Da li postoji religija u kojoj postoji istina ?

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Hary.
Da li verujes da je Isus umro i prolio svoju krv za tvoje licne grehe kako bi ti mogao biti opravdan njegovom krvlju i dobio spasenje, jednostavno `Da li verujes da je on tvoj spasitelj i da verom u njega imas vecni zivot?
Pa kad bi verovao nebi on ovde promovisao kuran!Gde si ti video ispovedioca islama da veruje da je Isus raspet?da veruju onda bi se svi krstili,a na djamijama bi stajao krst a ne mesec i zvezda boga lune-meseca.

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Hary.
Da li verujes da je Isus umro i prolio svoju krv za tvoje licne grehe kako bi ti mogao biti opravdan njegovom krvlju i dobio spasenje, jednostavno `Da li verujes da je on tvoj spasitelj i da verom u njega imas vecni zivot?

Hvala na pitanju: ne vjerujem.
Isus je poslan potomcima Izraela ("ne bacajte bisere pred svinje" odnosi se na one sto nisu potomci Izralea!), a drugi, koji su prihvatili Jevandjelje (kao i ja!) su prihvatili za svoje dobro.

Dakle, ja ne vjerujem da bih mogao bez prihvatanja Jevandjelja, kad sam ga vec upoznao, i Isusa koji Ga je donio od Boga, imati zivot vjecni, bio bih nevjernik.
Ali meni nista nije Jevandjelje osim onoga sto ga je Isus govorio! Sve dalje u Bibliji, kao i izvjestaj nakon navodnog Isusvog ukazanja, meni nije Jevandjelje nego necije price s odredjenom namjerom.

Mozda je krvlju trebao biti ucvrsen Novi Savez, ali taj Novi Savez moze biti i Sudnji Dan koji je Isus najavljivao bukvalno odmah: ne spavajte, samo sto nije!

S druge strane ja nikada ne bih zahtijevao ili molio da strada neko umjesto mene, smatrao bih sebe jako nepravednim.

Zato, Isusu zelim Mir i Spas kod Boga Svemoguceg. I smatram da je postigao najveci stepen Bozje Milosti, a njemu radosti.

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
Biblija: Bog je nebesa i zemlju napravio za 6 dana.
Kur'an: Bog je nebesa i zemlju napravio za 6 vremenskih razdoblja.

Koliko je god biblijska tvrdnja lako i jednostavno oboriva, Kur'anska nije!

Ovo je ustvari samo još jedan dokaz da Kuran nije Bogom nadahnuta knjiga.
Zašto?
Pa zato jer Bog ništa ne radi bez smisla, a smisla u "6 vremenskih razdoblja" apsolutno nema... Da je napisano 6 hiljada godina pa da se još i zamislimo i potražimo smisao. Ali 6 nekakvih razdoblja kojima se ne zna ni početak ni kraj su totalno besmisleni...

6 + 1 dan imaju smisla jer predstavljaju jednu puninu -> sedmicu. I dan danas mi tu sedmicu koristimo za računanje vremena, živimo i organizujemo naše živote po danu, sedmici, mesecu, godini....i tako će ostati do kraja...Dok 6 vremenskih perioda znače jedno veliko - ništa!
Po Kuranu ispada da je svemogući Bog jedan dan(dan od 24h) stvarao u jednom dugom vremenskom razdoblju!? Kakva nevera u Božije moći...

Bog je mogao da stvori nebo i zemlju za 6 sati, a ne 6 dana...Ali je odabrao dane zbog SMISLA.
Međutim islamski vernici baš i ne veruju da Bog može apsolutno sve...Oni veruju u ono što njima odgovara i što se uklapa u ne Božije, nego svetovne nauke...

Ali meni nista nije Jevandjelje osim onoga sto ga je Isus govorio!

Molim te objasni gde si ti to bio prisutan kada je Isus govorio?

Ja mislim prijatelju da se ti ovde malKo šališ sa nama?
Ne?
Onda mi ne preostaje ništa drugo nego da pomislim kako voliš "grožđani sok" malo više od dozvoljenog...

