Da li postoji religija u kojoj postoji istina ?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
tum 5
Koji jovan krstitelj
ako mislis na jovana krstitelja to je jos jedan dokaz da nz nisi procitao jovan krstitelj je rekao
onaj koji ce doci posle mene veci je od svih nas i on ce vas krstiti u ime oca sina isvetoga duha

Na primjer ti mene pozivas u hriscanstvo i nudis mi spas.
Onda ti ja na pruimjer napisem neke stvari koje jednostavno nemaju smisla u tome sto ti nudis za spas.

I kada ti napsiesm to, ti mi odgovoris kao ovo quotirano.

To samo po sebi nema nikakvog smisla!

I uopste nije tacno, osim sto je besmisleno.

Jovan Krstitelj kaze: On (Hrist) ce vas krstiti Duhom svetim i ognjem! Matej 3:11

I koliko se god ja trudio da vas uputim da citate Bibliju pazljivije da narocito pazljivo citate Hristove rijeci, vi vase nevjerovanje u Boga Avrahamovoga i Boga Hristovoga, i moga Boga i Boga svemu, vi pokusavate vase otpadnistvo oravdati nemogucim manipulacijama zdravim umom!

Hrist nije govorio o svom raspecu?
jos jedan dokaz da NZ nisi procitao hrist je rekao da CE biti razapet i da ce vaskrsnuti!
Slabo razumijes....
Hrist jeste govorio o prorocanstvima, ali nije rekao: evo mene sada razapinju, evo ja sada umirem, evo ja sada se penjem.....

shvacas li uopste?

To je rekao Matej ili neki drugi kako se zove! Onaj koji pojma nema!

kad je sveto trojstvo reklo meni se klanjajte mnogo puta jer je Bog deo svetog trojstva a on je puno puta rekao da mu se klanjamo
Logika ti je slaba tacka.
I ja kazem: jedino je Bog i niko osim Boga jedinoga rekao: meni se klanjajte!

To sto si ti izmislio trojstvo koje pojma nema ni o cemu, cak ni da ti naredi nesto ili ti otkloni nevolju... to je tvoja stvar.
Bog nece oprostiti onima koji bilo koga s Njim izjednacavaju ili uporedjuju, ili Mu pripisuju slabost i pomocnika.... On je Svemoguc!

Ja bih ti preprucio da se klonis takvih nepotrebnih rijeci, jer ce te tvoje rijeci osuditi.

Sveti prorok ilija
Isus
Bogorodica samo oni su vazneseni

ako neki prorok nije vaznesen ili je ubijen ne znaci da je lazan
U Bibliji je napisano samo za troje: Henok, Ilija i Isus.
U Kur'anu se ne spominju Henok i Ilija (sto ne znaci da nisu!), spominje se samo Isus.
Vaznesenje Marije je izmislio papa(ili neki njegov pisar)

to sam cuo da neznam dali su lazi jer nisam procitao kuran casni
cuo sam od odoba kojima verujem i koje su procitale kuran
ne vjeruj svima, to su vuci u jagnjecim kozama, nude ti laz i obmanu. Sâm procitaj.

Hrist nije imao zenu!
Avram jednu pravu i jednu nezakonitu u skladu sa okolnostima
David ima vise zena?
gde to pise?
SZ je propisivao svakom zdravom mladicu od 18 godina da se ima ozeniti. On nije krsio Zakon! Iako ni Bibolija ni Kur'an ne kazuju o njegovoj zenidbi jer jevadjelje on daje ljudima kada mui je bilo 30 godina.
Avraham je sveti covjek!
On nije imao nezakonitih zena!
David je imao zene u Paranu i jos neke, naci cu ti to kada nadjem vremena.

Pozdrav tebi tum 5!

Drzi se brate moj Biblije i Jevandjelja, Hrisotovih rijeci iskljucivo, i neces biti na krivom putu.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Ja trojstvo nisam izmislio ono postoji i onaj koji je to zakljucio ziveo je 1000 godina pre mene
Ja znam da ti nisi izmislio trojstv o! Nisi izmislio ni Sivu, ni Krisnu.....
ali znas li ko je iszmislio?
To postoji u crvenim knjigama.
Zans sta nije smio napisati izuimitelj trojstva?
Da je trostvo rekalo da se samo njemu treba kanjati!
Znas li zasto?
Zato je je Bog sacuvao od totalnog haosa.

