Da li postoji religija u kojoj postoji istina ?

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
sarrdy i ja smo se sporazumeli privatnim porukama
sve sto je harry rekao je laz osim onoga Bog kaznjava laz(iako to nigde ne pise pa cak nije ni jedna o Bozijih zapovesti)
Gera zanima me kako ti sve ovo znas?

Kako ja to sve znam? Pa vidis ja danima i nocima kopam,citam bibliju,kuran,talmud,tanah itd,a sve to proveravam iz najstariih spisa koje se mogu danas naci u svetu zato me niko nemoze prevariti,internet sam prevrnuo naopacke brate.

Samo tako ces da saznas pravdu da nema drugog imena pod nebom osim (Hristovog) evo ti na primer pdf tanah:
ZBIRKA POJMOVA IZ JUDAIZMA

A ako zelis da malo vise znas o kuranu i muslimanima mozes da nadjes ovde:
Kuran - Wikipedia, slobodna enciklopedija - Википедија, слободна ..

A ovde Kuran prevod sa arapskog na hrvacki:Kur'an časni na hrvatskom jeziku s latiničnom transliteracijom arapskog izvornika, prijevod
Tomislava Dretara

A ovde mozes da saznas nesto i o talmudu
talmud

A na ovom forumu mozes jako dobro da razumes talmud,tamo su nacitani momci:
АПОСТОЛСКИ ЦЕНТАР 888 ФОРУМ

Javi ako sam ti pomogo brate.

Pa kad sve to pogledas onda ces shvatiti zasto islam,judei,JS-ci i drugi nevole Hrista Gospoda.

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
gerakules2 tebi su to odgovori?
Ja sam pitao vrlo jednostavno:

Pokazi da je Hrist za sebe rekao: Ja sam (B)bog, dakle meni se klanjajte i meni sluzite.

Ako vec tvrdis na osnovi raznih tumacenja da to tebi znaci.

Meni ne znaci nista, vjeruj. U odnosu na Hristove rijeci rijeci svih "svetaca" su meni nistavne.

Pa ipak ne smatram Hrista bogom!

Ai vi koji smatrate da je Hrist glavom i bradom Bog, uzimate njegove rijeci kao salu? Cudno, zar ne?

A ti mi brate daj iz kurana da nisu to odgovori.Ne zaboravi ja kuran odlicno poznajem!!!

Sta ces mi dati iz starog zaveta u kuranu sto nepise u Bibliji SZ-tu,sta ces mi dati da Isa nije rekao u kuranu o sebi?

Ako neverujete u Isusa koji je doneo jevandjelje koji je najveci na nebesima ti mi govoris da treba da verujem to sto je doneo ((anđela) Džabraila (Jibril - Gabriel).

Evo pa citaj:
Kuran (arapski: أَلْقُرآن al-qur'ān - u prenesenom prijevodu "kazivanje"; takođe zvan Al Qur'a-n Al Kari-m; ili izvedeni nazivi Quran, Koran, Kuran Časni, te rijetko Alcoran) je sveta knjiga Islama. Muslimani vjeruju da je Kuran objava Božjih riječi i kulminacija Božje objave čovječanstvu, preko Božjeg poslanika Muhameda a.s. u periodu od 23 godine preko meleka (anđela) Džabraila (Jibril - Gabriel).

Format Kurana

Kuran se sastoji od 114 sura sa ukupno 6236 ajeta isključujući 112 bismilla koje se obično podrazumijevaju kao bezbrojne, ili 6348 uključujući i njih; tačan broj ajeta je različit, ne zbog sadržaja, nego zbog različitih metoda njihovog brojanja. Muslimani obično povezuju sure, ne sa njihovim brojevima, nego sa arapskim imenima koja su izvedena na neki način iz date sure. (Pogledajte listu imena sura.) Sure nisu poredane po hronološkom redu (po redu po kojem islamski učenjaci vjeruju da su i objavljivani) nego po drugačijem redu, prvenstveno prema veličini sura, što muslimani vjeruju da je takođe inspirisano od Boga. Nakon kratkog uvoda, Kuran nastavlja sa najdužom surom, a završava sa nekim najkraćima.

Često se zaboravlja da Islam priznaje ranije Knjige (Stari i Novi zavet) kao svoje svete knjige, s tom razlikom što ih nadograđuje novom svetom knjigom - Kur'an-om koja dolazi od istog Boga ,a objavio ju je prorok Muhamed.

