Da li postoji religija u kojoj postoji istina ?

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Ti hoces da kazes da ja nikad nisam bio u crkvi??

Ja sam krstio dve cerke u srbiji iz prvog braka u srpskoj pravoslavnoj crkvi!!!

Krstio sam sina i cerku u ruskoj pravoslavnoj crkvi i mogu ti reci da se ta krstenja veoma razlikuju,iako smo i rusi i mi pravoslavni.

Pitanje?? dali su apostoli naplacivali krstenje?

Odgovor: Nisu!!!

Dali su apostoli krstili s potapanjem u vodu???

Jesu!!!

Zasto se to ne radi i danas???

Ko i zasto je to promenio???

Pitas kako varaju narod propovedanjem? Pa varaju! vekovima citaju samo jedno jevanjdjelje po jovanu a ostalu bibliju nitu su niti ce citati na liturgiji!!!

Sve sam ja to prihvatao dok nisam uzeo bibliju u ruke i poceo sam da je citam,najvise me odusevila 23,24 glava matveja kao i danilo i otkrivenje jovanovo.verujem da te knjige nisi dobro shvatio kao ni 2 zapoved,jer da jesi sigurno bi se zapitao zasto ako Bog brani bilo kakvu ilustraciju na nebu,zemlji,vodi,pod zemljom,a u crkvi se bas to nalazi,bas to sto je Bog zabranio u SZ-tu.

Razmisli malo.

Pozdrav od Gere.

Radi se danas deca se potapaju u vodu ja sam bio potopljen i jos mnogi imaju i vide snimci kao dokazi

Mislis da neznam da si Krsten

Nije istina na liturgiji se citaju i ostala jevandjelja u SPC neznam gde si cuo gluposti da se ne cita?!

Najmanje se cita po Jovanu a najvise Mateju i Marku

Bog zabranio ilustraciju?

Zasto je onda naredio mojsiju odmah posle davanja zapovesti unosenje kipova i slika Heruvima u Sator?

ja sam dobro razumeo 2 zapovest kao i 1000 000 000 ljudi pored mene

Da se ne treba klanjati idolima kipovima i slikama a ne da ih ne treba praviti i Bog se samnom slaze pa on je rekao mojsiju da pravi kipove i ikone heruvima

Bog je naredio Ikone i kipove u SZ od Heruvima a zabranio klanjanje njima

ja tako tumacim nije zabranjeno praviti vec klanjati

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Radi se danas deca se potapaju u vodu ja sam bio potopljen i jos mnogi imaju i vide snimci kao dokazi

Mislis da neznam da si Krsten

Nije istina na liturgiji se citaju i ostala jevandjelja u SPC neznam gde si cuo gluposti da se ne cita?!

Najmanje se cita po Jovanu a najvise Mateju i Marku

Bog zabranio ilustraciju?

Zasto je onda naredio mojsiju odmah posle davanja zapovesti unosenje kipova i slika Heruvima u Sator?

ja sam dobro razumeo 2 zapovest kao i 1000 000 000 ljudi pored mene

Da se ne treba klanjati idolima kipovima i slikama a ne da ih ne treba praviti i Bog se samnom slaze pa on je rekao mojsiju da pravi kipove i ikone heruvima

Bog je naredio Ikone i kipove u SZ od Heruvima a zabranio klanjanje njima

ja tako tumacim nije zabranjeno praviti vec klanjati

Ne bih reko da si bio u hramu na liturgiji jer bi znao sta se cita!
i ne samo jevandeljska glava vec i poslanica ili delo nekog ili nekih sv Apostola

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
To sto ti razumes je Istina ali ti nisi procitao Bibliju a da pre tog nisi cuo price i objasnjenja

Ja ovde govorim o sektama koji imaju drugo tumcenje JS pogotovo

Znas li koliko mi stvari zapravo neznamo samo toga nismo svesni!!!

nadam se da je dosta ako hoces mogu ti opsirnije objasniti

Pusti sad JS-ke! oni su masoni!! I pripremaju ljude k poslusnosti k (NOVOM SVETSKOM PORETKU)

Pise tum5e: Znas li koliko mi stvari zapravo neznamo samo toga nismo svesni!!!

Gera: Neznam kad si ti u pitanju,ali ja odlicno znam sta citam,pisem svesno!!!Jer ja za razliku od tebe ne slusam svestenike a Bibliju, jer je biblija slovo Bozje a ne svestenici koji prekrajaju Bibliju da bi ljudi podrzali njihovo misljenje-dokrinu,dogmu.

Pokazacu ti mnogo sta samo polako ja se ne zurim.Godinama izucavam Bibliju i,sektye,SPC,katolike,muslimane i ostale religije.

Pozdrav..

