Da li postoji religija u kojoj postoji istina ?

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
I ne razumem
sta nije uredu sa ovim ikonostasom na Carskim Dverima?

Pa otvori;oci,razum,srce,um pa ces razumeti.

Nije valjda da nisi primetio (DA JE TO USTVARI SVE VIDECE OKO SAMO MALO MASKIRANO)SA ZRACIMA "SUNCA"

Na ovom videou ces videti mnogo toga o svevidecem oku:
mozda ces sad shvatiti?

Koliko vidim na firefox ne radi probaj na google hrom kod mene radi.

Pozdrav,

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
SPC takodje uci da ne trbe imati idola medju ljudima
A za sebi zatvaram oci kao buduci svestenik ja sebi zatvaram oci

Ovde te nisam uopste razumeo iako sam se trudio.mislim da hoces da budes svestenik??? Ako je tako! onda nije ni cudo sto idemo u ekkumenizam.

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Ekumenizam ljudi je dobar ali Ekumenizam vera ne to sam vec pomenuo

Kazes pre II veka zasto je onda sveti episkop Nikolaj Velimirovic koji je ziveo u 20. veku rekao da se SPC bori protiv izjednacavanja crkvi?

Shvatam da ti se "EKUMENIZAM" dopada onda nije ni cudo sto branis "EKUMENIZAM",i nemozes da razumes prave hriscane.

Od II veka nase ere je pocela izdaja hriscanstva o tome jasno govori Biblija!!Gospod Isus je jasno upozorio a i apostol pavle:Da znaju da odmah posle njihovog odlaska ce se pojaviti filozofi ovog sveta i iskvari celu nauku hristovu,vukovi u jagnjecoj kozi.

A sta da pricamo o XX veku i episkopu Nikolaju Velimirovicu!!!

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Ne secam se da sam rekao da se klanjam i sluzim ikonama zao mi je sto izmisljas!
Ja kazem sto vidim a poelbuster i ja smo pricali o dobru crkve hoces citate nasih poruka?!
TO sto imamo zvezdu a imali su i pagani ne cini nas paganima i oni su disali i imali ruke i noge jesmo li mi pagani jer imamo ruke i noge i disemo???

Ako se ne secas izadji na temu:
[h=1]Dali se treba klanjati ikonama ? I idolima u crkvi?[/h]
Pa se malo podseti sta si pisao!!!

Citati tvojih i poelbusterovih poruka me neinteresuju to je vasa privatna stvar,savetujem ti das ih nikom ne otkrivas.

A za zvezdu-pentagram razmisli malo zasto je imaju i muslimani u djamiji,armiji,policiji,crkvama,a takodje i sve ostale religije evo zasto:

DJAVO I OBRNUT KRST.jpgrogati simbol satani.jpg Ovo ti je pentagrama brate.A evo u islamu takodje;pentagram.jpg

Eto pa ti sam sve proveri ako meni neverujes.

Pozdrav brate tum5e.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Ti pokazujes zajednicka okupljanja pravoslavaca i katolika i ja te obavestavam da verovatno desavanjem ekumenizma Katolici ce prihvatiti Pravoslavlje
Jer se njihovi svestenici b8une protiv obicaja celibata itd i mi necemo odstupiti od vere vec ce nam se samo oni priduziti a zapisano je

Slaboga u Veri primajte

E moj brate tum5e! sad si mi malo jasniji!!! Zasto odmah ne kazes da si "Ekomunist" pa bi mi bilo jasno kako ces postati svestenik!!!

Katolici nikada nece prihvatiti
"PRAVOSLAVLJE" A EKUMENISTICKO HOCE"PRAVOSLAVCA KAO STO SAM JA I NEKI OVDE NA FORUMU NECE SIGURNO DA PRIHVATE A MOGU SAMO DA NAS UBIJU,PLJUJU,OBESE NA DRVO,SRAMOTE ITD.

POZDRAV OD GERE.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
[FONT=&quot] [/FONT]
Da ali crkva cuva Istinu Biblijaku i njeno tumacenje razmisli da nije crkve i njenog propovedanja dali bi bilo hriscana danas?