Znaci da se kuran u glavnom sastoji delimicno iz SZ-ta i delimicno iz NZ-ta zar ne? a o nadogradjivanju ni reci.

Isa bi jasno opomenuo da ce doci jos jedna Knjiga od muhameda ali o tome ni reci u bibliji ili da ce poslati andjela djibraila.

Decice proveravajte svakog duha dali je od boga jer ce odmah po mome odlasku izaci razne jeresi da prevare ako mogu i izabrane!!!!!

Pozdrav od gere.

P.S

Hary zasto se u kuranu (Sura 75,76,77)spominje bog u mnozini tj(ELOHIM) kao sto je to u (1 mojsija 1:26)

Zasto ovde govoris da postoji samo Alah,A u suri koje sam nabrojao stoji mnozina (MI) smo vas stvorili.

Svako mloze da proveri dao sam linkove.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
.........Hary zasto se u kuranu (Sura 75,76,77)spominje bog u mnozini tj(ELOHIM) kao sto je to u (1 mojsija 1:26) Zasto ovde govoris da postoji samo Alah,A u suri koje sam nabrojao stoji mnozina (MI) smo vas stvorili. Svako mloze da proveri dao sam linkove.
Gero, hvala ti na ovom postu. Informativan je, opširan, i bar za mene jako poučan. Par puta nisam odgovorio bratu Harrybonnotu, jer sam bio u nedoumici. Pismo kaže:''Čuj Izraelu naš Bog je JEDAN........''. Pa pošto ja verujem u Trojstvo. Uvek mi je ovo bilo čudno, ali evo ti si razrešio tu dilemu, sada više Hari neće moći da me stavlja u dilemu i trilemu. I u Kuranu stoji da Bog nije jedan. TJ jeste jedan ali u MNOŽINI!
Hvala, i samo tako napred, jer ćeš imati Božiju hvalu za ovo.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Gero, hvala ti na ovom postu. Informativan je, opširan, i bar za mene jako poučan. Par puta nisam odgovorio bratu Harrybonnotu, jer sam bio u nedoumici. Pismo kaže:''Čuj Izraelu naš Bog je JEDAN........''. Pa pošto ja verujem u Trojstvo. Uvek mi je ovo bilo čudno, ali evo ti si razrešio tu dilemu, sada više Hari neće moći da me stavlja u dilemu i trilemu. I u Kuranu stoji da Bog nije jedan. TJ jeste jedan ali u MNOŽINI!
Hvala, i samo tako napred, jer ćeš imati Božiju hvalu za ovo.

Brate sad ces da vidis kako ce Hary da zapali s foruma jer nije ocekivao da vrlo dobro poznajem "Kuran" i ono sto sam nabrojao gore u postu,

Ostao mi je duzan neke odgovore koje sam naveo gore nikad ih nisam dobio on ti je ko i JS-ok, hvata samo ne upucene i one koji dovoljno ne poznaju bibliju a da nepricam o onim doktrinama koje sam nabrojao gore .

On je Musliman njegov kuran jos kako prizna Isus Hrista I Elohim-e ali njegova doktrina je zakleti vrag Hriscanstva kao i talmud,tanah.

zato sto ni sami nemogu da rese ko je u pravu Musliman ili jevrej ocekuj sami strasni rat izmedju muslimana i jevreja,jer tamo je sve pocelo i tamo ce se sve zavrsiti. Jedno cu ti reci ni jedni ni drugi nikad nisu poznali Boga poznali smo ga ja i ti evo zasto citaj:

(Jovan 9-12)

[SUP]9[/SUP] Beše Videlo istinito koje obasjava svakog čoveka koji dolazi na svet.

[SUP]10[/SUP] Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.

[SUP]11[/SUP] K svojima dođe, i svoji Ga ne primiše.
Ps. 69:8, Lk. 19:14

[SUP]12[/SUP] A koji Ga primiše dade im vlast da budu sinovi Božiji, koji veruju u ime Njegovo,

Za one koji znaju Boga ovo je dovoljno.

pozdrav od gere.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Brate sad ces da vidis kako ce Hary da zapali s foruma jer nije ocekivao da vrlo dobro poznajem "Kuran" i ono sto sam nabrojao gore u postu,

Ostao mi je duzan neke odgovore koje sam naveo gore nikad ih nisam dobio on ti je ko i JS-ok, hvata samo ne upucene i one koji dovoljno ne poznaju bibliju a da nepricam o onim doktrinama koje sam nabrojao gore .

