Da li postoji religija u kojoj postoji istina ?

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Pravi i lažni Bog

Po ovome sto pises vidi se da ne znas.

Ne postoji hriscanski Bog, zar tako malo razumijes?
Bog je Jedan, Svestvoritelj i Vrhovni Zakonodavac, Odrzitelj Ravnoteze.
Ima li Arapa hriscana?
Ima.
Arapi govore arapski jezik? Da.
Citaju Bibliju na arapskom?
Svakako!
Kako pise Bog u Bibliji na arapskom?
Allah!

Eureka! Naucili smo nesto!

Allah u Kur'anu za islam kaze: Danas sam vjeru usavrsio i zadovoljan Sam da je to islam.

Islam nije prepisivanje i nije nova vjera, islam je usavrsena vjera, Kur'an je savrsena Knjiga, shvacas?

Allah ni u jednoj epohi ni jedan narod nije ostavljao bez Upute, tako da niko nece moci negirati da nikada nije cuo.
Ako ne postoji Hrišćanski Bog onda pitaj 1000 Hrišćana koji je njegov Bog?
Pa vidi šta će ti odgovoriti! Da ne zna. Ili da je to nepoznati Bog. Ili da je to Jevrejski Bog, ili već ne znam šta.
999 nih će ti odgovoriti da je to Hrist. Ako naletiš na Jehovinog svedoka. Prema tome ZA TEBE nepostoji Hrišćanski Bog. Ali za 99,99 % Hrišćana postoji. Uostalom kao i za mene. Moj Bog je Isus Hrist. Jedini pravi i istiniti Bog. Dok ja smatram da Alah koji se spominje u Kuranu, I ta vera ne može biti prava i da je to Bog objavio Muhamedu, jer ukuda Hristovu žrtvu i Hristovo Božanstvo. Ispada da je Bog ljudima jedno objavio u Bibliji a sasvim drugo u Kuranu. A to je nemoguće. Jer se Bog ne menja i uvek je isti. Prema tome ta pričica da se Bog objavljuje ljudima i u Kuranu i u Bibliji ne važi. To je jedan vešta zamka da bi se čovek odvoio od Hrista.
Jer ko ukida Hristovu žrtvu za naše grehe I Hristovu Božansku prirodu – šta je ? Ajde molim te odgovori mi.
A za mene ostaje Kuran prepisana kjiga jer više od 50 % stvari je isto kao u Bibliji, dok u Bibliji je sve izvorno. Ništa u Bibliji nema što je ranije negde zapisano. Sve je IZVORNO. Ali poštujem tvoje razmišljanje, samo se ne slažem sa njim.
Hvala na javljanju i pozdrav

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Ako ne postoji Hrišćanski Bog onda pitaj 1000 Hrišćana koji je njegov Bog?
Pa vidi šta će ti odgovoriti! Da ne zna. Ili da je to nepoznati Bog. Ili da je to Jevrejski Bog, ili već ne znam šta.
999 nih će ti odgovoriti da je to Hrist. Ako naletiš na Jehovinog svedoka. Prema tome ZA TEBE nepostoji Hrišćanski Bog. Ali za 99,99 % Hrišćana postoji. Uostalom kao i za mene. Moj Bog je Isus Hrist. Jedini pravi i istiniti Bog. Dok ja smatram da Alah koji se spominje u Kuranu, I ta vera ne može biti prava i da je to Bog objavio Muhamedu, jer ukuda Hristovu žrtvu i Hristovo Božanstvo. Ispada da je Bog ljudima jedno objavio u Bibliji a sasvim drugo u Kuranu. A to je nemoguće. Jer se Bog ne menja i uvek je isti. Prema tome ta pričica da se Bog objavljuje ljudima i u Kuranu i u Bibliji ne važi. To je jedan vešta zamka da bi se čovek odvoio od Hrista.
Jer ko ukida Hristovu žrtvu za naše grehe I Hristovu Božansku prirodu – šta je ? Ajde molim te odgovori mi.
A za mene ostaje Kuran prepisana kjiga jer više od 50 % stvari je isto kao u Bibliji, dok u Bibliji je sve izvorno. Ništa u Bibliji nema što je ranije negde zapisano. Sve je IZVORNO. Ali poštujem tvoje razmišljanje, samo se ne slažem sa njim.
Hvala na javljanju i pozdrav

