Da li postoji religija u kojoj postoji istina ?

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Muhamed je laznjak!
ne razumes tekst ane vidis cinjenice
kako je muhamed umro
svaki pravi veliki prorok nije umro vec se vazneo a isus je velikog proroka najavio
umro je u bogatstvu a isus je rekao
lakse je kamili proci kroz iglene usi neko bogatome uci u carstvo nebesko
koliko je samo bilo sirotinje dok je on bio bogat?

Ma de LAŽNJAK Muhammed a.s.v.s. to ti se samo pričinilo. Kao što ti se samo pričinilo da je Hrist umro mučeničkom smrću za naše grehe na Golgoti ([FONT=&quot]Sura 4[/FONT][FONT=&quot] - [/FONT][FONT=&quot]An-Nisa' – Žene, [/FONT][FONT=&quot] ajet 157[/FONT][FONT=&quot] ( [/FONT][FONT=&quot]Исус је завршио као Енох[/FONT][FONT=&quot] )[/FONT][FONT=&quot][/FONT]

[SUP][FONT=&quot]156[/FONT][/SUP][FONT=&quot] i zbog neverovanja njihova i zbog iznošenja teških kleveta protiv Merjeme [/FONT][SUP][FONT=&quot]157[/FONT][/SUP][FONT=&quot] i zbog reči njihovih:“Mi smo ubili Mesiha, Isa , sina Merjemina, Allahova poslanika!” A nisu ga ni ubili ni raspeli, već im se pričinilo. Oni koji su se o njemu u mišljenju razilazili, oni su sami o tome u sumnji bili; o tome nisu ništa pouzdano znali,samo su nagađali; a sigurno je da ga nisu ubili, [/FONT][SUP][FONT=&quot]158[/FONT][/SUP][FONT=&quot] već ga je Allah uzdigao Sebi. - A Allah je silan i mudar! [/FONT]).
Tako da znaš za u buduće Isus je završio kao Enoh. Ako mi ne veruješ pitaj Harry-ja.

Inače kada si već kod bogatstva Muhammeda a.s.v.s. pogledaj na netu ima dosta primera – koliko je žena imao i koliko je imala godina njegova žena Ajša kada se udala za njega!
Pa ćeš videti koliko je FIN bio Muhammed a.s.v.s.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
O brate, pomijsao si svasta nesto!
ne moj da te mrznja prema necemu ucini nepravdnim!
Pa ako sam pomešao svašta i nešto - onda mi trebaš dati stihove koji nam eksplicitno objašnjavaju da je Duh istine - koji će nam poslati Isus - Muhammed a.s.v.s. a ne da me ostaviš u zabludi i konstatuješ kako ''ME MRŽNJA PREMA NEČEMU UČINI NEPRAVEDNIM''.
Navedi mi deo bilo kog tvog posta, od ovih 666 tvojih, na bazi koga sam ja mogao ukapirati da je Duh istine Muhammed a.s.v.s. i neostati u zabludi. I kako si mi to pomogao da ja ne ostanem u mržnji?

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Tako pise u Bibliji! Ti si priznao da Hirst nikada nije rekao: meni se klanjajte jer sam bog!

E ovo do sada nisam čuo od tebe – verovatno prvi put na forumu nam kažeš da Hrist nije rekao za sebe da mu se klanjamo i da je On Bog! Hvala ti za tu novost. A u vezi toga bih rekao TRI STVARI:

1. KOLIKO TI IMAŠ GODINA!? Pa nije Biblija pisana za decu, već je to veliko blago koje treba prvo NAĆI a potom i ISKOPATI. Ti bi hteo zadobiti Nebesko Carstvo, sedeći pored komputera i pisajući hiljade postova braneći Muhammeda a.s.v.s. i njegovu doktrinu! E, nažalost, to tako neće moći.
[FONT=&quot]Јеврејима 5:[/FONT][FONT=&quot]13[/FONT][FONT=&quot],14[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] Јер који се год храни млеком, не разуме речи правде, јер је дете.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] А савршених је тврда храна, који имају осећања дугим учењем обучена за разликовање и добра и зла.[/FONT]
[FONT=&quot]Ефеж. 4:[/FONT][FONT=&quot]13[/FONT][FONT=&quot] Докле достигнемо сви у јединство вере и познање Сина Божијег, у човека савршеног, у меру раста висине Христове[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
2. Kažeš nam veliku novost, koju nam do sada nikada nisi rekao ’’Da Hrist nikada nije rekao da mu se klanjamo’’.
[FONT=&quot]Мат. 4 : [/FONT][FONT=&quot]10[/FONT][FONT=&quot], 11 [/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] Тада рече њему Исус: Иди од мене, сотоно; јер стоји написано: Господу Богу свом поклањај се и Њему једино служи. Тада остави Га ђаво, и гле, анђели приступише и служаху Му.[/FONT]