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Pravoslavna i katolicka nisu sekte

To i ne razumes Bog je rekao ljudima apostolima a oni svojim ucenicima itd i to sto su govorili je u crkvi svestenici ne kazuju vec prenose
Da ali to je opasan eksperiment jer Bog nece oprostiti coveku jedan greh nadam se da znas koji
a tim eksperimentom postajemo nosioci tog greha

Znam da si razumeo

Ma sta pricas to tum5e? dali ti uopste znas sta je to katolicka crkva a?Evo gledaj:

papa (2).jpgpapa (3).jpg naopaki krst simbolizuje sotonizam!!! dali si ikad video takav krst u pravoslavlju???

DJAVO I OBRNUT KRST.jpg hram sotoni u americi zar nevidis da se ispod pentagrama nalazi tskodje "krst obrnuti na dole"

Sta vise da ti pricam kad ne zelis da slusas brate, sve je jasno samo treba otvoriti srce i razum.A ti se zalazi za ujedinjenje s katolicima.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Pusti sad JS-ke! oni su masoni!! I pripremaju ljude k poslusnosti k (NOVOM SVETSKOM PORETKU)

Pise tum5e: Znas li koliko mi stvari zapravo neznamo samo toga nismo svesni!!!

Gera: Neznam kad si ti u pitanju,ali ja odlicno znam sta citam,pisem svesno!!!Jer ja za razliku od tebe ne slusam svestenike a Bibliju, jer je biblija slovo Bozje a ne svestenici koji prekrajaju Bibliju da bi ljudi podrzali njihovo misljenje-dokrinu,dogmu.

Pokazacu ti mnogo sta samo polako ja se ne zurim.Godinama izucavam Bibliju i,sektye,SPC,katolike,muslimane i ostale religije.

Pozdrav..

Ne mislim o svesti vec znanju ovo sto govoris je Hula na Boga kako ti mozes sve da znas samo svemoguci Bog sve zna i andjeli ponesto ti i ja zajedno znamo 10% maksimalno od onoga sto je vezano za religiju dali znas kako Bog stvori svet kako smo zivi znas gde je raj?
rece da sve znas a znas jako malo ni covek sa najvise znanja na ovom svetu zna jako malo

Ako ti to sto ja slusam nazivas svetenickom doktrinom to je hula na duha svetoga a taj greh Bog ljudima nikad nece oprostiti

Ja ne slusam svestenike po peti put kazem oni su ti koji naslede ono sto znaju njihovi prethodnici a sto su culi od svetih Apostola a Apostoli preko Svetog Duha

A to ne postovanje Svetog Duha je pa kako god te poelbuster odvukao od JS opet vodi nazad kod njih ili u drugu sektu znam ljude koji odu u advetniste pa u jas pa u protestante i neikad ne nadju mire tj. cuo sam price o njima

Jer je on verovatno covek iz crkve vise nego ja jer su mu takvi postovi a da ne pricam o privatnim porukama

Prvo me osudjujes da sam ekumenista pa kazes da se cita samo jevandjelje po Jovanu da se nije niti ce se citati neko drugo
Sve sam objasnio a ti si bez izvinjenja presao na drugu temu

Pozdrav da ti Bog da mir da ga nadjes u Pravoslavnoj crkvi jer bez crkve nema spasenja

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Ma sta pricas to tum5e? dali ti uopste znas sta je to katolicka crkva a?Evo gledaj:

Pogledajte prilog 27491Pogledajte prilog 27492 naopaki krst simbolizuje sotonizam!!! dali si ikad video takav krst u pravoslavlju???

Pogledajte prilog 27493 hram sotoni u americi zar nevidis da se ispod pentagrama nalazi tskodje "krst obrnuti na dole"

Sta vise da ti pricam kad ne zelis da slusas brate, sve je jasno samo treba otvoriti srce i razum.A ti se zalazi za ujedinjenje s katolicima.

Pozdrav od Gere.

Pravoslavna crkva i katolicak nisu sekte nisam pomenuo ni budiste a ni muslimane ni hinduiste hteo sam da kazem zvanicno crkve Hriscanske a zasto je katolicka opstala jer je opstao i djavo vec sam rekao da je papa izricao Krstaske pohode koji nisu zavrsili u Jerusalimu protiv muslimana vec u Carigradu protiv pravoslavaca unistavanjem kipova i ikona u veneciju i dan danas se nalaze tamo

Hteo sam samo da pomenem sta se politicki smatra crkvom zajednica sa jako velikim brojem ljudi a katolicka ih ima najvise u svetu i svi se klanjaju papi

Hteo sam da kazem da SPC i RK nisu sekte jer su velike u politickom smislu ne da je Katolicka jednaka pravoslavnoj u duhovnom pored onolikog citata u politickom smislu islam i druge paganske crkve nisu sekte jer imaju dobar broj vernika
i jos jednom posle onolikih citata sv. Nikolaja protiv ekumenizma kazem da sam protiv toga
dali me sad razumes?

