Атеизам или безбожништво није ништа ново, исто као и многобоштво или паганство. Све су то старе науке које срећемо тик после прогонства из Едема. Толико се намножише, да само један човек оста веран истини. После тога видимо да поново ради људска машта па имамо наставак приче који је и дан данас видљив, прихватили ми то или не. С обзиром да имам образовање из техничких наука, а у задње време пливам у мору најновије науке - генетике, смело тврдим да ништа не оспорава Бога већ може делимично да објасни неке библијске феномене или чуда, прецизније. Ако кренемо од чињенице да је у Писму пронађен податак да је Земља округла, о чему онда причамо? Сви су веровали да је равна плоча, а наводно су били напредни у науци. Тек се скоро прихватило да је округла, не морам даље да наводим примере.
Да наука (мислим на дисциплине које се изучавају у данашњој школи) нема везе са религијом, то неће рећи ни један хришћанин. Свако знање (исправно) било о материјалном или духовном свету је од Бога. Лоше је окретати науку против онога који је и створио.
Знам да наука не функционише без доказа, међутим, онда имамо проблем. Теорије се уче као истине и нема алтернативе. Свака алтернатива се побија, поготову ако спомиње Бога. Таман посла Њега да укључимо, то је нешто сасвим друго, Он нема никакве везе са било чим. Део је бајки за лаку ноћ, а ми ћемо тражити нашег човека-мајмуна, па макар га нашли за 3 000 година. Сигурно ћемо га онда наћи. Лоше је учење да је наука насупрот Писму, да то нема везе једно са другим, доказ је веома очигледан и може се лако проверити. Причај о лажној еволуцији - сви ће те поздравити, нападни еволуцију или је искључи из опција - бићеш протеран из школе, факултета ако си професор, из владе ако си министар. Има ли већег доказа од тога да се систематски форсира нешто што нема нити ће имати доказа (сем, наравно, лажних)?
Живимо у времену када влада лажна слобода избора, када се говори да имамо слободу уопште, а сваки наш корак ка слободи је везан законским актом да нас казни или натера да прихватимо успостављени систем.
Аксиом је оно што се не доказује него се узима за репер или почетни образац (тачну тврдњу) када разматрамо неке теорије. Дакле, ако је мој аксиом да има Бога, а нечији да га нема, а на томе заснивамо све остало што посматрамо, неко је од нас у дебелој заблуди па почиње да лута и никако му се коцкице не поклапају. Зато стално мења исказе и теорије. Што се мене тиче, све се поклапа и има смисла када заступам аксиом да има Бога.
Још једна од глупости Њу ејџ учења је да је истина релативна ствар. Шта то значи? Ако је нешто истина за тебе, не мора да значи да је истина за мене. Тотална глупост.
Нешто је или истина или лаж, нема релативног. Или је зид од камена или није, или постоји или уопште није ни изграђен. Философ би рекао: постоји материјал, значи да постоји и зид, само није још добио форму (тако бих ја рекао да сам млађи
).