I vama pozdrav, braco!
Ne palim ja nikuda gera
.
Drago mi je sto si sve tako lijepo napisao o Kur'anu, drago mi je sto znas da je Kur'an Knjiga cista, ostaje jos jedno pitanje: zasto ne vjerujes Bogu? Zasto ti nisi musliman?
Kada pominjes prevode Kur'ana najbolje bi bilo da uzmes prvo prevod na srpski jezik na Balkanu uopste. Znam da je taj covjek Srbin iz Srbije, ali sam mu zabopravio ime. Ne znam kako novi prevodioci, pogotovu ako nisu muslimani, prevode neke rijeci.
Na primjer JS kaze da ce u Raju "sjediti u stolicama", a pravo je prevod "na divanima" (pozlacenim). Valjda sto je udobniji namjestaj porijekom sa Istoka.
U Kur'anu si mogao naci sto ti ne rohvatas, sto se tebi ne svidja, sto bi ti da je drugacije, ali ne neistinu!
Ne znaci da je istina ono sto se tebi svidja ili ono sto se tebi ne svidja!
- Meni je neistina da je Hagara nezakonita Avrahamova zena ( "...njegiva zena Saraja uzme hagaru, Egipcanku, sluskinju svoju,
pa je dade svome muzu Avrahamu za zenu. Postanak 15:3)
- meni je neistina da je prvi Avrahamov sin nezakonit! (Za Ismaila uslisih te:
evo ga blagosiljam Postanak 17:20)
- neistina je da je Avraham natovario na ledja Hagarti hljeba, mjesinicu vode i sina, jer sinu je bilo 16 ili malo vise godina ( Kada se rodio Ismail Avrahamu je bilo 86 godina
Postanak 16:16, kada je bilo Avrahamu 100 godina rodi se Izak, kada je Ismailu bilo 14 godina, a Sara je naredila da se Hagara i Avrahamov stariji sin protjeraju u smrt u pustinji nakon sto je Izak odbije od sise, i jos naakon tog vremena, dakle Ismailu je moglo biti 19 godina...
Postanak 21:8,9)
svacija cijela prica o mnogobostvu pada u vodu pred SZ:
Ja sam Bog, Ja sam Koji jesam! Ja sam Stijena!
(ni mi ni vi, ni trojica ni djecica, ni zenice, ni svetcici.... nista) LAILLAHEILALLAH!
Hrist: Ja nisam dosao da ukinem SZ, sudice vam Mojsije, jer ako ne uzvjerovate njemu kako cete meni?
Kako vi slabe argumente o mi vi trojici.... izmisljate ili korioste izmisljotine?
Nisi procitao ukaz kralja Norveske?
Koji pocinje rijecima: MI, kralj Norveske.....?
Da jesi shvatio bi da se Mi i Ja koristi zaviosno od mjesta i o cemu se govori....
Nemoj mi recui da bi pomislio da je nroveski kralj troglavo cudoiviste a ne covjek koji istice svoj polozaj?
Pitanje: Zasto ti nisi musliman? sta ti smeta?
Da se ogradim: meni ne smeta ma sta da si, to je tvoj izbor, ali bi me moglo zanmitati u cemu nalazis opravdanj da ne prihvatis Cistu Bozju Rijec (ciju si cistocu vec potvrdio)?
Pozdrav vama braco, pozdrav vama jer nas je Bog stvorio i Njemu pripadamo i Njemu se vracamo. Budite dobri.