Da li postoji religija u kojoj postoji istina ?

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Brate gera!

Hvala sto si priznao! Istinu si priznao.

E sad, gledaj se za kim ces se povodoto; za Uciteljem ili za tvojim kolegama kao sto su i apostoli bili. Oni nisu veci od tebe gera!
Ti si obrazovaniji i pametniji od njih, ti mozes iz njihovih rukopisa razlikovati istinu i nesitinu, naklapanje i propagandu, i jos mnogo toga....

Pa zna se zasto ga je htio ubiti judejski kralj: jer mu je neko najavio novog kralja i on se uplasio za prijestolje! A vidis, nije bio.
Kasnije su mu izmislili da ce biti nekada negdje kralj, jer nisu shvatali, kao sto i sada ne shvataju.
Na kraju su ga kamenovali zbog tudjie lazi: da je ovorio da je kralj, i da je jedini Bozji sin. Jos kasnije su od njega nacinili bozanstvo, nui malo ne brinuci da mu na taj nacin svaljuju svoje terete!

Budi dobro i slijedi Isusa, obracaj se Bogu Jedinome (voli Ga svom snagom i dusom, moli ga Oce nas.... ) i nemoj da te zavedu laznim pricama.

Takodje isus nikada nije tvrdio da je ovozemaljski car tu se slazem stobom,sto potvrdjuje i on sam u razgovoru s Ponti Pilatom kad ga ovaj pita, da li si ti car judejski? A isus rece da je carstvo moje na zemlji ti nebi imao nikakvu vlas nadamnom!!! Isus je uvek govorio da je njegovo carstvo nebesko!!!

Ovo sto pises malo je lukavo (pise harry:Kasnije su mu izmislili da ce biti nekada negdje kralj, jer nisu shvatali, kao sto i sada ne shvataju.)

Ko to nije shvatio kad sam Otac kaze u SZ-tu,da ce poslati cara nad carevima koji ce da vlada u svu vecnost!!!
Ali ne na zemlji a na nebesa ce biti njegovo carstvo pa Otac rece sedi meni s desna dok ne polozim neprijatelje tvoje pod noge tvoje.
Znaci kako ja razumem svako ko ne prizna Isusa za cara nad carevima vecnog tj Gospoda on je (NEPRIJATELJ BOZJI)

A ti koji nisu onda shvatili ko je u stvari Isus, normalno da i danas neshvataju jer su to geni istih tih ljudi jer isus rece drvo se po plodu poznaje itd.Jer gde ce kruska da padne ako ne ispod kruske.Pa cak i ako se otkotrlja pod jabuku sve jedno se vidi da je kruska.

Isus jeste car nebeski po volji Oca svoga i rodjen je od Oca a ne stvoren,kao sto i covek radja dete a ne stvara,macka macku,ker kera,lav lava itd.
To neznaci kako to govore JS-ci da ispada da je Jehova spavao s mariom i rodio Isusa,u Bibliji jasno pise da je marija zacela od SV Duha sto znaci od Duha Bozjeg tj sam Duh je oplodio njen jajnik gde se duh sam ovaplotio bez ikakih sexualnih odnosa kako to mnogi zele da ilustruju,zato je morala da bude devica i da se nepogani s covekom dok se Sin Bozji ne rodi. Zasto se u bibliji kaze Sin covecji a potom i Sin Bozji?Zato sto se sam Duh rodio u telu jer to je i razlog zasto isus kaze ( BOLJE JE ZA VAS DA ODEM K OCU JER AKO NE ODEM DUH SVETI NECE SICI NA VAS) a kako da sidje kad je Duh sveti bio utelovljen u Isusu Hristu.

Sam otac negde u SZ-tu kaze ako vi radjate zar mislite da ja koji sam Svemoguci Bog nemogu da rodim!!! moze jos kako obecavam da cu potraziti taj stih.

Pisacu sutra jos danas nemam mnogo vremena ako stignem pisacu i danas.
Pozdrav brate.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Priznao jesam jer tako i jeste Isus nikad nije rekao da je Bog

Aleluja!

Dali znas da je Prorok Mohamed umro veoma bogat i prirodnom smrcu? Cudno brate.

Aleluja!