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
I ne zelim vise diskusije sa tobom videcemo jednog dana ko je bio upravu

Ako te je poelbuster konsultovao da te odvoji od Js konsultuj se i da ti pokaze istinu o crkvi

PS.tad ce za pokajanje biti prekasno yes3

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
За Спасење не треба никаква црква позлаћена са огромним храмовима и украсима. За Спасење треба само вера у Исуса Христа и Васкрсење. То што причаш је класично застрашивање које је трајало вековима (знам и чија је то тактика) да човек не може бити спашен без уласка у неку цркву, секту или ко зна шта. Говориш о Духу и причаш како неко хули на Њега, а овамо се залажеш да икона чини ствари које само Дух Свети може. Сви се нешто позивају да је Дух на њима, а у ствари просипају доктрине које су против Исусовог и апостолског учења. Али то није битно, битно је шта каже црква и свештеници који возе своје џипове које су стекли продајом вере.

А ово што злоупотребљаваш поверљиву ствар коју ти је Poelbuster рекао, а само да напакостиш Гери (да га "спустиш")
говори колико ти луташ. Мислиш да си лепо ушушкан у цркви, а не схваташ да је црква (заједница) минимум двоје људи који следе Христа. То значи да смо ми овде на форуму заједница (црква), а тако се не опходи према браћи. Једног цинкариш, а другог покушаваш да понизиш са тим да је размишљао да иде у Сведоке. Па, шта!

Колико могу да видим, Гера има најчистије срце од свих нас, а све и да није тако, не приличи да се користиш тим методама и злоупотребом оног шта ти је Поел рекао.

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
За Спасење не треба никаква црква позлаћена са огромним храмовима и украсима. За Спасење треба само вера у Исуса Христа и Васкрсење. То што причаш је класично застрашивање које је трајало вековима (знам и чија је то тактика) да човек не може бити спашен без уласка у неку цркву, секту или ко зна шта. Говориш о Духу и причаш како неко хули на Њега, а овамо се залажеш да икона чини ствари које само Дух Свети може. Сви се нешто позивају да је Дух на њима, а у ствари просипају доктрине које су против Исусовог и апостолског учења. Али то није битно, битно је шта каже црква и свештеници који возе своје џипове које су стекли продајом вере.

А ово што злоупотребљаваш поверљиву ствар коју ти је Poelbuster рекао, а само да напакостиш Гери (да га "спустиш")
говори колико ти луташ. Мислиш да си лепо ушушкан у цркви, а не схваташ да је црква (заједница) минимум двоје људи који следе Христа. То значи да смо ми овде на форуму заједница (црква), а тако се не опходи према браћи. Једног цинкариш, а другог покушаваш да понизиш са тим да је размишљао да иде у Сведоке. Па, шта!

Колико могу да видим, Гера има најчистије срце од свих нас, а све и да није тако, не приличи да се користиш тим методама и злоупотребом оног шта ти је Поел рекао.

Ne mislim na crkvu kao gradjevinu vec na crkvu kao zajednicu koju su osnovali apostoli na koje je sisao Sveti Duh i u crkvi je istina bez nje nema spasenja nasa pravoslavna crkva je crkva koju su apostoli osnovali a cija je glava Hristos
Voleo bih da znam cija je to taktika?
Ne bez ulaska u crkvu ili sektu bilo koju samo ulaskom u Pavoslavnu crkvu postoji spasenje jer bez crkve nema spasenja

Ja cu se izvinuti i necu vise krociti na ovaj forum ukoliko mi pokazes citate gde sam rekao da ikona ima bilo kakvu moc

Ja sam za ikone rekao da su samo podsticaj i slika kao ukras i predtstavljanje nekog jevandjeljskog dogadjaja!!!
Niti sam rekao da im se treba klanjati pokazi citate pa osudjuj ne izmisljej i ne zakljucuj moju veru na osnovu tvojeg misljenja

Nije bitno sta kaze crkva bitno je sta kaze Bog sta je Bog rekao apostolima oni su to preneli svestenicima i episkopima sve do danas to nisu njihova tumacenja vec ono sto im je dato

Voze dzipove?
gde si ti to video ja znam 90% svestenika koji nemaju Bolji auto od golfa 4 a bolji od golfa 3 nema 70%
onih 10% su patrijarsi i episkopi koji se voze u blindiranim autima radi bezbednosti jer vidis i sam po celoj zemlji muslimani i sektasi redovno prebijaju monahe obicne sta bi tek sa episkopima?
Meni Poelbuster nista nije rekao to je rekao gera u svojim postovima a Poelbuster je samo potvrdio
Ja cu reci da sam bio opsednut Adventistima ali sam sam uz pomoc Pravoslavne crkve uspeo izboriti i vratiti na pravi put!!!
Ja nisam ususkan u crkvi ja kao i ostali moram da se borim za spasenje

Jednog cinkarim?
koga poelbustera ja njega ne cinkarim on dobro zna sta sam ja napisao i da sam stvarno zeleo da stavim citate iz poruka to bih i uradio samo sam hteo da vidim reakciju
Jer poelbuster deli moje misljenje da bez crkve nema spasa itd........................................................

Da li sam se rugao ili nesto druga pa ti pricas da ponizavam?

Natrag