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Ovo je ustvari samo još jedan dokaz da Kuran nije Bogom nadahnuta knjiga.
Zašto?
Pa zato jer Bog ništa ne radi bez smisla, a smisla u "6 vremenskih razdoblja" apsolutno nema... Da je napisano 6 hiljada godina pa da se još i zamislimo i potražimo smisao. Ali 6 nekakvih razdoblja kojima se ne zna ni početak ni kraj su totalno besmisleni...

6 + 1 dan imaju smisla jer predstavljaju jednu puninu -> sedmicu. I dan danas mi tu sedmicu koristimo za računanje vremena, živimo i organizujemo naše živote po danu, sedmici, mesecu, godini....i tako će ostati do kraja...Dok 6 vremenskih perioda znače jedno veliko - ništa!
Po Kuranu ispada da je svemogući Bog jedan dan(dan od 24h) stvarao u jednom dugom vremenskom razdoblju!? Kakva nevera u Božije moći...

Bog je mogao da stvori nebo i zemlju za 6 sati, a ne 6 dana...Ali je odabrao dane zbog SMISLA.
Međutim islamski vernici baš i ne veruju da Bog može apsolutno sve...Oni veruju u ono što njima odgovara i što se uklapa u ne Božije, nego svetovne nauke...

Molim te objasni gde si ti to bio prisutan kada je Isus govorio?

Ja mislim prijatelju da se ti ovde malKo šališ sa nama?
Ne?
Onda mi ne preostaje ništa drugo nego da pomislim kako voliš "grožđani sok" malo više od dozvoljenog...

OK, ponovicu.
Stvaranje za 6 dana je dokazano neistina.
Stvaranje za 6 vremenskih perioda nikada nece moci osporiti ni jedna nauka - samo potvrditi.

Zato ti mogu mirne duse reci: Kur'an je Istina, Bozja Rijec sacuvana do u tacku i zarez.

Ono sto je Isus govorio imas u tekstovima Mateja, Marka, Barnabe, Jovana, Luke.... a prepoznaju se po tome sto potvrduju istinu iz SZ, prepoznaju se po tome sto slave Boga Jedinoga...
Ako nisi siguran koje su to rijeci, uzmi i citaj Kur'an Knjigu koju je govorio Muhammed a.s. Daviudov potomak i Duh istine kojeg je najavio Isus.
Ako ne vjerujes meni, nema stete, ali ako ne vjerujes Isusu, vjerujem da znas da imas.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Znaci planeta zemlja je po tom ucenju stvorena za 6000 godina.
Da li je Bog stvarao u svih 6000 godina ili je stvorio u trenutku pa cekao da prodje 1000 godina od stvaranja elementa do elementa?

Sledece logicno pitanje je 'Da li je Bogu potrebno 1000 godina da stvori drvo ili cvet, ili da stvori u trenutku a potom da ceka da izmedju te etape stvaranja prodje 1000 godina da bi stvorio nesto drugo, i tako sest puta po 1000 godina u procesu stvaranja?

Isus je stvorio mnostvo hlebova i vino od vode u jednom trenutku, Bogu ne treba vremenski period, on stvara u trenutku.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Znaci planeta zemlja je po tom ucenju stvorena za 6000 godina.
Da li je Bog stvarao u svih 6000 godina ili je stvorio u trenutku pa cekao da prodje 1000 godina od stvaranja elementa do elementa?

Sledece logicno pitanje je 'Da li je Bogu potrebno 1000 godina da stvori drvo ili cvet, ili da stvori u trenutku a potom da ceka da izmedju te etape stvaranja prodje 1000 godina da bi stvorio nesto drugo, i tako sest puta po 1000 godina u procesu stvaranja?

Isus je stvorio mnostvo hlebova i vino od vode u jednom trenutku, Bogu ne treba vremenski period, on stvara u trenutku.

Ko kaze 6 hiljada godina?

Moze da bude 600 milijardi godina!

Za 6 vremenskih perioda ne kaze ni koliko su dugi ni da li su medjusobno jednaki.

Neko ce reci: lukavo.

Ja cu reci: istinito!

Ako bude vremena nauka ce vec pokazati detalje, jer Bog naredjuje: Uci!

Bog sve stvara ali ne stvara laz, nikada!
Niti Sebe Svemoguci petvara u bude, andjele, insekte, ljude.... On stvoi sta Mu treba.