Umro jer je pravi, a ne lazni!
U SZ kaze: lazni prorok da se ubije!
Zasto Isus nije nikad rekao da je Bog jer je hteo da ga mi sami prepoznamo
OK. Da li ti prepoznajes?
Da li ti mislis da nece pomrijeti ljudi da im se Bog ukaze? Planini i Zemlji bi Ga bilo tesko nositi, covjek bi sigurno bio mrtav da mu se ukaze.
Mislis li da je Bog trebao vaginu i maternicu jedne zene, da cuci utamo u tjelesnom saftu i da se rodi u lokvi krvi?
Mislis li ti da bi to mogao biti Svemoguci Bog?

Itd....

Da ti odmah jos jednom ponovim: ti si obrazovaniji od apostola, i znas mnogo vise.
Zar ces vjerovati u opraznovjerice?

Mozes li mi reci koji je apsotol koji se druzio s Isusom napisao nesto o njemu? Odnosno: da li postoji pismeni izvjestaj istisnkog Isusovog savremenika, njegovog ucenika?
Ako ima, reci koji je i koje djelo to potvrdjava.
Ako ne, ne mislis li da je neka grupa iskorostila ljudsko praznovjerje da skuplja milodare i jaca katolicku crkvu?
Zar im zaista vjerujes sve?

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Brate gera!

Hvala sto si priznao! Istinu si priznao.

E sad, gledaj se za kim ces se povodoto; za Uciteljem ili za tvojim kolegama kao sto su i apostoli bili. Oni nisu veci od tebe gera!
Ti si obrazovaniji i pametniji od njih, ti mozes iz njihovih rukopisa razlikovati istinu i nesitinu, naklapanje i propagandu, i jos mnogo toga....

Pa zna se zasto ga je htio ubiti judejski kralj: jer mu je neko najavio novog kralja i on se uplasio za prijestolje! A vidis, nije bio.
Kasnije su mu izmislili da ce biti nekada negdje kralj, jer nisu shvatali, kao sto i sada ne shvataju.
Na kraju su ga kamenovali zbog tudjie lazi: da je ovorio da je kralj, i da je jedini Bozji sin. Jos kasnije su od njega nacinili bozanstvo, nui malo ne brinuci da mu na taj nacin svaljuju svoje terete!

Budi dobro i slijedi Isusa, obracaj se Bogu Jedinome (voli Ga svom snagom i dusom, moli ga Oce nas.... ) i nemoj da te zavedu laznim pricama.

Negde si mi napisao zasto se toliko pridrzavam "ARHEOLOGIJE" zato sto svi do jednog arheologa tvrde da sve sto su pronasli pronasli su upravo zahvaljujuci Bibliji gde sami pronalasci potvrdjuju Bibliju i njenu tacnost.
Cak su pronasli (NEFILE) upravo na ta mesta gde je biblija opisala te dogadjaje takodje mnogo fragmenta koji potvrdjuju Bibliju.

Postavicu ti video link gde su pronadjeni (kosti NEFILA) Kje su zatim sakrili evolucionisti da ne bi propala teorija evolucije.

eVO MALO ARHEOLOGIJE:

Vidi Harry Brate nisam ni sanjao da je kur´an prav kad govori o djinovima koji su sinovi lucifera.

a mogu ti postaviti jos brdo arheoloskih materijala i u pismenom i video materijalu ako hoces.

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Aleluja!

Aleluja!

Da li ti mislis da nece pomrijeti ljudi da im se Bog ukaze? Planini i Zemlji bi Ga bilo tesko nositi, covjek bi sigurno bio mrtav da mu se ukaze.
Mislis li da je Bog trebao vaginu i maternicu jedne zene, da cuci utamo u tjelesnom saftu i da se rodi u lokvi krvi?

Itd....

Da ti odmah jos jednom ponovim: ti si obrazovaniji od apostola, i znas mnogo vise.

Mozes li mi reci koji je apsotol koji se druzio s Isusom napisao nesto o njemu? Odnosno: da li postoji pismeni izvjestaj istisnkog Isusovog savremenika, njegovog ucenika?
Ako ne, ne mislis li da je neka grupa iskorostila ljudsko praznovjerje da skuplja milodare i jaca katolicku crkvu?
Jeli brate dali se ti to meni podsmevas????

Proroke su ubijali samo koje je bog poslao jasno o tome govori sav SZ-et pa cak i novi !!!