Ja nemam nista protiv tvoga uvjerenja. Svako ima pravo da vjeruje sta hoce, to je ona slobodna volja koju je Bog dao svima.
Ako hriscani vjeruju da postoji vise bogova, ja s tim nemam nista niti dijelim takvo misljenje i vjerovanje.

Samo moram kostatovati da tvoje uvjerenje ne potice iz Jevandjelja, onoga koga je govorio Hrist.

Za potvrdu da tvoja vjera ne potice iz Jevandjelja,

Ispravna molitva:

Pitao ucenik Hrista kako je ispravno moliti. A on (Hrist) odgovori: "Oce nas Koji Jesi na Nebesima...."

On ne kaze uceniku: moli se meni "bogu" koji stoji pred tobom, nego kaze Oce nas (tvoj i moj, i svaciji....) Koji Jesi na Nebesima.

To je Hrist rekao, za koga drzis da je Bog, a ne postujes njegove rijeci?

Nije li Hrist rekao. Nisam dosao da ukinem Zakon ("Stari Zavjet") nego da ga potvrdim, i da vas obavijestim da se nece ni kovrdzica promijeniti do Kraja Svijeta a da se ne ispuni?

Ko je Bog? Bog je Bog! Ma kako Ga zvao Muhammed.as. Hrist (Isa a.s.) Mojsije (Musa a.s.) Abraham (Ibrahim a.s.)..... ti ili ja.
Nema Boga osim Boga!

SZ kaze bez sumnje: Ja Sam Jahve, Ja Sam Koji Jesam!

LAILLAHEILALLAH (velika slova nisu vika nego postovanje jer je Bozje Ime pisano zajdeno kako se izgovara): Nema Boga osim Boga! Nema Allaha osim Allaha. Nema Boga osim Allaha. Samo je Allah Bog. Samo je Bog Bog. To su neki prevodi, znacenje je sasvim ajsno i Hrist ga je prenio ljudima bez sumnje.
E, ali oni sto su pisali dopisivali, ispustali, oni su zamijenili Hristove Rijeci koje je on donio od Boga za naklapanja, za izvrtanje cinjenica, da bi zavrsilo na kraju kao jedno neistinito ucenje o bogo-covjeku ili covjeko-bogu.

Sjeti se sotonskog zavodjenja u Prvobitnom Raju: Bicte kao bogovi! Sotona laze, naravno: niko ne moze biti kao Bog! Bog je stvorio Hrista! Zena ga je rodila. Iz vagine, naravno, kao i sve druge ljude osim Adama.

Sjeti se Samuela: krlajevi su zlo za ljude i ljudi kada napuste Boga hoce kraljeve.

To pokusavam da pokazem: Hrist nikada nije bio krlaj niti je ikada izrazio zelju da to bude!
Ljudi su nacinili od njega kralja, gospodara, boga.... a drugi kriminalca, zlocinca, lazljivca.... Ljudska rabota.:ludd/:

Ko pravi bozasnstvo od bilo cega i tomu pripisuje bozansku moc, sta je?

Pozdrav i tebi i hvala na odgovoru.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Ja nemam nista protiv tvoga uvjerenja. Svako ima pravo da vjeruje sta hoce, to je ona slobodna volja koju je Bog dao svima.
Ako hriscani vjeruju da postoji vise bogova, ja s tim nemam nista niti dijelim takvo misljenje i vjerovanje.
1. Lepo je što nemaš. A ja sam već napomenuo da poštujem svačije mišljenje, jer me tako uči moj Bog (1.Коринћ. 6,12 Све ми је слободно, али није све на корист; све ми је слободно, али нећу да шта овлада мноме.)
2. Jako bih voleo da mi precizno odgovoriš koji su to Hrišćani koji imaju više Bogova. Jer ja ne poznaje NIJEDNE. Poznajem jedino zavedenE Jehovine svedoke, kojih u Svetu ima 0,1 % od populacije, pa čak ni oni ne veruju u više bogova, već samo u JEDNOG. Tako da bi vrlo interesantno bilo da čujemo koji su sve to Bogovi u Hrišćanstvu?

