Prava i jedina Crkva na Zemlji!
To je zato što ljudi više vole da slušaju ljude nego Boga!
Kada bilo ko od vernika i ''mantijaša'', kako ih nazva naš brat iz Prijedora, da ga ne bih nazvao Seljober, jer je možda on bolji od mene, pre bilo koje važne odluke ili važnije - kleknuo na kolena i pomolio se Bogu za vođstvo i da On odluči o tome umesto njega? Ne, oni furaju svoj fazon. Mole se Bogu za zdravlje, za posao, za stan, za kola, za ženu, za decu.......... a kada se pomole za nečije krštenje, spasenje, otkrivenje........... To su stvari koje oni odlično znaju ili su tehničke i za to se ne treba moliti. Oni to odlično znaju!
Vrlo je slična stvar i u politici ili filozofiji. Ljudi se daleko više bore za udoban i siguran živoz u neistini nego za mučenički Hristov u istini.
Лука 20.46 Чувајте се од књижевника, који хоће да иду у дугачким хаљинама, и траже да им се клања по улицама, и првих места по зборницама, и зачеља на гозбама
Римљ.7.15-24 Јер не знам шта чиним, јер не чиним оно шта хоћу, него на шта мрзим оно чиним.Ако ли оно чиним шта нећу, хвалим закон да је добар. А ово више ја не чиним него грех који живи у мени. Јер знам да добро не живи у мени, то јест у телу мом. Јер хтети имам у себи, али учинити добро не налазим.Јер добро што хоћу не чиним, него зло што нећу оно чиним. А кад чиним оно што нећу, већ ја то не чиним него грех који живи у мени. Налазим, дакле закон, кад хоћу добро да чиним, да ме на зло нагони. Јер имам радост у закону Божијем по унутрашњем човеку;Али видим други закон у удима својим, који се супроти закону ума мог, и заробљава ме законом греховним који је у удима мојим. Ја несрећни човек! Ко ће ме избавити од тела смрти ове?
I sad ovakav čovek hoće da napravi poštenu i istinitu crkvu, religiju, državu, filozofiju ... ..........Kako?
Pa kad apostol Pavle priznaje da je to nemoguće, koji je toliko pretrpeo za Boga, kako će vodeća tela današnjih Crkava?
Sve u šta se umeša čovek i njegov mozak i odluka - vrlo brzo upropasti. Zar ne?