Da li postoji religija u kojoj postoji istina ?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Не виде, не чују, ослањају се на оне људе који су продали цркву нашу и веру у Христа. Запаковали су све у лепе обланде патриотизма, обичаја, наводног правоверја, а не виде да их воде у пропаст. Ево шта следи:

20. И остали људи који не бише побијени злима овим, не покајаше се од дела руку својих да се не поклањају ђаволима ни идолима златним и сребрним и бронзаним и каменим и дрвеним, који не могу видети ни чути, ни ходити;
21. Нити се покајаше од убиства својих, ни од чарања својих, ни од курварства свог, ни од крађа својих. (Откривење 9)

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
[FONT="]Poštujem tvoje mišljenje, samo se ne slažem sa njim. Za razliku od tebe ja smatram da nam nema spasenja bez dve stvari. Biblijske istine i Biblijske ljubavi. A SVETA PREDANJA od svetih otaca i ostalih gurua – nemaju veze sa spasenjem. Jer trebamo više verovati Bogu nego ljudima.[/FONT] [FONT="]Nisam baš ovo razumeo, pa te molim da mi objasniš. Jel to znači da je Crkva:[/FONT] [FONT="]1.[/FONT][/COLOR][/B][FONT="] Duhovno telo – ljudi okupljenij u Hristu, čiji je prvosveštenik Isus? ili[/FONT] [FONT="]2.[/FONT][/COLOR][/B][FONT="] Građevina na kojoj stoji natpis Hrišćanska verska zajednica…………. I ima krst, ili nema sve jedno.[/FONT] [FONT="]Koja Crkva – nisam ovo razumeo? Kada kažeš naša,[/FONT] [FONT="]Kao što sam i dosta puta napomenuo, a mogu ti potvrditi mojim postovima – što pastiri (pastori, starešine, sveštenici, propovednici, vodeće telo…………….) ne ulaze u Nebesko Carstvo, a ne dozvoljavaju stadu da uđe, jer ih uče zapovestima ljudskim umesto Božijim. Jer svi imaju neke svete oce, predanja, gurue…………. nema jedna Crkva da nema takve neke ‘’male bogove’’. I više se oslanjaju na njihove spise, ili ih jako puno primenjuju u praksi, nego na Bibliju![/FONT]
Da ali crkva cuva Istinu Biblijaku i njeno tumacenje razmisli da nije crkve i njenog propovedanja dali bi bilo hriscana danas?To Sveto predanje se cuva u crkvi i prenosi od Svetog Duha na apostole i sv predanje nije menjano a ni zapisano jer bi onda istine bile dostupne svima i nebi nam trebao Sveti DuhPrevod reci crkva je zajednica i molim vas sve da tako od sada tumcite moje misljenje crkva da mislim na gradjevinu rekao bih HramTo je sarrdy metafora prikaz kako ne razumes glava crkve je Hristos a telo su Svestenici i Episkopi naslednici Apostola i sv predanja koje im je ostavljeno od apostola i koje je vece od BiblijeCrkva moze bez vernika ali ne bez BogaPravoslavna moze se reci i Katolicka jer su i oni HriscaniSve sekte su propale jer nisu imali Istinu i Sveto Predanje koje je Sveti Duh dao Ucenicima(Apostolima) prethodnicima EpiskopaNa dan Silaska Duhova se obelezava Crkvin RodjendanKako ti znas da oni ne ulaze u Carstvo nebesko?Jesi bio tamo pa govoris sa nekim dokazima?Ja neznam zapovesti ljudske kojima crkva uci ljude zapovesti koje postuje su Bozije date preko MojsijaKoliko znam Starozavetna crkva pocinje kod AvraamaOni nisu imali nikakve spise niti svete knjige imali su samo Sveto Predanje o nastanku sveto koje su Govorili njima njihovi roditeljiI Mojsije je napisao prvu knjigu postanja pomocu Svetog predanjaTi sad Hriscansku crkvu uporedjujes sa drugim religijama znas sta je rekao o oveme sv Nikolaj VelimirovicNasu veru bi bilo strogo nazvati religijom ona je Vera u Hrista i Hristovo Otkrivenje

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Nikako da shvatim!sta si ovim hteo reci?Dali je crkva Istinina ili nije?

Sta su arijanci imali kakvu istinu,bibliju,crkvu?

Crkva je tamo gde su dvoje ili troje i sam Isus o tome govori!Tamo gde su dvoje ili troje i ja sam s vama!!!

Crkva su ljudi a ne gradjevina kako ti mislis!Jer Bog ne zivi u rukotvorevinama majstora,U nasoj SPC-vi vise nema istine puna je paganstine,rukotvorenjima-narodnih obicaja.Tamo se vise postuje Sv Djordje nego,sam Gospod,Kao Sv Djordje ubiva azdahu!!!

Smesno a kad pitas popove ko je Sv Djordje oni pojma nemaju ili nece da kazu.Onaj koji se borio protiv azdahe je sam Isus Hrist,a pomagao mu je u tome Arhangel Mihail a ne Djordje.(CITAJ KNJIGU DANIELA) U bibliji nema nikakvog Djordja brate!!!

Niti je ikada Isus prikazao da se postuju ikone,slave slave nekih svetaca a zanemari ime Gospodnje.

Onaj koji cita bibliju dobro zna da je (OTAC,GLAVA HRISTU A HRISTOS JE GLAVA CRKVI,HRISTOS JE GLAVA MUSKARCU A MUSKARAC JE GLAVA ZENI A CRKVA SU LJUDI) A ne tamo neki sveci koji su prah i pepeo,u redu oni su svoje zivote posvetili Bogu ali Bog nikada nije naredio da ih se svetkuje vise negoli samog Boga,sto se danas i radi u crkvi.

Niko iz nas nije protiv crkve a protiv onoga sto je u crkvi!!!

da bi bolje shvatio o cemu se radi procitaj 23 glavu Mateja celu.

1 Tada Isus reče k narodu i učenicima svojim

2 Govoreći: Na Mojsijevu stolicu sedoše književnici i fariseji.

3 Sve dakle što vam kažu da držite, držite i tvorite; ali šta oni čine ne činite; jer govore a ne čine.

4 Nego vežu bremena teška i nezgodna za nošenje, i tovare na pleća ljudska; a prstom svojim neće da ih prihvate.

5 A sva dela svoja čine da ih vide ljudi: raširuju svoje amajlije, i grade velike skute na haljinama svojim.

6 I traže začelje na gozbama i prva mesta po zbornicama,

7 I da im se klanja po ulicama, i da ih ljudi zovu: Ravi! Ravi!

8 A vi se ne zovite Ravi; jer je u vas jedan Ravi Hristos, a vi ste svi braća.

9 I ocem ne zovite nikoga na zemlji; jer je u vas jedan Otac koji je na nebesima.

10 Niti se zovite Učitelji; jer je u vas jedan učitelj Hristos.

11 A najveći između vas da vam bude sluga.

12 Jer koji se podiže, poniziće se, a koji se ponižuje, podignuće se.

13 Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što zatvarate carstvo nebesko od ljudi; jer vi ne ulazite niti date da ulaze koji bi hteli.

14 Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što jedete kuće udovičke, i lažno se Bogu molite dugo; zato ćete većma biti osuđeni.

15 Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što prohodite more i zemlju da bi prisvojili jednog, i kad ga prisvojite, činite ga sinom paklenim, udvoje većim od sebe.

16 Teško vama vođe slepe koji govorite: Ako se ko kune crkvom ništa je; a ako se ko kune zlatom crkvenim kriv je.

17 Budale slepe! Šta je veće, ili zlato, ili crkva koja zlato osveti.

18 I ako se ko kune oltarom ništa je to, a koji se kune darom koji je na njemu kriv je

19 Budale slepe! Šta je veće, ili dar, ili oltar koji dar osveti?

20 Koji se dakle kune oltarom, kune se njim i svim što je na njemu.

21 I koji se kune crkvom, kune se njom i Onim što živi u njoj.

22 I koji se kune nebom, kune se prestolom Božjim i Onim koji sedi na njemu.

23 Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što dajete desetak od metvice i od kopra i od kima, a ostaviste šta je najpretežnije u zakonu: pravdu i milost i veru; a ovo je trebalo činiti i ono ne ostavljati.

24 Vođe slepe koji oceđujete komarca a kamilu proždirete.

25 Teško vama književnici i fariseji, licemeri što čistite spolja čašu i zdelu a iznutra su pune grabeža i nepravde.

26 Fariseju slepi! Očisti najpre iznutra čašu i zdelu da budu i spolja čiste.

27 Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što ste kao okrečeni grobovi, koji se spolja vide lepi a unutra su puni kostiju mrtvačkih i svake nečistote.

28 Tako i vi spolja se pokazujete ljudima pravedni, a iznutra ste puni licemerja i bezakonja.

29 Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što zidate grobove prorocima i krasite rake pravednika,

30 I govorite: Da smo mi bili u vreme svojih otaca, ne bismo s njima pristali u krv proroka.

31 Tim samo svedočite za sebe da ste sinovi onih koji su pobili proroke.

32 I vi dopunite meru otaca svojih.

33 Zmije, porodi aspidini! Kako ćete pobeći od presude u oganj pakleni?

34 Zato evo ja ću k vama poslati proroke i premudre i književnike; i vi ćete jedne pobiti i raspeti a jedne biti po zbornicama svojim i goniti od grada do grada,

35 Da dođe na vas sva krv pravedna što je prolivena na zemlji od krvi Avelja pravednog do krvi Zarije sina Varahijinog, koga ubiste među crkvom i oltarom.

36 Zaista vam kažem da će ovo sve doći na rod ovaj.

Nadam se da si shvatio!!!

Nije rec o crkvi a o onima koji su u njoj brate tum5e.
Isus je sam bezao iz hrama i ucio ljude na livadama sta mislis zasto? Zasto je Bog tri puta unistio solomonov hram?Zasto je ostao samo zid placa do dan danas? Upravo zbog 23 glave koju sam rti citirao,boldovao crvenim.

Razmisli malo brate tum5e nemoj da srljas u propast.

Pozdrav od Gere.

Hteo sam da kazem da je nasa crkva Istinita i da je zato opstala a da su druge bile neistinite i nisu imale istinu i da su zato propale
Nisu imali Istinu zato su propali a takva je i sudbina danasnjih JS i dr.

gresis mislio sam na zajednicu ili na svestenike da mizlim na gradjevinu rekao bih Hram zato ispeci pa reci
Ti pricas o crkvi kao narodu a ja o crkvi kao Episkopima i svestenicima
Zar jos nisi ukapirao da ja u 60% postova komentarisem narod(vernike)
kao i Teme ono o svinjskom sam bas zato stavio da komentarisem to sto narod jede i smatra ispravnim ako i mnoge sruge stvari
Isus se cesto molio u Hramu

Pre nego sto zatrazis da razumem tvoj citat iz Biblije ti razumi moj post

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Hristos jeste osnovao Duhovnu crkvu ali ne i paganstvo koje su svestenici od II veka pa naovamo uveli u crkve kao na primer ovo:Pogledajte prilog 27434 Pogledajte prilog 27435Pogledajte prilog 27436Pogledajte prilog 27437Pogledajte prilog 27438 pogledaj pa uporedi sve slike pa razmisli sta u pravoslavlju radi znak rogatog na slikama pa jos jednom razmisli kuda te vode danasnji svestenici.

P.S
Obrati paznju na pravoslavni hram! iznad vrata sta vidis?to je u stvari sve videce oko masona.

Pozdrav od Gere.

SPC uci da podizanje ta dva prsta je Djavolski znak i ko god to uradi osecace se bolje ali ce mu dusa biti manja

reci mi de nadje te slike raspitacu se i siguran sdam da postoji objasnjenje

Jer svaki svestenik zna i u svakoj se skoli uci na casovima veonauke da je to zlo

I za svevidece oko cu da se raspitam

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Hristos jeste osnovao Duhovnu crkvu ali ne i paganstvo koje su svestenici od II veka pa naovamo uveli u crkve kao na primer ovo:Pogledajte prilog 27434 Pogledajte prilog 27435Pogledajte prilog 27436Pogledajte prilog 27437Pogledajte prilog 27438 pogledaj pa uporedi sve slike pa razmisli sta u pravoslavlju radi znak rogatog na slikama pa jos jednom razmisli kuda te vode danasnji svestenici.

P.S
Obrati paznju na pravoslavni hram! iznad vrata sta vidis?to je u stvari sve videce oko masona.

Pozdrav od Gere.

I ne razumem
sta nije uredu sa ovim ikonostasom na Carskim Dverima?

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Nasa crkva jeste sirila jedno vreme Hriscanstvo ali djaba joj sad to,kad je prihvatila Ekumenizam:[SUP]

5[/SUP] Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što prohodite more i zemlju da bi prisvojili jednog, i kad ga prisvojite, činite ga sinom paklenim, udvoje većim od sebe.
Vidis sam Isus kaze za te koji su prohodilio morei zemlju sta ce biti s njima.

Sve pravoslavne crekve su usle u medjunarodni savez crkava sto znaci (EKUMENIZAM) Ujedinjenje svih sveckih religija da bi stvorili jedinu religiju u (NOVOM SVECKOM PORETKU) Koja ce se na kraju pobiti s jagnjetom.

Nismo mi protiv tebe i crkve dragi moj brate tum5e! a vec protiv onih koji ti zatvaraju oci da ne udjes u carstvo Bozje,protiv onih koji ti govore da je vaznija jedna ikona,slava,mrtvac koga oni sami balzamiraju kao mumiju te im se ljudi klanjaju vise nego Bogu.Odvlace ljude od Boga ,a sam Bog je naredio u drugoj zapovedi evo sta:

"Ne pravi sebi lika (kip) ni oblicja (slike) bilo sta sto je gore na nebu, ili dole na zemlji, ili u vodama pod zemljom. Ne klanjaj im se niti im sluzi. Jer ja, gospod, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kaznjavam greh otaca - onih koji me mrze - na deci do treceg i cetvrtog kolena, a iskazujem milosrdje hiljadama koji me vole i vrse moje zapovedi." (2 mojs. 20:4-6)

Iz ove zapovedi bi trebao da vidis koliko su upravo ti svestenici uveli u zabludu crkvu Hristovu, a ne mi.

Pozdrav brate tum5e od Gere.

SPC takodje uci da ne trbe imati idola medju ljudima
A za sebi zatvaram oci kao buduci svestenik ja sebi zatvaram oci

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Nasa crkva jeste sirila jedno vreme Hriscanstvo ali djaba joj sad to,kad je prihvatila Ekumenizam:[SUP]

5[/SUP] Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što prohodite more i zemlju da bi prisvojili jednog, i kad ga prisvojite, činite ga sinom paklenim, udvoje većim od sebe.
Vidis sam Isus kaze za te koji su prohodilio morei zemlju sta ce biti s njima.

Sve pravoslavne crekve su usle u medjunarodni savez crkava sto znaci (EKUMENIZAM) Ujedinjenje svih sveckih religija da bi stvorili jedinu religiju u (NOVOM SVECKOM PORETKU) Koja ce se na kraju pobiti s jagnjetom.

Nismo mi protiv tebe i crkve dragi moj brate tum5e! a vec protiv onih koji ti zatvaraju oci da ne udjes u carstvo Bozje,protiv onih koji ti govore da je vaznija jedna ikona,slava,mrtvac koga oni sami balzamiraju kao mumiju te im se ljudi klanjaju vise nego Bogu.Odvlace ljude od Boga ,a sam Bog je naredio u drugoj zapovedi evo sta:

"Ne pravi sebi lika (kip) ni oblicja (slike) bilo sta sto je gore na nebu, ili dole na zemlji, ili u vodama pod zemljom. Ne klanjaj im se niti im sluzi. Jer ja, gospod, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kaznjavam greh otaca - onih koji me mrze - na deci do treceg i cetvrtog kolena, a iskazujem milosrdje hiljadama koji me vole i vrse moje zapovedi." (2 mojs. 20:4-6)

Iz ove zapovedi bi trebao da vidis koliko su upravo ti svestenici uveli u zabludu crkvu Hristovu, a ne mi.

Pozdrav brate tum5e od Gere.

Ekumenizam ljudi je dobar ali Ekumenizam vera ne to sam vec pomenuo

Kazes pre II veka zasto je onda sveti episkop Nikolaj Velimirovic koji je ziveo u 20. veku rekao da se SPC bori protiv izjednacavanja crkvi?

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
poelbustera ja znam bolje nego sto ti mislis!poelbuster je ortodox on postuje Gospoda u glavnom po predanju iz I veka,mislim da se neklanja i ne sluzi ikonama,idolima,On je veliki poznavaoc Biblije za razliku od tebe brate tum5e.

Nije vazno kako je nas Gospod (OBESEN,RASPET,ILI RASCERECEN NA DRVETU,KRSTU,) vazno je jedno (ON JE DAO SVOJU KRV ZA NASE SPASENJE!!!)