On je Musliman njegov kuran jos kako prizna Isus Hrista I Elohim-e ali njegova doktrina je zakleti vrag Hriscanstva kao i talmud,tanah.

zato sto ni sami nemogu da rese ko je u pravu Musliman ili jevrej ocekuj sami strasni rat izmedju muslimana i jevreja,jer tamo je sve pocelo i tamo ce se sve zavrsiti. Jedno cu ti reci ni jedni ni drugi nikad nisu poznali Boga poznali smo ga ja i ti evo zasto citaj:

(Jovan 9-12)

[SUP]9[/SUP] Beše Videlo istinito koje obasjava svakog čoveka koji dolazi na svet.

[SUP]10[/SUP] Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.

[SUP]11[/SUP] K svojima dođe, i svoji Ga ne primiše.
Ps. 69:8, Lk. 19:14

[SUP]12[/SUP] A koji Ga primiše dade im vlast da budu sinovi Božiji, koji veruju u ime Njegovo,

Za one koji znaju Boga ovo je dovoljno.

pozdrav od gere.

I vama pozdrav, braco!

Ne palim ja nikuda gera:).

Drago mi je sto si sve tako lijepo napisao o Kur'anu, drago mi je sto znas da je Kur'an Knjiga cista, ostaje jos jedno pitanje: zasto ne vjerujes Bogu? Zasto ti nisi musliman?

Kada pominjes prevode Kur'ana najbolje bi bilo da uzmes prvo prevod na srpski jezik na Balkanu uopste. Znam da je taj covjek Srbin iz Srbije, ali sam mu zabopravio ime. Ne znam kako novi prevodioci, pogotovu ako nisu muslimani, prevode neke rijeci.
Na primjer JS kaze da ce u Raju "sjediti u stolicama", a pravo je prevod "na divanima" (pozlacenim). Valjda sto je udobniji namjestaj porijekom sa Istoka.

U Kur'anu si mogao naci sto ti ne rohvatas, sto se tebi ne svidja, sto bi ti da je drugacije, ali ne neistinu!

Ne znaci da je istina ono sto se tebi svidja ili ono sto se tebi ne svidja!

- Meni je neistina da je Hagara nezakonita Avrahamova zena ( "...njegiva zena Saraja uzme hagaru, Egipcanku, sluskinju svoju, pa je dade svome muzu Avrahamu za zenu. Postanak 15:3)
- meni je neistina da je prvi Avrahamov sin nezakonit! (Za Ismaila uslisih te: evo ga blagosiljam Postanak 17:20)
- neistina je da je Avraham natovario na ledja Hagarti hljeba, mjesinicu vode i sina, jer sinu je bilo 16 ili malo vise godina ( Kada se rodio Ismail Avrahamu je bilo 86 godina Postanak 16:16, kada je bilo Avrahamu 100 godina rodi se Izak, kada je Ismailu bilo 14 godina, a Sara je naredila da se Hagara i Avrahamov stariji sin protjeraju u smrt u pustinji nakon sto je Izak odbije od sise, i jos naakon tog vremena, dakle Ismailu je moglo biti 19 godina...Postanak 21:8,9)

svacija cijela prica o mnogobostvu pada u vodu pred SZ:

Ja sam Bog, Ja sam Koji jesam! Ja sam Stijena!
(ni mi ni vi, ni trojica ni djecica, ni zenice, ni svetcici.... nista) LAILLAHEILALLAH!

Hrist: Ja nisam dosao da ukinem SZ, sudice vam Mojsije, jer ako ne uzvjerovate njemu kako cete meni?

Kako vi slabe argumente o mi vi trojici.... izmisljate ili korioste izmisljotine?

Nisi procitao ukaz kralja Norveske?
Koji pocinje rijecima: MI, kralj Norveske.....?

Da jesi shvatio bi da se Mi i Ja koristi zaviosno od mjesta i o cemu se govori....

Nemoj mi recui da bi pomislio da je nroveski kralj troglavo cudoiviste a ne covjek koji istice svoj polozaj?