A tvoj Muhamed je bio potomak ne Ismaila!!! nepostoji ni jedan takav dokaz.A takodje nepostoji drugi zapis o ismailo do onog poslednjeg gde pise:I andjeo rece agar ne boj se trudna si i rodices sina i nadenimu ime ismail od njega ce biti 12 knezeva i izacice veliki narod,
On ce biti ubica i ratovace sa svima i svi ce ratovati sa njim.Sta danas vidimo u svetu arapi ratuju sa svima i svi ratuju sa arapima a to je bilo i tokom cele istorije teroristi ratuju sa svima cak i s decom mada mada kad ameri i nato bombe takodje ginu svi !!!
Takav je bio i Muhamed ko zna mozda je i bio od ismailovog roda jer njegov nacin zivota to potvrdjuje.
A ismail i agar se nikada vise nepojavljuje ni u jednom delu Biblije ili pak u nekom monuskriptu,svitku od dana kad je prognan iz Avraamovog naroda zajedno s majkom.
Sto se tice onog gore Aleluja oped lukavis naravno da je Isus Bog njegova dela to potvrdjuju ako ne apostoli kako ti tvrdis,On sam to nije tvrdio vec njegova dela,cuda,iscelenja a takodje su to radili i proroci iz starog i novog zaveta.

Pitas dali postoje pismeni izvestaji.
Postoje vec sam ti rekao da su to (kodexi,septugrame,monuskripti) mnogi su sacuvani kao cele knjige dok neke samo iz fragmenta koje i potvrdjuju Bibliju.

sta je tebi Harry da nemas temperaturu sta me pitas to :Mozes li mi reci koji je apsotol koji se druzio s Isusom napisao nesto o njemu? Odnosno: da li postoji pismeni izvjestaj istisnkog Isusovog savremenika, njegovog ucenika?

Jesi li ti ikad citao Bibliju a? citaj (kodexi,septugrame,monuskripti) pa ces znati.

Pocinjes opet da me nerviras lukavo i dvolicno ja hocu stobom lepo a ti ovako samnom nisi dobar nimalo dobices svoje kad izgubim strplenje.

A mozes li ti meni reci koji je apsotol koji se druzio s Muhamedom napisao nesto o njemu? Odnosno: da li postoji pismeni izvjestaj istisnkog muhamedovog savremenika, njegovog ucenika? namerno sam ti postavio isto pitanje jer nema nikakvih dokaza osim onog sto pise u Kur´anu.

Pitas dali zaista verujem njima, ako mislis na apostole da posle apostola nikome.

Ja nemam ama bas nikakvog razloga da verujem u muhameda i kur´an bas kao ni ti apostolima i bibliji brate.

Brate kad ces jednom da shvatis da je islam savrseno nova religija skopirana s tore,tevrata,indi,talmuda i svakakvog do davanja u nepravilnoj formi po zelji serijata itd.I nema nikakvog istorijskog dokumenta da je od Boga napisan.

Dok ti pobijas naj svetiju knjigu koja je ikada postojala na svetu sa svim pismenim i arheoloskim dokazima.

Jedno pitanje zasto nauka neizucava kuran kao bibliju?
Zasto ne koriste Kur´an za arheologiju?

Zasto se u svetu nigde ne govori o prorocanstvima iz Kur´ana nego samo iz biblije?Zato sto kuran nista nije prorokovao sto bi se obistinilo sem onoga sto pise i sto je prepisano iz biblije.

Zasto se nista nije ispunilo sto je Muhamed prorokovao?
osim onog sto je i sam procitao iz biblije.
Svi proroci su radili cuda osim muhameda zasto?
Imao bi do jutra da ti postavljam pitanja ali me mrzi.

A pogledaj sve sto je Isus rekao a takodjer i apostoli sve se ispunjava na nase oci,a da ne govorim o danilu,otkrivenju jovanovom.

A sta nam kur´an prorokuje Djihad sveti rat???Protiv koga? Protiv hriscana normalno,jevreja Zasto?

