Хајде да укратко појасним. Право је чудо да се данас неко и интересује за Бога и правилно исповедање вере. С обзиром да су све цркве - деноминације запале у тешку апостасију (отпадништво, екуменизам), човек остаје збуњен куда да се окрене, коме да се обрати. Ионако га муче разна питања на која нема одговор, па још они који треба да му помогну уопште и не мисле о тим стварима. Сви су се окренули ка световном и зато људи који траже одговоре углавном лутају по разним јеретичким учењима.
Истина је била и увек ће бити у Господу Исусу Христу, Сину Божијем који је Бог отеловљен Духом Светим преко своје Речи. И који положи живот за нас, не би ли нас одвојио од греха и смрти, искупио једном заувек. То је једина религија, тј. поновно повезивање за Богом
(ре и
лигаре) преко прихватања жртве коју је Христ несебично даровао људима. То је изнад сваке зидане зграде коју неко зове црква, изнад сваке философије и људског мишљења, то је изнад сваке друге истине. То је религија и то је Истина.
Свако ко напада Христа да је створен, да је неки анђео "телепортован" у Марију (сачувај ме, Боже!), да је Дух нека сила, а не везивно ткиво Цркве (праве којој је Христ првосвештеник) и да је Дух тај који одлучује коме ће који дар дати, тај напада самог Бога Оца који кроз своју Реч све створи. Ја сам негде покушао стрпљиво да појасним како је Бог Отац свом Сину.
Молио бих вас да одгледате овај видео, ма шта мислили о православљу. Видећете да је Црква (Христова) изнад сваке световне цркве и да Бог има људе у многим од тих световних, тамо где Он сматра да треба. Они ће се повезивати без предрасуда, а сходно томе ја нисам нападао друге говорећи да су овакви или онакви. Нападаћу ова крива учења, а не људе, слушаћу туђе савете и критике. Тако се долази до те Истине по савету апостола, а не нападањем и извртањем речи Божије (Светог Писма).