Pa što nije zaustavio anđele kada su mu služili ako se jedin Bogu trebamo kljanjati i služiti Mu.

3. Kažeš nam veliku novost, ’’Da Hrist nikada nije rekao za sebe da je Bog’’![FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Јован 2[/FONT][FONT=&quot]0:27-29[/FONT][FONT=&quot] Потом рече Томи: Пружи прст свој амо и види руке моје; и пружи руку своју и метни у ребра моја, и не буди неверан него веран. И одговори Тома и рече Му: Господ мој и Бог мој. Исус му рече: Пошто ме виде веровао си; благо онима који не видеше и вероваше.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
A zašto nije ukorio Tomu kada mu je rekao Bog moj!?

Zato ja ne volim diskutovati sa tobom. Niti nam daješ stihove i argumente za tvoje gluposti. Niti imaš razinu za Bibliju, nego je tumačiš kao malo dete. I postavljaš pitanja kao malo dete. Pa svi hrišćani sem zavedenih Jehovinih svedoka znaju da je Hrist Bog. Preko 2 MILIJARDE LJUDI!!! Toliko doktora nauka, pametnih ljudi, učenih, koji poznaju Bibliju bar 3 X bolje od mene i jedno 100-tinak puta od tebe oni si posle tolikih godina samostalnog izučavanja i detaljnog došli do zaključka da je Hrist Bog, a sada jedan GENIJE ZA BIBLIJU Harry Poter došao do otkrića da to nije tačno. Da Hrist nije Bog već POSLANIK Allahov.
Ne ljuti se, ali meni je ovo smešno na kub.

Pa ja poznajem profesora teologije koji ne pripada ni jednoj Crkvi. Jedan od vodećih teologa na ovim prostorima koji je ovo istražio do detalja i potvrdio da je Isus Bog, a ti se sada pojavljuješ sa potpunom novinom : ’’ Ti si priznao da Hirst nikada nije rekao meni se klanjajte jer sam bog!’’.
To su prizemne stvari čoveka koji jako slabo poznaje Bibliju, a sticajem životnih okolnosti prihvatio Kuran i Islam, a ne spoznajom PRAVE ISTINE. Ja sam ubeđen 100 % da sam u pravu za izneto i spreman sam kladiti se 10 naprama jedan da sam u pravu za ovo poslednje izneto.

O arheološkim dokazima Biblije i kurana je takođe besprednetmo razgovarati. Biblijskih ima najmanje 100 puta više. Ne želim razgovarati sa Partizanovcem o tome ko je veći klub Barcelona ili Partizan, samo ću izgubiti vreme a nikada ga neću ubediti da je to Barcelona.

Tako da na ostale gluposti ne želim gubiti vreme i odgovarati. A ako preteraš, onda se ja moram umešati da bi te demantovao i pomogao braći u istini!

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Ma de LAŽNJAK Muhammed a.s.v.s. to ti se samo pričinilo. Kao što ti se samo pričinilo da je Hrist umro mučeničkom smrću za naše grehe na Golgoti ([FONT=&amp]Sura 4[/FONT][FONT=&amp] - [/FONT][FONT=&amp]An-Nisa' – Žene, [/FONT][FONT=&amp] ajet 157[/FONT][FONT=&amp] ( [/FONT][FONT=&amp]Исус је завршио као Енох[/FONT][FONT=&amp] )[/FONT]

