Da li postoji religija u kojoj postoji istina ?

Član
Učlanjen(a)
11.01.2010
Poruka
603
A sta je istina?

Ovo isto pitanje je postavio i Pontije Pilat Isusu - na koje mu On nije odgovorio.
Jer pitanje treba da glasi:"Ko je Istina?", a ne sta je istina. Jedini koji je sebe nazvao Istinom ("Ja sam Put, Istina i Zivot"), bio je Isus Hristos, ovaploceni Bog, prema tome, Istina je postojala oduvek i pre Biblije i postojace i po zavrsetku vremena.
:)

Član
Učlanjen(a)
01.01.2010
Poruka
78
Nije dovoljno tvrditi da je nešto istina, pa da ti ljudi povjeruju na riječ. Ako tvrdiš da je nešto istina, onda moraš imati i dokaze za to i prezentovati ih.
Nije dozvoljeno tržiti dokaz o postojanju Tvorca.On tebe i ne tjera da vjeruješ u njega,dao ti je slobodnu volju da sam odlučiš o tome.Ja kroz ove razgovore sa vama i ne pokušavam dokazati da li postoji ili ne(ko sam ja da to radim)samo mi je malo čudno da vi toliko tvrdite suprotno.Ja ako u nešto ne vjerujem ja se sa time u opšte ne zamaram,a vi stalno hoćete nešto da dokazujete,bilo za il protiv.

Član
Učlanjen(a)
01.01.2010
Poruka
78
Prvo - Jos jednom procitaj moj post na koji si odgovorio i dobro razmisli sta si napisao i da li ima uopste veze sa onim sto sam rekao i pitao ili da shvatim da si citirao pogresan post.
Drugo - Nauci se etickom ponasanju jer u buduce ce tvoji postovi slicni ovom biti uklonjeni.
Trece - Pravilo foruma je da se ne pisu postovi jedan za drugim, ako imas nesto da kazes stavi sve u jedan post i zato te molim da se pridrzavas ovoga.
Veći dio sam nastavio,samo se prva rečenica odnosi na tebe.A što se tiče brisanja,slobodno.Ja razumijem da ti i ostali vodite forum i da imate pravo da stavljate i uklanjate koga hoćete i kad hoćete.Da ja mogu kontrolisati šta ko piše vjerovatno bih većinu postova u rubrici Religija izbrisao jer većina vrijeđa osjećaje vjernika.Tako da u potpunosti razumijem stav tebe kao nekakve suprotne strane.

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poruka
2.888
Evo dacu ti jos jednu sansu da procitas moj post koji si citirao prvi put i da mi nadjes gde se spominje novi zavet ( iskreno ne znam ni sta je to )
Zatim, procitaj drugi post koji si upravo citirao ( ali ga ocigledno nisi procitao ) i pogledaj sta sam te zamolio pod stavkom 3.

Ni jedan post na ovom forumu nije bio obrisan ako je bilo postovano pravilo foruma i ako nije bilo vredjanja. A sada ako neko nema misljenje kao i ti odnosno ne veruje u boga ( ne ja nisam ateista, govorim za ljude koji jesu ) i ti mislis da je to vredjanje zato sto imaju svoj stav, onda ti imas problem koji moras da resis sa sobom, jer cim bi ti brisao postove koji govore da bog ne postoji to znaci da nisi tolerantan i ne postujes tudja opredeljenja a samim tim bi i forum bio jednolican, govorio bi samo jedno bez prava da se iznese drugo misljenje.

I evo, po drugo put cu te zamoliti da ne pises postove jedan za drugim vec da napises sve u jednom postu.
Hvala

Član
Učlanjen(a)
01.01.2010
Poruka
78
Evo dacu ti jos jednu sansu da procitas moj post koji si citirao prvi put i da mi nadjes gde se spominje novi zavet ( iskreno ne znam ni sta je to )
Zatim, procitaj drugi post koji si upravo citirao ( ali ga ocigledno nisi procitao ) i pogledaj sta sam te zamolio pod stavkom 3.

Ni jedan post na ovom forumu nije bio obrisan ako je bilo postovano pravilo foruma i ako nije bilo vredjanja. A sada ako neko nema misljenje kao i ti odnosno ne veruje u boga ( ne ja nisam ateista, govorim za ljude koji jesu ) i ti mislis da je to vredjanje zato sto imaju svoj stav, onda ti imas problem koji moras da resis sa sobom, jer cim bi ti brisao postove koji govore da bog ne postoji to znaci da nisi tolerantan i ne postujes tudja opredeljenja a samim tim bi i forum bio jednolican, govorio bi samo jedno bez prava da se iznese drugo misljenje.

