VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
[FONT=&]Molitvu nisam spomenuo, jer smatram da se ona podrazumeva. A izbegavam je koristiti, u postovima, jer se Bogu mole i Pravoslavci i Katolici i JS i Mormoni i Nazareni i Pentakostalci i ................... i šta dobijaju? Lažnu nauku![/FONT]
[FONT=&]Tako da MOLITVA nije GARANCIJA otkrivanja Božijih ISTINA, već nešto sasvim drugo.[/FONT]
[FONT=&]Inače ima puno zajednica (Crkava) koje nemaju bazen, zbog finansija – i zbog toga obavljaju krštenje na nekoj vodi. Reka, jezero, more, bara, bazen (gradski)............. Pa čak ima i slučajva da su vernici i led na reci probijali da bi se krstili! To je vera! A ne prskanje krštenka grančicom, fajtalicom, prstima..................[/FONT]
[FONT=&]Pozdravljam te sa jednim lepim stihom:[/FONT]
[FONT=&]Ефеж. 4,5[/FONT][FONT=&]Један Господ, једна вера, једно крштење,[/FONT]
Čovek se može moliti, ali po bibliji postoje odredjeni uslovi uslišenja molitve.
Jedan biblijski stih kaže sledeće ‚DA SAM VIDEO U SRCU SVOME BEZAKONJE, NE BI ME USLIŠIO GOSPOD..
Molitva uz Božju pisanu reč je ipak ključ za otkrivanje Božjih istina, i presudna u našem životu i odnosu sa Bogom, jer u molitvi čovek dolazi u direktan kontakt sa tvorcem, gde Bog svojim Duhom osvedočava čoveka da li je na pravom putu istine ili ne..
Ako nema ovakvog osvedočenja, onda je to pitanje koliko se iskreno molimo, i da li smo spremni da ispunimo uslove da naše molitve budu uslišene, i da doživimo iskustva u kojima će nam Bog progovoriti i osvedočiti nas šta je istina i pravi put spasenja, a ja sam ova iskustva i principe kroz koja nam Bog govori i osvedočava u istinu već objasnio u prethodnom komentaru.
Znači nije SAMO pitanje naše molitve, već da li mi kroz opštenje sa Bogom doživljavamo gore pomenuta iskustva, i da li smo celim srcem osvedočeni da je ono u šta verujemo istina, ili samo produkt naših ličnih mišljenja, i pogrešnih shvatanja istine...
Poslednja izmena: