Da li postoji religija u kojoj postoji istina ?

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Istina !

Imam jednu molbu za sve forumaše:
Jako bih vam bio zahvalan kada bi mi pomogli, a ako mi ne želite pomoći - ja vam neću ništa zameriti, a ako vam treba neka pomoć od mene - vrlo rado ću se odazvati.

Naime evo o čemu je reč:
Već duže vremena pokušavam naći gde mogu čuti svu istinu, bez primesa neistine odnosno laži. I nikako to ne uspevam. Pa vas zato molim da mi kažete gde to mogu naći?
Hvala veliko.
Sve vas pozdravljam sa par stihova.
[FONT=&quot]Матеј 16,[/FONT][SUP][FONT=&quot] 6[/FONT][/SUP][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] А Исус рече им: Чувајте се квасца фарисејског и садукејског. [/FONT][FONT=&quot][/FONT][SUP][FONT=&quot]11[/FONT][/SUP][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Како не разумете да вам не рекох за хлебове да се чувате квасца фарисејског и садукејског?[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][SUP][FONT=&quot] 12[/FONT][/SUP][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Тада разумеше да не рече квасца хлебног да се чувају, него науке фарисејске и садукејске.[/FONT]

[FONT=&quot]Матеј 7,[/FONT][SUP][FONT=&quot] 15[/FONT][/SUP][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Чувајте се од лажних пророка, који долазе к вама у оделу овчијем, а унутра су вуци грабљиви.[/FONT]

[FONT=&quot]1. Коринћ. 5[/FONT][FONT=&quot], [/FONT][SUP][FONT=&quot]6[/FONT][/SUP][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Није добра хвала ваша. Не знате ли да мало квасца све тесто укисели?[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][SUP][FONT=&quot]7[/FONT][/SUP][FONT=&quot] Очистите дакле стари квасац, да будете ново тесто, као што сте пресни; јер и пасха наша закла се за нас, Христос.[/FONT]

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Поента је не кренути путем философије, јер философирање и мудрост овог света само човека бацају у замућену воду, слабе му веру и не може јасно да види истину ([SUP][FONT=&amp]11[/FONT][/SUP][FONT=&amp]Како не разумете да вам не рекох за хлебове да се чувате квасца фарисејског и садукејског?[/FONT][SUP][FONT=&amp] 12[/FONT][/SUP][FONT=&amp]Тада разумеше да не рече квасца хлебног да се чувају, него науке фарисејске и садукејске.)[/FONT]. Тако и многи хришћани базирају своју мудрост на многе књиге и писанија неких свештеника, духовника или монаха, која и не морају бити насупрот Христу, али само следећи Христове речи и апостолске смернице ми јасно видимо где су одступања и где се почиње са лутањима.

Не морамо се превише оптерећивати, битно је да се увек вратимо на наш темељ, камен угаони, и онда можемо поново видети како зидати даље наше знање. То што нам данас нешто није јасно, уопште није толико битно, важно је да прихватамо Жртву и Спасење, а Бог има разлоге што нам све одмах не открива. И боље је тако, студирамо полако сваку мудрост, преиспитујемо себе, држимо се тако далеко од охолости и небриге, већ смо гладни знања и мудрости Божије.

Христ с тобом, пријатељу и брате

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Samo da rezimiram da vidim da li sam te dobro shvatio:
(jer ako sam pogrešno - ode mast u propast) >> Znači jedino danas gde možemo čuti SVU ISTINU je u našoj SOBI ČITAJUĆI BIBLIJU!
Jel tako?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Стварно не знам. До скоро сам мислио да немам са ким да поразговарам, а да није лицемер, да не покушава да унизи све што је мудро и племенито, да се не бави разним паганским ритуалима и окултним учењима мислећи да тако следи Бога и сл. Чак сам сретао људе који верују (говоре) да су месије и свакојаке чудне ствари. Случајно сам доспео на овај форум истражујући нешто и видео да има још неког ко схвата науку или бар има интересовања да учи и схвата.

Сигурно да има свештеника који су мудри и побожни, зато и верујем да су хришћани расути по свету по разним црквама. А стоји она да где се скупе двоје или троје у име Христово, Он ће бити ту.
Што мислиш да ми нисмо Црква? Помислим и ја да нисам достојан или страхујем да нисам у некој заблуди, али вером искреном знам да нас Господ неће дати у пропаст, већ учити свакој мудрости. Овако заједно напредујемо и верујем да и други прате шта пишемо. Важно је да нема предрасуда, већ чисто срце и отворен ум, и ето нових сазнања!

Јако је битно да се помиримо са чињеницом да је реч Божија сада доступна, али то не значи да треба произвољно и охоло да тумачимо. Нема ко да нам други објасни реч до Духа Светога. Молитвом и духовним напретком нам открива шта треба. Нема више пророка који ће нас учити, све је откривено!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
OK, hvala. Ali i to '' Gde se skupe dvoje ili troje - tu sam i ja'' - teško ide. Jer ovaj svet, a malo i ljudski karakter to koči. Tako da je u praksi to gotovo nemoguće sprovesti, mada stih je apsolutno ispravan. Jer kaže poslovica - ''100 ljudi, 100 ćudi''. Tako da je izgleda ona soba jedino pravo rešenje za slušanje CELE ISTINE!

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
OK, hvala. Ali i to '' Gde se skupe dvoje ili troje - tu sam i ja'' - teško ide. Jer ovaj svet, a malo i ljudski karakter to koči. Tako da je u praksi to gotovo nemoguće sprovesti, mada stih je apsolutno ispravan. Jer kaže poslovica - ''100 ljudi, 100 ćudi''. Tako da je izgleda ona soba jedino pravo rešenje za slušanje CELE ISTINE!

Ako su to mogli Apostoli koji su takodje imali nesuglasice mozemo i nas troje biti crkva bez dogme,doktrine (Hristova crkva c biblijom i nista vise) mislim ovde na forumu.

Adriane nisi slucajno na ovom forumu zalutao, sam te Bog doveo kako to? I to odma da naletis na nas zar nije cudno sve to???

Kada sam ja naleteo na ovaj forum znas li koju sam temu prvo citao? Najveca prevara Biblija ,jehovinih svedoka!!! Od brata Poelbustera!!!

Bio sam tada opsednut JS-ma ali buster me je sa svojom temm,argumentima spasao od tih masona.

Pozdrav od Gere braco po Hristu.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Ako su to mogli Apostoli koji su takodje imali nesuglasice mozemo i nas troje biti crkva bez dogme,doktrine (Hristova crkva c biblijom i nista vise) mislim ovde na forumu.

Adriane nisi slucajno na ovom forumu zalutao, sam te Bog doveo kako to? I to odma da naletis na nas zar nije cudno sve to???

Kada sam ja naleteo na ovaj forum znas li koju sam temu prvo citao? Najveca prevara Biblija ,jehovinih svedoka!!! Od brata Poelbustera!!!

Bio sam tada opsednut JS-ma ali buster me je sa svojom temm,argumentima spasao od tih masona.

Pozdrav od Gere braco po Hristu.
A Poelbuster, a Poelbuster !? Kao četvrti.
Koliko sam shvatio i on pripada nama. U duhu. U Crkvi ne, ali je to manje važno, jer ne spašava Crkva već Božiji Duh koji je u nama.
Pa možda čak i Harmagedon, i Risko i Malecki i Apolokec AA - ali oni to ne shvataju, već misle (jako pogrešno) da ih mi mrzimo i želimo zapaliti na lomači. A ISTINA je da im više mi želimo dobro nego njihova Skupština JS! Koji paradoks!

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ту је и Трипо, само је изгледа узео годишњи, мало да одмори као и Poelbuster :)

Лаодикеја, Мика и tum5e се са нама слажу 99%, тако да имамо поприлично добар састав, а што је најважније коректан. Од како се дописујемо, много сам научио и то потире тврдње да је интернет бескористан и да нема смисла.

Читајући старије постове видео сам да има још чланова који су изузетно образовани што се тиче Писма, само нису више активни. Чак сам видео постове који су скоро исти као моји (наши). Да не заборавим и све оне који прате, али се не укључују у расправе. Верујем да свако ко жели да учи и нема предрасуда може да напредује.

Ту су и наши "противници", који оспоравају Писмо, али су максимално коректни и понекад мало "боцну", али све то изгледа као духовни тренинг и може да помогне и њима (јако битно), а и нама да се изгубе предрасуде и ставови које су нам инсталирали путем медија, неких књига и у породици (школи).

Можда се и не слажемо увек у свему, али показујемо зрелост и озбиљност да променимо мишљење, али да нам вера остане чиста када и увидимо нешто што пре нисмо.

Хвала, друштво!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Samo da rezimiram da vidim da li sam te dobro shvatio:
(jer ako sam pogrešno - ode mast u propast) >> Znači jedino danas gde možemo čuti SVU ISTINU je u našoj SOBI ČITAJUĆI BIBLIJU!
Jel tako?

Ja kazem ne istina je u crkvi i crkva cuva istinu i arijanci i sve sekte su imali bibliju ali ne i crkvu i istinu i svi su propali i hriscanska crkva je bila mala kao i sve te sekte ali nije propala jer je istinska a kad se hriscanstvo razvijalo propovedalo se kao i sad u Pravoslavnoj crkvi i ja ti zelim najbolje zato ti kazem bez crkve nema spasenja bez svetog predanja jer je cak i Mojsije pomocu svetog predanja i niceg drugog uspeo da napise svoju prvu knjigu

Hristos je osnovao ovu cekvu koju hulite vi koji se smatrate pravoslavcima i to je njegova nauka koja se propoveda

Crkva je duhovno telo Hristos je glava crkva telo a narod udovi dali crkva moze bez udova?
Da!
A bez glave?
Ne!

Kao nasa crkva neistinita opstaje neistinita i jedina koja je prosirila Hriscanstvo?
Sta imas protiv crkve

Natrag