Pitanje: Zasto ti nisi musliman? sta ti smeta?

Da se ogradim: meni ne smeta ma sta da si, to je tvoj izbor, ali bi me moglo zanmitati u cemu nalazis opravdanj da ne prihvatis Cistu Bozju Rijec (ciju si cistocu vec potvrdio)?

Pozdrav vama braco, pozdrav vama jer nas je Bog stvorio i Njemu pripadamo i Njemu se vracamo. Budite dobri.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
I vama pozdrav, braco!

Ne palim ja nikuda gera:).

Drago mi je sto si sve tako lijepo napisao o Kur'anu, drago mi je sto znas da je Kur'an Knjiga cista, ostaje jos jedno pitanje: zasto ne vjerujes Bogu? Zasto ti nisi musliman?

Kada pominjes prevode Kur'ana najbolje bi bilo da uzmes prvo prevod na srpski jezik na Balkanu uopste. Znam da je taj covjek Srbin iz Srbije, ali sam mu zabopravio ime. Ne znam kako novi prevodioci, pogotovu ako nisu muslimani, prevode neke rijeci.
Na primjer JS kaze da ce u Raju "sjediti u stolicama", a pravo je prevod "na divanima" (pozlacenim). Valjda sto je udobniji namjestaj porijekom sa Istoka.

U Kur'anu si mogao naci sto ti ne rohvatas, sto se tebi ne svidja, sto bi ti da je drugacije, ali ne neistinu!

Ne znaci da je istina ono sto se tebi svidja ili ono sto se tebi ne svidja!

- Meni je neistina da je Hagara nezakonita Avrahamova zena ( "...njegiva zena Saraja uzme hagaru, Egipcanku, sluskinju svoju, pa je dade svome muzu Avrahamu za zenu. Postanak 15:3)
- meni je neistina da je prvi Avrahamov sin nezakonit! (Za Ismaila uslisih te: evo ga blagosiljam Postanak 17:20)
- neistina je da je Avraham natovario na ledja Hagarti hljeba, mjesinicu vode i sina, jer sinu je bilo 16 ili malo vise godina ( Kada se rodio Ismail Avrahamu je bilo 86 godina Postanak 16:16, kada je bilo Avrahamu 100 godina rodi se Izak, kada je Ismailu bilo 14 godina, a Sara je naredila da se Hagara i Avrahamov stariji sin protjeraju u smrt u pustinji nakon sto je Izak odbije od sise, i jos naakon tog vremena, dakle Ismailu je moglo biti 19 godina...Postanak 21:8,9)

svacija cijela prica o mnogobostvu pada u vodu pred SZ:

Ja sam Bog, Ja sam Koji jesam! Ja sam Stijena!
(ni mi ni vi, ni trojica ni djecica, ni zenice, ni svetcici.... nista) LAILLAHEILALLAH!

Hrist: Ja nisam dosao da ukinem SZ, sudice vam Mojsije, jer ako ne uzvjerovate njemu kako cete meni?

Kako vi slabe argumente o mi vi trojici.... izmisljate ili korioste izmisljotine?

Nisi procitao ukaz kralja Norveske?
Koji pocinje rijecima: MI, kralj Norveske.....?

Da jesi shvatio bi da se Mi i Ja koristi zaviosno od mjesta i o cemu se govori....

Nemoj mi recui da bi pomislio da je nroveski kralj troglavo cudoiviste a ne covjek koji istice svoj polozaj?

Pitanje: Zasto ti nisi musliman? sta ti smeta?

Da se ogradim: meni ne smeta ma sta da si, to je tvoj izbor, ali bi me moglo zanmitati u cemu nalazis opravdanj da ne prihvatis Cistu Bozju Rijec (ciju si cistocu vec potvrdio)?

Pozdrav vama braco, pozdrav vama jer nas je Bog stvorio i Njemu pripadamo i Njemu se vracamo. Budite dobri.
E pa da si i ti shvatio brate sta oznacava "ELOHIM" i kako se jevreji,grci,i mi sluzimo nebismo se ovde raspravljalli,nas spor je u tome sto ti nemas istorijske cinjenice za Kur`an dok ja imam za Bibliju.

Da se ogradim i ja prvo ni meni nista ne smeta sto ti nisi hriscanin mi smo svi Bozja deca mi ovde samo zelimo da dodjemo do istine a istina je u monuskriptima ,codexima,septugramima itd.

