Da li postoji religija u kojoj postoji istina ?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573

Hary.
Kada biblija objasnjava pojave ona govori otvoreno a ne u zagonetkama, posebno kada je u pitanju ovakva ozbiljna pojedinost kao sto je stvaranje planete zemlje.
U 1 knjizi Mojsijevoj tekst jasno govori o danima, odnosno o samom procesu stvaranja koji je po etapama trajao od jutra do veceri,

U ovom tekstu se za DAN koristi izraz JOM.
Uvek kada iza ili ispred ovog izraza stoji broj on oznacava vreme od 24 sata,
...

siguran sam da ni sâm ne vjerujes u ovo sto si napisao: biblija objasnjava pojave ona govori otvoreno a ne u zagonetkama.

Zasto dakle pises ono u sta ne vjerujes?

Upravo Kur'an po Rijci Isusovoj donosi ono sto oni u Isusovo doba i doba prije njega nisu mogli nositi.

Zato je Prva Rijec od Boga u Kur'anu naredba: Uci!

Odredjeni ortodoksni krugovi su poceli smatrati da je vec samo ciatnje Kur'ana ucenje.

Hadis (izjava posljednjeg Bozjeg poslanika Muhammeda a.s.) dojasnjava znacenje: Nemoj da ti je tesko ici u Kinu po znanje!

Dakle, ucenje se odnosi na sve grane nauke! prije nego sto progovoris o necemu nauci o tom sto vise, da bi bo kompetentan.

Nauka je dokazala da nebo i zemlja sa svim na njoj nije stvorena za 6 dana.

Upravo sam kroz Kur'an shvatio o cemu i kako Biblija govori.

Pa ima problema kako nema!A kako ce da uzdigne Muhameda ako hvali Hrista?

Pozdrav.

Nemoj praviti razliku izmedju poslanika, to cine nevjernici.- Kur'an.

Ja ne pravim razliku izmedju Isusa i Muhammeda a.s. - razliku izmedju njih zna Bog (ako je ima)

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
Bog ne bi nikada dozvolio da Njegov izabrani covjek bude mucen i ubijen!

Zato je poslao Prividjenje, na sramotu njegovim neprijateljima.

I ovo o priviđenju, kao i ono o vremenskim razdobljima, je još jedna činjenica o tome ko je pisao Kuran, i da nije Bogom nadahnut.
Toliko je providno da je prosto i veoma lako uočljivo...
Kuran sam po sebi i jeste logična posledica kada čovek pokušava da Boga prilagodi sebi i svojim ograničenim sposobnostima, umesto da se on (čovek) prolagođava Bogu i Njegovoj neograničenosti...

Kuran se prilagođava svetovnoj OGRANIČENOJ nauci. Biblija je Božija nauka, koju može da razume i pastir, i drvodelja, i ribar, i svako ko je normalan. Ne moram da budem "intelektualac" da bi razumeo šta je to što Bog želi od nas, i šta je to što je On učinio za nas...
Sve je smisleno, i ništa nije bez smisla.

Po Kuranu Bog je milijardu godina stvarao samo bakterije?! I stvori Bog bakteriju, i kaže joj rađaj se i množi se i napuni zemlju...

Totalno besmisleno...

Kada bi se danas, recimo, pojavio nekakav japanac da kaže: Slušajte vi hrišćani i muslimani, vi nemate pojma. Evo ja sam danas išao na pecanje i bog mi se obratio rekavši da napišem novu bibliju, u kojoj prva rečenica ima da glasi: I bog stvori nebo i zemlju za 4.5 milijardi godina! Jeeeeee, eto dokaza koji se poklapaju sa našom današnjom ograničenom naukom, uraaaaaa....
Ti i tebi slični bi ste odmah promenili religiju....

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
I ovo o priviđenju, kao i ono o vremenskim razdobljima, je još jedna činjenica o tome ko je pisao Kuran, i da nije Bogom nadahnut.
Toliko je providno da je prosto i veoma lako uočljivo...
Kuran sam po sebi i jeste logična posledica kada čovek pokušava da Boga prilagodi sebi i svojim ograničenim sposobnostima, umesto da se on (čovek) prolagođava Bogu i Njegovoj neograničenosti...

Kuran se prilagođava svetovnoj OGRANIČENOJ nauci. Biblija je Božija nauka, koju može da razume i pastir, i drvodelja, i ribar, i svako ko je normalan. Ne moram da budem "intelektualac" da bi razumeo šta je to što Bog želi od nas, i šta je to što je On učinio za nas...
Sve je smisleno, i ništa nije bez smisla.

Po Kuranu Bog je milijardu godina stvarao samo bakterije?! I stvori Bog bakteriju, i kaže joj rađaj se i množi se i napuni zemlju...

Totalno besmisleno...

