Da li postoji religija u kojoj postoji istina ?

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Šarrdy, nisam bolji a i sve je to normalno, kome god se moliš da nešto uradi umjesto tebe džaba to radiš jer na kraju ćeš opet odlučujući potez povući ti.
Ne mora da znači. Ako je čovek iskren i ako voli istinu i sve ljude, onda se molitvom može puno postići. Jeste da ja odlučujuće poteza povlačim - to je jasno kao dan. Ali ako se moliš Bogu za voćstvo, Njegovo delovanje, Njegovu pravdu a ne našu ljudsku sebičnu - onda te Bog polako čisti od nepravde, prljavštine, greha.......Ali pošto je toga jako puno nagomilano u nama, pre svega u meni pa i svim ostalim treba vremena. I svakim danom, ako se držiš ovog principa, ti polako postaješ svetiji i sve više prilaziš Bogu. Opet svojim odlukama i mozgom i telom, ali sada čistiji, jer te je Bog očistio. Tj. ti si mu dopustio tvojom iskrenom i istrajnom molitvom da ti to učini. A mi sami našom snagom, voljom, sposobnošću - to jednostavno ne možemo učiniti.
Pozdrav brate, svako dobro, hvala na javljanju.

Član
Učlanjen(a)
06.08.2010
Poruka
171
Auuu brate, bilo bi to dobro kad bi islo tako ali jos se niko nije vratio da nam kaze da li je to islo bas tim putem ili je ipak i prica o grijesima modifikovana. A ljudi su svi redom slabici. Nije problem, javicu se kad god stignem.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Auuu brate, bilo bi to dobro kad bi islo tako ali jos se niko nije vratio da nam kaze da li je to islo bas tim putem ili je ipak i prica o grijesima modifikovana. A ljudi su svi redom slabici. Nije problem, javicu se kad god stignem.
Luka 16:27-31 Тада рече: Молим те дакле, оче, да га пошаљеш кући оца мог, А он рече: Не, оче Аврааме! Него ако им дође ко из мртвих покајаће се. Јер имам пет браће: нека им посведочи да не би и они дошли на ово место мучења.Рече му Авраам: Они имају Мојсија и пророке, нека њих слушају.А Авраам рече му: Ако не слушају Мојсија и пророке, да ко и из мртвих устане неће веровати.

E to nažalost neće da može. Niko nije došao iz mrtvih, tako da to sveočanstvo nećemo imati.
Međutim imamo Pismo. Ono nas podučava šta trebamo raditi da bi zadobili život večni! Ili kako zagovaraju sve Crkve - ono što te uči crkva, a ti samo treba da daš novce i da ih slušaš.

Ali bi trebao nešto da znaš. Na nebu će biti 3 iznenađenja:
1. Otkud ja ? (mnogi ljudi će se iznenaditi na nebu. Npr. drug Jurivaka. Ne veruje u ove stvari, to su gluposti, ne čita bibliju, ne ide u crkvu.............. ali ne krade, ne ubija, ne vara ženu, ne psuje Boga.......... jednostavno ima dobru savest, OK je lik, nezavisno od vere u Boga....... Takvi se spašavaju po svojoj savesti. Pavle ih je opisao u Rimljanima. )
2. Otkud ovi ? (Opet NPR. Jehovini svedoci, Mormoni, Sajentolozi, Pentakostalci........ Jeste da imaju šarlatansko učenje, ali tako su učeni od malena, tu su se zadesili, nigde nisu išli, niko im nije svedočio...........Isto se spašavaju po svojoj dobroj savesti, samo što su i za života bili potpuno svesni o postojanju raja). Jako puno ima stihova o ovoj tvrdnji. Rava, Ruta, Samarjanka sa bunara............
3. A gde su oni ? ( NPR. Ja . A gde je onaj Šardi sa foruma Serbian. Baš je lepo pisao, a evo zglajznuo je i nema ga s nama.......). Čuveni stihovi koje govori Isus. Neće svi koji mi govore Gospode, Gospode ući u Carstvo nebesko......
Pozdrav, Bog s tobom

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ovo sto je pomenuo Sardu je vrlo skakljivo pitanje, i ne slazem se u potpunosti sa njim.

Kriterijum spasenja u novom zavetu je jasan, a to je vera u Hrista, i poslusnost Bozjim zapovestima.