Samo moram kostatovati da tvoje uvjerenje ne potice iz Jevandjelja, onoga koga je govorio Hrist.
Za potvrdu da tvoja vjera ne potice iz Jevandjelja,
??? Nego odakle potiče moja vera, ako ne iz jevanđelja? Objasni mi.

Ispravna molitva:
Pitao ucenik Hrista kako je ispravno moliti. A on (Hrist) odgovori: "Oce nas Koji Jesi na Nebesima...."
On ne kaze uceniku: moli se meni "bogu" koji stoji pred tobom, nego kaze Oce nas (tvoj i moj, i svaciji....) Koji Jesi na Nebesima.
To je Hrist rekao, za koga drzis da je Bog, a ne postujes njegove rijeci?
Nije li Hrist rekao. Nisam dosao da ukinem Zakon ("Stari Zavjet") nego da ga potvrdim, i da vas obavijestim da se nece ni kovrdzica promijeniti do Kraja Svijeta a da se ne ispuni?
Ko je Bog? Bog je Bog! Ma kako Ga zvao Muhammed.as. Hrist (Isa a.s.) Mojsije (Musa a.s.) Abraham (Ibrahim a.s.)..... ti ili ja.
Nema Boga osim Boga!
SZ kaze bez sumnje: Ja Sam Jahve, Ja Sam Koji Jesam!
Po meni je ovo tema za TROJSTVO, KOJE JE VEĆ ODAVNO OTVORENO, a ne za ovu temu. Inače ja na temi Trojstvo ne želim učestvovati zato što u bibliji postoji najmanje 5 mesta gde eksplicitno stoji napisano da je Hrist Bog i YHWH i još na najmanje 15 gde implicitno se govori to isto – I kako sada ja o tome da vodima raspravu. O nečemu što je nama Bog kroz bibliju jasno rekao. Jednostavno smatram da bi učestvovanjem na toj temi malo i odstupio od Boga, jer vodim polemiku o nečem što je jasno kao dan.

LAILLAHEILALLAH (velika slova nisu vika nego postovanje jer je Bozje Ime pisano zajdeno kako se izgovara): Nema Boga osim Boga! Nema Allaha osim Allaha. Nema Boga osim Allaha. Samo je Allah Bog. Samo je Bog Bog. To su neki prevodi, znacenje je sasvim ajsno i Hrist ga je prenio ljudima bez sumnje.
E, ali oni sto su pisali dopisivali, ispustali, oni su zamijenili Hristove Rijeci koje je on donio od Boga za naklapanja, za izvrtanje cinjenica, da bi zavrsilo na kraju kao jedno neistinito ucenje o bogo-covjeku ili covjeko-bogu.
Sjeti se sotonskog zavodjenja u Prvobitnom Raju: Bicte kao bogovi! Sotona laze, naravno: niko ne moze biti kao Bog! Bog je stvorio Hrista! Zena ga je rodila. Iz vagine, naravno, kao i sve druge ljude osim Adama.
Sjeti se Samuela: krlajevi su zlo za ljude i ljudi kada napuste Boga hoce kraljeve.
To pokusavam da pokazem: Hrist nikada nije bio krlaj niti je ikada izrazio zelju da to bude!
Ljudi su nacinili od njega kralja, gospodara, boga.... a drugi kriminalca, zlocinca, lazljivca.... Ljudska rabota.
Hrist je Bog, a evo ti malo stihova koji će ti, nadam se, razbistriti sumnju o tome:
1. Tim. 3 : 16 po sveopćem uverenju,velika je tajna pobožnosti (samilosti - u nekim prevodima): On, očitovan u telu, opravdan u Duhu, viđen od anđela, propovijedan među narodima, verovan u svijetu, uznesen u slavu.)
Римљ. 11:34 Јер ко позна мисао Господњу? 11:33 О дубимо богатства и премудрости и разума Божијег! Како су неиспитиви Његови судови и неистраживи Његови путеви! 16:25 А ономе који вас може утврдити по јеванђељу мом и проповедању Исуса Христа, по откривењу тајне која је била сакривена од постања света,
1. Kor. 2 : 7 - 9,16 nego najavljujemo mudrost Božju, u svetoj tajni, sakrivenu; onu koju predodredi Bog pre vekova za slavu našu, a koje nijedan od knezova ovoga sveta nije upoznao.Jer da su je upoznali, ne bi Gospoda slave razapeli. Nego, kako je pisano: Što oko ne vide, i uho ne ču, i u srce čovečje ne uđe, to pripravi Bog onima koji ga ljube. 16 Јер ко позна ум Господњи да Га поучи? А ми ум Христов имамо. 13:12Тако сад видимо као кроз стакло,у загонетки, а онда ћемо лицем к лицу; сад познајем нешто, а онда ћу познати као што сам познат.

