Da li postoji religija u kojoj postoji istina ?

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Pa otvori;oci,razum,srce,um pa ces razumeti.

Nije valjda da nisi primetio (DA JE TO USTVARI SVE VIDECE OKO SAMO MALO MASKIRANO)SA ZRACIMA "SUNCA"

Na ovom videou ces videti mnogo toga o svevidecem oku:
mozda ces sad shvatiti?

Koliko vidim na firefox ne radi probaj na google hrom kod mene radi.

Pozdrav,

Samo mi objasni sta ne valje sa ovim ikonostasom na Carskim Dverima?

Raspitacu se oko tog oka za sunce znam da je paganski obicaj kao i slavljenje krsne slave jer pravolavcima nije bio dosta jedan Bog da otvorim temu za ovo?

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Shvatam da ti se "EKUMENIZAM" dopada onda nije ni cudo sto branis "EKUMENIZAM",i nemozes da razumes prave hriscane.

Od II veka nase ere je pocela izdaja hriscanstva o tome jasno govori Biblija!!Gospod Isus je jasno upozorio a i apostol pavle:Da znaju da odmah posle njihovog odlaska ce se pojaviti filozofi ovog sveta i iskvari celu nauku hristovu,vukovi u jagnjecoj kozi.

A sta da pricamo o XX veku i episkopu Nikolaju Velimirovicu!!!

Pozdrav.

Ili ti ne razumes ili ja nisam bio dovoljno jasan
To sto si rekao u ovom tvom postu kaze i sv. Nikolaj Velimirovic
A za Ekumenizam je on rekao

Шта онда треба да мислимо о неким савременим покушајима да се хришћанска вера изједначи са свим осталим религијама?

Ти су покушаји погрешни и то је опасан експеримент. Јер „Бог се не да ружити" (Гал. VI, 7), нити се крв Сина Божјег може изједначити с мастилом књижевника. Иако смо ми као чланови старе Источне цркве снисходљиви према сваком људском бићу, нама је строго забрањено да упоређујемо од Бога нам предану откривену истину са религијама и философијама које су створили људи.

I to je ocigledno da je bio protiv ekumenizma a ti kazes da mi se on svidja ja sam rekao da Ekumenizam vere ne dolazi u obzir i da je nasa vera jedinstvena ja sam protiv ekumenizma nadam se da shvatas

I jos je rekao

Којим средствима да се боримо против покушаја таквог изједначавања?

У првом реду продубљивањем нашег знања о нашој православној вери, практиковањем вере у свакидашњем животу, удубљивањем у њу, као што научник продубљује откривену чињеницу. Друго, племенитим и мудрим напорима — никада силом — да се људи уздижу од нижих и најнижих ступњева веровања према висини наше савремене вере, уместо да се савршено спушта и меша с несавршеним ради неке погодности.

a o Filozofima je rekao(ne svima vec se misli na prirodne nauke)

О хришћанској вери уопште

Шта је хришћанска вера?

Хришћанска вера је Христово знање о најважнијим тајнама бића и живота, које знање људи могу примити само веровањем у Њега, а не својим сопственим напорима.

Које су најважније тајне о бићу и животу о којима само Христос има право знање?

То су:

Тајна о невидљивим стварностима: о Богу, о анђелима, о људској души; Тајна о стварању света и његовом свршетку;

Тајна о непрестаном Божјем вођењу човека и човечанства одређеном циљу, а по Његовој премудрости и сили;

Тајна о човековом греху и паду и о његовом спасењу кроз богооваплоћење;

Тајна о царству Божјем као крајњем циљу човековог земаљског живота и о правом путу који води томе циљу, тј. о понашању човека према себи, према ближњем и према Богу.

Тајна о васкрсењу из мртвих, о последњем суду и о вечном животу.

Нису ли и неки други верски учитељи, мислиоци и философи покушавали да објасне ове тајне?

Јесу многи од њих. Али то су чинили само својим ограниченим људским снагама, размишљањем и упорним студирањем о свету и људској природи. Сви су се њихови покушаји свршавали претпоставкама и различитим теоријама чисто супротним једна другој.

У чему се онда састоји преимућство Христовог знања над њиховим?