vaznesenje presvete Bogorodice nije izmislio nikakav papa ni njegov pisar ono pise u NZ a jevandjelje je napisano pre dolaska prvog pape na vlast!
Mozes li navesti paragraf?
Da li je Isus o tome govorio?
Nije? Dakle, izmisljotina apostolska.

da SZ je propisivao svakom mladicu coveku da se ozeni
A posto se isus nije ozenio je jos jedan dokaz da on nije ljudsko bice!
O tome nema govora! Jos jedna izmisljotina.

zar onaj koga rodi djeva moze biti covek?!
Ne moze biti gipsana figura za kojom puzu na koljenima zavedeni.

u svetom jevandjelju ne pise nista o isusovoj zenidbi on u svom okruzenju nije cak ni imao zena vec sve sami muskarcia
isusov moto je bio da ljudi ostave kuce i porodice i krenu za njim!

Ne pise ni da nije! prema tome "jeste" vrijedi jednako kao i "nije".

o isusovoj zenidbi ne postoji nikakav pismeni dokaz to je samo izmisljotina Leonarda da vincija
koji nije postovao Boziji zakon
Nisam citao sabrana djela Leonarda da Vincia, niti sam bio nejgov savremenik, tako da moje rijeci u tom pogledu nemaju nikakvu vrijednost.

Ali SZ je jasan, a Isus ga je potvrdio!

Vise vjerujem Isusu nego tebi, da Vinciu ili bilo kom aposotolu i "svecu".

Pa te jos jednom molim dragi brate, prihvati se Hristovog ucenja da se spases.

Ostavi se Toma ovih i onih, Savla, Juda, Jovana.... bolje ti je.

Ostaj mi u miru Bozjem i budi dobro.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Ja znam da ti nisi izmislio trojstv o! Nisi izmislio ni Sivu, ni Krisnu.....
ali znas li ko je iszmislio?
To postoji u crvenim knjigama.
Zans sta nije smio napisati izuimitelj trojstva?
Da je trostvo rekalo da se samo njemu treba kanjati!
Znas li zasto?
Zato je je Bog sacuvao od totalnog haosa.

Mozes li navesti paragraf?
Da li je Isus o tome govorio?
Nije? Dakle, izmisljotina apostolska.

O tome nema govora! Jos jedna izmisljotina.

Ne moze biti gipsana figura za kojom puzu na koljenima zavedeni.

Ne pise ni da nije! prema tome "jeste" vrijedi jednako kao i "nije".

Nisam citao sabrana djela Leonarda da Vincia, niti sam bio nejgov savremenik, tako da moje rijeci u tom pogledu nemaju nikakvu vrijednost.

Ali SZ je jasan, a Isus ga je potvrdio!

Vise vjerujem Isusu nego tebi, da Vinciu ili bilo kom aposotolu i "svecu".

Pa te jos jednom molim dragi brate, prihvati se Hristovog ucenja da se spases.

Ostavi se Toma ovih i onih, Savla, Juda, Jovana.... bolje ti je.

Ostaj mi u miru Bozjem i budi dobro.

ja govorim istinu i iznosim cinjenice zato sada sve iznosimo
Dali je Isus Bog?

kao sto ti vec rece da to sto nesto nije napisano ne znaci da nije istina ti si to rekao za isusovu zenidbu!
sad ja isto kazem da ako nigde ne pise da je isus rekao da je Bog da to ne znaci da nije

moja vera je da je isus potpuni Bog i potpuni covek
to su ucenja SPC
Isus je Bog jasno se vidi isus je svoja cuda cinio i nije rekao Bog otac te iscelio vec je rekao da mu je Bog njegov otac podario moc na nebu i zemlji

Isus nije govorio o Bogu nas otac pred masom vec moj otac!

Ti tvrdis da se Isus zenio a to je izmislio neko ko je bio homoseksualac sto je Bog rekao ko god legne sa muskarcem muskarac sa muskarcem da budu pogubljeni
leonardo da vinci je rodje 1500 godina posle hrista!

ti ne verujes apostolima jer ti to odgovara apostolima koji su ucenici i isusovi savremenici a verujes jednom homoseksualcu koji je ziveo 15 vekova posle hrista jer ti to odgovara!

