Da li postoji religija u kojoj postoji istina ?

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Ovo je PF Religija, a ne istorija ili ratovi u prošlosti. Za priču o tome postoje drugi forumi. Ovdje se trebaju voditi rasprave isključivo o religijskim temama. Molim da to imate u vidu.

to je samo bio odgovor na ono sto je harry napisao da su hriscani macem i vatrom veru sirili a to i ti znas da nije istina pa cak iako ne verujes to su istorijske cinjenice vezane za religiju istorija religije

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
to je samo bio odgovor na ono sto je harry napisao da su hriscani macem i vatrom veru sirili a to i ti znas da nije istina pa cak iako ne verujes to su istorijske cinjenice vezane za religiju istorija religije
Dobro, prestanite obojica da pišete o mačevima i ratovima na ovom PF, jer će nas takva priča brzo odvesti u politiku, a političke rasprave nisu dozvoljene na ovom forumu.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Dobro, prestanite obojica da pišete o mačevima i ratovima na ovom PF, jer će nas takva priča brzo odvesti u politiku, a političke rasprave nisu dozvoljene na ovom forumu.

Hvala na upozorenju druze Jurivaka.
Zaista treba ostati ako treba i uz malo napora unutar teme. Vecina zaista ne shvaca razliku izmedju religije, vjere i poltike. Ugolavnom je smjesa religija-politika sveprisutna, zato Svijet tone prema (zasluzenom) Kraju.

Dakle, u smsilu vracanja na temu, tum5e, da li je Hrist rekao da je on Bog? Ako jeste, pokazi.
Da li je Hrist rekao da je on jedini sin? Ako ti pokazem da smatra da su svi ljudi sinovi, hoces li povjerovati da je tako rekao?
Hoces li pokazati na kojem mjestu Hrist kaze da se mogu praviti ikone i klecati pred njima te se kroz njih moliti Bogu?

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361

harry vodi u politiku sa recima vatra i mac i uterivanje vere ja samo odgovaram a ne boj se kad bi stigli do politike ja bi se iskljucio sa teme

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Tema je: Da li postoji religija u kojoj postoji istina? [/WARNING]

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Zaista treba ostati ako treba i uz malo napora unutar teme. Vecina zaista ne shvaca razliku izmedju religije, vjere i poltike. Ugolavnom je smjesa religija-politika sveprisutna, zato Svijet tone prema (zasluzenom) Kraju.

Dakle, u smsilu vracanja na temu, tum5e, da li je Hrist rekao da je on Bog? Ako jeste, pokazi.
Da li je Hrist rekao da je on jedini sin? Ako ti pokazem da smatra da su svi ljudi sinovi, hoces li povjerovati da je tako rekao?
Hoces li pokazati na kojem mjestu Hrist kaze da se mogu praviti ikone i klecati pred njima te se kroz njih moliti Bogu?

zahvaljuj se ti jurivaki koji je ateista sramotis svoju veru i od sebe pravis ateisu, hrist to nije rekao to je nacin molitve prko ikone, Bog nikom nikad nije rekao opela za liturgiju ili misu po tebi bi trebalo da sedimo kod kuce i ne idemo u crkvu Bog nije ni rekao gradite crkve to su isto ljudi rekli da mu sacine dom i to Bogu bi smesno jer je on svud po tebi nije trebalo graditi nikakve hramove tako bi vera bila izgubljena i ateisti bi sve vise tvrdili da je izmisljena i danas bi bilo 50 posto manje vernika jer bi samo jedna knjiga ukazivala na veru Bog nije rekao ni Biblija da se pise zar ne razumes to su nacini da vera opstane to je ocigledno

Hrist je sin a sin otac i sveti duh cine Boga samo isus ne cini Boga sam kao ni otac i sveti duh zasebno a isus je bar 5 puta rekao da je sin boziji, ubio bi se od pisanja kad bi citirao, ionako ne moras citati SZ kad je pola prepisano u kuran

hrist nije jedini sin on je sin Boziji poslat od Boga i on postoji oduvek oduvek oduvek Bog njega nije stvorio kao nas on postoji oduvek kao i otac i sveti duh turi glavu u falsifakat to jest kuran a mozes i u SZ koji je cist a kuran pola prepisan pola slagan

hrist je tvrdio da je mesija i kad su ga pitali rekao je ja sam onaj kako ti kazes isus je osudjen jer su ga pitali jesi li mesija sin boziji a on rece ja sam onaj koji ti kazes da jesam i osudili su ga a bagdadski koljaci(muslimani)uteruju veru macem i vatrom sto je ocigledno

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534

Pita Hary:da li je Hrist rekao da je on Bog? Ako jeste, pokazi.

Odgovara Gera.