Evo zasto:djamija.jpg

Zato sto arapi skrnave svetu zemlju jer su sagradili djamiju na mestu hrama solomona i nad grobnicom Avraama,sarre,isaaka,Jakova pa zato sad jevreji i sami moraju da ulaze u djamiju protiv svoje volje.
zato sto im je dosadilo da placu na zidu placa oni zele da podignu hram solomona jer to je mesto sveto za ceo svet,a muslimani ga racunaju za trece sveto mesto posle meke i medine ta dva mesta su sveta samo za muslimane dok jerusalem za ceo svet tu se odigrala sva istorija i tu ce se i zavrsiti ostalo je jos malo videces.To sto ce biti veoma skoro u svetu zbog arapa i jevreja, bice strasno a kad se umesaju super drzave ojojoj pa zarate izmedju sebe uh.A vec je pocelo za sad su dosli do sirije a poslednja stanica je iran i turska.
Nije nista licno samo kazem kako je biblija sve lepo isprorokovala.

I iskreno receno meka i medina nema nista s prorocanstvom tore,jevandjeljem jer jasno pise da ce se na kraju spustiti s nebesa novi hram tj novi jerusalim od zlata na istom mestu gde je bio solomonov hram.

I gde ce Hrist carovati vecno.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Negde si mi napisao zasto se toliko pridrzavam "ARHEOLOGIJE" zato sto svi do jednog arheologa tvrde da sve sto su pronasli pronasli su upravo zahvaljujuci Bibliji gde sami pronalasci potvrdjuju Bibliju i njenu tacnost.
Cak su pronasli (NEFILE) upravo na ta mesta gde je biblija opisala te dogadjaje takodje mnogo fragmenta koji potvrdjuju Bibliju.

Postavicu ti video link gde su pronadjeni (kosti NEFILA) Kje su zatim sakrili evolucionisti da ne bi propala teorija evolucije.

eVO MALO ARHEOLOGIJE:

Vidi Harry Brate nisam ni sanjao da je kur´an prav kad govori o djinovima koji su sinovi lucifera.

a mogu ti postaviti jos brdo arheoloskih materijala i u pismenom i video materijalu ako hoces.

Pozdrav od Gere.

I tebi pozdrav!
Bice da su to grcki bogovi?

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Proroke su ubijali samo koje je bog poslao jasno o tome govori sav SZ-et pa cak i novi !!!
Mozes li nabrojati bar dva? (za jednog svakako vjerujes da je pogubljen kao lazni)
Pazi: proroci ili Bozji poslanici su oni koji su donosili jasne Bozanske znake, a ne vjrerovjesnici koji su ih najavljivali! Jovan Krstitelj nije prorok, Bozji posalnik, nego samo vjerovjesnik. Isus je bio i prorok i vjerovjesnik, to je jasno iz Biblije.$

Takav je bio i Muhamed ko zna mozda je i bio od ismailovog roda jer njegov nacin zivota to potvrdjuje.
Ti o tome nemas pojma! kada si ovako vrijedan arheolog, pokusaj, pronaci ces mnogo istinitih arheoloskih izvprta kji potvrdjuju da je Muhammed a.s. posljednji Bozji poslanik!

Sto se tice onog gore Aleluja oped lukavis
Ne lukavimja, nego ti opet izmisljas!
Kao neko kome Isus nije ni do koljena zakljucuje po njegovim djelima sta je on?
Pa covjece imas li imalo pameti? (izvini na direktnom pitanju).

Umjesto odgovora dajes pitanje! A imas cijelu hrpu areholoskih i drugih nalaza. Necuveno! Da li to bejase Luka?

A mozes li ti meni reci koji je apsotol koji se druzio s Muhamedom napisao nesto o njemu?
Ne mogu ti reci, posto ja ne cuvam arheoloske i druge dokaze.
Mogu ti nesto drugo reci: Kur'an je rukopis njegovih apostola (on vise voli reci: drugova), a Rijeci su Bozje koje je on diktirao njima.
Kur'an je ziv a nije se mijenjao od prvog izdanja, sve je ostalo do u tacku isto.
Zato se arapski jezik u Kur'anu razlikuje od arapskog jezika koji se upotrebljava - konzerviran je.

Ja nemam ama bas nikakvog razloga da verujem u muhameda i kur´an bas kao ni ti apostolima i bibliji brate.
I da je drugacije opet bi bili tvoji razlozi, a ne moji. Neka tebe s tvojim razlozima, niko ti ne zamjera.

