Da li postoji religija u kojoj postoji istina ?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Ja, Boga mi, jedva čekam ovaj rasplet. Izuzetno mi je ovo interesantmno, jer su ovo za mene nove i jako bitne stvarčice. Normalno kao i uvek navijam za Istinu. Jer sa lažju niko neće ući u Carstvo nebesko!

Dragi moj brate!
Znam da mi vjerujes da i mene zanima jedino Istina!
Da me ne bilo bilo stid biti vatropoklonik ukoliko bih se uvjerio da se vatra ne gasi vodom (dovoljnom kolicinom).
I u onome sto nadjemo da je Istina, jos uvijek mozemo naci jos vise, jer Konacna Istina je Kod Onoga Koji je sve stvorio i obavijestice nas o Istini na Sudnjem danu. Bicemo obavijesteni o onome u cemu smo se razilazili.

Jurivaku takodje zanima Istina, i jos mnostvo dobrih ljudi koji teze dobrome za sve.

Interesantno je koliko su mocne rijeci sto ih je Hrist izrekao: Ljubi Boga svom svojom pamecu dusom i snagom. Ljubi bliznjega kao sebe samog.
Bio ateista ili ne, ako je dobar covjek, ja ga volim kao sebe, i zelim mu dobra koliko i sebi.
Bio najveci imenom musliman ili katolik ili sta hoces, ako ne drzi drugi zakon (iako se kune da s drzi prvog), ako smislja spletke i sukobe, ako s esluzi lazima i klevetama, meni nije brat. Da ima najvisu dzamiju na svijetu.
Jer vise vrijedi zivot pravednika nego sve dzamije. Tako ja vjerujem.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
upravu si gera harry hvata samo one koji ne poznaju bibliju i cija je vera slaba ja inace ne bih trosio vreme na njega i druge ateiste ali kad vidim da ubedjuju vernike u lazi to ne mogu da dopustim harry je jednom napisao da je isus rekao budite lukavi kao zmije i rekao je da je zgrozen kad je to procitao i nazvao hristove sledbenike zmijama i tu sam se ja ubacio jer neki neznaju da je isus rekao budite lukavi kao zmije a bezazleni kao golubovi onda harry kaze zar nije zao neko ko ima srce zmije a spolja je kao golub sto nije tacno to se naziva pogresnim tumacanjem i to harry zna,ali ovo je tacno tumacenje sledbenici i apostoli treba da budu lukavi kao zmije ali bezazleni sto znaci da lukavstvo nikom ne skodi lukavstvo je dobra vrlina isus nije rekao budite kao zmije vec budite lukavi kao zmije a bezazleni kao golubovi

harry znaj dokle god ima nas koji verujemo i imamo dokaze neces moci da siris lazi

jurivaka ovo jesu lazi ovo nije drugacije misljenje kad neko citira pola recenice za ciljem da ubije veru u nekom
kad sam rekao sve gluposti teologu on je rekao da nece da trosi vreme i bio je delimicno upravu ja ne zelim da te preobrazim u hriscana harry vec da te sprecim da siris lazi i ubijas veru u nekom!!!!!

[/QUOT

Drago mi je da si sam shvatio neke stvari a ako si pogledao linkove koje sam postavio onda si super shvatio neke stvari!!!

Harry propoveda Kur´an a ne Bibliju kao nasi JS-ci mada su oni jedno isto to jes "Antihriscani" meni se hari i islam vise svidja nego KS-re.

On nema nista sto bi mogao da dokaze da je Kur´an prav zato sve vreme spamuje kao i njegov ortak ris BG.

Ja sam neke stvari objasnio Harry-ju kad mi da takve dokaze mozemo dalje da diskutujemo.

pozdrav brate tum5e.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Ja ne vjerujem da je Hrist rekao ikome da bude zmija ili slican zmiji!
Ja ne vjerujem da je Hrst ikome rekao da jede svinjetinu.
Ja ne vjerujem da je Hrist ikome pricao o pokornosti crkvi.
Ja ne vjerujem da je Hrist ikome rekao da je on bog licno ili jedan od trojice.
Ja to nisam nasao u Bibliji da je Hrist govorio!

Ja mislim da Hrista samo mogu vrijedjati tvrdnje da je velicao ikoga osim Boga! A ziv je! Dakle: zna.
U tome se razlikuje tvoja i moja vjera.
Pa kako bi ti onda drugacije mogao nazvati moju vjeru nego lazima, kad vec ne znas kako bi?

Gle dalje: ja ti ne zamjeram, iako nije pristojno bez dokaza reci nekome da laze.
Ti nisi pokazao dokaze, nisi odgovorio na moja pitanja. Samo si me proglasio lascem.
Zakljuci sâm.

