izvini moje bahato ponasanje da nabrojim sve jevandjeliste marko takodje nije bio ucenik isusov koliko znam
a ti da si procitao nz znao bi za preobrazenje i vaznesenje kako ovo objasnjavas
Izvinjavam, i meni se dogodi da pogrijesim, i izvinjavanje je vazniji cin nego izjava o svojoj vjeri. Ovim rijecima si pokazao koliko si ti dobar covjek, a ne ja! Prihvatajuci tvoje izvinjenje pokazuejm tebi da sam i ja dobar covjek.
Zar to saznanje o nama obojema nije najvaznije?
Procitao sam NZ, samo ne vjerujem da su napisali istinu o tom; vise mastarije.
Ako ces biti iskren vidjeces da ja insisitram na Hristovim rijecima, jer on je govorio Rijeci od Boga!
Pa i njmeu su pripsali neke rijeci koje on nije rekao, one ce se prepoznati jer se ne slazu s onim rijecima kojima Hrist potvrdjava SZ: Jedinstvo i Svemoc Boga Jedinoga, Oca sveg Stvaranja!
On nije govorio o svom razapecu, on nije govorio o svom vaznesenju, nego su drugi govorili! Toliko su govorili da su uveli obozavanje Hrista kao boga i obozavanje trojstva umjesto Boga!
Hrist nije govorio o trojstvu nikada!
Niti je "trosjtvo" ikada reklo: meni se klanjajte i mene obozavajte!
Ja vjerujem da se na njega odnosi da se nece spasiti onaj ko u njega ne vjeruje!
Zasto onda zidove nazivas svetim narodom? Ili svetom vjerom? Ta oni su mu zeljeli smrt u mukama!
Ja upucjem krscane da konacno pocnu vjerovati u Hristove rijeci, a ne rijeci onih sto se zovu ucenisi, i koji su se razbjezali nakon sto su povjerovali da je Hrist razapet i ubijen.
Oni nisu vjerovali u Bozju Milost, kada je Hrist zavapio molbu, Svemoguci Milostivi Bog mu se odazvao!
Samo se Bog odaziva molitvama!