Brate kad ces jednom da shvatis da je islam savrseno nova religija skopirana s tore,tevrata,indi,talmuda i svakakvog do davanja u nepravilnoj formi po zelji serijata itd.I nema nikakvog istorijskog dokumenta da je od Boga napisan.
To sto tvrdis nije tacno! Nemas nikava dokaz izuzev svoje price.
Tvrdim ti da je islam usavrsena vjera koju su imali Avraham, Mojsije, David, Solomon, Isus, Muhammed a.s. i drugi.
Tvrdim jer Kur'an kaze:
Reci, ja sam Avrahamove vjere koji nikoga ravnim Bogu nije smatrao!

Muslimani ne kazu da su Muhammedove vjere, nego Avrahamove! Jasno?

Dok ti pobijas naj svetiju knjigu koja je ikada postojala na svetu sa svim pismenim i arheoloskim dokazima.
Ko sam ja da bih pobijao ilo sta?
Biblija sebe samu pobija jer ne pise sve savrseno, jer u njoj se nalaze greske i kontradikcije koje su vec pokazane. Pokazivao sam ih i ja, a ima ih jos mnogo vie.

Jedno pitanje zasto nauka neizucava kuran kao bibliju?
Zasto ne koriste Kur´an za arheologiju?
To je samo tvoje misljenje opet bez pokrica izuzev tvoga jezika ili zelje.
Kur'an prednjaci pred naukom, ali tebi je to tesko shvatiti.

Zasto se nista nije ispunilo sto je Muhamed prorokovao?
osim onog sto je i sam procitao iz biblije.
Svi proroci su radili cuda osim muhameda zasto?
Imao bi do jutra da ti postavljam pitanja ali me mrzi.
Ne volim copy/paste, imas dovoljni islamskih stranica na svim jezicima da se upoiznas sa cudesima koje je cinio Muhammeda.s., da se upoznas sa oniom sta se ostvarilo.....
ali evo, reci cu ti samo jedno prorocanstvo koje se ostvarilo, a ni jedna druga knjiga nije dala ni naznaku takve mogucnosti: ljudi su prodrli preko granica Zemlje u Svemir.
Sta kazes?
Malo ti?
Ni Isusu nisu vjerovali kada je digao Lazara, cudilo bi me da ti povjerujes.

Da. Kur'an prorokuje rat protiv Zidova. Tu si u pravu. Ima razloga, ne moramo mi sada nista o tome znati, znace se. Ali ako procistas proroka Ezekielja on kaze:
- Svaki ce se narod vratiti u zemlju svojih otaca! (kuda ti gera?)
- Od Izraelaca ce prezivjeti samo jedna mala grupa koja se zatekne na Sinaju!

Dakle gera, ako pise "zidovski" prorok to ima drugo znacenje? je l?

Zato sto arapi skrnave svetu zemlju jer su sagradili djamiju na mestu hrama
I dzamija je hram, nego sta je? Covjece ti si poluobrazovan, tesko je s tobom, mora se poceti od abecede.
Pa dobro, dakle, dzamije u jeruzalemu po Bozjoj volji. U njima se postuje Isus (Isa a.s.), kao i opstali Bozji poslanici bez razlike. Sta tebi smeta?
Sto tamo niko ne psuje i ne vrijdja Isusa i njegovu majku? nego proklinje Sotonu!

Muslimani stuju Solomona! On je Bozji poslanik Izralecima, a ne zidovski poslanik!
Veliki broj genetskih Izraleca su ortodoksi i muslimani!
Samo ti pojma nemas.

To sto ce biti veoma skoro u svetu zbog arapa i jevreja, bice strasno a kad se umesaju super drzave ojojoj pa zarate izmedju sebe uh.A vec je pocelo za sad su dosli do sirije a poslednja stanica je iran i turska.
Nije nista licno samo kazem kako je biblija sve lepo isprorokovala.
Ako budes na pogresnoj strani, znaj da ce te paklena vatra vjecno peci. Pa ti razmisli ako ti je vazno.

I iskreno receno meka i medina nema nista s prorocanstvom tore,jevandjeljem jer jasno pise da ce se na kraju spustiti s nebesa novi hram tj novi jerusalim od zlata na istom mestu gde je bio solomonov hram.

I gde ce Hrist carovati vecno.
Pazi da ne kaze: odlazi zlotovre, nikada te nisam poznavao!