(ON JE PUT I ISTINA I ZIVOT VECNI SVE DRUGO JE LAZ.)

Pogledajte prilog 27443Pogledajte prilog 27444 TO JA TA CRKVA U KOJU TI VERUJES BRATE TUM5E.

Pogledajte prilog 27445IKONA SV MARIJE S PENTAGRAMOM NA RAMENIMA.Pogledajte prilog 27446 HRAM HRISTA SPASITELJA U RUSIJI

LUSTER (PENTAGRAM)

Pogledajte prilog 27447 SV MARIJA S DETETOM A IZNAD NJENE GLAVE PIRAMIDA S OOKOM MASONA.

RAZMISLJAJ I SAMO RAZMISLJAJ BRATE TUM5E KUDA SRLJAS,A SRLJAS U POGIBIJU.

POOZDRAV OD BRATA GERE.

Ne secam se da sam rekao da se klanjam i sluzim ikonama zao mi je sto izmisljas!
Ja kazem sto vidim a poelbuster i ja smo pricali o dobru crkve hoces citate nasih poruka?!
TO sto imamo zvezdu a imali su i pagani ne cini nas paganima i oni su disali i imali ruke i noge jesmo li mi pagani jer imamo ruke i noge i disemo???

Ti pokazujes zajednicka okupljanja pravoslavaca i katolika i ja te obavestavam da verovatno desavanjem ekumenizma Katolici ce prihvatiti Pravoslavlje
Jer se njihovi svestenici b8une protiv obicaja celibata itd i mi necemo odstupiti od vere vec ce nam se samo oni priduziti a zapisano je

Slaboga u Veri primajte

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Hteo sam da kazem da je nasa crkva Istinita i da je zato opstala a da su druge bile neistinite i nisu imale istinu i da su zato propale
Nisu imali Istinu zato su propali a takva je i sudbina danasnjih JS i dr.
Opet te ne razumem brate tum5e! kazes da je nasa crkva opstala!!! a druge nisu!!! Koje to nisu opstale?? Ako uzmes Budisticku crkvu,hinduisticku,jevrejsku,islamsku itd one su sve do danas opstale!!! ali takodje su u "EKUMENIZMU" One imaju jednog boga,boga zemlje a ne Boga cele vaseljene.

Napisao tum5e:
gresis mislio sam na zajednicu ili na svestenike da mizlim na gradjevinu rekao bih Hram zato ispeci pa reci
Ti pricas o crkvi kao narodu a ja o crkvi kao Episkopima i svestenicima

Odgovara Gera:
Ja ne gresim! ja znam da si mislio na svestenike,zajednicu zato sam ti i postavio 24 glavu matveja!!! jer fariseji i knjizevnici i jesu danasnji svestenici i zajednistvo.

Ukapiro sam ja 100% posto a ne 60% brate moj,a temu o svinjskom si postavio kao navodno da ga ne treba jesti, a vec na drugoj strani sam sebi protivrecis i govoris da ga treba jesti u pravoslavlju.Skoro da si uspeo da posvadjas prave hriscane ali slava Bogu nisi uspeo!!!ja sam prvi provalio da je to prava provokacija za hriscane koji se ovde na forumu bore protiv antihriscana.Mi se ne slazemo u svemu ali,smo dovoljno pametni da je ta tema provokativna.
Zato i nisam bas mnogo ucestvovao na toj temi o svinjskom mesu.

Isus se jeste molio u hramu Ali ocu ane svestenicima!! dali si procitao u Bibliji da je isus poljubio ruku nekom svesteniku u hramu,ili da se poklonio,ili koga nazvao oce??? Nigde to neces naci u Bibliji.A takodje ikoni,idolu.

Pozdrav od Gere brate tum5e.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
SPC uci da podizanje ta dva prsta je Djavolski znak i ko god to uradi osecace se bolje ali ce mu dusa biti manja

reci mi de nadje te slike raspitacu se i siguran sdam da postoji objasnjenje

Pa kad udjes u svakoj pravoslavnoj crkvi bilo daje .grcka,katolicka,ruska,srpska itd (POGLEDAJ DOBRO STA SE KRIJE NA NJIHOVIM ZIDOVIMA,IKONAMA!!!!

Natrag