Ja sam svedok da mnogi muslimani jedu svinjsko!!!
A ja neverujem da je isa bilo kome rekao idi u Djamiju
A ja to nalazim to nalazim u Bibliji na 1000 mesta.
a u Kur´anu nigde iako je Kur´an losa kopija biblije.
A takodje da je Muhamed prorok interesantno je da su svi proroci zapisani u Bibliji samo nije Muhamed kako to objasnjavas????

Sta si ti meni dao kao dokaz za svoju islamsku doktrinu ja te odavno izucavam ,nemas nikakve dokaze ali to neznaci da ja i dalje ne zelim da stobom komentarisem ja zelim samo istinu kao i ti.Ti mi u svakom slucaju vise godis nego JS-ci oni od mene beze kao djavo od krsta nadam se da ti neces.

Pozdrav od gere.
P.S
Brate,ovo je samo diskusija ko je u pravu a ko nije, ne zelim da vredjam iako uvek pisem u gruboj formi takav mi je karakter.

Član
Učlanjen(a)
22.12.2011
Poruka
8
Bog s vama braćo.
Daj Bože da ičim zaslužite da vam se otvore oči i poznate veru istinitu, svetu, pravoslavnu.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Bog s vama braćo.
Daj Bože da ičim zaslužite da vam se otvore oči i poznate veru istinitu, svetu, pravoslavnu.

Brate po majci ,ocu ,babi ,dedi sam pravoslavni od tog ne bezim, ali niko od njih mi nikad nisu objasnili sta zapravo pise u Bibliji.

Kad sam sam poceo da je citam shvatio sam da sam Hriscanin pre svega a posle tek pravoslavac dali znas sta je to uopste pravoslavac?to je covek koji pravilno postuje Gospoda Isusa Hrista.I drzi se njegovog ucenja da li si ti ikad cuo u pravoslavnoj crkvi da te uce o bilo cemu sto se tice Hrista ne.Zasto? zato sto ako spoznas tu istu bibliju pobecices u svoj dom i svom svojom snagom i umom i razumom iljubavlju okrenuces se Hristu, Citaj bibliju i samo Bibliju i oslobodices se od lazi.Ovo izgleda kao da napadam svoju crkvu nije tacno napadam one koji rade u njoj.

Oni su se predali rimokatulickoj crkvi i poklonili se "PAPI" antihristu.

Video sam svojim sopstvenim ocima cak su mu i ruku ljubili nase vladike itd.Nezelim cak ni da pricam o tome ali to neznaci da mi i dalje netrebamo biti pravoslavni treba citati Bibliju i ukazati nasim svestenicima da oni idu putem sirokim a ne uskim.

Toliko za sada brate moj po Hristu.

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Ja ne vjerujem da je Hrist rekao ikome da bude zmija ili slican zmiji!Ja ne vjerujem da je Hrst ikome rekao da jede svinjetinu.Ja ne vjerujem da je Hrist ikome pricao o pokornosti crkvi.Ja ne vjerujem da je Hrist ikome rekao da je on bog licno ili jedan od trojice.Ja to nisam nasao u Bibliji da je Hrist govorio!Ja mislim da Hrista samo mogu vrijedjati tvrdnje da je velicao ikoga osim Boga! A ziv je! Dakle: zna.U tome se razlikuje tvoja i moja vjera.Pa kako bi ti onda drugacije mogao nazvati moju vjeru nego lazima, kad vec ne znas kako bi?Gle dalje: ja ti ne zamjeram, iako nije pristojno bez dokaza reci nekome da laze.Ti nisi pokazao dokaze, nisi odgovorio na moja pitanja. Samo si me proglasio lascem.Zakljuci sâm.
ali si to rekao u tri svoja posta neznam ja sta ti verujes znam sta si napisao necu da citiram i sam znas!!!Nije rekao ni da jedemo govedinu to sto nista nije rekao sta mi treba da imamo na jelovniku ne znaci da ne treba jesti svinjetinu ,znaci ako on nije pricao o hrani mi treba da crknemo od gladi samo zato sto on tako nije rekao on nije poslat da nam pravi jelovnik on je jeo samo ribu i hleb sto znaci da bi svi trebalo da jedemo samo ribu i hleb a to ne radim ni ja ni ti !!!Hrist ne da nije pricao o pokornosti on ju je osnovao tako je rekao apostolima i apostol petar je bio osnivac crkve praznik sa imenom silazak svetog duha na apostole je crkvin rodjendan on je rekao da se njemu pokoravamo a on je reformisao jevrejsku crkvu tako je upucivao apostole sve su apostoli radili i crkvu osnovali i rekli da se crkvi treba pokoravati a isus je govorio iz njih i kroz njih lecio bogalje slepe itd. apostoli su takodje cinili cuda kao hrist to jest nisu oni vec hrist kroz njih!!!!On je bar 10 puta rekao da je sin Boziji a Otac sin i sveti duh su Bog nije rekao ja sam jedna trecina Boga vec ja sam sin Boziji sto je jedan od trojice!!!!Sta je hrist govorio preformulisi pitanje jer necu da nagadjam.prosiri i preformulisi pitanje.na pitanja na koja nisi dobio odgovor postavi ponovo jer ih ne razumem!!!STa je hrist govorio i poslednje pitanje OPSIRNO