O tome vodi racuna, a ne o meni.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Mozes li nabrojati bar dva? (za jednog svakako vjerujes da je pogubljen kao lazni)
Pazi: proroci ili Bozji poslanici su oni koji su donosili jasne Bozanske znake, a ne vjrerovjesnici koji su ih najavljivali! Jovan Krstitelj nije prorok, Bozji posalnik, nego samo vjerovjesnik. Isus je bio i prorok i vjerovjesnik, to je jasno iz Biblije.$

Ti o tome nemas pojma! kada si ovako vrijedan arheolog, pokusaj, pronaci ces mnogo istinitih arheoloskih izvprta kji potvrdjuju da je Muhammed a.s. posljednji Bozji poslanik!

Ne lukavimja, nego ti opet izmisljas!
Kao neko kome Isus nije ni do koljena zakljucuje po njegovim djelima sta je on?
Pa covjece imas li imalo pameti? (izvini na direktnom pitanju).

Umjesto odgovora dajes pitanje! A imas cijelu hrpu areholoskih i drugih nalaza. Necuveno! Da li to bejase Luka?

Ne mogu ti reci, posto ja ne cuvam arheoloske i druge dokaze.
Mogu ti nesto drugo reci: Kur'an je rukopis njegovih apostola (on vise voli reci: drugova), a Rijeci su Bozje koje je on diktirao njima.
Kur'an je ziv a nije se mijenjao od prvog izdanja, sve je ostalo do u tacku isto.
Zato se arapski jezik u Kur'anu razlikuje od arapskog jezika koji se upotrebljava - konzerviran je.

I da je drugacije opet bi bili tvoji razlozi, a ne moji. Neka tebe s tvojim razlozima, niko ti ne zamjera.

To sto tvrdis nije tacno! Nemas nikava dokaz izuzev svoje price.
Tvrdim ti da je islam usavrsena vjera koju su imali Avraham, Mojsije, David, Solomon, Isus, Muhammed a.s. i drugi.
Tvrdim jer Kur'an kaze:
Reci, ja sam Avrahamove vjere koji nikoga ravnim Bogu nije smatrao!

Muslimani ne kazu da su Muhammedove vjere, nego Avrahamove! Jasno?

Ko sam ja da bih pobijao ilo sta?
Biblija sebe samu pobija jer ne pise sve savrseno, jer u njoj se nalaze greske i kontradikcije koje su vec pokazane. Pokazivao sam ih i ja, a ima ih jos mnogo vie.

To je samo tvoje misljenje opet bez pokrica izuzev tvoga jezika ili zelje.
Kur'an prednjaci pred naukom, ali tebi je to tesko shvatiti.

Ne volim copy/paste, imas dovoljni islamskih stranica na svim jezicima da se upoiznas sa cudesima koje je cinio Muhammeda.s., da se upoznas sa oniom sta se ostvarilo.....
ali evo, reci cu ti samo jedno prorocanstvo koje se ostvarilo, a ni jedna druga knjiga nije dala ni naznaku takve mogucnosti: ljudi su prodrli preko granica Zemlje u Svemir.
Sta kazes?
Malo ti?
Ni Isusu nisu vjerovali kada je digao Lazara, cudilo bi me da ti povjerujes.

Da. Kur'an prorokuje rat protiv Zidova. Tu si u pravu. Ima razloga, ne moramo mi sada nista o tome znati, znace se. Ali ako procistas proroka Ezekielja on kaze:
- Svaki ce se narod vratiti u zemlju svojih otaca! (kuda ti gera?)
- Od Izraelaca ce prezivjeti samo jedna mala grupa koja se zatekne na Sinaju!

Dakle gera, ako pise "zidovski" prorok to ima drugo znacenje? je l?

I dzamija je hram, nego sta je? Covjece ti si poluobrazovan, tesko je s tobom, mora se poceti od abecede.
Pa dobro, dakle, dzamije u jeruzalemu po Bozjoj volji. U njima se postuje Isus (Isa a.s.), kao i opstali Bozji poslanici bez razlike. Sta tebi smeta?
Sto tamo niko ne psuje i ne vrijdja Isusa i njegovu majku? nego proklinje Sotonu!

Muslimani stuju Solomona! On je Bozji poslanik Izralecima, a ne zidovski poslanik!
Veliki broj genetskih Izraleca su ortodoksi i muslimani!
Samo ti pojma nemas.

Ako budes na pogresnoj strani, znaj da ce te paklena vatra vjecno peci. Pa ti razmisli ako ti je vazno.

Pazi da ne kaze: odlazi zlotovre, nikada te nisam poznavao!