Kada bi se danas, recimo, pojavio nekakav japanac da kaže: Slušajte vi hrišćani i muslimani, vi nemate pojma. Evo ja sam danas išao na pecanje i bog mi se obratio rekavši da napišem novu bibliju, u kojoj prva rečenica ima da glasi: I bog stvori nebo i zemlju za 4.5 milijardi godina! Jeeeeee, eto dokaza koji se poklapaju sa našom današnjom ograničenom naukom, uraaaaaa....
Ti i tebi slični bi ste odmah promenili religiju....

OK Gardiane.

O vjeri nema rasprave. Svako je odgovoran za sebe i svoju vjeru. Iako se ja ne slazem s tvojom, ja se slazem s tvojim pravom da je iskazes, kao i da otvoreno kazes da se ne slazes s mojom.
Bez obzira na razloge i povode.
I mozemo se i dalje druziti, sto se mene tice, bez problema, jer vjera je sasvim privatno ljudsko stanje iz kojeg izlaze svi segmenti bica, ali
u razgovoru ona je samo jedan mali, uglavnom najmanji komunikacijski segment.

O knjigama na kojima pociva nase znanje, pa i nase vjerovanje (nismo mi izumitelji!), uvijek se mogu razmijeniti misljenja i to na sasvim prijatelsjkoj i dobronamjernoj osnovi ukoliko se oslobodimo ogromnog tereta istorijskih i dnevnoh medisjkih manipzulacija, kao i manipulacija koje dolaze iz religija, pa i one kojoj pripadamo.

Ovdje sam cuo tebi za informaciju, a ako si vec procitao a nisi reagovao, dakle slazes se, da je nemoguce razumjeti Bibliju bez "duha".

Dakle opet kontradikcije. Ja se slazem da ne treba nikakv duh za razumijevanje Biblije, ali je neophodno znati Kur'an da bi se izdvojila ona supstanca koja poitice od Boga. To je moguce.
Jer Biblija je kombinovano stivo od Bozje Rijeci, legende, politike, propagande, pjesme itd.... To se mora imati u vidu.

Izvedenice iz Biblije na kojima si nastale sve krscanske sekte (katolicnastvo, protestantizam, JS, baptizam, mormonizam itd), razlicita tumacenja, ne ogranicavaju nikoga da oformi novu sektu ili iznese misljenje kakvo hoce.

Na svakome pojedincu je da razmisli koliko ga ta sekta udaljava od Boga Svemoguceg i kakve su posljedice.

Ja ovdje pokusavam da ljudima ukazem da je neophodno da se obrate na Boga Svestvoritelja i da samo Njemu pripada Slava i Hvala.
(nesto po uzoru na Jovana Krstitelja, da bi se lakse razumjelo sta hocu a ne da bih se usporedio s njim posto nisam ni ohol ni lud)

Učlanjen(a)
23.02.2013
Poruka
78
Da li postoji religija u kojoj postoji istina ?

Moje mišljenje je sledeće:Ne, ne postoji, sve su apsolutne laži.
C:\DOCUME~1\TomaD\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.gif
Mislim da je “laz” suvise jaka rec. Treba imati u vidu da su autori, iliti kompilatori Tore, Biblije, Kurana, bili uvereni da je ono sto pisu istina, tesko da su sumnjali u kredibilitet mitoloskih prica koje su pabircili iz drugih ondasnjih politeistickih religija.

Ako ovde ima religioznih ljudi koji bi želeli da objasne (da ne kažem - dokažu) da njihova religija, vera, veroispovest, ili bilo koji drugi teološki sistem verovanja ima bilo kakve veze sa istinom (onim što postoji), bio bih jako sretan, i veoma bih želeo to da čujem.
C:\DOCUME~1\TomaD\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.gif
Tu pricu nece imati prilike da cujes. Nema dokaza i za vernika je dovoljno da veruju. Njima je verovanje u bozanstvo koje im nudi vecni i blagodetan zivot na nebu, posle mukotrpnog i guravog zivota na zemlji, velika uteha za neminovnost kraja u zemaljskom zivotu. Vernici veruju u ono sto zele da veruju. Laz je ono sto svestenstvo podmece vernicima iako znaju da su to nerealna obecanja. Od vradzbina i vracanja, okulticma i religijskih dogmi lagodno zivi veliki broj ljudi.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Hary

Ja tačno znam šta sam napisao, i to potpuno verujem jer biblija tako uči.
U bibliji postoje simbolični elementi, ali su oni objašnjeni kroz celovitost biblijskog teksta, što nije slučaj sa danima stvaranja, odnosno mi ne možemo nigde u bibliji u drugim tekstovima pronaći tvrdnju koja dokazuje da se u stvaranju radi o dugom vremenskom periodu a ne o bukvalnim danima.

Nemoj mi uzeti za zlo jer moja pobuda iz kojih nešto iznosim je da govorim čistu istinu, ali moram ti reći da je Islam velika prevara, i da kuran prema tome nije otkriivenje Božje, već Božjeg neprijatelja Sotone.
Ima među muslimanima vrlo dobrih ljudi, i neki od njih su mi prve komšije koje imaju karakter, takođe svoj stav u veri, i poštovanje prema drugima, ali smatram da su zavedeni od jednog sistema koji ne stoji na istini.