Evo zasto tako mislim:

Zanimljivo je. Brate harry Odakle piscu/piscima Kur,ana informacije o biblijskim likovima, ako ne iz Biblije i raznih apokrifa koji u Bibliju nisu usli. A sve to kojih 500 godina NAKON sto su napisani, to se unosi u Kur'an.
Odakle autoritet Kur,anu da daje svoju uvid dogadjanja koji su opisani u Bibliji? Tevrat brate ako znas sta je to.

Govoris Kur`an je istinit u redu da vidimo,pokazi mi barem jednu septugramu ili monuskript koji to potvrdjuje!!!

Muslimani ne znaju ustvari sta je izmjenjeno u bibliji nego nagadjaju, posto moraju odbraniti Kuran.

Medjutim, na primeru Biblije koje postoje ako ne 100 onda 1000 razlicitih varijatni, prevoda, iskrivljenih prepravljenih itd, uvek se moze proveriti (Codex sinaiticus,monuskripti,septugrami) opet se zna koje su sinpoticke a koje apokrifne knjige Biblije. Za razliku od toga, muslimani nemaju pojma gde je "originalni" Tevrat, gde je originanalan "indzil"...nego nagadjaju o nekom "Barnabinon evanadjelju", kao sinoptickom, a o Tevratu ne mogu ni da nagadjaju, osim recima.

To koliko Zidovi "nisu" bili u stanju da sacuvaju "originalni Tevrat" svedoci podatak da se Tora koja se koristila u bogosluzbenoj upotrebi nije smela dodirivati rukama, a tako je i dan danas po sinagogama. Dakle ako je ista bilo cuvano od kvarenja onda su to starozavjetne svete knjige. Mada kazem opet i da su iskvarene, Bog bi sacuvao i "originalni Tevrat, Indzil ili Zebru" medjutim takvih nema.

No ne trebaju takve knjige da bi svjedočile o "istini" Kurana???

Dovoljno ce biti evo za pocetak da neko od muslimana odgovori zbog cega ni Kuran ne porice da je Isus rodjen na natprirodan nacin?

1. Ko je napisao Tevrat?? NE ZNA SE. Kako nesto moze biti ocuvano bas onako kako je od Boga objavljeno ako se nezna ni ko je to napisao??? Isto vazi i za Zebur. Da su ga sacuvali onakvog kako je bilo objavljeno, danas bi verovali u Isusa jer su o njegovom dolasku unaprijed bili obavestni.

2. Ko je napisao Indjil?? NE ZNA se. Da su ga sacuvali onakog kim je Isus objavljen danas bi se znalo sta je Isus , a ne bi se nagadjalo vekovima posle njegove smrti. Znaci za sada je jedina istinita knjiga Biblija.

Jedina knjiga koja ima istorijske dokaze i fakte.Jeste "BIBLIJA"

Pozdrav brate harry.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
brate sad ces da vidis kako ce hary da zapali s foruma jer nije ocekivao da vrlo dobro poznajem "kuran" i ono sto sam nabrojao gore u postu,

ostao mi je duzan neke odgovore koje sam naveo gore nikad ih nisam dobio on ti je ko i js-ok, hvata samo ne upucene i one koji dovoljno ne poznaju bibliju a da nepricam o onim doktrinama koje sam nabrojao gore .

On je musliman njegov kuran jos kako prizna isus hrista i elohim-e ali njegova doktrina je zakleti vrag hriscanstva kao i talmud,tanah.

Zato sto ni sami nemogu da rese ko je u pravu musliman ili jevrej ocekuj sami strasni rat izmedju muslimana i jevreja,jer tamo je sve pocelo i tamo ce se sve zavrsiti. Jedno cu ti reci ni jedni ni drugi nikad nisu poznali boga poznali smo ga ja i ti evo zasto citaj:

(jovan 9-12)

[sup]9[/sup] beše videlo istinito koje obasjava svakog čoveka koji dolazi na svet.

[sup]10[/sup] na svetu beše, i svet kroza nj posta, i svet ga ne pozna.

[sup]11[/sup] k svojima dođe, i svoji ga ne primiše.
ps. 69:8, lk. 19:14

[sup]12[/sup] a koji ga primiše dade im vlast da budu sinovi božiji, koji veruju u ime njegovo,

za one koji znaju boga ovo je dovoljno.