[SUP][FONT=&amp]156[/FONT][/SUP][FONT=&amp] i zbog neverovanja njihova i zbog iznošenja teških kleveta protiv Merjeme [/FONT][SUP][FONT=&amp]157[/FONT][/SUP][FONT=&amp] i zbog reči njihovih:“Mi smo ubili Mesiha, Isa , sina Merjemina, Allahova poslanika!” A nisu ga ni ubili ni raspeli, već im se pričinilo. Oni koji su se o njemu u mišljenju razilazili, oni su sami o tome u sumnji bili; o tome nisu ništa pouzdano znali,samo su nagađali; a sigurno je da ga nisu ubili, [/FONT][SUP][FONT=&amp]158[/FONT][/SUP][FONT=&amp] već ga je Allah uzdigao Sebi. - A Allah je silan i mudar! [/FONT]).
Tako da znaš za u buduće Isus je završio kao Enoh. Ako mi ne veruješ pitaj Harry-ja.

Inače kada si već kod bogatstva Muhammeda a.s.v.s. pogledaj na netu ima dosta primera – koliko je žena imao i koliko je imala godina njegova žena Ajša kada se udala za njega!
Pa ćeš videti koliko je FIN bio Muhammed a.s.v.s.

Zamolio je lijepo Boga da otkloni od njega razapinjanje i smrt.
i Jedini Bog mu je uslisio molitvu.
Njega podigao Sebi, a prisutnim poslao Prividjenje. Takvo koje ne umanjuje nista od prorocanstva bvezanih za Isusa, da ne umanjuje nista od njegovih djela, niti umanjuje zlocu njegovih neprijatelja.

Net je meni nesto prilicito manipulantno.....

Vjerovatno je imao zena, kao Avraham, Soomon, David... doduse Hrist je imao samo jednu.

Biskupi imaju djecake, popovi po vise zena, jednu "zakonitu" i osdtale "nezakonite"...

Muhammed a.s. nije imao nezakonite zene, niti je ikada cinio bezakonje.

Ja znam da postoje hriscani koji vjeruju da nece biti tjelesno ozivljeni i da nece u Raju uzivati sex i neopijajce vino.
Ima ih koji ne vjeruju da ce Pakao na njih zinutio jer lazu na Boga, Pakao u kojem ce biti przeni i muceni bez kraja.
svako ima pravo da vjeruje sta hoce.

Pa ako sam pomešao svašta i nešto - onda mi trebaš dati stihove koji nam eksplicitno objašnjavaju da je Duh istine - koji će nam poslati Isus - Muhammed a.s.v.s. a ne da me ostaviš u zabludi i konstatuješ kako ''ME MRŽNJA PREMA NEČEMU UČINI NEPRAVEDNIM''.
Navedi mi deo bilo kog tvog posta, od ovih 666 tvojih, na bazi koga sam ja mogao ukapirati da je Duh istine Muhammed a.s.v.s. i neostati u zabludi. I kako si mi to pomogao da ja ne ostanem u mržnji?

Izvini sto cu se posluziti protupitanje obzirom da tio ne vjeruje, a ne ja.

Mozes li reci zasto Muhammed a.s. ne bi mogoa nikako biti Duh istine?

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
E ovo do sada nisam čuo od tebe – verovatno prvi put na forumu nam kažeš da Hrist nije rekao za sebe da mu se klanjamo i da je On Bog! Hvala ti za tu novost.

Tebi jeste novost. I tvojim uceiteljima je takodje novost. jer nikada nisu razmisljali nego su glumili da ih je posjetio duh i da su blazeni ako vjeruju sve sto dodje pred njih.

Dajes lijepo primjer: [FONT=&amp][/FONT]
[FONT=&amp] Тада рече њему Исус: Иди од мене, сотоно; јер стоји написано: Господу Богу свом поклањај се и Њему једино служи.[/FONT]
Ovo je rekao Isus! Slazem se 100%! ja vjwrujem Isusu! U redu?
onda dodajes
[FONT=&amp]Тада остави Га ђаво, и гле, анђели приступише и служаху Му.[/FONT]
Ko je ovo rekao? isus? Nije! Nego matej, ili neko ko je prepisivao od njega. Meni nevazno i sasvim lazno. Podvala koja izgoni iz vjere!
Nema veze sa Isusovim rijecima: jedino Bogu klanjaj!

