Član
- Učlanjen(a)
- 03.01.2011
- Poruka
- 1.573
Ja, Boga mi, jedva čekam ovaj rasplet. Izuzetno mi je ovo interesantmno, jer su ovo za mene nove i jako bitne stvarčice. Normalno kao i uvek navijam za Istinu. Jer sa lažju niko neće ući u Carstvo nebesko!
Dragi moj brate!
Znam da mi vjerujes da i mene zanima jedino Istina!
Da me ne bilo bilo stid biti vatropoklonik ukoliko bih se uvjerio da se vatra ne gasi vodom (dovoljnom kolicinom).
I u onome sto nadjemo da je Istina, jos uvijek mozemo naci jos vise, jer Konacna Istina je Kod Onoga Koji je sve stvorio i obavijestice nas o Istini na Sudnjem danu. Bicemo obavijesteni o onome u cemu smo se razilazili.
Jurivaku takodje zanima Istina, i jos mnostvo dobrih ljudi koji teze dobrome za sve.
Interesantno je koliko su mocne rijeci sto ih je Hrist izrekao: Ljubi Boga svom svojom pamecu dusom i snagom. Ljubi bliznjega kao sebe samog.
Bio ateista ili ne, ako je dobar covjek, ja ga volim kao sebe, i zelim mu dobra koliko i sebi.
Bio najveci imenom musliman ili katolik ili sta hoces, ako ne drzi drugi zakon (iako se kune da s drzi prvog), ako smislja spletke i sukobe, ako s esluzi lazima i klevetama, meni nije brat. Da ima najvisu dzamiju na svijetu.
Jer vise vrijedi zivot pravednika nego sve dzamije. Tako ja vjerujem.