Opet te ne razumem brate tum5e! kazes da je nasa crkva opstala!!! a druge nisu!!! Koje to nisu opstale?? Ako uzmes Budisticku crkvu,hinduisticku,jevrejsku,islamsku itd one su sve do danas opstale!!! ali takodje su u "EKUMENIZMU" One imaju jednog boga,boga zemlje a ne Boga cele vaseljene.
Napisao tum5e:
gresis mislio sam na zajednicu ili na svestenike da mizlim na gradjevinu rekao bih Hram zato ispeci pa reci
Ti pricas o crkvi kao narodu a ja o crkvi kao Episkopima i svestenicima
Odgovara Gera:
Ja ne gresim! ja znam da si mislio na svestenike,zajednicu zato sam ti i postavio 24 glavu matveja!!! jer fariseji i knjizevnici i jesu danasnji svestenici i zajednistvo.
Ukapiro sam ja 100% posto a ne 60% brate moj,a temu o svinjskom si postavio kao navodno da ga ne treba jesti, a vec na drugoj strani sam sebi protivrecis i govoris da ga treba jesti u pravoslavlju.Skoro da si uspeo da posvadjas prave hriscane ali slava Bogu nisi uspeo!!!ja sam prvi provalio da je to prava provokacija za hriscane koji se ovde na forumu bore protiv antihriscana.Mi se ne slazemo u svemu ali,smo dovoljno pametni da je ta tema provokativna.
Zato i nisam bas mnogo ucestvovao na toj temi o svinjskom mesu.
Isus se jeste molio u hramu Ali ocu ane svestenicima!! dali si procitao u Bibliji da je isus poljubio ruku nekom svesteniku u hramu,ili da se poklonio,ili koga nazvao oce??? Nigde to neces naci u Bibliji.A takodje ikoni,idolu.
Pozdrav od Gere brate tum5e.
Ovde ja negovorim o drugim religijama vec o sektama koje su kao i vi mislili da znaju i imaju istinu jer imaju Sveto Pismo ali nisu imali istinu i zato su propali jer opstaje samo jedna Hriscanska crkva Istinita ako nije sto jos postoji
Grdno se varas uopste nisu kao oni jel imas neki dokaz?
jesi svedok necega?
Ja jesam i znam kako je
Danasnji svestenici nisu kao nekadasnji fariseji oni propovedaju Hriscanstvo i siromasno zive u skladu sa verom i kao ti i ja Ocekuju Spasitelja uskoro to su mi rekli a vidi se da ne lazu jer nisu znali ko sam kad su mi govorili dosta im je zivota i gledanja propasti vere i naroda i sa neiscekivanjem ocekivaju spasitelja!
Nisi razumeo ja ne jedem i necu
pomesao si postove ja sam mozda rekao da nije jako vazno nije vazno ni za jevreje jer je to telesna bolest i ne spada u greh u dusevnu bolest zato nam je vazno samo na zemlji ja sebi ne protivrecim ako si video gde citiraj pa cu ti objasniti
Ako si me pomesao sa nekim nema veze i Laodikeji se desilo svi mi gresimo
Svestenicima se ne klanjamo i ne ljubimo ruke njih radi
Tako se prima Blagoslov a to sto neki otrgnu svesteniku ruku i ljube e to i komentarisem versko neobrazovanje Srba pre svega
Tu temu sam postavio da bih dokazao da Srpski narod gresi a te grehe smatra ispravnim kao jedenje svinjskog 95% srba nezna da je Bog jedenje svinjskog zabranio telesnog zdravlja radi a ne dusevnog
Ne boj se mnogo grese stavicu ja jos tema vec pomenutih sa tvoje strane o svetiteljima ali ja postavljanje tih tema iako sam tek sada shvatio ne nameravam svadjati hriscane vec ukazati na necije greske a to sto se necija misljenja razlikuju
Sarrdy je taj koji je skrenuo minimalno 10 puta sam pomenuo da to ne vazi za nas ulazak u raj ali on nikako da se otkaci od te misli
A sto je neko jak na recima ovde a tezak na delima da prestane da bude rob hrane to je njegova stvar
Bog je jasno rekao Jedite to ti to i nemojte to i to
Zasto onda se suprostavljati direktnoj misli Bozijoj ako je nesto rekao a Sin taj zakon potvrdio recima Ja sam dosao da potvrdim stare zakone a ne da donesem nove
A to je stari Levitski zakon koji se ponavlja na dva mesta
Zasto onda pametovati i izvrtati direktne reci Bozije sa nekim zakonetkama apostola koji su takodje postovali taj zakon i vidi se da nisu svojim zagonetnim recima na to mislili
A ako nekom savest ne da mira kao Sarrdy
onda je to znak da nije u pravu i da treba da bude jak na delima i da ispostuje reci Bozije a ne da slusa sebe
Mnogo puta si sigurno pokusao nesto da uradis recimo da kupis sladoled i kazes u sebi ne a onda se cuje iz tebe a zasto?
to progovara djavo a jak je covek koji na to kaze ne a vi morate takvi biti kad kod strv od svinje vidite izvoli procitaj 3. knjiga mojsijeva 11 glava otvori Bibliju i reci svoje misljenje koje nije drugacije od mojeg
I ja kad sam video prestao sam a znas zasto pre svega?
Jer Bog reci stvori sve a recima i zakon daje i Bog uvek u pravu je covek nikad
Kazes nije se klanjao ikoni ni idolu dali sam ti ja rekao da to radim???
Pozdrav