Da li postoji religija u kojoj postoji istina ?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
zasto u zagradi pises muhamed kad tako ne pise u Bibliji sad ti prepravljas reci istine za koje kazes da su lazi
verujes u samo neke stvari koje tebi odgovaraju ako verujes da jevandjelisti lazu zasto verujes u njihove reci i citiras ih ti jevandjelisti koje smatras lazovima su napisali NZ a ti verujes u samo neke stvari zasto ne verujes u ceo nz ako verujes u neke stvari u njemu
ili zasto uopste verujes?!

Stavljam u zagradi da napomenem na koga se tacno odnosi.
Ne vjerujem u cijeli NZ, napisao sam vec u sta ne vjerujem, iako postoji mnogo toga sto vjerujem bez problema, mnogo mnogo vise nego ono nekoliko, doduse kljucnih stvari koje mijenjaju vjeru u Jednoga Boga i koje negiraju Hrista.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
necu da te vredjam ali NZ nisi procitao!
da jesi znao bi da su jevandjelje pisali isusovi ucenici Luka,Jovan,Marko i Matej
oni su bili isusovi ucenici koji su napisali NZ u koji ne verujes i smatras lazima ono sto ti odgovara!

Meni kazes da nisam procitao?

Sada vidi ko laze, i uvjeri se da ja ne lazem:

"Jevandjelje po Luki

Predgovor

Buduci da su mnogi pokusali srediti pripovijedanja o dogadjajima sto se dogaodili medju nama, kako su nam ih predali oni koji su od pocetka bili ocevici i sluge Rijeci, ucinit ce se i meni dobro, posto sam ih pomno ispitao sve od pocetka, da ih napisem po redu, preuzviseni (????) Teofile da se osvjedocis o sigurnosti (??????) nauke koju si primio" Luka 1:1-4

Vidis da Luka nije bio ucenik.

Posto ti tvrdis da jeste kao i Marko Matej i Jovan, automatski otpada i svjedocenje za njih.

Kao kad bi rekao: na pijalci ima lubenica kao i tamarinda i ulja od foke. Ako nema jedno od toga, onda po tom iskazu nema nijedno.

Uostalom, sto bih ja istrazivao sta je od toga svega sasvim istinito, sta nije sasvim istinito, i sta je napisano tek kao istorja "nebeskog naroda", kada se vec vidi da je prica o nebeskom narodu teska poticka izmisljotina, a ne vjerovanje?

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Duh istine

[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Rekao je da c eiza njega doci Duh istine (Muhammed a.s.) d aljudima otkrije svu istinu. [/FONT]
zasto u zagradi pises muhamed kad tako ne pise u Bibliji sad ti prepravljas reci istine za koje kazes da su lazi
verujes u samo neke stvari koje tebi odgovaraju ako verujes da jevandjelisti lazu zasto verujes u njihove reci i citiras ih ti jevandjelisti koje smatras lazovima su napisali NZ a ti verujes u samo neke stvari zasto ne verujes u ceo nz ako verujes u neke stvari u njemu
ili zasto uopste verujes?!
[FONT=&quot]
[/FONT]
Brate Tum nisi ti ukapirao. Evo ti stihovi u vezi Duha istine – malo udahni i razmisli. Vrlo brzo ćeš ukapirati da je Duh istine ustvari Muhammed a.s.v.s. Nema ko drugi. Ako ti to ne bude kristalno jasno – onda zamoli brata Harry Potera, da ti da još stihova, iz biblije, kako bi se mogao osvedočiti da je Duh istine koji je Hrist najavljivao ustvari a.s.v.s.[FONT=&quot][/FONT]

[FONT=&quot]Јован 14:16,17[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] И ја ћу умолити Оца, и даће вам другог утешитеља да буде с вама вавек: [/FONT][FONT=&quot]Духа истине, ког свет не може примити, јер Га не види нити Га познаје; а ви Га познајете, јер у вама стоји, и у вама ће бити.
[/FONT]

[FONT=&quot]Јован 1:14[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]И реч постаде тело и усели се у нас пуно благодати и истине; и видесмо славу Његову, славу, као Јединороднога од Оца.
[/FONT]

[FONT=&quot]Јован 8:44[/FONT][FONT=&quot] Ваш је отац ђаво; и сласти оца свог хоћете да чините: он је крвник људски од почетка, и не стоји на истини; јер нема истине у њему; кад говори лаж, своје говори: јер је лажа и отац лажи.
[/FONT]

[FONT=&quot]Римљ.8:[/FONT][FONT=&quot]15[/FONT][FONT=&quot] Јер не примисте дух ропства, опет да се бојите; него примисте Дух посиначки, којим вичемо: Ава, Оче!
[/FONT]

[FONT=&quot]1.Јов.2:[/FONT][FONT=&quot]27[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] И ви помазање што примисте од Њега, у вама стоји, и не требујете да вас ко учи; него како вас то само помазање учи у свему, и истинито је, и није лаж, и као што вас научи останите у њему.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Stavljam u zagradi da napomenem na koga se tacno odnosi.
Ne vjerujem u cijeli NZ, napisao sam vec u sta ne vjerujem, iako postoji mnogo toga sto vjerujem bez problema, mnogo mnogo vise nego ono nekoliko, doduse kljucnih stvari koje mijenjaju vjeru u Jednoga Boga i koje negiraju Hrista.