Ko pravi bozasnstvo od bilo cega i tomu pripisuje bozansku moc, sta je?
Idolopoklonik!

Pozdrav i tebi i hvala na odgovoru.
Hvala i pozdravljam te sa par stihova iz Pisma
Dela 17:22- 28 А Павле ставши насред Ареопага рече: Људи Атињани! По свему вас видим да сте врло побожни;Јер пролазећи и мотрећи ваше светиње нађох олтар на коме беше написано: Богу непознатом. Ког дакле не знајући поштујете Оног вам ја проповедам. Бог који је створио свет и све што је у њему, Он будући Господар неба и земље, не живи у рукотвореним црквама,
Нити прима угађања од руку човечијих, као да би Ономе требало шта који сам даје свима живот и дихање и све. И учинио је да од једне крви сав род човечији живи по свему лицу земаљском, и поставио је унапред одређена времена и међе њиховог живљења: Да траже Господа, не би ли Га барем опипали и нашли, премда није далеко ни од једног нас; Јер кроз Њега живимо, и мичемо се, и јесмо; као што и неки од ваших певача рекоше: Јер смо и род Његов.

PS:
Šta bi sa ODGOVOROM na pitanje iz mog posta #371
…..Jer ko ukida Hristovu žrtvu za naše grehe I Hristovu Božansku prirodu – šta je ? Ajde molim te odgovori mi….

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Sada cu vam obojici objasniti neke stvari i jeste i niste upravu da odmah kazem ko je Bog nas Bog je trodelan a on je

Otac,sin(isus hrist) i sveti duh to je jedan Bog a isus nije musliman on jeste Bog ali nije samo on Bog vec kao sto vec rekoh otac sin i sveti duh
nailazicete na razne odgovore ali to je razlika izmedju katolika i pravoslavaca katolici veruju da je sveti duh uzrok isusa a mi (pravoslavci)ne verujemo u to vec verujemo da sveti duh od oca ishodi jer katolicko verovanje govori da isus nema veze sa Bogom ocom sto znaci da oni veruju u dva Boga
mislim da su harijeve reci pogresno protumacene musliman jeste svako i kinez i satanista ali nije svako pokoran islamu i kuranu musliman je rec koja je vec objasnjena sta znaci a ne vrsta vernika ona znaci pokoran Bogu ali ne znaci da je svako pokoran alahu oni sebe nazivaju muslimanima i mi ih tako nazivamo reci za nekoga da je musliman ne znaci da je on pokoran islamu to moze da znaci i da je pokoran budi ili sivi
ali danasnji hriscanski narod ne voli da bude tako nazivan jer je to jezik muslimana mi smo pokorni bogu a ne muslimani ne zelimo da budemo nazivani vernikom na nekom drugom jeziku vec na svom maternjem

