Znam da nisi mislio na moju đecu lično, ali sam ja odreagovala zbog mnogobrojnih uvreda upućenih drugim forumašima.Ne smatram da je iko zatočen činom krštenja ili obrezanja u smislu posvećivanja Bogu, jer oba čina su posvećivanje đeteta Bogu. Kasnije, ono može odbaciti vjeru i postati ateista, ko mu to može zabraniti? Znači, važno je ono što imamo u srcu i ono što osjećamo prema Bogu, ma čije bilo krštenje kako ti to nazivaš. I tačno, ja nisam dovoljno " jaka " da bih se ćerala sa forumašima uvredama i pljuvanjima po tuđoj vjeri i srećna sam zbog toga. Ako imam što da kažem-onda kazujem, ako nemam - onda ćutim. Bolje je tako nego da lajem.
Dobro kazes, i imas plemenite namjere, kao i djelo. stati u zastitu uvrijedjenih je uvijek dobro.
Samo je ovdje pitanje uvrede. Da li je uvreda ili nije uvreda?
Vidis, Balkan je jakop zaostao iz jednog vrlo vaznog razloga: ne postoji sloboda misljenja.
Jer vec po onome sto mislis mozes biti tesko osudjena!
Ovdje sam vec dozivio da mi neko "cita" misli! Da ja kazem nesto a on meni: ja znam sta si ti mislio!
To je sindrom "balkanskog copora". Otac se tidi sina, sin se stidi oca, svako s evskaog stidi ako cini nesto sto se
njemu ne svidja!
Nekome je krstenje za crkvu svetinja, meni nije. Valjda tu nema neki problem?
E sad, posto poznajem Bibliju, pitam da ako vec smatrate da ste krsteni, kako ste i po cemu krsteni, po Bibliji ili po crkvi.
I dobio sam odgovor: krsteni za po crkvi i za crkvu. To je vjera onih koji izjavljuju tako. Ja tu nemam nikakvih primjedbi.
Slobodan izbor, slobodno opravo..... no problem.
Ja dakle nisam nikoga uvrijedio, ali dopustam da se ljudi mogu osjecati tako. To je onda van moje osobe.
Tu