Pozdrav od gere.

upravu si gera harry hvata samo one koji ne poznaju bibliju i cija je vera slaba ja inace ne bih trosio vreme na njega i druge ateiste ali kad vidim da ubedjuju vernike u lazi to ne mogu da dopustim harry je jednom napisao da je isus rekao budite lukavi kao zmije i rekao je da je zgrozen kad je to procitao i nazvao hristove sledbenike zmijama i tu sam se ja ubacio jer neki neznaju da je isus rekao budite lukavi kao zmije a bezazleni kao golubovi onda harry kaze zar nije zao neko ko ima srce zmije a spolja je kao golub sto nije tacno to se naziva pogresnim tumacanjem i to harry zna,ali ovo je tacno tumacenje sledbenici i apostoli treba da budu lukavi kao zmije ali bezazleni sto znaci da lukavstvo nikom ne skodi lukavstvo je dobra vrlina isus nije rekao budite kao zmije vec budite lukavi kao zmije a bezazleni kao golubovi

harry znaj dokle god ima nas koji verujemo i imamo dokaze neces moci da siris lazi

jurivaka ovo jesu lazi ovo nije drugacije misljenje kad neko citira pola recenice za ciljem da ubije veru u nekom
kad sam rekao sve gluposti teologu on je rekao da nece da trosi vreme i bio je delimicno upravu ja ne zelim da te preobrazim u hriscana harry vec da te sprecim da siris lazi i ubijas veru u nekom!!!!!

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Istina?

Ja, Boga mi, jedva čekam ovaj rasplet. Izuzetno mi je ovo interesantmno, jer su ovo za mene nove i jako bitne stvarčice. Normalno kao i uvek navijam za Istinu. Jer sa lažju niko neće ući u Carstvo nebesko!

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
upravu si gera harry hvata samo one koji ne poznaju bibliju i cija je vera slaba ja inace ne bih trosio vreme na njega i druge ateiste ali kad vidim da ubedjuju vernike u lazi to ne mogu da dopustim harry je jednom napisao da je isus rekao budite lukavi kao zmije i rekao je da je zgrozen kad je to procitao i nazvao hristove sledbenike zmijama i tu sam se ja ubacio jer neki neznaju da je isus rekao budite lukavi kao zmije a bezazleni kao golubovi onda harry kaze zar nije zao neko ko ima srce zmije a spolja je kao golub sto nije tacno to se naziva pogresnim tumacanjem i to harry zna,ali ovo je tacno tumacenje sledbenici i apostoli treba da budu lukavi kao zmije ali bezazleni sto znaci da lukavstvo nikom ne skodi lukavstvo je dobra vrlina isus nije rekao budite kao zmije vec budite lukavi kao zmije a bezazleni kao golubovi

harry znaj dokle god ima nas koji verujemo i imamo dokaze neces moci da siris lazi

jurivaka ovo jesu lazi ovo nije drugacije misljenje kad neko citira pola recenice za ciljem da ubije veru u nekom
kad sam rekao sve gluposti teologu on je rekao da nece da trosi vreme i bio je delimicno upravu ja ne zelim da te preobrazim u hriscana harry vec da te sprecim da siris lazi i ubijas veru u nekom!!!!!

Ja ne vjerujem da je Hrist rekao ikome da bude zmija ili slican zmiji!
Ja ne vjerujem da je Hrst ikome rekao da jede svinjetinu.
Ja ne vjerujem da je Hrist ikome pricao o pokornosti crkvi.
Ja ne vjerujem da je Hrist ikome rekao da je on bog licno ili jedan od trojice.
Ja to nisam nasao u Bibliji da je Hrist govorio!
Ja mislim da Hrista samo mogu vrijedjati tvrdnje da je velicao ikoga osim Boga! A ziv je! Dakle: zna.
U tome se razlikuje tvoja i moja vjera.
Pa kako bi ti onda drugacije mogao nazvati moju vjeru nego lazima, kad vec ne znas kako bi?

Gle dalje: ja ti ne zamjeram, iako nije pristojno bez dokaza reci nekome da laze.
Ti nisi pokazao dokaze, nisi odgovorio na moja pitanja. Samo si me proglasio lascem.
Zakljuci sâm.

Natrag