Tvoja je volja šta ćeš činiti, ali moraćeš da se suočiš sa realnošću onakvom kakva ona jeste, ili u ovom životu, ili na kraju istorije sveta.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Ja ovdje pokusavam da ljudima ukazem da je neophodno da se obrate na Boga Svestvoritelja i da samo Njemu pripada Slava i Hvala.
(nesto po uzoru na Jovana Krstitelja, da bi se lakse razumjelo sta hocu a ne da bih se usporedio s njim posto nisam ni ohol ni lud)

Pa ja se licno njemu i obracam,Bogu kog je sam Jovan krstitelj potvrdio (Glas iz pustnje) (Jovan 1:1-14) Isaija 9:6 takodje.

Sta je onda problem?

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Pa ja se licno njemu i obracam,Bogu kog je sam Jovan krstitelj potvrdio (Glas iz pustnje) (Jovan 1:1-14) Isaija 9:6 takodje.

Sta je onda problem?

Pozdrav od Gere.

No problem, brate!

Okupimo se oko jedne rijeci: da se nikome ne molimo osim Svemogucem Bogu, On ljude spasava i drzi cistim. A ako neces, ako ces se moliti Isusu, Mojsiju, Muhammedu a.s., Mariji, svecima, kipovoima, ikonama... ili bilo kome drugom, budi svjedok da sam ja musliman.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
No problem, brate!

Okupimo se oko jedne rijeci: da se nikome ne molimo osim Svemogucem Bogu, On ljude spasava i drzi cistim. A ako neces, ako ces se moliti Isusu, Mojsiju, Muhammedu a.s., Mariji, svecima, kipovoima, ikonama... ili bilo kome drugom, budi svjedok da sam ja musliman.

Ostavi se Muhameda u bibliji nigde ne pise takvo iome pise Ja sam put i istina,i niko nece doci Ocu do kroza me,u delima pise da nema drugog imena kroz koje se mi mozemo spasti osim Isusovog,mani se ti tvog Muhameda!!taj nas sigurno nece spasti.Cilj islama nije Isus a Muhamed,da bi ljudi otisli od Hrista jedinig spasitelja on sam kaze Ja Sam(JHVH)spasitelj i nema drugog.

Pozdravod Gere.

Pozdrav od Gere.!

Učlanjen(a)
23.02.2013
Poruka
78
Ostavi se Muhameda u bibliji nigde ne pise takvo iome pise Ja sam put i istina,i niko nece doci Ocu do kroza me,u delima pise da nema drugog imena kroz koje se mi mozemo spasti osim Isusovog,mani se ti tvog Muhameda!!taj nas sigurno nece spasti.Cilj islama nije Isus a Muhamed,da bi ljudi otisli od Hrista jedinig spasitelja on sam kaze Ja Sam(JHVH)spasitelj i nema drugog.

Pozdravod Gere.

Pozdrav od Gere.!
Kakav je on spasitelj? I od cega? Da li je spasao Izraljski narod? Ili bilo koji? Ako je Isus JHVH, a nije, vec samo jedno lice svete Trojce, i ako on "izvire" iz Oca, kako si ti dosao do saznanja da je on JHVH, da je spasitelj i nema drugog?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Hary

Ja tačno znam šta sam napisao, i to potpuno verujem jer biblija tako uči.
U bibliji postoje simbolični elementi, ali su oni objašnjeni kroz celovitost biblijskog teksta, što nije slučaj sa danima stvaranja, odnosno mi ne možemo nigde u bibliji u drugim tekstovima pronaći tvrdnju koja dokazuje da se u stvaranju radi o dugom vremenskom periodu a ne o bukvalnim danima.

Nemoj mi uzeti za zlo jer moja pobuda iz kojih nešto iznosim je da govorim čistu istinu, ali moram ti reći da je Islam velika prevara, i da kuran prema tome nije otkriivenje Božje, već Božjeg neprijatelja Sotone.
Ima među muslimanima vrlo dobrih ljudi, i neki od njih su mi prve komšije koje imaju karakter, takođe svoj stav u veri, i poštovanje prema drugima, ali smatram da su zavedeni od jednog sistema koji ne stoji na istini.

Tvoja je volja šta ćeš činiti, ali moraćeš da se suočiš sa realnošću onakvom kakva ona jeste, ili u ovom životu, ili na kraju istorije sveta.

Islam = odanost Bogu.

budizam = slijedjenje Bude

judaizam = pripadnost Judi

Koje si ti vjere? Sta ona u svom nazivu velica? Koga slavi?

Mozda iz tog ugla potice tvoja sasvim izvrnuta percepija o islamu, kao da ti ju je djavo licno rekao.

Natrag