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Bog s vama braćo.
Lepo je to brate što nam želiš Boga, I ja tebi želim takođe, ali od svih Crkava gde sam bio (a samo [FONT=&amp]sâm[/FONT] u jednoj kršten - Pravoslavnoj ) najmanje sam o bibliji i Bogu naučio baš u Pravoslavnoj. Jer – bio si na liturgiji – video si i sam. Šta tu čovek može naučiti o Bogu i bibliji. Čak i katastrofalni JS, pa se i kod njih može mnogo više naučiti o Bogu i bibliji, samo ako odbaciš onih 30-tak pogrešnih stvari. Jednostavno Pravoslavna Crkva je uvek više davala akcenat na obredima, skupljanju novca, običajima…………. A manje na podučavanju vernika bibliji!
Tako da ja umesto da idem u Crkvu da učim od sveštenika Pismo, moram kući sam da trošim oči svaki dan.
Nemoj ovo da shvatiš lično, jer ja apsolutno nemam ništa protiv tebe, a želim ti kao malo ko u tvom životu – spasenje!
Pozdravljam te jednim lepim stihom > [FONT=&amp]Матеј [/FONT][FONT=&amp]7:21[/FONT][FONT=&amp] Неће сваки који ми говори: Господе! Господе! Ући у царство небеско; но који чини по вољи Оца мог који је на небесима.[/FONT]

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Lepo je to brate što nam želiš Boga, I ja tebi želim takođe, ali od svih Crkava gde sam bio (a samo [FONT=&amp]sâm[/FONT] u jednoj kršten - Pravoslavnoj ) najmanje sam o bibliji i Bogu naučio baš u Pravoslavnoj. Jer – bio si na liturgiji – video si i sam. Šta tu čovek može naučiti o Bogu i bibliji. Čak i katastrofalni JS, pa se i kod njih može mnogo više naučiti o Bogu i bibliji, samo ako odbaciš onih 30-tak pogrešnih stvari. Jednostavno Pravoslavna Crkva je uvek više davala akcenat na obredima, skupljanju novca, običajima…………. A manje na podučavanju vernika bibliji!
Tako da ja umesto da idem u Crkvu da učim od sveštenika Pismo, moram kući sam da trošim oči svaki dan.
Nemoj ovo da shvatiš lično, jer ja apsolutno nemam ništa protiv tebe, a želim ti kao malo ko u tvom životu – spasenje!
Pozdravljam te jednim lepim stihom > [FONT=&amp]Матеј [/FONT][FONT=&amp]7:21[/FONT][FONT=&amp] Неће сваки који ми говори: Господе! Господе! Ући у царство небеско; но који чини по вољи Оца мог који је на небесима.[/FONT]

vIDIM DA SE NE RAZUMES MNOGO U TE STVARI PA CU TI POJASNITI

svake liturgije se cita sveto jevandjelje tj Novi zavet i na kraju svestenik posveti 10 minuta pouci price koju je citao jevandjelje po luki marku jovanu i mateju
a takodje se cita knjiga Apostol koju ja cesto citam i koja govori o delima sv apostola Pavla
Na casovima veronauke na koja sam nekad isao se nauce jako poucne stvari stvari koje neces naci u knjigama i na internetu

idi ponekad na liturgiju pa ces videti da je sve kako sam ti rekao:dntknw:

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Da li postoji religija u kojoj postoji istina ?

Moje mišljenje je sledeće:Ne, ne postoji, sve su apsolutne laži.yes3

Moco, prijatelju! Definitivno postoji prava religija i to je veoma lako otkriti! Kako? Zatraži besplatan biblijski studij od Jehovinih Svedoka koji ti redovno dolaze na vrata, počni da proučavaš Bibliju i vrlo brzo ćeš uočiti pravu religiju i one koji je praktikuju!

P.S. Požuri jer je kraj ovom sistemu stvari iza ćoška!!!

;)

Natrag