У преимућству Христа као очевица. Он сведочи: „Ја говорим што сам видео" (Јован VIII, 38), и опет: „Нико није узишао на небо осим онога који је сишао с неба, Син Човечји који је на небу" (Јован III, 13). Верским учитељима свога времена, Он је рекао: „Ви сте одоздо, а ја сам одозго; ви сте од овог света, а ја нисам од овога света" (Јован VIII, 23). Старешини израиљском је рекао: „Заиста, заиста ти кажем: говорим оно што знам и сведочим оно што сам видео" (Јован III, 11). И опет: „Ја сам хлеб (живота) који је сишао с неба" (Јован VI, 41). И много другог из те области Он је говорио ауторитетом једног очевица о свим тајнама неба и земље, тако да су се људи дивили Његовој науци, јер „никад човек није тако говорио као овај човек" (Јован VII, 46).

Заиста, и у свакидашњем животу ми више верујемо очевицу него неком теоретичару или философу. Али постојали су и други верски учитељи који су тврдили да су своје учење примили од појединих анђела. И анђели су очевици великих тајни. Шта да мислимо о томе?

Тачно је да је понекад Бог слао своје анђеле појединим људима да их науче и да руководе њима. Али чешће су људи доживљавали лажна виђења, тј. зле духове приказане у облику анђела. Поред тога, Христов случај је сасвим друкчији. Њега нису учили нити Њиме руководили анђели. Напротив, Он је заповедао анђелским војскама и изгонио зле духове из људи. Анђели су Му служили, а демони су стрепили пред Њим.

Треба ли у овом случају да мислимо да је хришћанска религија изнад свих осталих религија у свету?

Хришћанска вера се не би могла ни упоређивати с другим религијама, и, строго говорећи, не би ни требало називати је ,,религијом" у паганском смислу ове речи. Јер, она није једна религија међу другим религијама, она је ВЕРА У ХРИСТА И ХРИСТОВО ОТКРИВЕЊЕ. Она је лично, јединствено и потпуно откривење Бога људима ради њиховог просвећења и спасења. Друго откривење од Бога више неће бити дато, и поред Исуса Христа други Месија не може бити очекиван све до краја света.

Molim te da imas strpljenja i procitas kao i ja kad citam tvoje postove i citate koji su mnogo veci
Procitaj i reci mi dali se tvoje misljenje razlikuje od njegovog

Pa onda razmisli dali se nasa misljenja razlikuju

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Ovde te nisam uopste razumeo iako sam se trudio.mislim da hoces da budes svestenik??? Ako je tako! onda nije ni cudo sto idemo u ekkumenizam.

Pozdrav.

Ima svestenika koji su protiv i koji su za ja spadam u grupu protiv vidi u mom postu o sv Nikolaju Velimirovicu ako vec nisi

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Ako se ne secas izadji na temu:
Dali se treba klanjati ikonama ? I idolima u crkvi?

Pa se malo podseti sta si pisao!!!

Citati tvojih i poelbusterovih poruka me neinteresuju to je vasa privatna stvar,savetujem ti das ih nikom ne otkrivas.

A za zvezdu-pentagram razmisli malo zasto je imaju i muslimani u djamiji,armiji,policiji,crkvama,a takodje i sve ostale religije evo zasto:

Pogledajte prilog 27476Pogledajte prilog 27477 Ovo ti je pentagrama brate.A evo u islamu takodje;Pogledajte prilog 27478

Eto pa ti sam sve proveri ako meni neverujes.

Pozdrav brate tum5e.

da ali u kom je zvezda smislu kod nas u crkvi predstavlja onu koja je vodila mudrace
i zato je cesto imamo na slikama Bogorodice i Hristosa

Ovo za Islam sam iznenadjem ova zvezda ovako nacrtana nema u Pravoslavnim crkvama koliko znam ali u dzamijama je ista kao djavolski znak

Ja sam rekao da mi Ikone sluze kao podsticaj i da ima se ne klanjam i da kad klecim ne klecim pred njom vec pred Bogom kao i ti kad se molis ona je tu cisto radi podsecaja kao obicna slika nema moc ali je vazna jer je na Njoj nacrtan onaj kome se molim Hristos

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
E moj brate tum5e! sad si mi malo jasniji!!! Zasto odmah ne kazes da si "Ekomunist" pa bi mi bilo jasno kako ces postati svestenik!!!

Katolici nikada nece prihvatiti
"PRAVOSLAVLJE" A EKUMENISTICKO HOCE"PRAVOSLAVCA KAO STO SAM JA I NEKI OVDE NA FORUMU NECE SIGURNO DA PRIHVATE A MOGU SAMO DA NAS UBIJU,PLJUJU,OBESE NA DRVO,SRAMOTE ITD.

POZDRAV OD GERE.