danasnje ucenje nekih ljudi govori da je isus polucovek i polubog ali isus je potpuni covek i potpuni Bog ako niste uvereni u moje propovedanje pitajte svestenika ili teologa on ce vam isto reci ovo sam ja saznao od teologa buduceg svestenika a da je Bog trodelan prvi je saznao jedan svetac koji je spojio tri prsta i rekao ovo je bog nas otac sin i sveti duh i iz prstiju je izasao zrak svetlosti

a za ateiste i agnostike njima predlazem da odu u jerusalim i vide vatru koja ne pece mislim na isusov grob tamo se svece same pale cudo bozije i plamen nemoze da opece nikoga uzmite svecu od kuce idite tamo i stanite na grob pored par miliona vernika i sveca ce se zrakom sunca sama upaliti

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
1. Lepo je što nemaš. A ja sam već napomenuo da poštujem svačije mišljenje, jer me tako uči moj Bog (1.Коринћ. 6,12 Све ми је слободно, али није све на корист; све ми је слободно, али нећу да шта овлада мноме.)
2. Jako bih voleo da mi precizno odgovoriš koji su to Hrišćani koji imaju više Bogova. Jer ja ne poznaje NIJEDNE. Poznajem jedino zavedenE Jehovine svedoke, kojih u Svetu ima 0,1 % od populacije, pa čak ni oni ne veruju u više bogova, već samo u JEDNOG. Tako da bi vrlo interesantno bilo da čujemo koji su sve to Bogovi u Hrišćanstvu?

??? Nego odakle potiče moja vera, ako ne iz jevanđelja? Objasni mi.

Po meni je ovo tema za TROJSTVO, KOJE JE VEĆ ODAVNO OTVORENO, a ne za ovu temu. Inače ja na temi Trojstvo ne želim učestvovati zato što u bibliji postoji najmanje 5 mesta gde eksplicitno stoji napisano da je Hrist Bog i YHWH i još na najmanje 15 gde implicitno se govori to isto – I kako sada ja o tome da vodima raspravu. O nečemu što je nama Bog kroz bibliju jasno rekao. Jednostavno smatram da bi učestvovanjem na toj temi malo i odstupio od Boga, jer vodim polemiku o nečem što je jasno kao dan.

Hrist je Bog, a evo ti malo stihova koji će ti, nadam se, razbistriti sumnju o tome:
1. Tim. 3 : 16 po sveopćem uverenju,velika je tajna pobožnosti (samilosti - u nekim prevodima): On, očitovan u telu, opravdan u Duhu, viđen od anđela, propovijedan među narodima, verovan u svijetu, uznesen u slavu.)
Римљ. 11:34 Јер ко позна мисао Господњу? 11:33 О дубимо богатства и премудрости и разума Божијег! Како су неиспитиви Његови судови и неистраживи Његови путеви! 16:25 А ономе који вас може утврдити по јеванђељу мом и проповедању Исуса Христа, по откривењу тајне која је била сакривена од постања света,
1. Kor. 2 : 7 - 9,16 nego najavljujemo mudrost Božju, u svetoj tajni, sakrivenu; onu koju predodredi Bog pre vekova za slavu našu, a koje nijedan od knezova ovoga sveta nije upoznao.Jer da su je upoznali, ne bi Gospoda slave razapeli. Nego, kako je pisano: Što oko ne vide, i uho ne ču, i u srce čovečje ne uđe, to pripravi Bog onima koji ga ljube. 16 Јер ко позна ум Господњи да Га поучи? А ми ум Христов имамо. 13:12Тако сад видимо као кроз стакло,у загонетки, а онда ћемо лицем к лицу; сад познајем нешто, а онда ћу познати као што сам познат.

Idolopoklonik!

