела свог да вам ово посведочи у црквама. Ја сам корен и род Давидов, и сјајна звезда Даница.
17. И Дух и невеста говоре: Дођи. И који чује нека говори: Дођи. И ко је жедан нека дође, и ко хоће нека узме воду живота за бадава.
18. Јер сведочим свакоме који чује речи пророштва књиге ове; ако ко дометне овоме, Бог ће наметнути на њега зла написана у књизи овој;
19. И ако ко одузме од речи књиге пророштва овог, Бог ће одузети његов део од књиге живота, и од града светог, и од оног што је написано у књизи овој.
20. Говори Онај који сведочи ово: Да, доћи ћу скоро! Амин. Да, дођи, Господе Исусе.
21. Благодат Господа нашег Исуса Христа са свима вама. Амин.