Vidim da ti nisam bio nimalo jasniji i vredja me sto me nazivas tako

Ja sam za ujedinjenje ljudi i u mom postu sam hteo da kazem da cu kao pravoslavac prihvatiti bilo kog coveka koji je slab u veri i hoce ovamo Govorio sa Hipoteticki sa cim bi se slozio sa ujedinjenjem ljudi ali svojui veru nebi menjao

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
[FONT=&amp]Raznislio sam, i uvek postavljam isto pitanje – Koje Crkve!?[/FONT]

[FONT=&amp]A da li ima nešto u Bibliji da je nama nejasno A IMA VEZE SA SPASENJEM! Pa su stoga sveti oci trebali malo pomoći Bogu i objasniti nama običnim vernicima šta je bog hteo da kaže!?[/FONT]

[FONT=&amp]Ali Bog kaže da nam je Njegov zakon upiso u naše srce! Pa tu je još i predivna Biblija na preko 1.000 strana. Pa nam je Bog u njoj rekao da je data OBIČNIM ljudima a ne VISOKIM INTELEKTUACIMA ………………….I sada šta će nama sveti oci i predanja i gurui i vođe i lideri, i ….. kada sve imamo u Bibliji i našem telu? Nema potrebe da idem ni tamo ni vamo, već samo da se ne odvajm o biblije (čitanje I istraživanje) i Boga![/FONT]

Srpske pravoslavne crkve,
Nije niko pomagao Bogu vec je Sveti Duh Bog dosao i dao nam Sveto predanje i Istinu svestenstvo su samo oni koji su primili sveto predanje od Apostola koji su ga primili od Boga i cuvaju ga i propovedaju to nije nikakva nauka ljudska i njegovo tumacenje vec tumacenje Bozije
Ima veze arijanci nisu verovali da je Hrist Bog poluarijanci da sveti duh nije bog Nestorijanci da je Hristos dve licnosti,monofiziti itd.....
Trebali su objasniti Sveto Predanje predato od Boga jer kao sto vidis danas 50% Pravoslavaca ne veruje da je Hrist Bog vec smo pricali o tome na temi Ako je Bog stvorio ljude da bi ga obozavali aonda je stvorio robove
Sto je inace jako glupa tema Bog je ljude stvorio da bi mu bili zahvalni jer im je dao zivot i da uzivaju
A sto se slobodne volje tice Jurivaka kaze da to nije slobodna volja ako je dobro samo kad se okrenes Bogu
Upravo jeste jer je samo sa Bogom lepo i bez njega nema spasenja sve ostalo od cega imamo samo djavola je zlo

Bog nam je dao tumacenje koje imamo u crkvi i mi nemozemo bolje znati od njega ako je tvoje drugacije od tumacenja i istine koje se propoveda i cuva u Pravoslavnoj crkvi onda je drugacije i od Bozijeg

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Srpske pravoslavne crkve,
[FONT=&amp]Ок, хвала. Само да знамо да је ЈЕДИНА ПРАВА ЦРКВА, која има континуитет од Христа и апостола СПЦ! И зато позивам све форумаше да се покрсте у њој јер крштење није скупо (око 50 евра). Тако да с тим чином убијамо две муве:[/FONT]
[FONT=&amp]1.[/FONT][FONT=&amp] Ем ће мо бити у ЈЕДИНОЈ ПРАВОЈ ЦРКВИ,[/FONT]
[FONT=&amp]2.[/FONT][FONT=&amp] Ем неће више бити 50.000 хришћанских Цркава, већ само једна или две![/FONT]

Nije niko pomagao Bogu vec je Sveti Duh Bog dosao i dao nam Sveto predanje i Istinu svestenstvo su samo oni koji su primili sveto predanje od Apostola koji su ga primili od Boga i cuvaju ga i propovedaju to nije nikakva nauka ljudska i njegovo tumacenje vec tumacenje Bozije
Ima veze arijanci nisu verovali da je Hrist Bog poluarijanci da sveti duh nije bog Nestorijanci da je Hristos dve licnosti,monofiziti itd.....
[FONT=&amp]Лепо, али то исто (нпр.) тврде и Адвентисти! Да је Свети Дух сишао на Елен Вајт и говорио јој све шта је исправно, а таквих визија је oна имала око 2.000, и кад год је примала визије од Бога – НИЈЕ ДИСАЛА! А понекад су те визије трајале и неколико сати! [/FONT]Стављали су јој огледало испод носа и устију и оно се није маглило!
[FONT=&amp]И сада коме веровати. Коме се Свети Дух обратио. Елен Вајт, или Светим оцима. Елен Вајт је видела да је СУБОТА дан Господњи – када не смемо ништа радити, а НЕДЕЉА је радни дан као и сви остали, док код Светих отаца је то НЕДЕЉА! Значи исти Бог, односно Свети Дух, а даје опречне ствари својим верницима!? Како то?[/FONT]