[FONT=&quot]Raznislio sam, i uvek postavljam isto pitanje – Koje Crkve!?[/FONT]

To Sveto predanje se cuva u crkvi i prenosi od Svetog Duha na apostole i sv predanje nije menjano a ni zapisano jer bi onda istine bile dostupne svima i nebi nam trebao Sveti DuhPrevod reci crkva je zajednica i molim vas sve da tako od sada tumcite moje misljenje crkva da mislim na gradjevinu rekao bih HramTo je sarrdy metafora prikaz kako ne razumes glava crkve je Hristos a telo su Svestenici i Episkopi naslednici Apostola i sv predanja koje im je ostavljeno od apostola i koje je vece od BiblijeCrkva moze bez vernika ali ne bez BogaPravoslavna moze se reci i Katolicka jer su i oni HriscaniSve sekte su propale jer nisu imali Istinu i Sveto Predanje koje je Sveti Duh dao Ucenicima(Apostolima) prethodnicima EpiskopaNa dan Silaska Duhova se obelezava Crkvin RodjendanKako ti znas da oni ne ulaze u Carstvo nebesko?
[FONT=&quot]A da li ima nešto u Bibliji da je nama nejasno A IMA VEZE SA SPASENJEM! Pa su stoga sveti oci trebali malo pomoći Bogu i objasniti nama običnim vernicima šta je bog hteo da kaže!?[/FONT]

Jesi bio tamo pa govoris sa nekim dokazima?Ja neznam zapovesti ljudske kojima crkva uci ljude zapovesti koje postuje su Bozije date preko MojsijaKoliko znam Starozavetna crkva pocinje kod AvraamaOni nisu imali nikakve spise niti svete knjige imali su samo Sveto Predanje o nastanku sveto koje su Govorili njima njihovi roditeljiI Mojsije je napisao prvu knjigu postanja pomocu Svetog predanjaTi sad Hriscansku crkvu uporedjujes sa drugim religijama znas sta je rekao o oveme sv Nikolaj VelimirovicNasu veru bi bilo strogo nazvati religijom ona je Vera u Hrista i Hristovo Otkrivenje
[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Ali Bog kaže da nam je Njegov zakon upiso u naše srce! Pa tu je još i predivna Biblija na preko 1.000 strana. Pa nam je Bog u njoj rekao da je data OBIČNIM ljudima a ne VISOKIM INTELEKTUACIMA ………………….I sada šta će nama sveti oci i predanja i gurui i vođe i lideri, i ….. kada sve imamo u Bibliji i našem telu? Nema potrebe da idem ni tamo ni vamo, već samo da se ne odvajm o biblije (čitanje I istraživanje) i Boga![/FONT][FONT=&quot][/FONT]

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Opet te ne razumem brate tum5e! kazes da je nasa crkva opstala!!! a druge nisu!!! Koje to nisu opstale?? Ako uzmes Budisticku crkvu,hinduisticku,jevrejsku,islamsku itd one su sve do danas opstale!!! ali takodje su u "EKUMENIZMU" One imaju jednog boga,boga zemlje a ne Boga cele vaseljene.

Napisao tum5e:
gresis mislio sam na zajednicu ili na svestenike da mizlim na gradjevinu rekao bih Hram zato ispeci pa reci
Ti pricas o crkvi kao narodu a ja o crkvi kao Episkopima i svestenicima

Odgovara Gera:
Ja ne gresim! ja znam da si mislio na svestenike,zajednicu zato sam ti i postavio 24 glavu matveja!!! jer fariseji i knjizevnici i jesu danasnji svestenici i zajednistvo.

Ukapiro sam ja 100% posto a ne 60% brate moj,a temu o svinjskom si postavio kao navodno da ga ne treba jesti, a vec na drugoj strani sam sebi protivrecis i govoris da ga treba jesti u pravoslavlju.Skoro da si uspeo da posvadjas prave hriscane ali slava Bogu nisi uspeo!!!ja sam prvi provalio da je to prava provokacija za hriscane koji se ovde na forumu bore protiv antihriscana.Mi se ne slazemo u svemu ali,smo dovoljno pametni da je ta tema provokativna.
Zato i nisam bas mnogo ucestvovao na toj temi o svinjskom mesu.

Isus se jeste molio u hramu Ali ocu ane svestenicima!! dali si procitao u Bibliji da je isus poljubio ruku nekom svesteniku u hramu,ili da se poklonio,ili koga nazvao oce??? Nigde to neces naci u Bibliji.A takodje ikoni,idolu.