U bibliji ne pise na koga se tacno odnosi
to kao kad bi ja pisao da je isus za sebe rekao da je Bog
to je samo tvoja vera kad citiras citiraj ispravno ne izvrci reci ti mislis da se na njega odnosi a u bibliji ne pise

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Meni kazes da nisam procitao?

Sada vidi ko laze, i uvjeri se da ja ne lazem:

"Jevandjelje po Luki

Predgovor

Buduci da su mnogi pokusali srediti pripovijedanja o dogadjajima sto se dogaodili medju nama, kako su nam ih predali oni koji su od pocetka bili ocevici i sluge Rijeci, ucinit ce se i meni dobro, posto sam ih pomno ispitao sve od pocetka, da ih napisem po redu, preuzviseni (????) Teofile da se osvjedocis o sigurnosti (??????) nauke koju si primio" Luka 1:1-4

Vidis da Luka nije bio ucenik.

Posto ti tvrdis da jeste kao i Marko Matej i Jovan, automatski otpada i svjedocenje za njih.

Kao kad bi rekao: na pijalci ima lubenica kao i tamarinda i ulja od foke. Ako nema jedno od toga, onda po tom iskazu nema nijedno.

Uostalom, sto bih ja istrazivao sta je od toga svega sasvim istinito, sta nije sasvim istinito, i sta je napisano tek kao istorja "nebeskog naroda", kada se vec vidi da je prica o nebeskom narodu teska poticka izmisljotina, a ne vjerovanje?

izvini moje bahato ponasanje da nabrojim sve jevandjeliste marko takodje nije bio ucenik isusov koliko znam

a ti da si procitao nz znao bi za preobrazenje i vaznesenje kako ovo objasnjavas

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
[FONT=&amp]
[/FONT]
Brate Tum nisi ti ukapirao. Evo ti stihovi u vezi Duha istine – malo udahni i razmisli. Vrlo brzo ćeš ukapirati da je Duh istine ustvari Muhammed a.s.v.s. Nema ko drugi. Ako ti to ne bude kristalno jasno – onda zamoli brata Harry Potera, da ti da još stihova, iz biblije, kako bi se mogao osvedočiti da je Duh istine koji je Hrist najavljivao ustvari a.s.v.s.

[FONT=&amp]Јован 14:16,17[/FONT][FONT=&amp] И ја ћу умолити Оца, и даће вам другог утешитеља да буде с вама вавек: [/FONT][FONT=&amp]Духа истине, ког свет не може примити, јер Га не види нити Га познаје; а ви Га познајете, јер у вама стоји, и у вама ће бити.
[/FONT]

[FONT=&amp]Јован 1:14[/FONT][FONT=&amp]И реч постаде тело и усели се у нас пуно благодати и истине; и видесмо славу Његову, славу, као Јединороднога од Оца.
[/FONT]

[FONT=&amp]Јован 8:44[/FONT][FONT=&amp] Ваш је отац ђаво; и сласти оца свог хоћете да чините: он је крвник људски од почетка, и не стоји на истини; јер нема истине у њему; кад говори лаж, своје говори: јер је лажа и отац лажи.
[/FONT]

[FONT=&amp]Римљ.8:[/FONT][FONT=&amp]15[/FONT][FONT=&amp] Јер не примисте дух ропства, опет да се бојите; него примисте Дух посиначки, којим вичемо: Ава, Оче!
[/FONT]

[FONT=&amp]1.Јов.2:[/FONT][FONT=&amp]27[/FONT][FONT=&amp] И ви помазање што примисте од Њега, у вама стоји, и не требујете да вас ко учи; него како вас то само помазање учи у свему, и истинито је, и није лаж, и као што вас научи останите у њему.[/FONT]

Muhamed je laznjak!
ne razumes tekst ane vidis cinjenice
kako je muhamed umro
svaki pravi veliki prorok nije umro vec se vazneo a isus je velikog proroka najavio
umro je u bogatstvu a isus je rekao
lakse je kamili proci kroz iglene usi neko bogatome uci u carstvo nebesko
koliko je samo bilo sirotinje dok je on bio bogat?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Brate Tum nisi ti ukapirao. Evo ti stihovi u vezi Duha istine – malo udahni i razmisli. Vrlo brzo ćeš ukapirati da je Duh istine ustvari Muhammed a.s.v.s. Nema ko drugi. Ako ti to ne bude kristalno jasno – onda zamoli brata Harry Potera, da ti da još stihova, iz biblije, kako bi se mogao osvedočiti da je Duh istine koji je Hrist najavljivao ustvari a.s.v.s.