Dela 17:22- 28 А Павле ставши насред Ареопага рече: Људи Атињани! По свему вас видим да сте врло побожни;Јер пролазећи и мотрећи ваше светиње нађох олтар на коме беше написано: Богу непознатом. Ког дакле не знајући поштујете Оног вам ја проповедам. Бог који је створио свет и све што је у њему, Он будући Господар неба и земље, не живи у рукотвореним црквама,
Нити прима угађања од руку човечијих, као да би Ономе требало шта који сам даје свима живот и дихање и све. И учинио је да од једне крви сав род човечији живи по свему лицу земаљском, и поставио је унапред одређена времена и међе њиховог живљења: Да траже Господа, не би ли Га барем опипали и нашли, премда није далеко ни од једног нас; Јер кроз Њега живимо, и мичемо се, и јесмо; као што и неки од ваших певача рекоше: Јер смо и род Његов.

PS:

Ako pratis postove vidjeces da je ovdje neko spomenuo da ima bog judejski, hriscanski i muslimanski.

Tvoja vjera vise potice od apostola, nekih ljudi koji su se pojavili nakon Hrista i sebi dali za pravo da negiraju ili mijenjaju Hristove Rijeci, koje je govorio u Ime Boga. Ti su ljudi zapise stavljali u Djela apostolska.
Ja njima ne vjerujem sve sto rekose. Jer ne moze biti od Duha Svetoga suprotno onome sto Hrist kaza.

Hrist je bog, a evo ti malo stihova koji će ti, nadam se, razbistriti sumnju o tome:
kao sto rekoh, tvoja vjera potice od njih, ili od onih sto im naredise sta da napisu.
siguran sam da slutis da je to nesto sto izgoni iz prave vjere, vjere koju je propovijedao Hrist.

Idolopoklonik! Da! Ne pravite sebi lika ni oblicja ni onoga na zhemlji ni u vodi ni nebu niti pod zemljom!
ali gledaj kako sluge crkve tumace:
Zar nije Bog naredio da se na ulaz Satora sastanka postave kerubini? Jeste.
Zar nije bolje onda zamijeniti kerubine slikama "svetaca" ("samo je Bog Svet" - rekao je Hrist) Marije i Hrista? Uzas! Oni uzimaju sebi za pravo da se porede s Bogom i da Njegove Naredbe izvrcu ruglu? Uzas!
Ko to ne klekne na koljena pred kipovima i ikonama u crkvama? Ko to sluzi idolima?

Dela 17:22- 28 А Павле ставши насред Ареопага р

Paveku ja ne vjerujem mnogo. Rekao je: Budite lukaviji od zmija - dakle od djavla. Ja to procitam i onda mu trebam vjerovati? Ni slucajno. Sto ne znaci da je sto ne treba spakovano u mnogo lijepih i poucnih rijeci.

S:
quote_icon.png
Prvobitno napisao Šarrdy

…..Jer ko ukida Hristovu žrtvu za naše grehe I Hristovu Božansku prirodu – šta je ? Ajde molim te odgovori mi….

Hrist nema nista s tim rijecima. Ni Bog, prirodno.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
ali danasnji hriscanski narod ne voli da bude tako nazivan jer je to jezik muslimana

Razumijem ja tu ljubav, jezik muslimana nije pozeljan. Ta "ljubav" potice od Sare - 400 godina robovase potomci onoga kojeg ona rodi Avrahamu - zbog nje! Bog je Pravedan!

a za ateiste i agnostike njima predlazem da odu u jerusalim i vide vatru koja ne pece mislim na isusov grob tamo se svece same pale cudo bozije i plamen nemoze da opece nikoga uzmite svecu od kuce idite tamo i stanite na grob pored par miliona vernika i sveca ce se zrakom sunca sama upaliti
Mozda ce naici i na tucu svecenika kao prosle godine.
Pitanje: bio si licno i vidio to o cemu pises, da se svijece upale same od sebe? Odakle sunce dopire?
Ja znam da su jedno vrijeme prikazivali glavu marije koja je lila krvave suze.
U Zadnje vrijeme, a ono je sada, ljudi ce krenuti za cudima ostavljajuci sjecanje na Boga, Gospodara Svestvoritelja.