Isus je na tajnoj veceri rekao i uradio tj oprao noge ucenicima da im dokaze da nije veci od njih ovo je moze se reci dokaz da isus nije Bog

ali rekoh i pre i sad isus je potpuni Bog i potpuni covek!

ja verujem da je isus na zemlji bio covek i poslat je kao covek on je bio nesto nalik Bogu u ljudskom telu ali ne
on je bio covek na zemlji i molio je oca da ga oslobodi patnje ali otac to nije ucinio to je bilo ne samo kusanje isusa vec i kusanje naroda jevrejskog onog dana kad je isus razapet sveti ili Boziji narod jevreji je prestao da bude boziji i Bog ih je kaznio raznim ubijanjima i razaranjima u II svetskom ratu
Pogledaj dokumentarac kletva koji sam ja odavno pogledao a takodje ga je neko postavio na temi o zakonu o zivotinjama jestivim i nejestivim ali je misteriozno nestao kao i moji mnogi postovi sto je odlika evolucionista ako znas na koga mislim te bolesne izopacene vrste ljudi!

isus je na zemlji bio covek bez odlika boga ali je imao moc da leci hrome i bolesne a to nemoze prorok
isusa je rodila zena sto znaci da je covek ali takodje nema bioloskog oca sto znaci da je on poslat kao covek samo covek on nije rodjen kao dete on nikad mentalno nije bio dete i kao dete je govorio mudrije od roditelja
njemu je bilo oduzeto pravo da koristi moc u sopstvene svrhe jer je trebalo da strada
on je imao moc ali mu je bilo oduzeto pravo koriscenja

ti kazes da slusam sta je isus rekao
hajde reci mi po tebi jednu knjigu gde su isusove reci koje ti smatras pravim daj mi naziv knjige otkud ih ti znas ako nema knjige zelim da znam ta ucenja?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
to su ucenja SPC
OK.
Ucenje nastaje na osnovi "svetackih" vidjenja.
ali shvatam da ti je poznato da drugi "sveci" ne misle tako?
Sta ih tjera da misle i vjeruju razlicito iako je ista knjiga (Biblija, Pismo) pred njima?
mislis da su neki maloumni a neki nisu?

leonardo da vinci je rodje 1500 godina posle hrista!
Nisu mi poznati spisi leonarda da Vincija, pa prema tome ne mogu komentaristati.

ti ne verujes apostolima jer ti to odgovara apostolima koji su ucenici i isusovi savremenici
Ja vjerujem apostolima ono sto su tacno govorili. Ono sto nisu odbacujem. I en smatram ni svecima niti osobama koje bi mogle Isusu po znacaju doprijeti do nokta na nozi!
Zar Isus nije rekao: Da ima u vama vjere koliko je zrno gorusice mogli biste brdo pomaknuti! Nije li to rekao? a ti mi ih pozivas za ugled?

Isus je na tajnoj veceri rekao i uradio tj oprao noge ucenicima da im dokaze da nije veci od njih ovo je moze se reci dokaz da isus nije Bog

ali rekoh i pre i sad isus je potpuni Bog i potpuni covek!
Ti dakle vjerujes u boga koji mozda jeste a mozda i nije? U covjeka koji moze bit jeste a moze bit i nije?

Ja vjerujem u Boga Koji kaze: Ja sam Koji Jesam! Ja sam sve stvorio i mweni sve pripada! Klanjajte se samo Meni i bojte se da ne pogrijesite, da vas sotona ne zavede!

isus je na zemlji bio covek bez odlika boga ali je imao moc da leci hrome i bolesne a to nemoze prorok
Oh, ima primjera... ljudi presadjuju srce, bubrege, nokte, ruke, prave vjestacke kukove i koljena......i to sve znanje im daje Bog! Daje im na taj nacin sto ih je obradio razumom i daje im primjere (na zivotinjama biljkama...) Nismo svi sposobni.
Bog je dao Isusu Cudo, kao sto je dao Mojsiju! Pa ipak ne smatras Mojsija bogom iako je izveo sav ona cuda u Egiptu, i na kraju more rastavio!
jer Mojsije i nije bog! Ali nije ni Isus. Ni Muhammed a.s. Ni Buda, ni japanski car, ni faraon....

isusa je rodila zena sto znaci da je covek ali takodje nema bioloskog oca
To i ja vjerujem!

Zasto se onda neko zabavlja da pise rodosolovlja? Koja niti su jednaka niti uopste imaju veze sa Isusom?
on nikad mentalno nije bio dete i kao dete je govorio mudrije od roditelja
Slazem se!
Mnogi vjernici ovo sasvim zaboravljaju!
Cudo od Boga!

on je imao moc ali mu je bilo oduzeto pravo koriscenja
Bioga ne mnoze niko sprijeciti da cini sta hoce!
Isus je bio poptuno odan Bogu. Bozja Rijec i znamenje ljudima do Sudnjeg dana!
Isuus je doslovno vrsio sve Bozje Zapovijedi!
ti kazes da slusam sta je isus rekao
hajde reci mi po tebi jednu knjigu gde su isusove reci koje ti smatras pravim daj mi naziv knjige otkud ih ti znas ako nema knjige zelim da znam ta ucenja?
Uzmi Pismo, ili Bibliju, i citaj pazljivo.
Nemoj da ti punim glavu ja ili bilo ko drugi.

procitaces i ono sto su drugi ispravno rekli.

