Član
- Učlanjen(a)
- 29.06.2010
- Poruka
- 2.014
Mislim da vas vecina koji smatrate da t^ste krsteni, smio bih ustvrditi vise od 90% uopste niste krsteni!
Krstenjem za crkvu ne znaci da ste krsteni za Boga!
Objasnite sta je krstenje po crkvi, a sta je krstenje za Boga, ako znate.
Uzmite u obzir da su Jovan Krstitelj i Isus mjerodavni, ostali ne!
Niti je mjerodavan "Isus" koji se pojavio s pricom apostolima kada je navodno ustao iz grobnice. Jer nije apostolima vjerovati....
Lele, eto ti sad ovog posta. Lupi me maljem po glavi. Pa mi nesrećnici, obični ljudi i ne možemo biti niti Jovan Krstitelj, niti Isus ( Bože mi oprosti i za pomisao Bogohuljenja ). Kršteni smo da se privedemo Bogu, sa svim svojim ljudskim manama, koje imamo i koje pokušavamo tokom svoga života da korigujemo u skladu sa svojim sposobnostima i mogućnostima. Krštenje crkveno je sami obred krštenja, za koji se tačno zna kako se obavlja, a krštenje za Boga je ljubav prema Bogu,koju imamo ili nemamo u srcu, eto da pojednostavim.
Uzmite u obzir da su Jovan Krstitelj i Isus mjerodavni, ostali ne!
Niti je mjerodavan "Isus" koji se pojavio s pricom apostolima kada je navodno ustao iz grobnice. Jer nije apostolima vjerovati....
Harry, ovo ti bi kontradiktorno. U prvoj rečenici si rekao da su Isus i Jovan Krstitelj mjerodavni, a u drugoj rečenici veliš da Isus nije mjerodavan i još ga stavljaš pod navodnicima. Kako to sada da shvatim?