Trebali su objasniti Sveto Predanje predato od Boga jer kao sto vidis danas 50% Pravoslavaca ne veruje da je Hrist Bog vec smo pricali o tome na temi Ako je Bog stvorio ljude da bi ga obozavali aonda je stvorio robove
Sto je inace jako glupa tema Bog je ljude stvorio da bi mu bili zahvalni jer im je dao zivot i da uzivaju
A sto se slobodne volje tice Jurivaka kaze da to nije slobodna volja ako je dobro samo kad se okrenes Bogu
Upravo jeste jer je samo sa Bogom lepo i bez njega nema spasenja sve ostalo od cega imamo samo djavola je zlo

Bog nam je dao tumacenje koje imamo u crkvi i mi nemozemo bolje znati od njega ako je tvoje drugacije od tumacenja i istine koje se propoveda i cuva u Pravoslavnoj crkvi onda je drugacije i od Bozijeg
[FONT=&amp]Па то смо могли схватити и из Библије. Да је Христ Бог! Шта ће нам Света предања за те ствари?[/FONT]
[FONT=&amp] Поздрав[/FONT]
[FONT=&amp]ПС.[/FONT]
[FONT=&amp]Заборавио си одговорити ми на једно питање >>[/FONT]

..... [FONT=&amp]A da li ima nešto u Bibliji da je nama nejasno A IMA VEZE SA SPASENJEM! Pa su stoga sveti oci trebali malo pomoći Bogu i objasniti nama običnim vernicima šta je bog hteo da kaže!?[/FONT][FONT=&amp] ...... [/FONT]

[FONT=&amp]Па кад стигнеш волео бих да ми одговориш.[/FONT]
[FONT=&amp]Хвала.[/FONT]

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
[FONT=&amp]Ок, хвала. Само да знамо да је ЈЕДИНА ПРАВА ЦРКВА, која има континуитет од Христа и апостола СПЦ! И зато позивам све форумаше да се покрсте у њој јер крштење није скупо (око 50 евра). Тако да с тим чином убијамо две муве:[/FONT]
[FONT=&amp]1.[/FONT][FONT=&amp] Ем ће мо бити у ЈЕДИНОЈ ПРАВОЈ ЦРКВИ,[/FONT]
[FONT=&amp]2.[/FONT][FONT=&amp] Ем неће више бити 50.000 хришћанских Цркава, већ само једна или две![/FONT]

[FONT=&amp]Лепо, али то исто (нпр.) тврде и Адвентисти! Да је Свети Дух сишао на Елен Вајт и говорио јој све шта је исправно, а таквих визија је oна имала око 2.000, и кад год је примала визије од Бога – НИЈЕ ДИСАЛА! А понекад су те визије трајале и неколико сати! [/FONT]Стављали су јој огледало испод носа и устију и оно се није маглило!
[FONT=&amp]И сада коме веровати. Коме се Свети Дух обратио. Елен Вајт, или Светим оцима. Елен Вајт је видела да је СУБОТА дан Господњи – када не смемо ништа радити, а НЕДЕЉА је радни дан као и сви остали, док код Светих отаца је то НЕДЕЉА! Значи исти Бог, односно Свети Дух, а даје опречне ствари својим верницима!? Како то?[/FONT]

[FONT=&amp]Па то смо могли схватити и из Библије. Да је Христ Бог! Шта ће нам Света предања за те ствари?[/FONT]
[FONT=&amp] Поздрав[/FONT]
[FONT=&amp]ПС.[/FONT]
[FONT=&amp]Заборавио си одговорити ми на једно питање >>[/FONT]

[FONT=&amp]Па кад стигнеш волео бих да ми одговориш.[/FONT]
[FONT=&amp]Хвала.[/FONT]

To sto ti razumes je Istina ali ti nisi procitao Bibliju a da pre tog nisi cuo price i objasnjenja

Ja ovde govorim o sektama koji imaju drugo tumcenje JS pogotovo

Znas li koliko mi stvari zapravo neznamo samo toga nismo svesni!!!

nadam se da je dosta ako hoces mogu ti opsirnije objasniti

Natrag