Isus nista nije stvorio!
On je molio Boga da On stvori!

Isus nije vratio Lazarta iz mrtvih nego je molio:

Oce(Boze Svemoguci) molim te vrati ovoga Lazara iz mrtvih da nevjernici budu uvjereni u Tvoju Moc i da si mene poslao da ih uputim.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318

Nemoj više da mi ponavljaš molim te. I papagaj ume da ponovi jednu te istu stvar 100 puta, ali to ne znači istovremeno i da je u pravu...

Ono sto je Isus govorio imas u tekstovima Mateja, Marka, Barnabe, Jovana, Luke.... a prepoznaju se po tome sto potvrduju istinu iz SZ, prepoznaju se po tome sto slave Boga Jedinoga...

Ok, ako je to tako zašto onda imaš problem sa tim istim tekstovima gde Isus jasno govori:

-Ja siđoh s neba.
-Ja dođoh u ime Oca svojega.
-Da svi poštuju Sina kao što poštuju Oca.
-Pregledajte Pisma,i ona svedoče za mene. (SZ)
-Vi ste od nižih,ja sam od viših; vi ste od ovoga sveta, ja nisam od ovoga sveta.
-Koji mrzi na mene,mrzi na Oca mojega.
-Ja sam svetlost sveta.Ja sam put, istina i život.
-Ko vidi mene, vidi Onoga koji me je poslao.
-Ja i Otac jedno smo.

"Kako vi govorite Onome kog Otac posveti i posla na svet: Hulu na Boga govoriš, što rekoh: Ja sam Sin Božji?" (Jovan 10)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Nemoj više da mi ponavljaš molim te. I papagaj ume da ponovi jednu te istu stvar 100 puta, ali to ne znači istovremeno i da je u pravu...

Ok, ako je to tako zašto onda imaš problem sa tim istim tekstovima gde Isus jasno govori:

-Ja siđoh s neba.
-Vi ste od nižih,ja sam od viših; vi ste od ovoga sveta, ja nisam od ovoga sveta.
-Ja i Otac jedno smo.

"Kako vi govorite Onome kog Otac posveti i posla na svet: Hulu na Boga govoriš, što rekoh: Ja sam Sin Božji?" (Jovan 10)

Nemam ja s tim nikakvih problema.
To sto je govorio za sebe je vazece za svakoga iskrenog vjernika, jedina razlika je njegovo cudesno rodjenje i njegova neogranicena odanost Bogu i ljubav prema bliznjima.

I zamisli sada kakvi su hajvani morali biti oni koji su ga osudili i htjeli ubiti!

Bog ne bi nikada dozvolio da Njegov izabrani covjek bude mucen i ubijen!

Zato je poslao Prividjenje, na sramotu njegovim neprijateljima.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Hary.
Kada biblija objasnjava pojave ona govori otvoreno a ne u zagonetkama, posebno kada je u pitanju ovakva ozbiljna pojedinost kao sto je stvaranje planete zemlje.
U 1 knjizi Mojsijevoj tekst jasno govori o danima, odnosno o samom procesu stvaranja koji je po etapama trajao od jutra do veceri,

U ovom tekstu se za DAN koristi izraz JOM.
Uvek kada iza ili ispred ovog izraza stoji broj on oznacava vreme od 24 sata,

"У почетку створи Бог небо и земљу.
А земља бјеше без обличја и пуста, и бјеше тама над безданом; и дух Божји дизаше се над водом.

И рече Бог: нека буде свјетлост. И би свјетлост.

И видје Бог свјетлост да је добра; и растави Бог свјетлост од таме.

И свјетлост назва Бог дан, а таму назва ноћ.
И би вече и би јутро, дан први.

Потом рече Бог: нека буде свод посред воде, да раставља воду од воде.

И створи Бог свод, и растави воду под сводом од воде над сводом; и би тако.

А свод назва Бог небо.
И би вече и би јутро, дан други"
( 1 Mojsijeva 1 poglavlje - procitati celo poglavlje )

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572

-Ja siđoh s neba.
-Ja i Otac jedno smo.

Pa ima problema kako nema!A kako ce da uzdigne Muhameda ako hvali Hrista?

Pozdrav.

Natrag