Da li postoji religija u kojoj postoji istina ?

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Biblija je istinita.
Nazalost,u sotoninom je interesu da pravi zabunu medju ljudima,i to je i uradio unosenjem sektastva u hriscansku skupstinu.
Zato danas,Bibliju tumaci kako ko hoce,ali su dela ta po kojoj se poznaju sektasi od pravih hriscana.
Titu 1:2
[SUP]2[/SUP] Za nadu večnog života, koji obeća nelažni Bog pre vremena večnih,

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Не каже: над округом, већ кругом земаљским (кружни облик), а становници су тако мали за њега да скакућу као скакавци. Разастро је небеса као платно и разапео их као шатор за стан. Не говори о облику небеса, него о начину постављања и положају. Мислим да је свима то јасно, не мора човек да буде верник да то види.

Углавном нема ни везе много, пишем због оних који траже одговор и оних који су нашли па да виде да нису сами у вери и да не посустају. Тешко да могу убедити оне који траже изговор да неверују. То никад не радим, јесам у почетку, па сам схватио неке ствари и прочитао једну реченицу у којој Христ говори апостолима како да шире јеванђеље и коме. У зависности од интересовања, наравно. Неки сматрају да морају да убеђују људе, да скоро насилно (и психичко насиље ту убрајам) шире радосну вест. То је неправилно, може се само напоменути, па ако нема интересовања - ћаос, одо` ја даље.

Vidiš kako istu rečenicu shvatamo na različite načine. Ne bih sada da se naduravamo o krugu i okrugu, jer za tebe je to, izgleda, neka razlika, dok za mene nije - kružni oblik je i jedno i drugo, ali nije loptasti ni jedno ni drugo. I ne tražim ja nikakav izgovor što ne vjerujem, jer mi za to ne treba izgovor. Stvar je u tome kako čitamo i poimamo ono što piše u svetim knjigama. Naravno, svako ima pravo da to shvata na svoj način - da vjeruje ili ne vjeruje u ono što tamo piše, i ja se ovdje nikada ne bih upuštao u raspravu o tome - zašto neko vjeruje, ali kada se pokušavaju neke nelogičnosti i apsurdnosti (kojih su svete knjige prepune), prikazati kao logične i suvisle, onda se zdrav razum pobuni i otuda reakcija.
S druge strane, nameće se jedno suštinsko pitanje, kada je riječ o jeziku i razumjevanju Biblije. To pitanje glasi: kome je Bog namjenio svoju riječ iskazanu u Bibliji - svim svojim stvorenjima, (u odabranom ili neodabranom narodu, nebitno) ili samo uskom krugu odabrane duhovne elite? Čekam da mi neko od apolegeta vjere odgovori na ovo pitanje.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Biblija je dana svim ljudima.
Danas je ima u celini ili delovima na svakom jeziku ili akcentu na zemlji.
Zar bi to bilo moguce da nije od Boga?
I pored ogromnog vekovnog neprijateljstva prema Bibliji ,ona je sve to prezivela.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Biblija je dana svim ljudima.
Danas je ima u celini ili delovima na svakom jeziku ili akcentu na zemlji.
Zar bi to bilo moguce da nije od Boga?
I pored ogromnog vekovnog neprijateljstva prema Bibliji ,ona je sve to prezivela.
Očito nisi razumio poentu moga pitanja. Nebitno je to da li fizički data i dostupna svim ljudima (nekada ni to nije bila), nego je suština pitanja kome je njena riječ bila namjenjena?

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Ne znam dal sam te dobro razumeo,koja je srz tvoga pitanja.
Bog je Bibliju dao svim ljudima ,da svi saznaju sta u njoj pise,
a kako ce ko reagovati? ,to svako odlucuje za sebe.
Ja sam barem tako shvatio tvoje pitanje.
Mozda je neko shvatio drugacije,pa ce da kaze.
Biblija je data samo ljudima koji su krotki,dobri.
Neko treci ce da kaze,da je Biblija data samo eliti,posebnom sloju koje je najbolje objasnjava narodu,nije za laike...
Cetvrti ovo,peti ono....

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ne znam dal sam te dobro razumeo,koja je srz tvoga pitanja.
Bog je Bibliju dao svim ljudima ,da svi saznaju sta u njoj pise,
a kako ce ko reagovati? ,to svako odlucuje za sebe.
Ja sam barem tako shvatio tvoje pitanje.
Mozda je neko shvatio drugacije,pa ce da kaze.
Biblija je data samo ljudima koji su krotki,dobri.
Neko treci ce da kaze,da je Biblija data samo eliti,posebnom sloju koje je najbolje objasnjava narodu,nije za laike...
Cetvrti ovo,peti ono....
Ne, ne vjerujem ti. Razumio si ti veoma dobro srž moga pitanja, ali, iz razumljivog razloga se praviš da nisi. Ako ipak griješim, ako stvarno nisi razumio, da pokušam postaviti jasnije pitanje. Dakle, kada je Bog diktirao Bibliju, je li mu bilo stalo da ga razumije svaki njegov stvor, ili samo odabrana duhovna elita?

Jevrejskom narodu.
Za ovo pitanje je to nebitno - kom narodu, nego je bitno da li svakom pripadniku toga naroda?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
Pa jeste, onom najprostijem narodu, nije još tada bilo povlašćenih, niti Masona, barem koliko sam ja u Bibliji pročitala, mada to i sam znaš. Otkud ta priča o povlašćenima? To nisam primjetila u Bibliji nikada.:???:

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Pa jeste, onom najprostijem narodu, nije još tada bilo povlašćenih, niti Masona, barem koliko sam ja u Bibliji pročitala, mada to i sam znaš. Otkud ta priča o povlašćenima? To nisam primjetila u Bibliji nikada.:???:
Odgovorići ti, ali čekam da mi RIS ili neko od drugi prvo odgovori na postavljeno pitanje. Kada odgovore, vidjećeš zbog čega sam ovo pitanje postavio.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Ako mislis da je Biblija u pocetku bila namenjena samo Izraelcima,potpuno si u pravu.

Natrag