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
bas me briga za katolike koji prave kipove isusa isus je potpuni bog i potpuni covek a covek ima lice i kip kao i sveci jer su oni postojali i imali su oblik ljudskog tela a ikonu pravoslavci smatraju prozorom do Boga kod nas ne postoji ikona Boga oca jer njega niko nije video mozemo napraviti ikonu grmlja koje gori ali to nije Boziji oblik a ti ne zavaravaj one koji bibliju nisu citali isus je rekao

Budite lukavi kao zmije, a bezazleni kao golubovi

zmija je najlukavija a ona je zla ali ako si lukav a bezazlen onda si kao nezan i jako lukav covek koji nije zao a lukavost je dobra osobina u zavisnosti kako se koristi ja sam video svece koje se pale a da si ti video veru bi promenio
a isus je cinio cuda pred masom ljudi svi su to videli svi a on je vaskrsao i to je vidjeno i rekao nevernom tomi nek su blazeni oni koji veruju a nisu videli
sunce dopire sa istoka i svece se pale samo onima koji iskreno veruju jednom su iz prostorije sa svecama izbacili patrijarha i unutra se nijedna sveca nije upalila samo su se upalile one napolju kod patrijarha to se jednom desilo a ljudi drze ruku u vatri i ruka ne izgoreva to se zove blagodatni oganj

ako neko veru uteruje i siri macem i vatrom to su muslimani sultan murat je rekao osvajajte dokle god vidite crkve i krsta prvo su saraceni prvi muslimani napali evropu i probili nisu napali karlo veliki i hriscani arape nego su arapi probili u evropu ali nas je bog spasio zla
posle toga su turci unistili jerusalim i mucili hriscane i jevreje i ubijali ih nisu hriscani napali ni meku ni medinu a onda su turci na balkan probili i poklali sve zivo sto se krstom krstilo u srbiji ima minimalno 20 dzamija a u celom bliskom istoku nema nijedne crkve ni katedrale a u muslimanskim drzavama nema ni sinagoge
istorija ima dokaze spise i ociglednosti ko je vatro i macem isao svoju veru da uveri!!!!!!

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
tum5e
Tvoje je znanje jako skuceno i vrlo fokusirano na obmanama, koliko vidim iz tvog upisa.
Ne moze onaj koji je u srcu zmija a predstavlja se kao golub izdrzati da u sred razgovora o vjeri ne predje na politku.
Negdje se mogu smjestiti i krstaski ratovi, prije Turaka, moze se smjestiti i stradanje zidova, ali zar u SZ ne pise kako ce ih Bog kazniti i rasprsiti? Kome oda zamjeris? Bogu? To je grijeh! Oni su kaznjeni zbog zla.
O arapima i Turcima ocito znas samo ono sto ti je servirano na prelima, vecinom lazi.
Mislim da su sljedbenici laznog boga oni koji na nesitinama utvrdjuju proslost i na zlocinima planiraju buducnost.
Bice pometeni Bozjom metlom, koja je zeljezna.

Mozes li pokazati gdje pise da je Hirst za sebe rekao da je Bog?

Nema, da se ne mucis.

Mozes li pokazati gdje je Hrist rekao da treba praviti ikone i klecati pred njima jer su one prozor do Boga? Do kojeg boga? Pravi Bog je Svemoguc, On zabranjuje kipove i ikone. (Zaboravnost 1o Zapovijedi nece te izvuci iz grijeha.)

Nije rekao, da se ne mucis trazeci.

Ni malo ne drzis do Hrista!

A te bajke o paljenju svijeca stavi na forum lektira za djecu. Bog kaznjava laz, zar si zaboravio?