O tome vodi racuna, a ne o meni.
Brate Harry ako je nesto protiv recno onda je to kuran bio sam u goste na mnogo foruma gde je tema Kuran ili biblija momci koji jako dobro poznaju i jednu i drugu knjigu rasturili su kuran s dokazima kako protivreci sam sebi.
Posta sam bio i na nasem forumu na temi Kuran ili Biblija video sam kako si se izblamirao tamo s Sarrdy,a pogotovo kad si postavio prvu stranicu od osnivaca te teme.

Neznam sta ti to znaci poluobrazovan kad si dva tri posta tvrdio da sam obrazovan! dok ti je odgovaralo ono sto sam stavio tamo a sad ti neodgovara i govoris inace,tako rade samo licimeri, Bog nikada nije sklapao nijedan savez s arapima vec sa jevrejima arapi su im oteli
svetinje
!!!

Od vavilona,persije,medopersije,egipta itd, arapi su porobljavali ubijali i unistavali jerusalem, izrael pa do krstaskih ratova gde se islam macem ugnezdio u jerusalem i sagradio svoje hramove,djamije!!!

Izrael je od uvek bio sveta zemlja i na kraju ce opet biti sam Bog govori da ce sakupiti svoj narod sa svih krajeva sveta da mu bude Bog.
Jer to je taj zavet koji je vremeno prekinut s izraelim i stvoren je novi zavet oreko Hrista.
Posto sam se ubedio da nepoznajes stari a i novi zavet dobro evo da ti objasnim SZ-et je sklopljen s avraamom znak je obrezivanje stim sto ce Isak da povede narod koji je i nasledio posuh avrama a ne Ismail,bog je prekinuo taj zavet kada su jevreji raspeli Sina bozjeg na krstu,ali posto je to Isus znao sta ce biti posle njegove smrti on je sazdao NZ-et KRSTENJE u ime OCA I SINA I SVETOG DUHA.

Posto su jevreji imali pashu kojom su slavili dan oslobodjenja od ropstva od Faraona ramzesa II,mi Hristani takodje slavimo pashu u znak oslobodjenja od smrti i ovog sotoninog sveta Krvlju nasega Gospoda Isusa Hrista, zato se pricescujemo vinom kao simbol isusove krvi i hlebom kao isusovim telom u znak secanja na skloplen NZ-et s Gospodom.On je sam to izjavio da to radimo na secanje onoga sto je on ucinio za nas....

Kazes pazi da ne kaze odlazi zlotvore nikad te nisam poznavao!!!!

Ja radim sve sto je naredio cak sam se i krstio U njegovo ime kako je naredio dok ti nisi, pa razmisli kome ce reci takve reci koje pripisujes meni.
Jer si zaboravio ko se nekrsti u Ime oca i sina tj Hristovim imenom nece naslediti carstvo bozje braticu moj.

Kazes da mi nemozes potvrditi o Muhamedovim apstolima jer neposedujes nikakvih arheoloskih dokaza???? tvoja tvrdnja je samo na recima??? A najgore od svega je to sto tvrdis da je Kuran ziv!!!!!

Pa nece moci tako brate Kojim obrazom dokazujes da je kuran bolje ziv bez arheoloskih dokaza od biblije koja ima i arheoloske,i pismene dokaze da je istinita i ziva da zivije nemoze biti.Dok se kuran potvrdjuje samo na rec.

Hari uozbilji se malo ne pravi mazgu od mene to nije lepo da me pravis na oci budalom.

Vidim Sarrdy ti postavlja jedno isto pitanje sto puta na temi Kuran ili Biblija da mu pokazes gde u bibliji pise da Duh,pomocnik koji treba da dodje je u stvari Muhamed a ne SV Duh?Dali si svestan da direkto hulis na Duha Svetog kada tako nesto tvrdis.
Na temi ko je Isus Hrist sam ti postavio te stihove o kome ti govoris, a ti se vise nisi pojavio na toj temi mozda kasnije kad sam ja prestao da izlazim na tu temu.Uvek vesto izbegavas tu diskusiju jer opet to potvrdjujes samo na rec.

Cak na zemlji niko nesme da kaze ili osudi nekog ako nema fakt,dokaz a kamoli pred bogom.