[FONT=&amp]Пружи прст свој амо и види руке моје; и пружи руку своју и метни у ребра моја, и не буди неверан него веран. И одговори Тома и рече Му: Господ мој и Бог мој. Исус му рече: Пошто ме виде веровао си; благо онима који не видеше и вероваше.[/FONT]
Na primjer da je Toma rekao tako to s ene slaze sa SZ! Mozda se obracao Bigu na nebu: Gospod moj i Bog moj! - a ne Isusu. Sto bi moglo biti logicno. Itd.ima tu jos raznih ideja....i mogucnosti.
Hrist nije Bog već POSLANIK Allahov.
Ti napisa. Amin!

’’ Ti si priznao da Hirst nikada nije rekao meni se klanjajte jer sam bog!’’.
Da. Ti jesi priznao.
Isus nikome nije rekao: Ja sam bog i samo se meni klanjajte!
To je istina!
ne psotoji doktor teolog filozof, niko na svijetu koji bi to mogao pokazati!

A iz raznih filozofskih smicalica moze se svasta nesto "izvaditi". Odbaci to Sarrdy! Odbaci ta muckanja razuma!

O arheološkim dokazima Biblije i kurana je takođe besprednetmo razgovarati. Biblijskih ima najmanje 100 puta više
Neistinama neces pomoci nikome, samo ces sebi naskoditi!
Ti pricas o poslanicma, pricas o raznim svitcima od kojih Biblija doduse jeste sastavljena, ali neki svitak koji je nadjen u 1. vijeku n.e. nije Biblija!
Prva Biblija je napisana nakon 397. godine i to jedna od ovih slicnim danasnjim i to na grckom jeziku.

O kakvim ti arheoloskim nalazima stalno pricas? Zar mislis da su te izmisljene kvazi-arheoloske price ikome interesantne osim tebi i tebi slicnima?
nemoj mi samo reci o arheoloskom nalazu boga. Mozda i to imate da mu se klanjate (koji se klanjaju)?

Pozdrav tebi brate Sarrdy!

Nadam se da ce ti Bog prosvijetiliti pamet i uputiti te da ucis ono sto treba, a ne da ti se mozak puni supljim nagadjanjima i netacnim zakljuccima.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Don Kihot

[FONT=&quot] Ne vredi. Ovo je kao Don Kihotova borba sa vetrenjačama. [/FONT]

[FONT=&quot]Evo meni je sve jasno na ovom forumu sem dve stvari:[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] 1 . Da li neko na ovoj Planeti može ubediti Jehovine svedoke sa ovog foruma da greše u nekih 30-tak [/FONT]

[FONT=&quot] stvari iz Bibliji, tj. Vočtauer i[/FONT]

[FONT=&quot] 2. Da li isto neko na ovoj Planeti može ubediti Muslimane sa ovog foruma da je Kuran, Allah, Muhammed [/FONT]

[FONT=&quot] a.s.v.s. LAŽNJAK, kao reče naš brat Tum, ili lažna objava kako tvrdim ja. Pred Bogom i narodom![/FONT]

[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Jer ako to niko ne može! Zašto bi uspelo meni!?[/FONT]
[FONT=&quot]Znači mogu napisati još 7.000 postova na ovu temu, dok ne dosadim Jurivaki, ostalim moderatorima, svim forumašima, svim gostima.............. i bilo bi uzalud. Sve bi ostalo po starom. Copy / Paste, i sve ostale već viđene glupe odgovore.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Ne zaboravite da mi odgovorite na ova dva pitanja![/FONT]

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
U opravu si, ne pise Muhammed a.s.
Ali ni Jovan nije najavljivao ime onoga koji dolazi nakon njega! Kako mi znamo da je Hrist?

Mozes li ti objasniti ko je Duh istine?

Koji jovan krstitelj
ako mislis na jovana krstitelja to je jos jedan dokaz da nz nisi procitao jovan krstitelj je rekao
onaj koji ce doci posle mene veci je od svih nas i on ce vas krstiti u ime oca sina isvetoga duha

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Izvinjavam, i meni se dogodi da pogrijesim, i izvinjavanje je vazniji cin nego izjava o svojoj vjeri. Ovim rijecima si pokazao koliko si ti dobar covjek, a ne ja! Prihvatajuci tvoje izvinjenje pokazuejm tebi da sam i ja dobar covjek.
Zar to saznanje o nama obojema nije najvaznije?