I evo, po drugo put cu te zamoliti da ne pises postove jedan za drugim vec da napises sve u jednom postu.
Hvala
OK,nećemo se prepucavati preko foruma,a prestaaću postavljati postove jedan za drugim,problem je samo što ja ponekad hoću da odgovorim svima sa kojima imam nekakvu bezazlenu verbalnu debatu,a i radim dugo tako da kad dođem kući odgovorim svakome(ne mislim u negativnom kontekstu)pozzz.Bio sam malo nagao kod onog prvog posta na tvoju primjedbu,izvini,neće se više ponoviti.U pravu si,ne smijemo biti bezobrazni.

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poruka
2.888
Kada oces da odgovoris na vise postova , imas dugme pored dugmeta " citiraj " koje izgleda ovako
multiquote_offP.gif
. Klikni na njega na svakom postu koji oces da citiras. U momentu kada kliknes se nece nista desiti ali kada zavrsis sa kliktanjem svakog posta koji oces da citiras idi na dugme
replyP.gif
koje se nalazi ispod poslednjeg posta sa leve strane. Kada ga klinkes otvorice ti se editor i u njemu ce biti quotovani ( citirani ) svi postovi na koje si malo pre klinuo. Sada ti samo ostaje da odgovoris na njih i to je to.

Uzivaj

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Nije dozvoljeno tržiti dokaz o postojanju Tvorca.On tebe i ne tjera da vjeruješ u njega,dao ti je slobodnu volju da sam odlučiš o tome.Ja kroz ove razgovore sa vama i ne pokušavam dokazati da li postoji ili ne(ko sam ja da to radim)samo mi je malo čudno da vi toliko tvrdite suprotno.Ja ako u nešto ne vjerujem ja se sa time u opšte ne zamaram,a vi stalno hoćete nešto da dokazujete,bilo za il protiv.

Da li je ovo ta slobodna volja?

"2 Ako ne poslušate i ne stavite u srce da date slavu imenu mom, veli Gospod nad vojskama, tada ću pustiti na vas prokletstvo i prokleću blagoslove vaše; i prokleh ih, jer ne stavljate u srce."

que te vayas con el viento, como siempre
LEGEND
Učlanjen(a)
30.07.2009
Poruka
5.276
Da li je ovo ta slobodna volja?

"2 Ako ne poslušate i ne stavite u srce da date slavu imenu mom, veli Gospod nad vojskama, tada ću pustiti na vas prokletstvo i prokleću blagoslove vaše; i prokleh ih, jer ne stavljate u srce."

napiši iz koje knjige je ovo i koje poglavlje - tačan naziv i sam sebi ćeš odgovoriti
mogao si napisati šta je pod jedan smile3

Član
Učlanjen(a)
01.01.2010
Poruka
78
Pa dobro,ti ne vjeruješ u njegovo postojanje pa šta se sikiraš.Tu je lijepo navedeno"AKO" ne poslušaš.Pošto ti ne vjeruješ da postoji ti ne moraš slušati.Ja hoću u Carstvo nebesko i moram se ponašati onako kako nam je navedeno.Samo ja ne kontam kod vas šta je problem u tim pravilima koja nam je preporučio.Navedi mi samo jedno koje nije moralno ispravno i ja ću ti pružiti ruku.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Pa dobro,ti ne vjeruješ u njegovo postojanje pa šta se sikiraš.Tu je lijepo navedeno"AKO" ne poslušaš.Pošto ti ne vjeruješ da postoji ti ne moraš slušati.Ja hoću u Carstvo nebesko i moram se ponašati onako kako nam je navedeno.Samo ja ne kontam kod vas šta je problem u tim pravilima koja nam je preporučio.Navedi mi samo jedno koje nije moralno ispravno i ja ću ti pružiti ruku.

Ne radi se o tome šta je moralno ispravno a šta ne, nego o navodnoj slobodnoj volji koja je data od Boga. I ne sikiram se ja uopšte, nego raspravljamo. Dakle, ti kažeš "Tu je lijepo navedeno"AKO" ne poslušaš". Pa šta to mijenja na stvari? Onaj ko ne posluša biće proklet. To se jasno kaže. Pa te ponovo pitam: gdje je tu slobodna volja?

I odgovor summeru: to je citat iz Postanja. Mislio sam da svi to znate.

Natrag