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
ako neko veru uteruje i siri macem i vatrom to su muslimani sultan murat je rekao osvajajte dokle god vidite crkve i krsta prvo su saraceni prvi muslimani napali evropu i probili nisu napali karlo veliki i hriscani arape nego su arapi probili u evropu ali nas je bog spasio zla
posle toga su turci unistili jerusalim i mucili hriscane i jevreje i ubijali ih nisu hriscani napali ni meku ni medinu a onda su turci na balkan probili i poklali sve zivo sto se krstom krstilo u srbiji ima minimalno 20 dzamija a u celom bliskom istoku nema nijedne crkve ni katedrale a u muslimanskim drzavama nema ni sinagoge
istorija ima dokaze spise i ociglednosti ko je vatro i macem isao svoju veru da uveri!!!!!!
Ovo je PF Religija, a ne istorija ili ratovi u prošlosti. Za priču o tome postoje drugi forumi. Ovdje se trebaju voditi rasprave isključivo o religijskim temama. Molim da to imate u vidu.

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
tum5e
Tvoje je znanje jako skuceno i vrlo fokusirano na obmanama, koliko vidim iz tvog upisa.
Ne moze onaj koji je u srcu zmija a predstavlja se kao golub izdrzati da u sred razgovora o vjeri ne predje na politku.
Negdje se mogu smjestiti i krstaski ratovi, prije Turaka, moze se smjestiti i stradanje zidova, ali zar u SZ ne pise kako ce ih Bog kazniti i rasprsiti? Kome oda zamjeris? Bogu? To je grijeh! Oni su kaznjeni zbog zla.
O arapima i Turcima ocito znas samo ono sto ti je servirano na prelima, vecinom lazi.
Mislim da su sljedbenici laznog boga oni koji na nesitinama utvrdjuju proslost i na zlocinima planiraju buducnost.
Bice pometeni Bozjom metlom, koja je zeljezna.

Mozes li pokazati gdje pise da je Hirst za sebe rekao da je Bog?

Nema, da se ne mucis.

Mozes li pokazati gdje je Hrist rekao da treba praviti ikone i klecati pred njima jer su one prozor do Boga? Do kojeg boga? Pravi Bog je Svemoguc, On zabranjuje kipove i ikone. (Zaboravnost 1o Zapovijedi nece te izvuci iz grijeha.)

Nije rekao, da se ne mucis trazeci.

Ni malo ne drzis do Hrista!

A te bajke o paljenju svijeca stavi na forum lektira za djecu. Bog kaznjava laz, zar si zaboravio?

isus nije rekao budite u srcu zmije lukavost se ne nalazi u srcu u srcu je zlo lukavost se nalazi u mozgu u glavi a to ne treba da objasnjava teolog to zna svako ziv osim tebe ocigledno zli nemaju srca kao zmija ali imaju mozak lukavsto je dobra vrlina u zavisnosti kako se koristi a bezazleni kao golubovi bas to znaci da lukavost zmije nikome ne naskodi vec da mu donese dobro bezazlen i lukav znaci da lukavost nikome ne skodi zar to nije ocigledno

isus je sin Boziji on nije BOg ali on otac i sveti duh cine Boga rekoh otac sin i sveti duh a ne samo sin to je Bog, i oni postoje oduvek
ali zasto tebi ista objasnjavati vec rekoh istorijske cinjenica cije su posledice i danas ocigledne a ti lazes ja znam da je istina blagodatni oganj pa milioni su to videli ko si ti da se suprostavis reci miliona ljudi

mi se svecima molimo da se oni Bogu mole za nas jer su pored njega i on ce radije cuti rec njihovu ja i ostali hriscani mi se ne klanjamo ikoni mi se preko ikone molimo Bogu preko ikone a ne ikoni molimo se slici koju smo videli preko nje se molimo onome ko je na njoj razumes molimo se onome ko je na njoj

kome se vi muslimani molite plafonu???????
necu raspravu sa tobom i jedan ateista bi zakljucio ko je upravu a kamoli agnostik nasa religija postoji od pocetka vremena a vasa od pre 1500 godina sto je cak i posle hrista 1 covek je prevario narod bez cuda a isus cuda ucini i vaskrese mnoge i izleci mnoge to ne pise samo u NZ to su istorijske cinjenice

Natrag