Pozdrav od Gere brate tum5e.

Ovde ja negovorim o drugim religijama vec o sektama koje su kao i vi mislili da znaju i imaju istinu jer imaju Sveto Pismo ali nisu imali istinu i zato su propali jer opstaje samo jedna Hriscanska crkva Istinita ako nije sto jos postoji

Grdno se varas uopste nisu kao oni jel imas neki dokaz?
jesi svedok necega?
Ja jesam i znam kako je
Danasnji svestenici nisu kao nekadasnji fariseji oni propovedaju Hriscanstvo i siromasno zive u skladu sa verom i kao ti i ja Ocekuju Spasitelja uskoro to su mi rekli a vidi se da ne lazu jer nisu znali ko sam kad su mi govorili dosta im je zivota i gledanja propasti vere i naroda i sa neiscekivanjem ocekivaju spasitelja!

Nisi razumeo ja ne jedem i necu
pomesao si postove ja sam mozda rekao da nije jako vazno nije vazno ni za jevreje jer je to telesna bolest i ne spada u greh u dusevnu bolest zato nam je vazno samo na zemlji ja sebi ne protivrecim ako si video gde citiraj pa cu ti objasniti
Ako si me pomesao sa nekim nema veze i Laodikeji se desilo svi mi gresimo

Svestenicima se ne klanjamo i ne ljubimo ruke njih radi

Tako se prima Blagoslov a to sto neki otrgnu svesteniku ruku i ljube e to i komentarisem versko neobrazovanje Srba pre svega

Tu temu sam postavio da bih dokazao da Srpski narod gresi a te grehe smatra ispravnim kao jedenje svinjskog 95% srba nezna da je Bog jedenje svinjskog zabranio telesnog zdravlja radi a ne dusevnog
Ne boj se mnogo grese stavicu ja jos tema vec pomenutih sa tvoje strane o svetiteljima ali ja postavljanje tih tema iako sam tek sada shvatio ne nameravam svadjati hriscane vec ukazati na necije greske a to sto se necija misljenja razlikuju

Sarrdy je taj koji je skrenuo minimalno 10 puta sam pomenuo da to ne vazi za nas ulazak u raj ali on nikako da se otkaci od te misli
A sto je neko jak na recima ovde a tezak na delima da prestane da bude rob hrane to je njegova stvar

Bog je jasno rekao Jedite to ti to i nemojte to i to

Zasto onda se suprostavljati direktnoj misli Bozijoj ako je nesto rekao a Sin taj zakon potvrdio recima Ja sam dosao da potvrdim stare zakone a ne da donesem nove
A to je stari Levitski zakon koji se ponavlja na dva mesta
Zasto onda pametovati i izvrtati direktne reci Bozije sa nekim zakonetkama apostola koji su takodje postovali taj zakon i vidi se da nisu svojim zagonetnim recima na to mislili
A ako nekom savest ne da mira kao Sarrdy
onda je to znak da nije u pravu i da treba da bude jak na delima i da ispostuje reci Bozije a ne da slusa sebe

Mnogo puta si sigurno pokusao nesto da uradis recimo da kupis sladoled i kazes u sebi ne a onda se cuje iz tebe a zasto?
to progovara djavo a jak je covek koji na to kaze ne a vi morate takvi biti kad kod strv od svinje vidite izvoli procitaj 3. knjiga mojsijeva 11 glava otvori Bibliju i reci svoje misljenje koje nije drugacije od mojeg
I ja kad sam video prestao sam a znas zasto pre svega?
Jer Bog reci stvori sve a recima i zakon daje i Bog uvek u pravu je covek nikad

Kazes nije se klanjao ikoni ni idolu dali sam ti ja rekao da to radim???

Pozdrav

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
NE ,NE, NE SVAKI SVESTENIK UCI!! ALI SVAKI ZNA U STA SE UPUSTA.NEKI IZADJU IZ CRKVE, A NEKI OSTANU I PRODUZAVAJU DA VARAJU NAROD.

Pozdrav.

Kako varaju narod propovedanjem Hriscanstva i citanjem Jeandjelja svake njedelje na svetoj Liturgiji Isprate svakog na onaj svet i Krste decu po Hristovoj zapovesti?
Ako je to varanje onda I ti i ja ovde varamo narod

Natrag