Јован 14:16,17 И ја ћу умолити Оца, и даће вам другог утешитеља да буде с вама вавек: Духа истине, ког свет не може примити, јер Га не види нити Га познаје; а ви Га познајете, јер у вама стоји, и у вама ће бити.

Јован 1:14И реч постаде тело и усели се у нас пуно благодати и истине; и видесмо славу Његову, славу, као Јединороднога од Оца.

Јован 8:44 Ваш је отац ђаво; и сласти оца свог хоћете да чините: он је крвник људски од почетка, и не стоји на истини; јер нема истине у њему; кад говори лаж, своје говори: јер је лажа и отац лажи.

Римљ.8:15 Јер не примисте дух ропства, опет да се бојите; него примисте Дух посиначки, којим вичемо: Ава, Оче!

1.Јов.2:27 И ви помазање што примисте од Њега, у вама стоји, и не требујете да вас ко учи; него како вас то само помазање учи у свему, и истинито је, и није лаж, и као што вас научи останите у њему.

O brate, pomijsao si svasta nesto!
ne moj da te mrznja prema necemu ucini nepravdnim!

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
U bibliji ne pise na koga se tacno odnosi
to kao kad bi ja pisao da je isus za sebe rekao da je Bog
to je samo tvoja vera kad citiras citiraj ispravno ne izvrci reci ti mislis da se na njega odnosi a u bibliji ne pise
U opravu si, ne pise Muhammed a.s.
Ali ni Jovan nije najavljivao ime onoga koji dolazi nakon njega! Kako mi znamo da je Hrist?

Mozes li ti objasniti ko je Duh istine?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
izvini moje bahato ponasanje da nabrojim sve jevandjeliste marko takodje nije bio ucenik isusov koliko znam

a ti da si procitao nz znao bi za preobrazenje i vaznesenje kako ovo objasnjavas

Izvinjavam, i meni se dogodi da pogrijesim, i izvinjavanje je vazniji cin nego izjava o svojoj vjeri. Ovim rijecima si pokazao koliko si ti dobar covjek, a ne ja! Prihvatajuci tvoje izvinjenje pokazuejm tebi da sam i ja dobar covjek.
Zar to saznanje o nama obojema nije najvaznije?

Procitao sam NZ, samo ne vjerujem da su napisali istinu o tom; vise mastarije.

Ako ces biti iskren vidjeces da ja insisitram na Hristovim rijecima, jer on je govorio Rijeci od Boga!

Pa i njmeu su pripsali neke rijeci koje on nije rekao, one ce se prepoznati jer se ne slazu s onim rijecima kojima Hrist potvrdjava SZ: Jedinstvo i Svemoc Boga Jedinoga, Oca sveg Stvaranja!

On nije govorio o svom razapecu, on nije govorio o svom vaznesenju, nego su drugi govorili! Toliko su govorili da su uveli obozavanje Hrista kao boga i obozavanje trojstva umjesto Boga!
Hrist nije govorio o trojstvu nikada!
Niti je "trosjtvo" ikada reklo: meni se klanjajte i mene obozavajte!

Ja vjerujem da se na njega odnosi da se nece spasiti onaj ko u njega ne vjeruje!

Zasto onda zidove nazivas svetim narodom? Ili svetom vjerom? Ta oni su mu zeljeli smrt u mukama!

Ja upucjem krscane da konacno pocnu vjerovati u Hristove rijeci, a ne rijeci onih sto se zovu ucenisi, i koji su se razbjezali nakon sto su povjerovali da je Hrist razapet i ubijen.

Oni nisu vjerovali u Bozju Milost, kada je Hrist zavapio molbu, Svemoguci Milostivi Bog mu se odazvao!

Samo se Bog odaziva molitvama!

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Muhamed je laznjak!
ne razumes tekst ane vidis cinjenice
kako je muhamed umro
svaki pravi veliki prorok nije umro vec se vazneo a isus je velikog proroka najavio
umro je u bogatstvu a isus je rekao
lakse je kamili proci kroz iglene usi neko bogatome uci u carstvo nebesko
koliko je samo bilo sirotinje dok je on bio bogat?

To je tvoja vjera tum 5?

Mozes li nabrojati nekoliko pravih proroka koji su vazneseni?
Ili krivih koji nisu vazneseni?

Pravi prorok nece biti ubijen! - SZ

Odakle ti podatak da je Muhammed a.s. bio bogat?
Koliko ja znam nije bio bogat, bio je prognan i zivio kao izbjeglica u Medini na tudjoj zemlji i u tudjoj kuci, kratko nakon sto se vratio u Mekku je umro.

Opet si ti zaduzen da izlazes necije lazi?

Natrag