- Učlanjen(a)
- 30.07.2009
- Poruka
- 5.276
to je citat iz Postanja. Mislio sam da svi to znate.
Rečenica počinje sa ako ne poslušate i ne stavite u srcu... šta je to prethodno navedeno da se posluša?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
to je citat iz Postanja. Mislio sam da svi to znate.
E sad de ti meni objasni šta po tebi znaači taj pojam "SLOBODNA VOLJA".Šta ti podrazumjevaš pod tim???Ne radi se o tome šta je moralno ispravno a šta ne, nego o navodnoj slobodnoj volji koja je data od Boga. I ne sikiram se ja uopšte, nego raspravljamo. Dakle, ti kažeš "Tu je lijepo navedeno"AKO" ne poslušaš". Pa šta to mijenja na stvari? Onaj ko ne posluša biće proklet. To se jasno kaže. Pa te ponovo pitam: gdje je tu slobodna volja?
I odgovor summeru: to je citat iz Postanja. Mislio sam da svi to znate.
Rečenica počinje sa ako ne poslušate i ne stavite u srcu... šta je to prethodno navedeno da se posluša?
E sad de ti meni objasni šta po tebi znaači taj pojam "SLOBODNA VOLJA".Šta ti podrazumjevaš pod tim???
Evo šta je prethodno:
1 I tako sada vama je ova zapovest, sveštenici.
Uostalom evo ti link pa sam vidi. Biblija - Malahija, glava 2 [Web Dizajn demo]
napiši iz koje knjige je ovo i koje poglavlje - tačan naziv i sam sebi ćeš odgovoriti
mogao si napisati šta je pod jedan
Ovim si mi odgovorio na ovaj post
Ako si otvorao link vidio si da je iz Biblije. A iz poglavlja Postanje. Evo ti još jedan link: Biblija - 1 Mojsijeva, glava 1 [Web Dizajn demo]. Kada ga otvoriš, idi na 27 Mal.2:15
Ti i ja se očigledno ne uspevamo sporazumeti, ništa pitaću nekog drugog da mi navede bar dve stavke šta to nije
poslušano i stavljeno u srce
pa je zbog toga....
pustiti na vas prokletstvo i prokleću blagoslove vaše;
Ko tebi u opšte brani da slobodno razmišljaš,samo je problem ako te to tvoje "SLOBODNO RAZMIŠLJANJE"odvede negdje gdje ne bi trebalo,tj da ugroziš nečiji život kao i svoj na bilo koji način.U ostalom mi imamo pregršt zakona koje su ljudi napisali baš iz razloga da neko ne bi previše slobodno razmišljao i pri tome učinio svakojake zločine.Istraživanja su pokazala da bez obzira na kaznu 5 % populacije u nekoj zajednici će uvijek poštovati zakone,a isti postotak važi za one koji neće poštovati.E sad imamo kritičnu masu od 90% koji se ponašaju prema restriktivnim zakonima.Ako ih ne bi bilo oni bi krenuli putem bezakonja.Još nešto,tebi bog nije zabranio da razmišljaš o njemu kako god ti hoćeš.Evo šta je prethodno:
1 I tako sada vama je ova zapovest, sveštenici.
Uostalom evo ti link pa sam vidi. Biblija - Malahija, glava 2 [Web Dizajn demo]
Najkraće, slobodna volja znači da možeš slobodno razmišljati svojom glavom, bez bojazni da ćeš zgriješiti ako, recimo, postaviš pitnje sebi ili drugome o postojanju Boga. Drugim riječima, slobodna volja je kada tvoja misao nije sputana nikakvim zabranama ili kanonima.