Da Hrist je rekao da je Bog evo citaj:

svetlosti kojoj se ne moze pristupiti - 1 poslanica Timotiju 6:14 - 16
- Isus car nad carevima i gospodar nad gospodarima - Otkrivenje 19:14 - 16 / 17:14
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Pogledace na mene Boga koga su proboli - Knjiga proroka Zaharije 12:9 - 10
- Isus je proboden - Jevandjelje po Jovanu 19:31 - 37 /
- Isusov drugi dolazak, ugledace ga koji su ga proboli - Otkrivenje Jovanovo 1:7
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Isusu predano kraljevstvo i njegova vlast vecna, on je poceo da vlada kao kralj - knjiga proroka Danila 7:13 - 14

- Bogje poceo da vlada kao kralj - Otkrivenje 11:17 / 19:16
- Bog pastir - knjiga proroka Isaije 40:9 - 11
- Isus pastir dobri - Jevandjelje po Jovanu 10:11 - 14
- Stena bese Bog - 5 knjiga Mojsijeva 32:1 - 5
- Bog stena vecna - knjiga proroka Isaije 26:4
- Stena bese Hristos - 1 Korincanima poslanica 10:1 - 4
- Bog ce macem kazniti svako telo - knjiga proroka Isaije 66:13 - 18
- Isus ce kazniti Macem - Otkrivenje Jovanovo 11:19 - 16
- Boga slavite u srcima svojim - knjiga proroka Isaije 8:12 - 13
- Isusa Gospoda slavite u srcima svojim - 1 poslanica Petrova 3:15
- Obasjavace ih Bog - Otkrivenje Jovanovo 21:22 - 23 / 22:5
- Obasjace te Isus - Efescima poslanica 5:14
- Odmah ce u svoj Hram doci Bog - knjiga proroka Malahije 3:1
- Isus dolazi u Hram - Jevandjelje po Luki 4:16 / Jevandjelje po Mateju 21 poglavlje
- Bog dunu Duh u nos Adama - 1 knjiga Mojsijeva 2:7
- Isus dunu Sveti Duh na apostole - Jevandjelje po jovanu 20:22
- Bozji svedoci - knjiga proroka Isaije 43:10 - 13
- Isusovi svedoci, on je Bog - Dela apostolska 1:8
- Isus dolazi kao Bog - Titu poslanica 2:13
- Isus vecni Bog - Psalam 102:20 - 29 / Jevrejima poslanica 1:8 - 12
- Gledacemo lice Bozje i njegovo ime bice na celima spasenih - Otkrivenje 22. 3 - 4
- Gledacemo lice Isusovo - Jevandjelje po Jovanu 16:16 - 22 / 1 poslanica Jovanova 3: 2
- Boga niko nikad nije video, sto znaci da ce spaseni gledati lice Isusovo - 1 poslanica Jovanova 1: 18 /
1 poslanica Timotiju 6: 14 - 16
- Isus Bog - Jevandjelje po Jovanu 20: 26 - 29
- Isus Bog otac - Jevandjelje po Jovanu 14: 8 - 14
- Molitve upucene Isusu jer je on Bog - Dela apostola 22: 16 - 19 / 7: 59: 60 / 1 poslanica Korincanima 1:2
- Bozji Duh je Hristov Duh, on je Bog - Rimljanima poslanica 8:9 - 10
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bog koji je car nad carevima. koji prebiva u svetlosti i koji je nedostupan za ljudsko oko, objavio se u telu. Pokaza se svetu,proslavi se u duhu,uznese se na nebo.;
I koji je sve vreme prisutan pocev od "VASKRSENJA"! I koji ce doci na oblacima da sudi svetu meni prvom.Eno ga ide na oblacima i ugledace ga svako oko, i oni koji su ga proboli.

Ovo je jedina istinita vera koju procita gore (Alfa i Omega-Gospod Isus Hrist-JHVH-su jedno)

Ovo je za sad dovoljno!

Gera.

P.S
Hary ostao si mi duzan neke odgovore na temi: pod 1)"Ko je isus hrist" gde u bibliji pise bilo sta o "Muhamedu" to sto si ti tamo naveo nema ama bas nikakve veze s Muhamedom!!! i pod 2) Ko to bese kod avrama isus ili Alah koga niko nikad nije video? Da te podesetim (1 Mojsije gl 18)

pobogu uvredio si me ja sam hriscanin samo kazem da je jedina istina u islamu da postoji jedan bog kao kod nas to sto sam rekao da je cista znaci da je lepo napisana hteo sam da kazem ukradena religija islam je ukradena religija od jevreja a ja muslimane ne branim jedino sto je dobro kod njih hteo sam da kazem jesu obicaji koji su ukradeni od jevreja jevrejske religije u koju verujemo mi hriscani mi verujemo u stari i novi zavet zao mi je sto sam pogresno shvacen ali ako nekog vise ne volim od pagana hindu itd to su muslimani,a pod tri istinite religije sam govorio o hriscanstvu i sotonama rekao sam tri jer se hriscanska religija deli na dve religije ako razumes sta govorim nisam hteo nikog da uvredim zato sam o islamu govorio tako blago,nemogu da kazem mrzim muslimane jer nikog ne treba mrzeti tako pise ljubi bliznjeg svog kao samoga sebe bez obzira na boju koze veru pol i kastu,ja kao pravi hriscanin ne mrzim nikoga a hriscansku veru stari i novi zavet smatram jedinim istinitim religijama kao i sotonsku jer djavo zaista postoji ali on nije nas gospodar kako oni veruju kuran je falsifikat jednom recju nadam se da si shvatio zasto sam onako govorio.a sto se tice tog sto si rekao za primanje novih vernika upravu si jednog dana ce ih biti vise nego nas hriscana u srbiji jer imaju i do desetoro dece jednog dana ce nas sutati i vladati nama ukoliko se ne vratimo putu bozijem i bog ce nas izbaviti od njihovih saka nadam se da si me razumeo
ja sam hriscanin i nimalo ne podrzavam islam
slazem se oko svega sto si rekao o tome kako se njihov bog javio posle naseg a pravi je ,jos jedan dokaz kao sto rekoh o tome da su ukrali veru od jevreja zar ne?