Procitao sam NZ, samo ne vjerujem da su napisali istinu o tom; vise mastarije.

Ako ces biti iskren vidjeces da ja insisitram na Hristovim rijecima, jer on je govorio Rijeci od Boga!

Pa i njmeu su pripsali neke rijeci koje on nije rekao, one ce se prepoznati jer se ne slazu s onim rijecima kojima Hrist potvrdjava SZ: Jedinstvo i Svemoc Boga Jedinoga, Oca sveg Stvaranja!

On nije govorio o svom razapecu, on nije govorio o svom vaznesenju, nego su drugi govorili! Toliko su govorili da su uveli obozavanje Hrista kao boga i obozavanje trojstva umjesto Boga!
Hrist nije govorio o trojstvu nikada!
Niti je "trosjtvo" ikada reklo: meni se klanjajte i mene obozavajte!

Ja vjerujem da se na njega odnosi da se nece spasiti onaj ko u njega ne vjeruje!

Zasto onda zidove nazivas svetim narodom? Ili svetom vjerom? Ta oni su mu zeljeli smrt u mukama!

Ja upucjem krscane da konacno pocnu vjerovati u Hristove rijeci, a ne rijeci onih sto se zovu ucenisi, i koji su se razbjezali nakon sto su povjerovali da je Hrist razapet i ubijen.

Oni nisu vjerovali u Bozju Milost, kada je Hrist zavapio molbu, Svemoguci Milostivi Bog mu se odazvao!

Samo se Bog odaziva molitvama!

Hrist nije govorio o svom raspecu?
jos jedan dokaz da NZ nisi procitao hrist je rekao da CE biti razapet i da ce vaskrsnuti!
procitaj nz i znaces
kad je sveto trojstvo reklo meni se klanjajte mnogo puta jer je Bog deo svetog trojstva a on je puno puta rekao da mu se klanjamo

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
To je tvoja vjera tum 5?

Mozes li nabrojati nekoliko pravih proroka koji su vazneseni?
Ili krivih koji nisu vazneseni?

Pravi prorok nece biti ubijen! - SZ

Odakle ti podatak da je Muhammed a.s. bio bogat?
Koliko ja znam nije bio bogat, bio je prognan i zivio kao izbjeglica u Medini na tudjoj zemlji i u tudjoj kuci, kratko nakon sto se vratio u Mekku je umro.

Opet si ti zaduzen da izlazes necije lazi?

Sveti prorok ilija
Isus
Bogorodica samo oni su vazneseni

ako neki prorok nije vaznesen ili je ubijen ne znaci da je lazan

to sam cuo da neznam dali su lazi jer nisam procitao kuran casni
cuo sam od odoba kojima verujem i koje su procitale kuran

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Zamolio je lijepo Boga da otkloni od njega razapinjanje i smrt.
i Jedini Bog mu je uslisio molitvu.
Njega podigao Sebi, a prisutnim poslao Prividjenje. Takvo koje ne umanjuje nista od prorocanstva bvezanih za Isusa, da ne umanjuje nista od njegovih djela, niti umanjuje zlocu njegovih neprijatelja.

Net je meni nesto prilicito manipulantno.....

Vjerovatno je imao zena, kao Avraham, Soomon, David... doduse Hrist je imao samo jednu.

Biskupi imaju djecake, popovi po vise zena, jednu "zakonitu" i osdtale "nezakonite"...

Muhammed a.s. nije imao nezakonite zene, niti je ikada cinio bezakonje.

Ja znam da postoje hriscani koji vjeruju da nece biti tjelesno ozivljeni i da nece u Raju uzivati sex i neopijajce vino.
Ima ih koji ne vjeruju da ce Pakao na njih zinutio jer lazu na Boga, Pakao u kojem ce biti przeni i muceni bez kraja.
svako ima pravo da vjeruje sta hoce.

Izvini sto cu se posluziti protupitanje obzirom da tio ne vjeruje, a ne ja.

Mozes li reci zasto Muhammed a.s. ne bi mogoa nikako biti Duh istine?

Hrist nije imao zenu!
Avram jednu pravu i jednu nezakonitu u skladu sa okolnostima
David ima vise zena?
gde to pise?

Natrag