Da je Isusa rodila djevica Marija Bozjom voljom i da joj je Gavrilo donio vijest.

I doci ces da je Isus rodjen kada su zvijzde pokazale, nebeski znak.

I onda ces obzirom da je astronomija tacna nauka, pronaci da rodje 17.aprila 6 godine prije nove ere.

Pa ces citati kako Matej (ili onaj koji mu je prenosio pricu) pjesnicki pise o glubu itd. a o tome se Isus nikada ne izjasnjava!

I onda ces doci gdje Isus govori:

- Blago siromasima u duhu jer je njihovo kraljevstvo nebesko! (shvacas li srta znaci kada ti neko prica kako je na njemu nekakv duh, obuezt duhom i slicno?)
- Blago onima koji tuguju jer ce se utjesiti!
- Blago krotkima jer ce bastiniti zemlju! (oni koji ne budu krotki bice pometeni)
- Blago gladnima i zednima pravednosti, jer ce se nasititi!
- Blago milosrdnima, jer ce postici milosrdje!
- Blago miritvorcima jer ce zvati sinovi Bozji! (ja se trudim da budem mirotvorac! svim srcem! Bog zna moje namjere i zna koliko sam uspjesan u tom trudu)
-Blago progonjenima zbog pravednosti, jer je njihovo kraljevstvo nebesko!

Ovo ti je sve u Matej 5:3-12.

Ako nisi primjetio, svo cu ti skenuti pzanju:
ne kaze: blago krstenima ili nekrstenima
ne kaze: blago katolicima, pravolsavcima, budistima...
ne kaze: blago baptistima ili Amerikacima, Sudijcima, Egipcanima itd.
ne kaze: blago Izralecima i zidovima (iako je poslan Izralecima)
ne kaze: blago bogatima i ucenima.

Shvatas?

Shvatas li zasto je vrijedna Isusova rijec, a ne onih sto kazu da ga slijede i kada ga ne slijede.

Pozdrav brate tumb 5

Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
Mislim da prave istine nema ni u vjerama, ni uopšteno. Za ostale ne znam, mogu koju riječ progovoriti za hrišćanstvo. Mislim da je dosta istine odbačeno na Vaseljenskim Saborima, kada su " prekrajana " Jevanđelja, kako je kome u tom trenutku odgovaralo. Isto se dešava i danas, jer " istine " i istoriju pišu moćnici, koji ono nepodobno izbačuju, a tako je bilo i na Vaseljenskim Saborima. Ko zna, koliko je značajnih djelova Jevanđelja uništeno, da se ne bi znala prava istina ili da bi se narod što bolje " ukalupio " i da bi se narodom lakše vladalo. Tako je to sa svim religijama i svim ideologijama uopšte.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
U pravu si, besherat. Ondašnja politika i ondašnji vlastodršci su oblikovali svete knjige prema svojim interesima. Šta drugo znači ovo:

Римљ. 13:1,2 Свака душа да се покорава властима које владају; јер нема власти да није од Бога, а што су власти, од Бога су постављене. Тако који се супроти власти супроти се наредби Божијој; а који се супроте примиће грех на себе.
Титу 3:1 Опомињи их да буду покорни и послушни господарима и заповедницима, и готови на свако добро дело;

Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
Sve što se napiše i što se Zakonom potvrdi i donese, ide k tome da se potčini raja. Tako je bilo, tako jeste i tako će biti za vijeke vijekova. Kaže se da istina uvijek izađe na viđelo, ali to su one manje važne istine. Ovako velike istine, koje bi mogle dovesti do opšteg haosa i pometnje u ljudskim mozgovima, koji bi počeli da se bune protiv vjekovnog " trovanja uma ", čuvaju se kao najveća blaga ko zna đe. I kada bi se znala istina, laž bi izgubila svoju moć na kojoj se zasniva čitav svjetski poredak. Ovo današnje stanovništvo i nije spremno i nije zrelo da dozna istinu. Laž odgovara većini, zato i caruje.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne bih se u potpunosti slozio sa tvrdnjama, jer istina postoji i ona se moze spoznati, a zapisana je u Bibliji koju je sam Bog sacuvao od spoljasnjih uticaja, kao sto je to i obecao u knjizi proroka Danila ( parafraziram ): `JER CE BITI SACUVANE OVE RECI DO POSLEDNJEGA VREMENA, I MNOGI CE PRETRAZIVATI I ZNANJE CE SE UMNOZITI, I NERAZUMNI NECE RAZUMETI ALI CE RAZUMNI RAZUMETI.
Ovo kojliko se odnosi na samu knjigu proroka Danila, odnosi se i na ceo biblijski tekst.