Isus nece na sudu moci da zastupa nekoga ko nije prihvatio njegovu zrtvu kao otkup za svoje grehe, `JER STA CE COVEK DATI U OTKUP ZA DUSU SVOJU,...JER SE OPRAVDASTE BADAVA, ZRTVOM ISUSA HRISTA KAO BEZAZLENA I PRECISTA JAGNJETA..

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
U redu, ako se neće spasiti drug Jurivaka koga onda Pavle opisuje u ovim stihovima?

Римљ. 2.11-15
Јер Бог не гледа ко је ко. Јер који без закона сагрешише, без закона ће и изгинути; и који у закону сагрешише, по закону ће се осудити. (Јер пред Богом нису праведни они који слушају закон, него ће се они оправдати који га творе; Јер кад незнабошци не имајући закон сами од себе чине шта је по закону, они закон не имајући сами су себи закон: Они доказују да је оно написано у срцима њиховим што се чини по закону, будући да им савест сведочи, и мисли међу собом туже се или правдају)

Koji su to ljudi koji nemaju zakon Mojsijev i veru i Isusa Hrista a drže svih 10 zapovesti. U srednjem veku u Amazoniji, niti su videli bibliju, niti je postojala na Planeti, sem par primera zaključanih u Vatikanu. Ili bilo gde na Planeti u sličnim uvetima. Ili more drugih ljudi u komunističkim sistemima posle II svetskog rata. Jako bih voleo znati koliko je bilo biblija i propovedanja Hrista u Kini do '60-tih ili '70-tih godina prošlog stoleća, ili u Japanu, ili Koreji......... i koliko je Kina tada imala stanovnika. Znači da tu nema ni jednog spašenog?
Žao mi je brate Laodikeja - ja u to ne mogu poverovati. Koja je krivica u njima što tada nije bilo biblija u njihovom okruženju i Hristovih misionara!
Zato sam ubeđen da ap.Pavle upravo opisuje te ljude. A u istoriji ih je bilo jako puno. Dobri, pošteni, puni ljubavi i pravednosti, ali zbog trenutnih uslova u njihovom okruženju, nisu imali ni 1 % šanse da upoznaju Hrista. A spasiće se danas ljudi u Srbiji koji imaju 6 biblija u kući, 50 u kompu, idu svake subote na Bogosluženje i slušaju o Hristovoj otkupnoj žrtvi na krstu (ili stubu po JS)......... i sve po redu, ali jedino ne vole braću kao sami sebe. I ne samo kao sami sebe nego ni kao mačku ili psa ako je imaju kući. I takvi će se spasit!

Normalno poštujem tvoje mišljenje, samo se ne slažem sa njim.
Pozdrav

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Navijam za Pavla!:D
А ја за Бога !
[FONT=&amp]Матеј [/FONT][FONT=&amp]4.10[/FONT][FONT=&amp] Тада рече њему Исус: Иди од мене, сотоно; јер стоји написано: Господу Богу свом поклањај се и Њему једино служи.[/FONT]
[FONT=&amp]5. Мојс. 6.[/FONT][FONT=&amp]13[/FONT][FONT=&amp] Господа Бога свог бој се, и Њему служи, и Његовим се именом куни.[/FONT]
[FONT=&amp]2. Петрова 1.21[/FONT][FONT=&amp] Јер никад пророштво не би од човечије воље, него научени од Светог Духа говорише свети Божији људи.[/FONT]

Član
Učlanjen(a)
06.08.2010
Poruka
171
Drugovi, kamaradi, kompanjerosi i tovarisci, mene ovo sve vise podsjeca na grotesku. A biti klovn u stvarnom zivotu pa jos i na internetu, previse je! Odstupam s ovog djela foruma i prelazim na bezazlenije njegove predjele. Adios, amigos!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Drugovi, kamaradi, kompanjerosi i tovarisci, mene ovo sve vise podsjeca na grotesku. A biti klovn u stvarnom zivotu pa jos i na internetu, previse je! Odstupam s ovog djela foruma i prelazim na bezazlenije njegove predjele. Adios, amigos!
E, moj seljoberu, pa i Isus je bio drug! Ako je neko klovn u stvarnom životu, ne može biti ništa drugo ni na netu!

Poslednja izmena:
Natrag