dobra ti je ona o tome zasto je bog toliko cekao vidim da mislis kao i ja sto se tice njih nemogu da ih mrzim ali ih ne volim a oni su jednom recju pagani koji su ukrali veru falsifikovali je imam misljenje crno o njima nekad sam ih mrzio dok nisam uvideo da bog kaze da ne treba mrziti

Brate Tum5e ja mislim da sarrdy nije hteo nikog da uvredi prosto on tako razmislja sardi je dobar hriscanin ja ga znam,ja takodje nemam protiv muslimana nista ali imam protiv prepravljene Biblije tj Kuran,malo SZ-et,malo NZ-et,A ostalo je sve dodato ko je kako hteo nesto slicno kao "NOVI SVET" Novi Svet je jos gore iskasapljena biblija nego kuran i to samo zato sto zele da uniste ime (ISUS)u ljudskoj svesti, jer Nema drugog imena pod nebom kroz koje se covek moze spasiti.Pa ti sad vidi zasto se isus ne priznaje kome to ide na ruku samo sotoni.

Svako drugo ime osim (Hristovog) donosi pogibiju!!!! To je jedina istinita vera verovati u ime (Isusovo-JHVH) jer on je put i istina spasenja coveku sve ostalo je laz.

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Brate Tum5e ja mislim da sarrdy nije hteo nikog da uvredi prosto on tako razmislja sardi je dobar hriscanin ja ga znam,ja takodje nemam protiv muslimana nista ali imam protiv prepravljene Biblije tj Kuran,malo SZ-et,malo NZ-et,A ostalo je sve dodato ko je kako hteo nesto slicno kao "NOVI SVET" Novi Svet je jos gore iskasapljena biblija nego kuran i to samo zato sto zele da uniste ime (ISUS)u ljudskoj svesti, jer Nema drugog imena pod nebom kroz koje se covek moze spasiti.Pa ti sad vidi zasto se isus ne priznaje kome to ide na ruku samo sotoni.

Svako drugo ime osim (Hristovog) donosi pogibiju!!!! To je jedina istinita vera verovati u ime (Isusovo-JHVH) jer on je put i istina spasenja coveku sve ostalo je laz.

Pozdrav od Gere.

sarrdy i ja smo se sporazumeli privatnim porukama
sve sto je harry rekao je laz osim onoga Bog kaznjava laz(iako to nigde ne pise pa cak nije ni jedna o Bozijih zapovesti)
Gera zanima me kako ti sve ovo znas?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
sarrdy i ja smo se sporazumeli privatnim porukama
sve sto je harry rekao je laz osim onoga Bog kaznjava laz(iako to nigde ne pise pa cak nije ni jedna o Bozijih zapovesti)
Gera zanima me kako ti sve ovo znas?
tum, zašto vrijeđaš i nazivaš nekoga lažovom? Hrrry ima svoje mišljenje i svoj pogled na svijet kao što imaš i ti. Možeš li to shvatiti i uljudno diskutovati o tim razlikama, bez vrijeđanja i omalovažavanja sagovorinika? Kao što ti imaš pravo na svoja uvjerenja - da ih upražnjavaš i javno iznosiš, to isto pravo imaju i drugi. Ne možeš nekoga ko drugačije razmišlja od tebe nazivari lažovom i vrijeđati. To su elementarna pravila civilizovanog i kulturnog ponašanja u saobraćaju među ljudima, u društvu uopšte, pa i na forumima.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
gerakules2 tebi su to odgovori?
Ja sam pitao vrlo jednostavno:

Pokazi da je Hrist za sebe rekao: Ja sam (B)bog, dakle meni se klanjajte i meni sluzite.

Ako vec tvrdis na osnovi raznih tumacenja da to tebi znaci.

Meni ne znaci nista, vjeruj. U odnosu na Hristove rijeci rijeci svih "svetaca" su meni nistavne.

Pa ipak ne smatram Hrista bogom!

Ai vi koji smatrate da je Hrist glavom i bradom bog, uzimate njegove rijeci kao salu? Cudno, zar ne?

Natrag