Medjutim, Istina je da su Vaseljenski sabori usvajali zakljucke koje su se kosile sa istinom kao takvom, i cesto donosili odluke koe su suprotne onome sto je zapisano u Bozjoj reci.

Cesto se desavalo ( uglavnom posle promene crkvene i svetovne vlasti ), da je jedan sabor opovravao zakljucke prethodnog, i kreirao crkvenu politiku po svojoj volji i zarad licnih interesa.
Ipak to ne znaci da su menjali i Biblijski tekst i njeno ucenje, vec su upravo i stvorili tradiciju kojom su pokusavali da opravdaju promene unutar crkve, koje se nisu desile voljom biblijskih pisaca, proroka i Apostola, vec ljudskom voljom zeljne vlasti i manipulacije nad ljudima.

Istina dakle postoji, i u istoriji su postojali ljudi koji su se u potpunosti pridrzavali ove objavljene istine u njenom integralnom obliku, bez ljudskih tradicija.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Dolazimo do grubog zakljucka da savko ima svoju istinu, jednako kao sto svaki pojedinac ima svoju vjeru.
Bez obzira sto pripadaju cak istoj religiji ne psotoje dva covjeka na svijetu koji imaju identicnu vjeru.

Kako onda obezbijediti normalno funkcionisanje drustva obzirom da religije propagairaju iskljucivost (inace ne bi bile religije!), nacionalnost, ponekad mrznjui i sovinizam?

Imamo humane teze o drustvu i zakonu koje je postavio sokrat, kao i Rimsko pravo koje je i danas uglavnom aktuelno.

Kako osujetiti licemjerstvo raznih religioznih grupa koje ispod slatkih rijeci sire mrznju i strah, vodeci svijet u propast?

Postoji samo jedan nacin: borba za demokratska sekularna drustva i gradjanske, a ne nacionalne drzave.
Religijske organizacije bi trebalo dovesti u ravan sa svim drugim grupama gradjana koji legalno i u duhu zakona stvaruju svoja gradjanska, iz cega slijedi i vjerska i nacionalna prava. To bi po meni bila drzava bliska idealnoj.

Nadmetanje raznih religijskih organizacija za povecanje clanstva i posjecivanje obreda treba biti odredjeno takvim zakonskim aktima da ne ometaju jedni druge, i da svoja uvjerenja ispoljavaju javno na standovima, vecerima, okruglim stolovima, ali bih ih sasvim izopstio iz politickog zivotza i skole. Hoce reci, ne bih dozvolio osvestavanje javnih dobara, ne bih dozvolio slavlja raznih vjerskih blagdana putem medija, iako mi ne bi smetalo da im neko cestita njihove praznike pazeci da cestita svima njihove kada dodje vrijeme njihovog slavlja.

Mislim da bi se vjernici, jer se smatraju siriteljhima mira i ljubavi itd., ukoliko nece biti licemjerni mogli sloziti sa mnom. Ne znam kako bi s ena drugi nacin postigla ravnopravnost gradjana koji imaju razlicita vjerska ubjedjenja?

Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
Harybonnot, to bi bio raj na zamlji, kada ne bi postojale nacionalne,već građanske države, kada bi se pripadnici svih vjerskih zajednica uvažavali i poštovali, još bolje, kada bi gledali svoja posla i bavili se onime čime bi trebalo da se bave, a ne politikom i podjelama naroda po svim mogućim osnovama počevši od vjerske, nacionalne, rasne,klasne i ko zna kakve sve ne podjele. Još kada bi se znala istina o svemu, o Stvaranju svijeta, čovjeka , smrtnosti ili besmrtnosti duše, zagrobnm životu, ihaaaaa, kud bi nas odvela tako srećnodobijena Istina, ali toga nema,nažalost. Ostaje laž, ostaju podjele, ostaju vjerske i nacionalne netrpeljivosti i sve ono što je sam čovjek u svojoj nesavšenosti usavršio do perfekcije.

Natrag