Da li postoji religija u kojoj postoji istina ?

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poruka
2.888
Ok, preformulisacu pitanje....da li to znaci da istina nije postojala pre biblije?

MODERATOR
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
6.678
Jeste.
Mahom se uzima,a i ponovo će se uzeti od Adama i Eve,zato što se sve vrti u krug.

Član
Učlanjen(a)
17.07.2009
Poruka
26
istina da e bog ili allah eden i da nema drug gospod sem nego i deka se sto e na nebesata i na zemjata e negovo a ne kako sto veli biblijata deka isus e gospod zatoa sto gospod ne umira

Član
Učlanjen(a)
01.01.2010
Poruka
78
Mozda je istina iznad religije.

Znaci istina nije postojala do pre 2000 godina?
Biblija nije samo Novi zavet,tako da ne pametuješ puno.Sutra kad odeš kod doktora i kaže ti da nema nade ,šta ćeš ti,a i ovi gore ostali da uradite??? Vjeruj mi,okrećeš se sasvim nečemu drugome,jer samo tamo možeš pronaći izlaz.Ne može ga svako naći,al ko pokuša vjerovatno hoće.Nemoj sada pisati da ti je u tome slučaju Tvorac nešto tako dao,jer to nije istina.Vi sad ovde pravite najveći grijeh,a to je hula protiv Svevišnjega,a onda poslije joj nisam ja ništa uradio,ja sam bio dobar,ovo,ono.Ako se doslovno poštuje i prati,a naravno vjeruje u ono što piše u Bibliji(s i n z)čovjek teško može da se razboli(i fizički i mentalno),imaće zdravu porodicu(ko hoće)i ostale pozitivne stvari(osim za one koji vjeruju da su droga,kurvanluk,alkohol,kocka,lopovluk,laganje i ostalo ono što je dobro).

Član
Učlanjen(a)
01.01.2010
Poruka
78

Moje mišljenje je sledeće:Ne, ne postoji, sve su apsolutne laži.yes3

Ako ovde ima religioznih ljudi koji bi želeli da objasne (da ne kažem - dokažu) da njihova religija, vera, veroispovest, ili bilo koji drugi teološki sistem verovanja ima bilo kakve veze sa istinom (onim što postoji), bio bih jako sretan, i veoma bih želeo to da čujem.
yes3
Kako da te uvjerim u nešto u šta ti u startu ne vjeruješ?!Niko nije sposoban nikoga ubjediti da je nešto istina ili postoji,ako on to sam ne želi,ili ne traži tamo gdje treba.Ti vjerovatno sjediš samo tu za računarom i to ti je jedino u šta vjeruješ.Jbg,niko nije svršen osim...

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Kako da te uvjerim u nešto u šta ti u startu ne vjeruješ?!Niko nije sposoban nikoga ubjediti da je nešto istina ili postoji,ako on to sam ne želi,ili ne traži tamo gdje treba.Ti vjerovatno sjediš samo tu za računarom i to ti je jedino u šta vjeruješ.Jbg,niko nije svršen osim...

Nije dovoljno tvrditi da je nešto istina, pa da ti ljudi povjeruju na riječ. Ako tvrdiš da je nešto istina, onda moraš imati i dokaze za to i prezentovati ih.

MODERATOR
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
6.678
Čemu srdžba i vređanje?
Svakom je data sloboda izbora,svako ima pravo da veruje ili ne veruje?
Svako će da odgovara i svako će nositi svoj krst,za svoja (ne)dela.
Čitam na mnogim forumima,da oni koji sebe smatraju "vernicima" najviše druge osuđuju....eeeeeeeeeejjjjjjjjjjjjjjjjj...osuđuju.
Pa oni nisu vernici,vernici ne osuđuju,vernici veruju,a ne sude.

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poruka
2.888
Biblija nije samo Novi zavet,tako da ne pametuješ puno.Sutra kad odeš kod doktora i kaže ti da nema nade ,šta ćeš ti,a i ovi gore ostali da uradite??? Vjeruj mi,okrećeš se sasvim nečemu drugome,jer samo tamo možeš pronaći izlaz.Ne može ga svako naći,al ko pokuša vjerovatno hoće.Nemoj sada pisati da ti je u tome slučaju Tvorac nešto tako dao,jer to nije istina.Vi sad ovde pravite najveći grijeh,a to je hula protiv Svevišnjega,a onda poslije joj nisam ja ništa uradio,ja sam bio dobar,ovo,ono.Ako se doslovno poštuje i prati,a naravno vjeruje u ono što piše u Bibliji(s i n z)čovjek teško može da se razboli(i fizički i mentalno),imaće zdravu porodicu(ko hoće)i ostale pozitivne stvari(osim za one koji vjeruju da su droga,kurvanluk,alkohol,kocka,lopovluk,laganje i ostalo ono što je dobro).

Prvo - Jos jednom procitaj moj post na koji si odgovorio i dobro razmisli sta si napisao i da li ima uopste veze sa onim sto sam rekao i pitao ili da shvatim da si citirao pogresan post.
Drugo - Nauci se etickom ponasanju jer u buduce ce tvoji postovi slicni ovom biti uklonjeni.
Trece - Pravilo foruma je da se ne pisu postovi jedan za drugim, ako imas nesto da kazes stavi sve u jedan post i zato te molim da se pridrzavas ovoga.

Član
Učlanjen(a)
11.01.2010
Poruka
603

Moje mišljenje je sledeće:Ne, ne postoji, sve su apsolutne laži.yes3

Ako ovde ima religioznih ljudi koji bi želeli da objasne (da ne kažem - dokažu) da njihova religija, vera, veroispovest, ili bilo koji drugi teološki sistem verovanja ima bilo kakve veze sa istinom (onim što postoji), bio bih jako sretan, i veoma bih želeo to da čujem.yes3

Oprosti, ali čemu ovolika slova i to u boji?Nekako mi to deluje agresivno a mislim i da nije po pravilima bon-tona u komunikaciji na forumima...(uprkos smajlijima koje si stavio.)Ili je imalo za cilj da "podgreje"atmosferu?:thinking:

Evo, ja sam verujuća osoba i samim tim normalno da verujem da je istina ono u šta verujem!Bilo bi apsurdno da smatram lažnim ono u šta verujem da je istina!:girl_sigh:
Drugo, svako od nas ima pravo da veruje ili ne veruje - ta sloboda je čak i ljudskim zakonima regulisana u civilizovanim zemljama.Prema tome, da, kao što ti kažeš da ne veruješ, tako ja kažem da verujem. Peace brother!
Treće, zbog čega bi bio jako sretan, kako kažeš, da ti neko objasni da njegova vera ima veze sa istinom?Što ti je to važno?Da li zbog toga što ipak nisi siguran da je "ipak nešto postoji"?:girl_hide:

Natrag