Hary.
Da li verujes da je Isus umro i prolio svoju krv za tvoje licne grehe kako bi ti mogao biti opravdan njegovom krvlju i dobio spasenje, jednostavno `Da li verujes da je on tvoj spasitelj i da verom u njega imas vecni zivot?
Hvala na pitanju: ne vjerujem.
Isus je poslan potomcima Izraela ("ne bacajte bisere pred svinje" odnosi se na one sto nisu potomci Izralea!), a drugi, koji su prihvatili Jevandjelje (kao i ja!) su prihvatili za svoje dobro.
Dakle, ja ne vjerujem da bih mogao bez prihvatanja Jevandjelja, kad sam ga vec upoznao, i Isusa koji Ga je donio od Boga, imati zivot vjecni, bio bih nevjernik.
Ali meni nista nije Jevandjelje osim onoga sto ga je Isus govorio! Sve dalje u Bibliji, kao i izvjestaj nakon navodnog Isusvog ukazanja, meni nije Jevandjelje nego necije price s odredjenom namjerom.
Mozda je krvlju trebao biti ucvrsen Novi Savez, ali taj Novi Savez moze biti i Sudnji Dan koji je Isus najavljivao bukvalno odmah: ne spavajte, samo sto nije!
S druge strane ja nikada ne bih zahtijevao ili molio da strada neko umjesto mene, smatrao bih sebe jako nepravednim.
Zato, Isusu zelim Mir i Spas kod Boga Svemoguceg. I smatram da je postigao najveci stepen Bozje Milosti, a njemu radosti.