Moram sad da idem cucemo se kasnije Brate Neka te cuva Bog Salamaihu.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Neznam sta ti to znaci poluobrazovan kad si dva tri posta tvrdio da sam obrazovan! dok ti je odgovaralo ono sto sam stavio tamo a sad ti neodgovara i govoris inace,tako rade samo licimeri, Bog nikada nije sklapao nijedan savez s arapima vec sa jevrejima arapi su im oteli
svetinje
!!!
Kada kazes nesto istinito ja ne propustim da te pohvalim, ali kada kazes nesto netacno, ja te upozorim (ne uvijek, zavisno od tezine nesitine).
kao i sada.
Prvi Jevrej(Bebrej) koji se spominje u bibliji jeste Avraham.
Posto je Avrahamov provorodjeni sin Ismail praotac arapa, onda su i Arapi Hebreji(Jevreji)! Logicno, zar ne?
Tako da tvoja recenica nema logicnog smisla.
Od vavilona,persije,medopersije,egipta itd, arapi su porobljavali ubijali i unistavali jerusalem, izrael pa do krstaskih ratova gde se islam macem ugnezdio u jerusalem i sagradio svoje hramove,djamije!!!
Ovo je vec krajnja glupost!
Nema veze s arheologijom kao naukom, mozda ima u glavama pomahnitalih cionista i njihovih ljubitelja.

Moglo je biti samo suprotno! Kaze nauka. I Biblija jednako. Samo ti ne znas ni Bibliju ni nauku, ti si samo konzument svih mogucih prljavih podvala, za koje ti znas odakle dolaze.

Izrael je od uvek bio sveta zemlja i na kraju ce opet biti sam Bog govori da ce sakupiti svoj narod sa svih krajeva sveta da mu bude Bog.
Da, ali ce od Izraleca po proorku Ezekilju ostati samo sacica koja ce se zateci na Sinaju, koji gle li podvale, proglasise ropskim mjesto, a ne svetim na kojem je Mojsije primio Zakone.
Podvale ne traju dugo, maleni.
Ja radim sve sto je naredio
Tvrdim da ne govoris istinu!

Vidim Sarrdy ti postavlja jedno isto pitanje sto puta na temi Kuran ili Biblija da mu pokazes gde u bibliji pise da Duh,pomocnik koji treba da dodje je u stvari Muhamed a ne SV Duh?
Ni tebe ni Sardya ne inteesuje istina u vezi s ovim, i nema smisla da vam objasnjavam, posto ne prihvatate posljednju Bozju Objavu, Kur'an.
Vi obojica cesto govorite kao je Muhammed a.s. rpepisivao Bibliju? Da.
E vidite, Dih istine nije sto i sveti Duh!
Sveti Duh je odvajkada do Zauvijek, Sveti Duh je Bog Licno! I ne moze ga neko poslati, i nece biti da ne zna nesto.
E vidite, Isus za Duha istine kaze: Uzece od mene i objavice vama.

Treba neki veci dokaz o kome se radi?

Nekima dokazi ne pomazu, to je istina.

Cak na zemlji niko nesme da kaze ili osudi nekog ako nema fakt,dokaz a kamoli pred bogom.
Isus je rekao:
sâm ces sebe osuditi.
i
Sudice vam Mojsije! Ako njega ne slusate kako cete mene?

Pozdrav brate moj, nemoj se samo ljititi, ljutnja vodi ljude da govore nepromisljeno.
I neka te Bog, Allah, uputi na dobro.

(Salamihu? ne znam sta je to?)

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Rekao je da c eiza njega doci Duh istine (Muhammed a.s.) d aljudima otkrije svu istinu.
zasto u zagradi pises muhamed kad tako ne pise u Bibliji sad ti prepravljas reci istine za koje kazes da su lazi
verujes u samo neke stvari koje tebi odgovaraju ako verujes da jevandjelisti lazu zasto verujes u njihove reci i citiras ih ti jevandjelisti koje smatras lazovima su napisali NZ a ti verujes u samo neke stvari zasto ne verujes u ceo nz ako verujes u neke stvari u njemu
ili zasto uopste verujes?!

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Aleluja!

Aleluja!

Itd....

necu da te vredjam ali NZ nisi procitao!
da jesi znao bi da su jevandjelje pisali isusovi ucenici Luka,Jovan,Marko i Matej
oni su bili isusovi ucenici koji su napisali NZ u koji ne verujes i smatras lazima ono sto ti odgovara!

Natrag