Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Brate Laodikeja.Smatram, i to iz licnog iskustva, da je Adventisticko ucenje po tom pitanu najpotpunije, cak stavise, pojedine denominacije i nemaju ovakav vid ucenja, vec smatraju da je sve u ljudskim delima, i trudu da se uradi nesto pozitivno za Boga, i u tome se sastoji sva sustina spasenja. Ja verujem da u svim zajednicama postoje iskreni ljudi, koji ne poznaju potpunu Jevandjeosku istinu, ali zive krajnje Bogougodno po svetlosti koja im je data, sto ne znaci da je to vrh brega. To su ljudi, kao sto kaze jedan autor, koji kada bi im Bog otkrio potpunu istinu, oni bi je prihvatili celim srcem. Ostali koji znaju istinu, ali je odbijaju birajuci laksi put na ustrp tako jasnih istina, jer nisu spremni da ispostuju kriterijume Jevandjelja, ne verujem da Bog moze prihvatiti njihovu sluzbu kao dovoljnu za spasenje.
Ja sam u Adventizmu sretao ljude, koji su doziveli ovakva iskustva novorodjenja, ali postoje nazalost i oni koji su godinama u crkvi, a koji ga jos uvek nisu doziveli, jer nisu svoju volju potpuno potcinili Bozjoj volji, i umrli grehu i svome starom ja. Takodje verujem, da je Adventnoj crkvi kao odabranom Bozjem narodu, dat autoritet da objavljuju Jevandjeosku istinu, pa time i dar Svetoga Duha koji je obecan da ce pratiti rad crkve u njenoj istorijskoj misiji koju treba da obavi na svom zemaljskom putu ka vecnosti. U skladu sa biblijskim recima `JEDAN GOSPOD,JEDNA VERA, I JEDNO KRSTENJE, a znamo sta krstenje znaci, da je to cin koji biblija upravo naziva novorodjenje, i da se u tom trenutku daje dar Svetog Duha, po tome se moze zakljuciti, da je Sveti Duh kao dar dat Bozjoj crkvi koja je jedna i jedinstvena.
Zamolio bih te da mi neodgovoriš na ovaj moj post:
''Znam brate Šardi, sve to, ali MORAŠ IPAK shvatiti da je Adventnatna crkva sedmog dana jedina prava i istinita crkva od Boga nam dana da se kroz nju spasimo i podučimo šta je volja Božja.....''
Dobro ubedio si me. Jedina prava i od Boga nam data relgija je Adventizam. Jedino u njoj imamo svu istinu, a u ostalim istinu sa primesama neistine. Tako da bi bilo najbolje da svi pređemo u Adventističku crkvu nebi li zadobili spasenje!
Tako da drug Jurivaka može slobodno zaključati ovu temu jer smo utvrdili odgovor na ovu temu. Ima li neka religija u kojoj ima sva istina - ima - to je Adventistička crkva.
Zbogom, doviđenja
[FONT=&]To niko ne spori, bar ja nisam primetio (Čuj Izraelu.............). Sporimo se sa sledećim stihovima:[/FONT]5 Mojsijeva
6:4 Hear, O Israel:is our Elohim,is one: